Tam Sürümünü Görmek İçin : Telsim'in gprs i bağlatacağım ama...
realperest
12/04/2003, 14:16
Merhaba,
Bazı bilmediğim noktalar var, ve satıcıya göre sanki gprs (onun sattığı Telsim) sanki hiç bir problem yokmuş, normal modem bağlantısı ile aynı hızda bağlantı sağlıyormuş, sadece dosya indirmede hafif bir yavaşlama varmış, ilk kurulum ücretinden sonra ayda sadece 5,000,000 gibi bir sabit ücret ile sınırsız sürede bağlantı ve dosya indirme hakkına sahip oluyormuşuz.
Tüm bunlar için sadece bir adet gprs uyumlu cep telefonu ve bu telefonu bilgisayarın kasasına bağlamak için 20-30 $ tutarındaki kablodan almamız yeterliymiş.
Eğer bütün bunlar tam olarak satıcının anlattığı gibiyse niye hala milyonlarca kişi TELEKOM a para ödüyorki ?
Gerçekten de bağlantı hızı modem ile aynı mı ?
Dosya indirmede ki hız farkı gerçekten çok az mı ?
Gereken donanımlar her yerden bulunabiliyormu ve Denilen fiyatlarda mı ?
özellikle Telsim gprs ' i kullanan ve memnuniyetini/memnuniyetsizliğini bildirecek kullancılara teşekkür ediyorum.
terstokat
12/04/2003, 20:01
Ben kullaniyorum,
GPRS hakkında ve testler son CHiP dergisinde yazılar var oraya bir göz at.
Ben Telsim GPRS kullaniyorum,
Hızı: 2-4 kb/s oluyor ara, pek sabit değil. Esas Kullandığın baz istasyonundan etkileniyor, ara sıra da bağlantı gidiyor. Gönderiyorsun fakat almiyorsun, telefonu kapatıp açman lazım.
Bir de telefondan fark ediyor.
Motorola 336 c [kablosu 31 500 000] kablo ile birlikte CD veriyorlar ayarları yapıp çok kolay bağlaniyorsun. Ben bunu kullaniyorum.
Bir de Nokia 6310i [kablosu 20$] CD telefonla geliyor, ne hikmetse bir türlü bağlanamadım.
Sonuç: + Baglantı hızı, Orta derece, fena değil.
+++telekom fiyatlarından kurtariyor.
- Yaklaşık 60-70 dakkikda bir kopuyor [rekor denemem 4 saat hiç kopmadan]
realperest
12/04/2003, 20:34
slm.
chip ' in hangi sayısında acaba
www.chip.com.tr den bulamadım hangi ayın sayısı ise o dergiyi bulmam gerekiyor.
bi de hızı : 2-4 kb/s derken heralde dosya indirme hızından bahsettin değilmi. Çok fazla dosya indirme işine (şimdilik) ihtiyacım olmadığından ondan çok bağlantının 56 k lık bi modemin hızı kadar olabiliyormu ? yoksa arasındaki oranı nedir ?
teşekkürler
terstokat'ın dediği gibi eğer ki baz istasyon çok farkediyor ise ki kalabalık bir yerde oturuyorum, R520 + DCU11 kablo ve Telsim hat ile bir sayfayı yarım saatte açabiliyorum. Çoğu zaman ilk birkaç dakika veri iletişimi oluyor sonrası mafiş oluyor. Normal'de veri sorf yaparken sadece istek falan yolluyoruz. İstek gidiyor ama veri gelmiyor. Aysel hat iyi diyorlar, onu da denemek gerekiyor. (Aysel de GPRS için para ödemiyoruz)
Çoğu yerde söylendiği üzere R520 telefonda 15 dakika sonra kapanıp açılmıyor. Zannedersem ikinci kafile de bunu da düzeltmiş olabilirler, ben öyle sanıyorum.
Kısacası hız tatmin edici değildir diyerek benim görüşümü belirtmek istiyorum.
Sevgiler...
Aycell'in GPRS'i bedava dediler deniyelim dedik.
