PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu Resim nasıl yapılır!

MetaLBoceK
13/07/2006, 00:00
Arkadaşlar bir sitede dolasırken bir fotografa rastladım fotograf hosuma gittiRenkler tonlar vs vs benım sormak ıstedıgım herhangi bir resmi bu sekile nasıl dönüştürebiliriz resim aşagıda...

http://www.cavanoz.net/resim/re.jpg

smasherz
13/07/2006, 00:10
http://www.hayalce.net/adobe_photoshop_tutorials.asp?islem=tutorials&fx=85&url=photo%2Fhtm%2Fpsd%5Ftut66%2Easp&syf=2&sqf=Resim+renklendirme

gibi

BeLovED
13/07/2006, 03:19
Resme ilk baktığımda direk aklıma "polygonallasso toll aracı" ve "Hue/Saturation" geldi :).
Tabi basit bir silgiylede yapabilirsin bence.

MetaLBoceK
13/07/2006, 18:36
hocam sadece resimdeki renk duzenını demiyorum genel olarak bende yapabılıyorum ama bunun kadar ıyı olmuyo 2-3 saat ugrasıyorum bir ornek yaptım ekte :) ama bunun kadar guzel oldugunu düşünmuyorum

Meteryus
13/07/2006, 21:06
işin püf noktası Hue/Saturation , ama daha güzel durması için mesela rengini değiştireceğin gözleri ayrı bir layera alıp işlem yaptıktan sonra layers panelinden layet tipi color yada hue olarak ayarlayabilirsin hatta fazla parlamaması için opacity i de biraz düşürebilirsin.

smasherz
19/07/2006, 02:47
hocam sadece resimdeki renk duzenını demiyorum genel olarak bende yapabılıyorum ama bunun kadar ıyı olmuyo 2-3 saat ugrasıyorum bir ornek yaptım ekte :) ama bunun kadar guzel oldugunu düşünmuyorum

hem üstte ne sormuşssun hem burda ne yazmışssın. gerisi senin ustalığna kalmış. bir kaç layer ile çeşitli efektler ver bence.

kurtcuk
19/07/2006, 03:41
Öncelikle zoom ile derine inebildiğin kadar in, çok hassas çalışman lazım daha iyi sonuç elde etmen için, rengin fazla parladığını görecek olursan sature ile biraz düşür ve renklendirmeyi color balance ile hangi renk gerekiyorsan biraz ondan biraz ondan koyarak gerçekleştir. Hue saturation bu iş için biraz kaba kaçabilir. Neyse biraz uğraşı biraz özenmeye kalmış iş ;)

kigabuma
20/07/2006, 11:25
Bunlara ek olarak.Yeni dijital fotoğraf makinalarında bunun gibi bir özellik var. İstediğiniz renkler haricinde diğer renkleri siyih beyaz olarak alıyor.