Tam Sürümünü Görmek İçin : dergi tasarımı
merhaba arkadaşlar bilgileriniz doğrultusunda bilgilenmek istiyorum :iih: :iih:
40 sayfalık bir dergi tasarımı yapacağım QuarkX ı bir türlü bulamadım InDesign i de demosunu buldum...
hem program konusunda hemde biraz fikir verebilirseniz sevinirm..
Anticapital
12/07/2006, 19:03
InDesign şiddetle tavsiye ederim sırf bu tür işler için üretilmiş profesyonel bir çözüm. Hergün yeni bir özelliğini, kolaylığını, güzelliğini keşfetmek insana çalışma hazzı veriyor.
40 sayfalık bir dergi tasarımı yapacağım QuarkX ı bir türlü bulamadım InDesign i de demosunu buldum...
:iih:
Bu nerde aradığına bağlı.Eğer nette arıyorsan, alışveriş vb.. sitelerde bulabilirsin sanırım.
Quark bu işin en eski uzmanı, istediğin sayfa mizampajını yapabilirsin indisign quarka göre avantajı (quark 7 hariç) yazılara ve objelere gölge verebilme, psd, ai dosyalarını direk alma ve birkaç üstün özellik bunları quarklada yapabilirsin ama yardımcı programlar kullunmak durumundasın bu açıdan büyük kolaylık indesign.
Basit mizampajlı bir dergi mesala ekonomi gibi yapacaksan quarkta senin işini görür indesign de mutlaka öğren.
Derginin içeriğinden bahsedersen fikir verebiliriz.
zaferdogan
21/07/2006, 14:28
Incopy CS2 ye ne dersiniz?
the-webmaster
02/08/2006, 19:22
corel'e ne dersiniz ?
corel'e ne dersiniz ?
Corel'le 32 sayfa (iki forma) ve 48 sayfa (üç forma) işler yaptım
Artıları Quark göre
-Gölge verebilme
-Vektörel çizim gücü
-Efektlerde kolaylık
+Bu artılar indesing için geçersiz özellikler onda var.
Eksileri quark ve indesign'e göre
-Çok sayfalı işlerde corel resimleri embed (dosya içine kayıt) ettiği için şişme
-Türkçe tirelime
-Yazılara ve yazı alanlarını profesyönel müdahale
-Yardımcı programlarla vasat uyumluluk
-....
Durum bu her programla dergi yaptım forma sayısı az ise bildiğin programda devam et fakat bir an önce gazete ve dergi için yapılmış mizampaj programlarına geçmelisiniz
Kolay gelsin.
YunusCelal
05/12/2006, 20:40
Bunlara göre Freehand e ne dersiniz ? :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.