Tam Sürümünü Görmek İçin : Namaza Teşvik Reklamı
Namaza teşvik reklamında espirili bir yaklaşım
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=169525
karavanabatu
10/07/2006, 11:21
Bence çok nefis bir düşünce.
Güzel reklam ama namazda gozu olmayanin reklamda da gozu olmaz :)
@alparslan@
10/07/2006, 20:01
çok güzel bir reklam... burda da islam devletlerine atılan iftiralar yalanlanıyor.Geri kafalı bilimden anlamayan insanlar şeklinde düşünenlere ders oLsun.BİLİMSEL GELİŞMELER kullanılarak namaz'a teşvik var.valla ben bile ezan okununca pc yi bırakmayı düşünüyorum :) 3 rekat namazımızı kılalım ölmeyiz ya :)... selametle
dipnot: burdada görüyoruzki bayanların hepsi alışveriş meraklısı :D
reklamda namaza teşvik edici bişey bulamadım, konuşmalar arapça ondandır belki...
karavanabatu
10/07/2006, 20:51
Adamlar PS2 oynuyor ve eğleniyorlar sonra ezan okunuyor ardından oyunu bırakıp camide saf tutuyorlar. Arapça bilmeye gerek yok.
Ezana daveti anladım ,güzel ama birde demokrasiyi nasıl getireceksniz deseler ve birde başlarındaki imparatorları devirseler, daha bitmedi petrol kaynaklarını yoksul halkada verseler, allah onlara dünyanın en büyük zenginliğini vermiş onu kullanıp teknolojiyi üretseler hiç fena olmayacak.
Ama biliyorumki arap şeyhleri bunları hiçbir zaman yoksul arap halkına vermeyecek. Paraları amerikan ve isviçre bankalarında arap olmayanları mutlu etmek için herzamanki gibi aktaracaklar. Kendileri saraylarda ve dünyanın en iyi yerlerinde konaklayacklar,tatil yapacaklar.
israil beyefendileri olacak. Yanlışmıyım?
Volkan Uzun
10/07/2006, 21:21
gayet hos olmus, burada kilisiye cagiran kisilerin yaptigi tesvikten daha iyi duzgun dikkat cekici.
burada kilisiye cagiranlarin super guzel kizlar olmasi disinda bir cekiciligi gormedim, bu reklamdaha iyi bence.
cemaliozan
10/07/2006, 21:58
Ezana daveti anladım ,güzel ama birde demokrasiyi nasıl getireceksniz deseler ve birde başlarındaki imparatorları devirseler, daha bitmedi petrol kaynaklarını yoksul halkada verseler, allah onlara dünyanın en büyük zenginliğini vermiş onu kullanıp teknolojiyi üretseler hiç fena olmayacak.
Ama biliyorumki arap şeyhleri bunları hiçbir zaman yoksul arap halkına vermeyecek. Paraları amerikan ve isviçre bankalarında arap olmayanları mutlu etmek için herzamanki gibi aktaracaklar. Kendileri saraylarda ve dünyanın en iyi yerlerinde konaklayacklar,tatil yapacaklar.
Abime +1000 puan...
Yanlışmıyım?
Yanlışsın. Çünkü konu bahsettiklerin değil. "İşi gücü bırakıp beş dakka namaz kılmakla birşey kaybetmezsiniz" türünden manası olan bir reklam.
cemaliozan
11/07/2006, 17:23
Yanlışsın. Çünkü konu bahsettiklerin değil. "İşi gücü bırakıp beş dakka namaz kılmakla birşey kaybetmezsiniz" türünden manası olan bir reklam.
Patron bu bir algı sorunu bence. Bende şöyle anlıyorum, bol bol zibidilik yapın, sonra namaza koşun. Allah affetsin sizi. :))))
Benım bıldıgım ıslamda ornek olmak vardır.. Tesvık etmek degıl.. Sen toplumda bı yere gelırsın, hatrın sayılır, yınede bes vakıt namazını eksıt etmezsın.. Etrafta senı gorup ornek alır..
Yoksa tesvıgın sonu namaz kılması ıcın genclere para dagıtmaya kadar varır kı bu sekılde kılınan namazın kıme hayrı olacagı tartısılır..
