Tam Sürümünü Görmek İçin : Baz istasyonları
Baz istasyonlarının radyasyon yaydığı sohbetleri çevremde dönüp duruyordu. Oturduğumuz apartmanın üzerine baz istasyonu kurmak istediler. Apartmanca kabul edilmedi. Gelin görünki yan apartman istasyonu kabul etmişti.
( Apartman sahibi çook uzaklarda oturduğundan olsa gerek. )
Şuan biri dibimizde olmak üzere etrafta 3 baz istasyonu var. 15,50 ve 100 metre kadar uzaklıktalar. Bu baz istasyonlarının radyasyon yaydığı doğru mudur ?
.Doğruysa kaç metre çevresine etkilidir ?
..Nereye nasıl şikayet edilebilir ?
Baz istasyonu ister yüz ister 1 KM olsun sonuçta zararlıdır. Yanılmıyorsam 1 GH üstünde yüksek frekans yayıyor etrafına. Bunu en iyi bir radyasyon ölçüm cihazı ile kontrol ettirebilirsiniz. Baz istasyonuna yaklaştıkça radyasyon oranın arttığını görebilirsiniz.
Şikayete gelince ,Türkiyede malesef bunlara göz yumuluyor, şikayet etseniz dahi birşey değişmeyecektir ama yinde üstünde durmanızda fayda var.
Sanırım çevre bakanlığna bağlı bir birim bu işle ilgileniyor ama özünde onay belediyeden geliyor sanırım. Oradaki belediyeye bir başvurun.
Çevrenizden bunun için imza toplayıp başvurmanız daha etkili olacaktır.
Zamanında ATV canlı yayında ölçüm yapmışlardı. Ölçüm yapan şahıs elindeki dedektörle baz istasyonun 10cm yanına geldi ve dedektör öttü. Daha sonra 1 mt geri çekilince dedektör sustu.
gok_tengri
11/07/2006, 21:39
Cep telefonunun bile zararlı olduğunu düşünürsen baz istasyonunu sen hesap et artık. Zararlı olduğunu ben de duymuştum ama uzaklık konusunda bişey söyleyemicem.
Zerzevat Adam
11/07/2006, 21:44
Aslında bu radyasyon konusunu şöyle anlamak gerekiyor, baz istasyonlarının görevi belli frekanslarda dalgalar yayarak, iletişimi gerçekleştirmek... evimizdeki ADSL modemlerin, radyoların ve cep telefonların yaptığı gibi.
Çevremizde radyasyon yayan bir çok cihaz var zaten. Fakat asıl sorun şu ki, evlerimizdeki cihazların frekansları düşük ve genelde 1-10 kanal arası hizmet vermekteler. Oysaki, baz istasyonları yüzlerce kullanıcıya anlık hizmet vermek üzere 7/24 açıktır ve adsl modemin fişini çeker gibi kapatamazsınız.
Bana kalırsa, çevrenizde imza toplayın ve yine çevrenizde bir avukat yaşıyorsa, bu konuyla ilgili bir dilekçeyi onun ismiyle veya yine apartmanınızın -varsa- avukatına yazdırabilirsiniz. Eğer bir de baz istasyonlarının zararlarıyla ilgili bir "bilir kişi raporu tadında" yazı hazırlanırsa, belediyenin tırsması muhtemeldir.
Benim size tavsiyem, resmi yollardan belediyeyi, baz istasyonunu kaldırtmak için tehdit edin, sivil toplum örgütleri ve derneklerle irtibata geçin.
Volkan Uzun
11/07/2006, 22:24
@zerzevatadam frekans dusukse daha kotu yukseldikce iyi
bu durumda mesela aria frekansi turkcellden iyidir
sinanonur
11/07/2006, 22:46
cep telefonu zararlıdır tabi de kafamıza dayadığımız diçin de olabilir hani :) eğer hesap etmeye kalkacaksak genel prensip "zarar uzaklığın karesiyle ters orantılı" olmalı.
ölçüm aracı meslesine gelince aracın neye ayarlandığı da önemli bi ayrıntı sanırım neticede doğru ayarla 10 metre öteden de öttürebilirlerdi.
neticede muhakkak etkisi olur amaaraştırmak gerek benim de pek bilgim yok doğrusu...
Zamaninda Yargitay ya da Danistay civarindaki sey yuzunden bir dava acilmisti. Calisanlar kanser olmus, sebep cok yakinda baz istasyonmus falan. Ne cikmis hatirlamiyorum ama karar olumluysa emsaldir.
Benim teorime gore eger insan sagligi icin cok zararli oldugu ispatlanmis birsey olsaydi devlet bunlara kesinlikle el atardi. Devlet icin boyle durumlarda sirketin buyuklugu falan onemli olmaz.
Ancak bunun ispatlanmis olmasi lazim. Mesela hormon'un zararli ya da yararli oldugu konusu hala tartisiliyor. Kimisi yararlidir derken kimisi zararlidir diyor. Bu sebeke isi de boyle.
Bana gore dalga yayan hersey bana zarar verir. Ama maalesef dalga yaymayan birşey yok.
Bizim mahallede evli çocuklu doktorun biri tam pencerenin yanına bu baz istasyonlardan koyulmasını kabul etmişti.
karavanabatu
12/07/2006, 09:47
hus ama ev sahibi bi de konulması karşılığında para alıyor.
hus ama ev sahibi bi de konulması karşılığında para alıyor.
para alıyorda doktor adamın paraya ihtiyacı yok bir de o doktorun hiç ihtiyacı yoktu yani.
mahalle ayağa kalkmıştı, kaldırmak için kaç defa zabıta geldi adamın umrunda değildi :)
kaç senedir camın hemen yanında durur. radyasyondan öleni, kanser olanı falan görmedik taş gibi kızları var :)
Zerzevat Adam
12/07/2006, 13:52
taş gibi kızları var :)
Aman hocam ne yapıyorsun, özel mesaj ile bu doktorun adresini almaya çalışanlar olur şimdi. :D
Bizim mahallede evli çocuklu doktorun biri tam pencerenin yanına bu baz istasyonlardan koyulmasını kabul etmişti.
Mum dibine isik vermiyor olabilir :)
kaç senedir camın hemen yanında durur. radyasyondan öleni, kanser olanı falan görmedik taş gibi kızları var :)
:) :) :)
gok_tengri
12/07/2006, 14:01
O zaman zararı olup olmadığını bi kenara bırakıp,yararı var mı yok mu onu araştıralım :)
Volkan Uzun
12/07/2006, 17:10
yarari parasi :)
bu arada zarari varsa bile kanser 1 yilda cikan bisi degil zaten, sonraki nesilde etkili olabilir.
bu aada dedigim gibi turkcell istasyonlari zararli iken arianin istasyonlari daha zararsizdir :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.