PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : savaş, yazık,günah vs. diyoruzda...

Gurhan
11/04/2003, 19:11
bugun hangimiz yarın bizede saldıracak olan amerikaya karşı bişey yapıyoruz evet savaş çok ciddi bi sorun ama ayağımızda nike ayakkabı varkan yada elimize coca cola şişesi....ya da en günceli ülkemiz ing. bi şarkı ile temsil edilirken bizim savaşmayın yazktır dememiz daha büyük bi sorun.çoğumuz türkçe şarkı dinlemiyoruz kaptırmışız kendimizi gavurlara basit gelebilir ama bunların hepsi kumbaraya atılan ufak şeyler ilerde başımıza patlıyacak...

çok mantıklı buldugum bi düşünceyi yazıcam...
başörtü yasağına kim imza attı : erbakan erbakan değilde başkası imza atsaydı türkiye ayağa kalkardı

apo nun idam edilmeme kadarını mhp meclisten geçirdi
mhp geçirmeseydi milliyetçiler ayağa kalkardı

ee ne kaldı geriye müsşüman bi devlete savaş açmak gerekiyordu
bunun içinde müslüman bi yönetim gerekiyordu(ak parti) bush boşunamı seçimlerden önce akp ye oy verin diyordu..

uzun lafın kısası bugün onların müziklerini dinliyen
onların dilini konuşan biz belki izin vermeyiz ama
yarın çocuklarımız amerikanın yönetimi altına girmemize hiç bişey demezler çünkü yarın onlardan pek farkı kalmıyacak...
teşekkür ederim

xXx
11/04/2003, 19:20
Korkarımki yarın senin çocukların ABD yönetimi istediğinde benimkiler seninkilerle savaşacak .

Gurhan
11/04/2003, 19:25
savaşıcak birileri olsunda kiminle savaştıkları önemli değil benim çocuğumda olsa fark etmez

xXx
11/04/2003, 19:42
Evet ondan sonra bir sabah gene marşlar ile uyanırız :D

Mingitau
11/04/2003, 20:15
Ben böyle düşünmüyorum....
Sadece Türkçe Şarkı dinleyen biri olarak....
Nike giyebilirsin Caco Cola içebilirsin, ancak okumuyorsan ve araştırmıyorsan, ha Ülker Çamlıca içmişsin ha İhlas Kristal hiç farketmez....
Yapacağın şey okumak ve araştırmak olmalı ama nasıl bir düzenle benliğe dönüş yapan düzenle.... Benliğini kaybettiğinde her şey kötü olacaktır...

Hatta dediğin gibi olabilmesi için benliğin kaybolmuş olması lazımdır. Benliğini kazanınca görürsünki senin elindekiler Caco Cola dan ve nike tan kat be kat iyidir, kimbilir Belki ABd(AB ve ABD) için şimdi sana tecelli eden tehlikeler oluşur....

muharrem_tac
11/04/2003, 21:00
Axion +1

hmustak
11/04/2003, 21:47
@axion
+1

Ansugo
11/04/2003, 22:41
Orjinal mesajı gönderen Axion
Ben böyle düşünmüyorum....
Sadece Türkçe Şarkı dinleyen biri olarak....
Nike giyebilirsin Caco Cola içebilirsin, ancak okumuyorsan ve araştırmıyorsan, ha Ülker Çamlıca içmişsin ha İhlas Kristal hiç farketmez....
Yapacağın şey okumak ve araştırmak olmalı ama nasıl bir düzenle benliğe dönüş yapan düzenle.... Benliğini kaybettiğinde her şey kötü olacaktır...

(nokta)

Gurhan
11/04/2003, 22:57
sizce türklük kaybolmuyomu
kültürlermiz yaşam tarzlarımız herşeyimiz onlara endexli
zaten ben bizim benliğimiz değişecek demiyorum ama emin olunki bizden sonraki nesiller çok farklı olucak.
dediğim gibi kumbaraya atılan ufak şeyler bunlar ve kumbara açıldığında hiçte hoş şeyler olmuyacak...bugun veya yarın..
Allah kimseye o günleri yaşatmasın...

Mingitau
11/04/2003, 23:16
Benlik konusu bu yüzden gündeme geliyor...

Şu sıralar şöyle bir durum var(Aslında Özal zamanından beri var):

AMDL isimli bir şirket çok özel haklar elde etmiş durumda. Türkiyenin e n zengin Mineral kaynaklarında araştırma ve işletme yetkisi var. Lozan a ters bir durum. Neden mi? Daha hafif şartlar içeren bir anlaşma Lozan Esnasında yapılmış. Ancak Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlığı engelliyor diye Meclise gelmesini engellettirmiştir. Bu yüzden ABD Lozan da Türkiye ye yardım eden ancak onaylamayan bir devlet olmuştur.