Patron bu bir algı sorunu bence. Bende şöyle anlıyorum, bol bol zibidilik yapın, sonra namaza koşun. Allah affetsin sizi. :))))
Haydaa :) kırk yıl düşünsem bu anlamı çıkartamazdım herhalde
cemaliozan
11/07/2006, 17:37
Yoksa tesvıgın sonu namaz kılması ıcın genclere para dagıtmaya kadar varır kı bu sekılde kılınan namazın kıme hayrı olacagı tartısılır..
Hay ağzına sağlık abim benim. Birde kime neden nasıl sorusunu sorsalar sık sık...Bulacaklar doğru yoluda. Sormadan körü körüne gidiyorlar...
Benım bıldıgım ıslamda ornek olmak vardır.. Tesvık etmek degıl.. Sen toplumda bı yere gelırsın, hatrın sayılır, yınede bes vakıt namazını eksıt etmezsın.. Etrafta senı gorup ornek alır..
Bu sadece bir reklam, reklamda değil aslında reklam reklamı veren kişilerin çıkarları için yapılır.
Bu sadece bir anlatım biçimi, eğitim, günümüze uyarlanmış kıssadan hisse çıkartılabilecek, kitaplarda uzun uzuncaya yazılan bir meseleyi kısacık bir filme sığdırmışlar.
Hem daha etkili hemde daha az sıkıyor insanı.
Reklam denilmesinin de tek sebebi televizyonlarda oynatılıyor olmasıdır galiba.
karavanabatu
11/07/2006, 17:42
, bol bol zibidilik yapın, sonra namaza koşun. Allah affetsin sizi. )))
Abi adamlar ps2 oynuyorlar ne zibidiliği ya :D
Ne kadar anlatırsan anlat karsidakinin anlamak istedigi gibi :)
Bu sadece bir reklam, reklamda değil aslında reklam reklamı veren kişilerin çıkarları için yapılır.
Aslında ıstemeden de olsa guzel bır noktaya degındın.. Sence bu fılmın yapımcılarının bu ısten cıkarı ne?
Kestırme bır yanıt genclerı namaza tesvık etmek boylece sevap kazanmak olabılır..
Ancak bana kalırsa daha karmasık cıkarlar soz konusu.. Ne oldugu hakkında bı fıkrım olmadıgı ıcın sımdı ne soylesem yalan olur..
Yınede tahmınım bu tur tanıtım fılmlerının o ulkedekı rejımın bekası ıcın gereklı oldugu yonunde..
Dolayısıyla burdan perlci'nun soyledıklerıne baglanabılırız..
cemaliozan
11/07/2006, 17:49
Abi adamlar ps2 oynuyorlar ne zibidiliği ya :D
Görüyoz. Önemli olan mana. ps2 oynamak yerine senin gibi gelip burda 3-5 soruya cevapta verebilirlerdi hayrına. Burdaki zibidilik kavramı mecazi. Sen üstüne alınma oyna oyununu. Hiç değilse olduğun gibisin. Olmadığın gibi değil. :)
Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol
Aslında ıstemeden de olsa guzel bır noktaya degındın.. Sence bu fılmın yapımcılarının bu ısten cıkarı ne?
Kestırme bır yanıt genclerı namaza tesvık etmek boylece sevap kazanmak olabılır..
Ancak bana kalırsa daha karmasık cıkarlar soz konusu.. Ne oldugu hakkında bı fıkrım olmadıgı ıcın sımdı ne soylesem spekulasyon olur..
Yınede tahmınım bu tur tanıtım fılmlerının o ulkedekı rejımın bekası ıcın gereklı oldugu yonunde..
Dolayısıyla burdan pırıltı'nın soyledıklerıne baglanabılırız..
İlk izlediğimde; "Adamlara bak Sony'nin ve tipik amerikan cocuklarının reklamını yapıyorlar" dedim ama sonrada " Abartma gürhan " diyerek sadece namaz'la ilgili bir konuyu dile getirmek için, çıkar güdülmeden çekilmiş bir film olduğunu varsaydım :) zaten konumuzda bu.
Reklamı anladım ben Ansugo,
yanlız oyun oynayan lüx alış veriş mekanında bulunan hanım efendiye seslenirken sence işin ucuna birde şatafat katmamışlarmı?
Petrolü geride kalan yoksul arap halkına bağışlasın buradaki şeyhler. (Şeyh derken din admalarından bahsetmiyorum , yönetici takımından bahsediyorum. Babadan oğula geçen saltanattan.)
