PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Grafik Tablet Önerisi

mehmet_dogan
10/07/2006, 21:36
Grafik tablet almak istiyorum.
Hiç kullanmadım kullanan arkadaşların önerilerini bekliyorum

Gönlümde yatan model WACOM VOLITO 2 A6 boyutunda
Birde şu model
UC-LOGIC A6 GRAFİK TABLET (WP5540-TAB1Q

Önerileriniz için teşekkürler

MoonbeaT
10/07/2006, 23:24
slm mehmet,
bende wacom var ben memnunum gerçi diğer markaları hiç kullanmadım ama, almadan önce sordum soruşturdum genellikle wacom tavsiyesi üzerine bende onu tercih ettim. tablet alacak arkadaşlara da tavsiyem çok büyük boyutlarda örn: A2 A4 çok gerekmedikçe luzumsuz bir tercih olur diye düşünüyorum. A5 ideal boy diyebilirim. sanırım A6 da işinizi görür. şimdiden hayırlı olsun diyorum.

memila
11/07/2006, 00:20
Kısa bir süre için Wacom dışında bir marka kullandım, açıkçası hiç memnun kalmadım. Yanında gelen mouse'un kötü performası ve kalemin sürekli donması bu yorumu yapmamı sağlayan en güçlü bahanelerdi. Wacom Graphire 4 XL (A5) bence çok iyi bir seçenek, A4 gerçekten büyük işler için gerekli gibi görünüyor. A6 da gayet yeterli olabilir. (Wacom Volito 2 A6 yaklaşık 35 Euro)

Şimdiden hayırlı olsun.

ArizaHerif
14/07/2006, 01:21
lk etapta çok profesyonel birşeyler yapmayacaksan a5 boyutu seni keser emin ol. Ben wacom'u ilk a5 boyutuyla çalışmaya başlayarak kademe kademe büyüttüm. Ne zamanki ciddi anlamda illustrasyonlar yapmaya başlarsın o zaman zaten yetmediğini hissedersin. Ancak temel düzeyde standart bir başlangıç yapacaksan emin ol sana garanti veririm ki a5 sana ilk 1 sene yeterde artar bile. a4, a3 tabletler şu an için sana gereksiz fazla gelir.

a6 ebatlı bir tablet ise senin elini yanlış yönlü alıştırır, büyük tablete geçtiğinde el hislerin küçük tablete göre alıştığı için profesyonel işler çıkartırken yine 1 2 ay tırmalama dönemi yaşarsın. Ama işin içine bütçe gibi etkenler giriyorsa da tabletsiz kalma a6 al. O zaman gerçek digital paint'i keşfedip yeni bi dünyaya gireceksin inan bana.

overdrive
09/08/2006, 20:00
Grafik tablet almak istiyorum.
Hiç kullanmadım kullanan arkadaşların önerilerini bekliyorum

Gönlümde yatan model WACOM VOLITO 2 A6 boyutunda
Birde şu model
UC-LOGIC A6 GRAFİK TABLET (WP5540-TAB1Q

Önerileriniz için teşekkürler

UC-Logic WP5540-TAB1Q kullanıyorum. Açıkcası grafik tablet diye ararken bu foruma rastladım ve üye oldum :)

ben amatör çalışmalar yaptığım için yetiyor. tablet çevresindeki kısa yollar diğer markalarda yok. 1024 kademe basınca duyarlılık seviyesi çok iyi. aktif alanın çevresinde geniş bir bölüm var. ilk etapta biraz gereksiz gelmişti ama bir süre kullanınca el dayamak için çok faydalı olduğunu farkettim.

fikir vermesi açısından A5 olan WP8060'ın incelemesine bakabilirsin :

http://www.adobeegitim.com/makaleler/makaleler/uc-logic-pen-tablet-wp8060-incelemesi.html

aklına takılan olursa yaz:cool:

mehmet_dogan
11/08/2006, 11:46
açıkcası UC-Logic aklıma yatıyor onu alacağım galiba.

Herkez e tşk. ler.

Panteray
11/08/2006, 16:08
Wacom bence kaliteli bir ürün fakat fiyatı oldukça pahalı. Bence eğer yeni yeni grafik tablet kullanıyorsan US-LOGIC A5 uzun süre işini görür. Fakat A6 boyutunun işini göreceğini düşünmüyorum. Ciddi anlamda grafik projeleri ile ilgileniyorsan A5 boyutundan düşük alma bence. Wacom sana ürün desteği , kullanım kolaylığı ve bilgisi verir fakat bunlar bir zaman sonra unutulan şeyler. Eğer iyi bir model almazsan ve özellikleri işini görmeyecekse wacom olması bir süre sonra birşey ifade etmeyecektir.

US-LOGIC `in fiyat ve kullanışlılık olarak bence en iyi modeli bu (http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=94414&productid=bd46896).

YaGaMi
11/08/2006, 18:48
manhattan markasının yaklaşık a4 boyutunda tabletleri de mevcut 120 ytl gibi bir fiyatta.
ben onu kullanıyorum kalemi ve preassure özelliği yeterince iyi. çok profesyonel düşünmüyorsan tavsiye ederim.
UC-Logic WP5540-TAB1Q gibi
kısayol tuşları ve bilek dayama yeri mevcut

captainzap
11/08/2006, 19:33
mouse ile artık epey zor geliyor grafiklerle uğraşmak bir de günümün çoğunu mouse tutarak geçirince bileğim kızarıyor sanırım bende grafik tablet alsam iyi olacak US-LOGIC A5 uygun gibi sanırım ondan alırım.

kursad
12/08/2006, 09:46
manhattan markasının yaklaşık a4 boyutunda tabletleri de mevcut 120 ytl gibi bir fiyatta.
ben onu kullanıyorum kalemi ve preassure özelliği yeterince iyi. çok profesyonel düşünmüyorsan tavsiye ederim.
UC-Logic WP5540-TAB1Q gibi
kısayol tuşları ve bilek dayama yeri mevcut

Nereden alınır bu manhattan markalı tabletler?

captainzap
12/08/2006, 17:51
hepsiburadada filan var 130 ytl sanırım

http://www.google.com.tr/search?q=manhattan+grafik&sourceid=mozilla-search&start=0&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official

cartman
25/09/2006, 20:16
ben de alacağım. wacom ctf 221 ve uc-logic wp5540 arasında bir seçim yapmayı düşünüyorum. ama bu forumu okuyunca wp8060'ın daha iyi olduğunu gördüm. fiyat farkı wacom'a göre 60 ytl civarında. acaba wp5540 benim işimi görmez mi? yoksa wp8060'ı alıp keyfime mi bakmalıyım :) grafik tasarımla amatör şekilde uğraşıyorum. aynı zamanda flash programında animasyonlarımı çizmek için tablet almayı düşünüyorum. siz bana ne önerirsiniz?
8060 mı 5540 mı?