Hattı aldım, kabloyu aldım. Basladım beklemeye. Persembe hattı aldım haftaya çarşamba acılır dediler, eh napalım devlet kafasıyla boyle demekki dedim. Tam 1.5 hafta olmasına ragmen, acılmadı. Hergun telefon actım. 15-20 dakikadan once operatore baglanmayı hicbirseferinde basaramadım. Telefonun kulagımda oldugunu unutup, dövercesine "aloo" diyen bayan sesleriyle irkildim bikac sefer. Sonundada biz nereye kapı actık. Veririm paşalar gibi parasını kullanırım GPRS'imi deyip kapattırdım hattı acılmadan.
unhappyboy
16/04/2003, 05:09
Merhaba İyi sörfler,
Terstokat a tamamne katılıyorum. Hız kullandığın saate, bulunduğun bölgedeki baz istasyonundaki yoğunluğa göre değişebilir. Ericsson r520 ile gayet mutlu bir telsim gprs ilişkim var. Çok fazla download yapmıyorsan şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca Telsim hattı yeni alacaksan Abonelik paketi konusunda yardım edebilirim zira BİZDE yaklaşık 50 tane paket mevcut :)
Yaa benim hatlarim kontorlu ve telsim / aycell faturali hatlara veriyomu$ GPRS hizmetini :(( Napcam. Bide GPRS ile Nokia3510i kullanan varmi. Aldik telefonu..
terstokat
25/04/2003, 00:48
@merak Telsime git, 49 000 000 TRL Sabit fatura 2 saaat konuşmak. istediğin telefonu ara Ürtdışı olmamak şartıila, dakkası 408 000 TRL ya geliyor + 50 SMS. Turkcell biz-bizeCell dakkası 4 kontur. Mesela 100 kontur alırsan 9 500 000TRL Dakkikası 380 00 TRL. Ama Turkcelden ev telefonu ve ya diğer operatoru arasan zararlı çıkarsın. Telsime + 5 000 000 TRL GPRS için veriyon [ilk ay 10 000 000 TRL kurulum parası alıyorlar], Ayarları yazdım http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2699 burada. Ayarla ve kullan :)
ooof of telefonu kullanamadim ya manyak içime batiyo.
Ya$ meselesinden faturali hat alamiyoz. Kontorludede GPRS yok.
yaaaaaaaa
:aglama: :aglama: :aglama:
ühühühhhh
Selam ile,
Başka bir konuda Aycell hattın GPRS servisini ücretli yapacağını konuşmuştuk. 1 Mayıs'tan itibaren Aycell 1 kb veriye 950 tl fatura kesiyor. (5 mb 4.500.000 TL) Telsim hat şu anda yukarıdaki fiatlarla sabit. Ancak başka bir forumda 30 hazirana kadar böyle kalacağını okumuştum. Sayfasında da "bir süre" deniyor. Kimse bize sormaz ama Telsimciler sorsalardı yine sabit ücretli bırkmalarını söylerdim. KB ücretlendirmesi ile şimdi kazandıklarından daha fazla kazanabileceklerini pek zannetmiyorum.
Nokia 3510 i ile bilgisayarı internete bağlamanın mümkün olmadığını yine bir yerden hatırlıyorum. Araştırmak gerek.
Ben Telsim üzerinden Motorola A008 ile bağlanıyorum. Gece saatlerinde gayet güzel. Flashget i 3.5 KB hız sınırına ayarladığımda üst limitte 2 saatten fazla veri indirdiğimi hatırlıyorum. Tabi başka sayfa açmadan.
Kolay gelsin
bildiğim kadarıyla aysell ve aria birleşmesinden sonra aycell in veri ücreti 1byte için 4800 tl olmuş ki inanılmaz pahalı bir fiyat (turkcell 1400 tl).
telsim de sürekli kopuyo yani stabil bişi diil..bu durumda turkcell mantıklı duruyor gibi.
:) telsim gprs kullanan arkadaşlara birşey soracağım, ayda yaklaşık olarak ne kadar bir fatura ödüyorsunuz?(telefon+gprs) bende telsimden gprs almak istiyorum da acaba ayda ne kadar bir fatura geliyor onu bir öğrenmek açısından soruyorum.
Zerzevat Adam
06/06/2003, 00:27
Mesajları tam okumadım ama şunu söyleyeyim:
bence sadece azıcık surf fln içinse tmm ama eğer interneti gerçekten kullanmak istiyorsanız kablonet fln gerek....
tabi bir bağlantılarda düzelsin
DÜZELTME: TT ve Aycell özelleşmiş firmadır....
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.