PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : IP Adresini değiştirmeyi engellemek.

Gurhan
13/07/2006, 13:36
Ağırlıkta XP Profesyonel SP2 olan bilgisayarların IP adreslerini değiştirmelerini engellemek istiyoruz.
Tek tek tüm bilgisayarlara ayar yapmak yerine bu işi yapacak bir .exe dosyası ya da .reg dosyası oluşturabilirmiyim.

Sağolun...

teddmcload
13/07/2006, 14:00
hiç değiştiremesin mi yoksa değiştirse de nete giremesin mi?

Gurhan
13/07/2006, 14:53
Hiç değiştiremezsin. Ama biz adminler değiştirebilelim.

Meteryus
13/07/2006, 20:50
sınırlı kullanıcı hesabı işinizi görmüyormu ?

Gurhan
13/07/2006, 21:36
sınırlı kullanıcı hesabı işinizi görmüyormu ?

Görmüyor malesef.

Teşekkür ederim.

perlci
13/07/2006, 22:34
Hive
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM

Key
CurrentControlSet\Services\W3SVC\Parameters

Name
SSIEnableCmdDirective

Type
REG_DWORD

Value
0

en sondaki değer burda görüldüğü gibi 0 olarak ayarla. Böylece ip adresi disable yani kapalı tutulmuş olur.

perlci
13/07/2006, 22:35
Ama bunun normal ağ ortamını etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum. Yani bütün bir ip adresinide kapatıyor olabilir. Bir deneyin en azından.

Professional
13/07/2006, 22:44
Domain ortamı varmı ?
Domain var ise, Group Policy domain üzerinden basılabilir.

"User Configuration => Administrative Templates => Network => Network Connections" kısmında bulunması gerekiyordu böyle bir şey.

Tam emin olmamakla birlikte ; "Prohibit TCP/IP advanced configuration" kuralı ile bir deneyin derim.

Kolay gelsin.

Gurhan
13/07/2006, 22:50
Domain ortamı yok.

IP adresini devre dışı bırakmak istemiyorum.

Durum şundan ibaret biz firewall'da IP adresine göre yetkilendirme yaptık bu yüzden kimsenin bizim verdiğimiz IP adresini değiştirmesini istemiyoruz.Bunun içinde her makineye gidip regedit ayarları ile oynamak yerine çalıştırılabilir b ir dosya oluşturup bütün makinelerde çalıştırarak kısadan bu sınırlamayı uygulamak istiyoruz.

Professional
13/07/2006, 23:46
Eğer domain yok ise, tek tek clientların başına oturmadan, nasıl yapılır, pek mantığım almadı. Domain olsa dediğin olur. Domain'e join olan herkeze group policy'i uygulayabilirdin.

Madem domain yok ise "Local group policy" yapman gerekicek. (Yani tek tek makinaların başına oturup, yukarda vermiş olduğum kuralı denemen gerekebilir.)

Benim bahsettiğim yöntem ; Ip adresini devre dışı bırakmaz. Sadece sen ip adresini değiştirdikten ve ayarlarını tamamladıktan sonra, bir daha TCP ip bölümüne girmeyi engeller. Yani kullanıcı senden sonra ip kısmına girip değiştiremez.

Tabi bir batch dosyası ile yada "cmd" ile ip adresi komutla değiştirilebilir, o ayrı bir kavram.

Eğer domain ortamı olmadan, Networkdeki bütün Pclere (Workgroup) hükmedebilmek var ise bende öğrenmek isterim.

Gurhan
14/07/2006, 00:08
Makinelerin başına oturup regedit yada grup ayarları ile uğraşmak istemiyoruz.

Onun yerine ufak bir çalıştırılabilir dosya bu ayarları yapsın bizde sadece çift tıklayarak gerekli ayarları yapmış olalım( çok tembelizde :) )

gpedit.msc ile bahs ettiğiniz yolu denedim ama sonuç alamadım.

teddmcload
14/07/2006, 12:29
domain ortamı yoksa GP etkili olmaz. ikincisi yukarıda arkadaşın bahsettiği registry kaydını reg uzantılı dosya olarak oluşturun. sonra her makinanın başına gidip çalıştırın. böylesi daha kısa.

Black_Boyss
15/07/2006, 11:20
poledit var bir onu dene bilmiyorum eskiden 98 de iyi calisiyordu ama yeni sürümleri varmi bilmiyorum.

deptor
15/07/2006, 11:32
Bilgisayarların mac adreslerine göre ip leri sabitleyebilirsiniz.Orta derece çoğu adsl modem dhcp sinde bu özellik var.yani makinenin ip ve mac adresini girp o mac in sadece o ip yi almasını sağlıyabiliyorsunuz.(fakat denemedim)