Zaten bu topraklarda namaz kılmayanmı var? Dikkati başka bir yere çekme yokmu sence? Yoksa neden Reklama ihtiyaç duyulsunki? Dikkat edilirse bu haberi verende islami bir site.
Ben reklamdan kendime çıkardıklarım aşağı yukarı bunlar ,ama herkes benim gibi düşünecek diye bir kuralda yok tabii. Haksızda olabilirim. Zaten haklısın diyeni de beklemiyordum.
Neyse hayata nerden baktığımıza bağlı. Nasıl baktığımız değil.
Suda boğulacak biri kurtarılmayı bekler.
Zaten bu topraklarda namaz kılmayanmı var? Dikkati başka bir yere çekme yokmu sence? Yoksa neden Reklama ihtiyaç duyulsunki? Dikkat edilirse bu haberi verende islami bir site.
Var, neden olmasin ki? Arap ulkelerinde herkes bes vakiti birak namaz kiliyor mu ki? Hatta reklam'a bakarak diyebiliriz ki yeni nesilin fazla namazla isi yok. Namaz kilan gencler azalmis ki onlarin icindeki duygular reklamla harekete gecirilmek istenmis.
Bence amaca matuf bir reklam. İyi düşünmüşler ve gerçekleştirmişler.
{İtirazlar da hiç kimse kusura bakmasın sırf itiraz olsun havası veriyor. Reklamın içeriği başka bir düşünceye yer bırakmayacak kadar duru ve net. Hani çocukların bulunduğu yerde başka bir şeye işaret, çocukların hareketlerinde bir ima v.s. }
Aptalca bir reklam...
Bariz çıkar kokuyor..
Ancak bana kalırsa daha karmasık cıkarlar soz konusu.. Ne oldugu hakkında bı fıkrım olmadıgı ıcın sımdı ne soylesem yalan olur..
Dolayısıyla burdan perlci'nun soyledıklerıne baglanabılırız..
İslam dininde cemaat olma kavramı vardır....
işte bazı uyanıklar bundan öngörülmeyen çıkar yolu buldular..
Örneğin türban sorunu-bir cemaat sorunu haline getirilmiştir.
Örneğin bir siyasi parti dini kullanmıyorum diyor ama cemaati kullanıyor.
Örneğin bir tv kanalı dini reklam yapmıyorum diyor ama cemaate yayın yapıyor.
Örneğin bir gazete dini alet etmiyorum diyor ama cemaate gazete satıyor.
Şimdi cemaati büyütelim.
-Siyasi parti oy oranını arttırdı
-Tv kanalı seyredilme oranını yükseltti
-Gazete satılma oranını arttırdı.
Peki sıkıntı nerdedir. Sıkıntı dini kullanarak dünyada kazanç sağlamaktır.
Biraz açalım; cemaati büyüt oy oranın artsın seçimde başa geç devleti yönet bir takım teşvikler – destekleri yönet duyurmak için kendi cemaatinin gazetesine ve tv kanalına reklam ve Ya da o tv kanalarında söyleşi yap cemaate duyur ve cemaate kazanç sağla. Cemaatin içinde olmak ve büyütmenin pastasını ye.”Bu örnek Türkiye de olmuştur” olmaktadır.
Dine inanan biri olarak şu cemaat döngüsü benim midemi bulandırıyor ve ben hesabının sorulacağını düşünüyorum!
Aptalca bir reklam...
Bariz çıkar kokuyor..
İslam dininde cemaat olma kavramı vardır....
işte bazı uyanıklar bundan öngörülmeyen çıkar yolu buldular..
Örneğin türban sorunu-bir cemaat sorunu haline getirilmiştir.
Örneğin bir siyasi parti dini kullanmıyorum diyor ama cemaati kullanıyor.
Örneğin bir tv kanalı dini reklam yapmıyorum diyor ama cemaate yayın yapıyor.
Örneğin bir gazete dini alet etmiyorum diyor ama cemaate gazete satıyor.
Şimdi cemaati büyütelim.
-Siyasi parti oy oranını arttırdı
-Tv kanalı seyredilme oranını yükseltti
-Gazete satılma oranını arttırdı.
Peki sıkıntı nerdedir. Sıkıntı dini kullanarak dünyada kazanç sağlamaktır.
