Tam Sürümünü Görmek İçin : Reset Atmayı önleyen Program!
Panteray
10/07/2006, 20:49
Merhaba arkadaşlar.USB ADSL ile internete beğlanıyorum.Bu nedenle bilgisayar olur olmadık yerde kendi kendine reset atıyor.Benim de tek çarem kaldı o da ben izin vermediğim sürece reset atılmasını önleyen bir program! Eğer bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan varsa yada böyle bir program biliyorsanız lütfen yazın. Çünkü çok sinir bozucu bir durum...
My Computer/Properties/Advanced/Startup and Recovery den Automatically Reboot seceneginin secili olup omadigina bir bakarmisiniz. Eger secili degil ise bu yazdiklarimi bosverin yok secili ise iptal edin ve sistemi tekar baslatin. Buyuk bir ihtimalle bir dahaki sefere ayni problem yasandiginda reboot yerine blue screen of death ile karsilasacaksiniz. Bu ekrandan error code ne ise bir yere not alir ve internetten arastirirsaniz reeboot'a neden olan problemi cozebilirsiniz.
cemaliozan
10/07/2006, 22:03
Bas formatı yeniden kur. Büyük bir ihtimal makinaya kötü davranıyorsun. O da kızıp resetliyor kendini. Ne yapsın garibim, dili yokki söylesin. :))))
Panteray
10/07/2006, 22:22
Arkadaşlar sorunun programsal olduğunu zannetmiyorum.Çünkü adsl modem takılı değilken hiçbirzaman böyle bir sorun olmuyor.Sabahi ben XP kullanmıyorum.win 2000 kullanıyorum...
Sabahi ben XP kullanmıyorum.win 2000
Panteray 2000, XP, 2003 hic degismez. Reset atmasinin sebebi sistemin calisma aninda olusan hatadan kurtaramamasi. Genel olarak kullandiginiz device lardan birinin uyumsuzlugudan dolayi boyle reset atar sitem. Uyumsuzluk yaratan hardware, software v.s. sorunu cozulmeden kurtulamazsiniz bu sorundan.
Meteryus
11/07/2006, 08:32
muhtemelen adsl modem driverlarında bir sorun vardır, güncellemeyi dene bence.
@alparslan@
11/07/2006, 13:38
olay bi wormden kaynaklanıyor olabilir... geri sayım yapıyor mu??
yapıyorsa link vericm temizlersin...
yada resetten önce teman klasik windows a mı dönüşüyor??
Panteray
12/07/2006, 03:36
olay bi wormden kaynaklanıyor olabilir... geri sayım yapıyor mu??
yapıyorsa link vericm temizlersin...
yada resetten önce teman klasik windows a mı dönüşüyor??
ya hiçbişey olmuyor düşününki bilgisayar başındasın ve aniden bilgisayar reset atıyor.Modem ile olan usb bağlantısını kestiğim an sorun çözülüyor.
@Meteryus saol onu da bi denerim mutlaka...
@Sabahi dediğin ayarlara ulaşamadım bi türlü o yüzden XP değil dedim.Ama eğer varsa bu ayar onu da denemek iyi olur...
Bi de yeni keşfettim bilgisayarı açarken usb girişi takılı değilse sorun tekrarlanmıyor.Açıldıktan sonra takınca olmadı şimdi...
Arkadaşlar sorunun programsal olduğunu zannetmiyorum.Çünkü adsl modem takılı değilken hiçbirzaman böyle bir sorun olmuyor.Sabahi ben XP kullanmıyorum.win 2000 kullanıyorum...
söyle bir hata teorisi ilgini cekermi
gelisine portlari tariyan sahis yada sahislar pcndeki trojana baglanip pcni resetliyor
yada internet baglantisi oldugu zaman reboot etirne bir virus wurm yada benzeri
www.free-av.com kurup bilgisayarini guvenlik modunda tarat
tanri seni okurum
windows servisleri ile ilgili bir problem olabileceğini zannediyorum, başlat/çalıştır kısmına services.msc yazıp girdiğinizde ağ bağlantıları ile ilgili çalışan servislerin özelliklerine girip kurtarma sekmesinde bilgisayarı yeniden başlat ifadesi yeralıyorsa eylem yürütme şeklinde değiştirebilirsiniz.
Panteray
12/07/2006, 14:23
söyle bir hata teorisi ilgini cekermi
gelisine portlari tariyan sahis yada sahislar pcndeki trojana baglanip pcni resetliyor
yada internet baglantisi oldugu zaman reboot etirne bir virus wurm yada benzeri
www.free-av.com kurup bilgisayarini guvenlik modunda tarat
tanri seni okurum
bu program bilgisayarımda uzun zamandır çalışıyor.Ancak trojan yada virus bulmadı şimdiye kadar.(güncelleme yapmama rağmen)
@bronze bahsettiğin şeyi denedim sorun devam ediyor.Yineden saol...
Bilgisayarımı açarken usb kablosu takılı değilken sorun çıkmıyor.Bende açıldıktan sonra usb`yi modeme takıyorum.Şimdilik sorunu böyle geçiştiriyorum...Bilgisi olan varsa yazsın.Yada bundan sonra her bilgisayarımı açtığımda usb kablosunu çıkartarak açıcam.
Yada bundan sonra her bilgisayarımı açtığımda usb kablosunu çıkartarak açıcam.
ne güzel iste
su yeni model güvenlik kodu olan arabalar gibi
izin almadan senin pcnin basina gecene eziyet olur
dünyaya optimistish bakmaklazim:hey: :hey: :hey: :hey:
@Sabahi dediğin ayarlara ulaşamadım bi türlü o yüzden XP değil dedim.Ama eğer varsa bu ayar onu da denemek iyi olur...