HunTER
12/04/2003, 09:48
Telızyonlarımız reytıng almadıgı ıcın belgeseller egıtım programları yayınlamadıgı mıllı egıtım bakanlıgımız ezbercı sıstemde ısrarlı oldugu surece benlıgımızı korumamız zor gıbı..

Ben hatırlarım cocukken tarıh derslerınden oncekı tenefus anlatılacak konuyu ıkı uc kez okuyp ezberler ardından cıkar tahtaya anlatır ve ıyı not alırdım.. Sımdı bırı bana yada sıze ne hatırladıgımızı sorsa ona ne cevap verırdık?

Arastırma yapmıyoruz okumaya tesfık edılmıyoruz.. Hatta okuyanı ve arastıranı ulke adına tehlıke olarak goruyoruz.. Bu ulke baskanları degılmıydı genclerı apolıtık olmaya davet eden para kazanmak ıcın herseyın mubah oldugunu ogutleyen.. Sımdı ne beklıyodukkı.. Azıcık sesı cıkanın kafasını ezen ama adı yolsuzluga karısanı ayakta alkıslayan bır ulkede nasıl benlıgımızı koruycaz merak edıyorum...

Bu ıs bıreysel cabalarla zor gıbı.. Bence ısı bılen meclıse gıtmelı oda olmadı sıvıl toplum orgutlerıne katılmalı.. Kamu oyu adına ses vermelı yonetım uzerınde baskı kurmalı.. Aksı halde ben okudum ogrendım gerısı benı ılgılendırmez demeklede olucak ıs degıl bu...

TeDDy
12/04/2003, 10:10
bir örnek vermeme izin verin.
şimdi seçimin olduğu zamanlar (millet güya seçim yapacak) seçilecek adamlar belli zengin olup çevresi olan kişiler. ve ben bu listedeki adamları da başkaları seçiyor. kendisine en yakın olan, en fazla kullanabileceği adamları seçip listelere ekliyor. bizde halk olarak koyun gibi bunların arasından seçmek zorunda kalıyoruz. Bu mudur demokratik seçim?

particilik bana göre particilik sistemi Türk Halkına göre değil. Son seçimlerde sandık görevlisiydim. Halk ne yapacağını bilmiyor. kimi logosuna bakıp öyle oy kullanıyor, kimisi kocasının bıyığının şekline bakarak oy kullanıyor.

cehalet abi başka bişi değil. yani millet bi kişiyi bellemiş öyle devam ediyor. iyi olup olmadığını sorgulamadan yıllardır aynı partiyi tutup duruyor. kimse seçtiği partinin gerçekten seçtiğine değip değmediğini sorgulamıyor.

ayrıca hiçbir hükümet eğitim'e destek wermedi. neden eğitime destek werilmiyor.

sonra seçimler ve nüfus sayımları. bence TÜRKİYE'nin şu an teknoloji alanında bulunduğu noktada seçimlerin ve nüfus sayımlarının bilgisayar yapılabilir. Ama istemiyorlar. (Eniştelerini desteklemek için). onca masraf, onca kağıt, onca emek.... Yazık !!!

ve seçilen adamlar başa gelidğinde. seçimde destek aldıklarına borcunu ödemek zorunda. mesela X belediyesinde bir ihale var. kim tahmin edin o ihale'yi kim kazanıyor. belediye başkanının yakınları.

Hep söyledim. hala söylemeye devam ediyorum. Türkiye anca EĞİTİM sisteminde köklü değişiklikler yaparsa bi yerlere gelir.

sanırım şu anki hükümette eğitimle değilde kadrolaşma ile meşgul !!!

yazık ... çok yazık...

nohurge
12/04/2003, 11:47
hem okumak lazım hem de kendi malını tüketmek lazım.... bunlar ayrı/karşı şeyler değil birbirine.

TeDDy
12/04/2003, 12:49
ewet haklısın ama eğitim olunca zaten üretimde ona paralel artar

xXx
12/04/2003, 13:55
Özal zamanından beri olan durumu biraz açrmısın Axion:rolleyes:

Gurhan
13/04/2003, 17:35
bence egitimde o kadar önemli değil yani aslında burası normal bi yönetim ve normal bi ülke olsaydı , haklısınız ama
okuyanların aşağıya indirildiği bu ülkede okumakta önemli değil.heryıl Nasa tam hatırlamıyorum ama ciddi sayıda adam alıyor ülkemizden beyinlermiz dışarı gönderiliyor yani...
.bizim gibi düşünen kişiler üst seviyeyede çıkmadıkları için kendi çapımızda boykottan başka çaremiz yok