Biraz açalım; cemaati büyüt oy oranın artsın seçimde başa geç devleti yönet bir takım teşvikler – destekleri yönet duyurmak için kendi cemaatinin gazetesine ve tv kanalına reklam ve Ya da o tv kanalarında söyleşi yap cemaate duyur ve cemaate kazanç sağla. Cemaatin içinde olmak ve büyütmenin pastasını ye.”Bu örnek Türkiye de olmuştur” olmaktadır.
Dine inanan biri olarak şu cemaat döngüsü benim midemi bulandırıyor ve ben hesabının sorulacağını düşünüyorum!
Bende şu zamanda inandıklarımı, yaptıklarımı birilerine duyurmak niyetinde olsaydım,ilk yapacaklarım bunlar olurdu
Ülke yönetiminde söz sahibi olmak,
Gazetem varsa satışlarını arttırmak,
Televizyonum varsa izlenme oranlarını yükseltmek,
Birazcık zekası olan herkes aynı tarz hedefler için aynı yolları izlerdi.
Bunlar kötü niyet yada sömürge gösterisi değildir..
din ayrı bir konudur cemaati kullanmak ayrıdır...
sözüm cemaati kendi çıkarı için kullananlardır..alınmamak lazım!
Haklı gördüğün olayı reklam yapmak doğaldır noktasına çekerek konuyu başka noktadan doğruymuş gibi gösterme yanılsaması..yaratmak bariz konunun zaten ana temel noktasıdır!!!!!!
.........
Polemikten çıkmak için yazıyorum bunu: Türkiyenin sorunu nasıl çözülür : insanların cemaati kullanmalarını engelemekle çözülür bununda yolu vardır.
esmaeild
11/07/2006, 20:28
içinden namaz kılmak gelen namazını kılar. başka bir sebepten kılan kılsa ne olur kılmasa ne olur. boşuna yatıp kalkar. Bence bu reklam ancak şuna işaret ediyor "namaz işinize engel olmaz". ben bunu anlıyorum. Bir teşvik veya bir örnek göremiyorum. verilmek istenen verilmiş. gayet başarılı.
cemaliozan
11/07/2006, 20:46
Ne çekiyorsak bu cemaat işlerinden çekiyoruz. Önce solcu, sağcı, aşırı milliyetçi, radikal dinci vs. vardı. Şimdi bunların topu gitti, ortada radikal dinciler kaldılar. Geçmişten günümüze tarikat vb. örgütlenmelerle geldiler. Bir ara ortadan kayboldular, yer altına çekildiler sebebi malüm. Son yarım asırdırda tekrar belirdiler. Hemde ne beliriş.Birde bunlar arasında görüş ayrılıkları olduğunu öğrendik. Kimisi cebrici, kimisi vahdetçi vs. Sorsan dünyalığa özenmezler. Dünyalıktanda vazgeçmezler. Üzümü salkımıyla götürürler. Sonrada türlü bahaneler uydururlar.
Biz bebeyken büyükler yanlış yapmayalım diye bizi tehdit ederlerdi. "Şşşşttt Allah taş yapar". Ancak ilginçtir ki aynı Allah bu yanlış yapan dini bütünleri taş yapmaz sadece affeder tövbe kapısıyla. Ben imanı bütün bir insanım. Ama iman anlayışım bu tarikatların hiç birine uymaz. Özellikle son 10 senedir. Son 10 senedir hep gerçeğin peşindeydim. Kendi gerçeklerimin. ve Bulduğuma inanıyorum. Bu sözüm dünyalık peşinde koşan dini bütünleredir. Özü sözü bir olana değil.
Bırakın safsatayı, reklamı, politikayı. Kendinizi bulun önce. Çıkın bu cemaat işlerinden. Hayır üzere olmayacaksanız. Bence hayır üzere olan bir hristiyan bile hayırsız müslümandan yeğdir.
Bu arada cemat-i cevizi'de hep bu bölüme topladığımızında farkındasınız değil mi? Hemde hep benzer mevzularla...