O zaman ayni yere bir de Control Panelden, System a tiklayarak ulasmayi deneyin. System Properties penceresi acilinca Advanced sekmesine tiklayin. Startup and Recovery dugmesine tiklayin, Automatically reboot diye bir senecek goreceksiniz. Eger sisteminizin reset etmesini istemiyorsaniz bu secenegin bos kalmasi lazim.
Panteray
13/07/2006, 03:44
Arkadaşlar sorun çözüldü :) Sorunu bilgisayar açılırken yaptığımız delete ayarlarından düzelttim."USB Release" seçeneğini kaldırdım ve çözüldü.Aynı zamanda bilgisayarın performansında artış gözlemledim...Konuyla ilgilenen herkeze teşekkürler...
serkanarya
08/03/2007, 14:18
herkese selam.
benzer problemi bende yaşıyorum 4 gündür. meraklı olduğum için sorunun kaynağını kendim bulmaya çalıştım.önceden virüsten şüphleniyordum format attım. düzeldi derken tekrar başladı. virüsle alakalı değilmiş. baya bi uğraştan sonra bir kaynağa ulaştım.
reset adsl modemden kaynaklanıyor. ama nedenini çözemedim.
modem Airties Rt-210 ve ethernet ile bağlanıyorum
işlemci : İntel Celeron 1800 mhz
Bios: Award
birincisi modemi kapattığımda bilgisayar gayet normal açılıyor ve çalışmada hiç bir problem yok. bilgisayar açıldıktan sonra modemi açıtığımda en fazla 1-2 dakika dayanıyor ve sonra 1 saniye kadar mavi ekran çıkıyor ve bilgisayar resetleniyor ve tekrar açılışta kendiliğinden bios ekranına geçiyor. burada gözüme çarpan tek nokta cpu ayarları değişiyor sanki. normalde 1800 Mhz de olan cpu manual olarak değşiyor. ayarları sıfırlayıp kaydedip çıkıyorum ama modem açıkken windows açılışı tamamlamadan yine
3-4 defa sürekli resetleniyor daha sonra monitör yeşilden, sürekli yanıp söner şekilde kırmızya dönüyor ve görüntü kesiliyor. her defasında kapatmak zorunda kalıyorum. modem açık iken bilgisayarı çalıştırdığımda monitör hiçbir şekilde yeşile geçmiyor. modemi kapatıp açıtığımda normal görüntü veriyor ve problemsiz açılıyor.
yani artık çıldırma noktasına geldim. böyle bir sorunu daha önce yaşamış tecrübesi olan arkadaşlar bir fikir iletirlerse sevinirim. yoksa bilgisayarı çöpe atıcam :( internetsiz bilgisayarı ben ne yapayım.
aynı sorun bende var ıkı gundur kafayı yıcem bunun caresı nedır allahını seven bı guzel anlatsın sunu delete ayarlarından da bı cozum bulama ne yapayım ben yaa.....:aglama:
bilgisayarı açıyorum her sey çok güzel ondan sonra modemi açıp nete girince bilgisayar başlıyo reset atmaya kafayı yicem yaaa bi yardım edin
Predator
22/06/2007, 16:09
Muhtemelen bilgisayarınıza virus bulaşmış güvenli kipte açıp temizlemeyi deneyin, Windows firewallunuz kapalıysa bunu açmak muhtemelen sorununuzun geçici çözümü olacaktır,
USB modemlerin usb girişlerinin kullanılması tavsiye edilmez. güvenlik açığı oluşturma ihtimali de var.
Reset atmayı önleyen bir programın teorik olarak imkansız olması lazım. Çünkü kernel karar veriyor diye biliyorum reset'e. E doğal olarak bir programın kerneli kontrol etmesi direk işletim sistemini işleten işletim sistem kısır döngüsünü yaratıyor. Yanılıyor muyum?
az önce bisey denedim modem pc ye enternet girişinden bağlıydı onu usb girişinden taktım pc yı ıkıncı kez acıyorum sımdı sorun cozuldu gıbı ama guvenmıyorum her an tekrar kapanabılır cunku boyle bı cozum olmaz bunu bende bılıyorum ama..sızden rıcam bana yardımcı olmanız vırus yok yok pc de bundan emınım butun hepsını arattırdım hatta msblaster vırusunden suphelendım o da yok
benım zaten modem pc ye usb ıle baglı degıl enternet hattı uzerınden baglıydım onu degıstırdım usb ıle baglandım pc yı ıkıncı acısım sorun kalktı gıbı vırus yok pcde bundan emınım hatta msblaster dan suphelendım onun taramasını yaptım o da yok ogrendıgıme gore bu tur sorunlarda format ta fayda etmıyormus ne yapmalıyım gecıcı cozumler ıstemıyorum...:(
Halbu ki modem usb ile bağlı olunca problem çıkarmalı. Modemle birlikte gelen cd den modem kurulumu falan yaptın mı? İlk aldığında usb ile bağlayıp kurulumunun yapmışsan, daha sonra usb kablosunu çıkarmışsan böyle bir hata veriyor olabilir belki.
screamddtt
23/06/2007, 22:04
usb modem kullanıyorsanız en azından yazılımsal bir firewall kullanın veya dosya paylaşımını ipsec leyin
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.