Bence durumu dengelemek adına cumhurıyetcı uye alımı yapılabılır :)
cemaliozan
11/07/2006, 20:54
Bence durumu dengelemek adına cumhurıyetcı uye alımı yapılabılır :)
Hunter abi, koministler mi ağırlıkta... :))))
gok_tengri
11/07/2006, 20:57
Yaşasın komunizm,yaşasın,faşizm, yaşasın ateizm, yaşasın vs dersem beni kesmek isteyenler olabilir onun için demeyim demi, cemaliozan abi:)
cemaliozan
11/07/2006, 21:00
Yaşasın komunizm,yaşasın,faşizm, yaşasın ateizm, yaşasın vs dersem beni kesmek isteyenler olabilir onun için demeyim demi, cemaliozan abi:)
Walla sitenin müdürleri ip.leri verirlerse başı kesilecek çok adam çıkabilir. İnşallah md5 kriptoluyorlardır ip.leri. :))))
gok_tengri
11/07/2006, 21:03
yahu daha belki uzun bi ömrüm vardır,ne kesmesi ne ipi dur şimdi :)
Volkan Uzun
11/07/2006, 21:08
iyi adamlari basa getirebilirsen her seferinde komunizm iyidir iyi :)
gok_tengri
11/07/2006, 21:12
Tek başına hiç bir 'izm' in iyi olduğunu görmedim, çünkü tarih göstermedi bize bunu. O zaman ya bunların hepsi çöpe atılacak ya da bunlar biraraya getirilerek adam gibi bir oluşum çıkarılacak ortaya. Zaten az da olsa bizim insanımız akıllandıkça kbunların sentezini oluşturup kendi doğrularını oluşturup,onları peşinden koşuyo. Onun bunun değil kendi doğrularının peşinde koşmak hoş bi davranış bence.
Volkan Uzun
11/07/2006, 21:15
tarih gostermedi diye yok diyorsan .... :)
gormedigin cok dogruya inandigina eminim
gok_tengri
11/07/2006, 21:17
Her doğruyu görmen gerekmez zaten. Ama somut olduğunu bildiğim birşeyi göremiyosam inanmamam normal olanıdır.
Volkan Uzun
11/07/2006, 21:18
dini inanclardan tut baska seylere kadar eminim somut olmayan bircok seye gormeden inaniyorsun oyle geldi oyle gidecegi icin
cemaliozan
11/07/2006, 21:20
yahu daha belki uzun bi ömrüm vardır,ne kesmesi ne ipi dur şimdi :)
Hocam merak etme sen. Cenaze namazının teşvik reklamı şirketten...
Diğer bilumum masraflarıda cemaat karşılar artık...:))))
Allah gecinden versin...
gok_tengri
11/07/2006, 21:23
Hocam merak etme sen. Cenaze namazının teşvik reklamı şirketten...
Diğer bilumum masraflarıda cemaat karşılar artık...:))))
Allah gecinden versin...
saol abi kefeni de beleşe getirdik ya daha ne istiym :)
ecmain ecmain.
Mutluysam ve sistem adilse degil komunist diktasi, padisah diktasina, diktator diktasina dahi seve seve kosar adim giderim.
Bence bu sistemlerin hepsi tiri viri. Tek sistem var, mutluluk ve adalet. Gerisi anca mutsuzluk getiriyor.
vay be konu nerelere uçmuş.
Bunlarda başka bir yönüyle hataları, düzensizlikleri, hırsızlıkları ve kul haklarıyla ayr ayrı masaya yatırılıp konuşulması gereken doğrular ancak bunların olması reklamın hedefinin ansugo'nun belirtmesi gibi bundan sapması ve bu nedenlerden ötürü amacının yanlış olması düşünülemez.
Ve evet sömürülen arap ülkelerinde ki gençlerde de itikadi olarak henüz bir sorun olmasada amel'i olarak oldukça gevşeklik vardır ve genel olarak toplumdaki gençlere onların yaşına inerek amellerdeki önemin farzlarının zorunluluk olduğunun güzel bir şekilde açıklamak iyi bir düşüncedir.
@hunter
Bu kelime yanlış olabilir ancak amac bu değldi yani teşvik olmaz diyen Hunter yaklaşımı yanlış bu iş paraya gider demesi yanlış, mevzuya hiristiyan mantığı ile yaklaşmak olmaz bu onların işidir.İslam tarihinde bu teşvikler daha doğru bir deyimle hakkı tebliği ile öğütlemede hiç bir zaman parayla dinini satma mevzusuna gitmemişdir. (Genel bir yaklaşım ile yankı bulunmamıştır)
Teşvik bir şeyi zorla istemeden bir şekilde kandırarak da olsa razı etme manasında anlayanlar olabilir, Ancak bu şekilde anlaşılmamalıdır.
Allah'ın sözleri Seni her vakit Kuran, Peygamber tüm kareleriyle bağıra bağıra Allah var Allah, ölüm,kabir,haşir,ahiret,mahşer,hesap, cennet, cehhennem yani tüm tevhid inancı ile yapmamız arzedenleri tebliğ ediyor işittik ve ittat ettik demene teşvik için her gün ezanda Mümünler Hazırlanın Haydin Namaza, Haydin Felaha ermeye diye bıkmadan tükendemen günde diğer tüm amellerini dahai hatırlatarak 5 vakit bizleri çağıran bu seslere senin anladığın şekilde teşvik demeyeceğimiz ve kimsenin bu şeklilde bir teşvik mantığına yaklaşmıyacağı kesin.
haa cümle yanlış seçilmişse sizler doğurusunu bulursunuz...
+1
ansugonun her konuyu çok ciddiye alıp yaklaşıyorsunuz tokatına çarpmadan tüyem :)
gok_tengri
12/07/2006, 11:37
Her doğruyu görmen gerekmez zaten. Ama somut olduğunu bildiğim birşeyi göremiyosam inanmamam normal olanıdır.
dini inanclardan tut baska seylere kadar eminim somut olmayan bircok seye gormeden inaniyorsun oyle geldi oyle gidecegi icin
Somut olduğunu bildiğim birşeyi göremiyorsam....Bu yukarıdaki mesajımı tekrar oku.
Yani somut olduğunu bildiğim şeye görmeden inanmam, ama somut olmayan bişeye de inanmak için onu görmek için uğraşmam.Bu durumda dini inançlar ile komunizmin somutluğunu ve soyutluğunu ayırt etmiş olman lazım.
Ben somut olmayan şeylere inanmam demedim ki,somutsa görmem gerek dedim.
Bu kelime yanlış olabilir ancak amac bu değldi yani teşvik olmaz diyen Hunter yaklaşımı yanlış bu iş paraya gider demesi yanlış, mevzuya hiristiyan mantığı ile yaklaşmak olmaz bu onların işidir.İslam tarihinde bu teşvikler daha doğru bir deyimle hakkı tebliği ile öğütlemede hiç bir zaman parayla dinini satma mevzusuna gitmemişdir. (Genel bir yaklaşım ile yankı bulunmamıştır)
Teblıg'ın ne oldugunu bılıyorum.. Cunku bı donem ıclerınde bulundum.. (Bkz. teblıgcıler (http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/08810/))
Ancak yukarda da soyledıgım gıbı, benım orda gordugum ıslamda onemlı olanın teblıg etmek degıl, ornek olmak olduguydu.. Sız kapı kapı dolasıp ınsanlara ıslamı anlatabılırsınız, ama bır musluman gıbı yasamıyorsanız bu yaptıgınızın bır anlamı yok.. (Kı aynı ınsanlar ıslamı gercek manasıyla yasamadıkca sozlerının de karsındakıne tesır etmeyecegıne ınanırlar..)
Ozetle, bence bu namaza tesvık yada davet her neyse, televızyon reklamıyla olacak ıs degıl..
En masumane halıyle, yuce bır amcları olabılır, ama bır televızyon reklamının bu amaca ulasması mumkun degıl..
Goruldugu gıbı bız bıle oturup reklamı tartısyoruz.. Henuz kımse kalkın ıkı rekat namaz kılalım demedı..
cemaliozan
12/07/2006, 12:27
Goruldugu gıbı bız bıle oturup reklamı tartısyoruz.. Henuz kımse kalkın ıkı rekat namaz kılalım demedı..
Hadi buyrun cenaze namazına :)))
gok_tengri
12/07/2006, 13:33
Reklam gerçekten faydalı olabilir. Çünkü ben gençken :) ufak tefek olaylar beni kendime getirirdi,namaza başlardım,ibadetimi tam anlamıyla yapmaya çalışırdım,ama olayın vehametini ya tam olarak anlayamazdım ya da, beni kendime getiren olayların ardı arkası kesilince aynı tas aynı hamam devam ederdim. Ne oluyosa insanın kendi içinde olup bitiyo,ancak ona "şişşt" diyebilecek böyle olayların(bu reklam gibi) olması da fena değil bence.
Teblıg'ın ne oldugunu bılıyorum.. Cunku bı donem ıclerınde bulundum.. (Bkz. teblıgcıler (http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_politika/08810/))
içinde derken meraklandım şimdi ? :) pmdeki çözümüde bekliyorum...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.