Tam Sürümünü Görmek İçin : Firefox,opera,explorer ???
gok_tengri
09/07/2006, 12:08
Firefox,Explorer ve Opera. Bu programların diğerlerine göre üstün ve zayıf yanları neler? Bilgisi olan herkes bişeyler yazarsa sevinirim. Ben bugüne kadar hep explorer kullandım ancak sonunda firefox ve operayı da indirdim. Hangisi kullanacağıma karar veremedim. Zararlı bi işe kalkışmak istemiyorum da. herkese iyi çalışmalar.
Ben bir iki tane yazayım mesela.firefox da siteden kopyaladığım yazıyı word belgesine yapıştıramıyorum belki de ben bir hata yapıyorumdur bimiyorum...
cotyorian
09/07/2006, 12:33
Herkes size kendi kullandigi tarayiciyi tavsiye edecek dogal olarak. Ucunu de kullanmis, daha dogrusu kullanmayi denemis biri olarak kesinlikle Firefox diyorum. En avantajli gordugum yanlari hizli ve guvenli olmasi. Daha dun normalde Firefox kullanan bir arkadasim Firefox'ta duzgun goruntulenemeyen bir site yuzunden (Dar goruslu bazi tasarimcilar boyle dusuncesizlikler yapabiliyor) ilk kez explorer'i acmak zorunda kalmis. Makinasina aninda trojan bulastigini soyledi. (Ve tabi bunun yaninda explorer hakkinda hos olmayan laflar da sarfetti :) )
Bir de surekli guncellenen cesit cesit eklentilerinden dilediğinizi kurdunuz mu hersey elinizin altinda oluyor.
Bu arada neden basiniza oyle birsey geldi bilemiyorum tabi ama su anda kullandigim tek tarayici Firefox, web sayfasindan metin (hatta resimle birlikte) kopyalayip ofis belgesine yapistirma islemini sikca yapmama ragmen daha once hic boyle bir sorunla karsilasmadim. Baska bir aksilik oldugunu saniyorum.
gok_tengri
09/07/2006, 12:46
bu söylediğiniz eklentilerle ilgili bişey midir acaba bendeki sorun? çünkü ben daha yeni kurdum firefox u. eklenti filan indirmedim yüklemedim tabi firefox kendini güncellemediyse.
sinanonur
09/07/2006, 12:54
Firefox sayfaları (özellikle ie için yapılan sayfalar hariç) sorunsuz bir şekilde görüntülüyor. bir çok eklentisi var fonksyonel kullanışlı vesaire. Bu yüzden firefoxu seviyorum. Fakat linux ortamında Operayı da denedim. Gerçekten kullanışlı gördüğüm özellikleri var ve belirtmeliyim ki (en azından benim bilgisayarımda) firefoxtan daha az sistem kaynağı yiyor. Bu yüzden bazen tercihim opera yönünde olabiliyor. Yani ben firefox opera karışık kullanıyorum diyebilirim. Güvenlik yönünden ikisine de güveniyorum.
Bu arada word belgesi işini anlamadım. Metini kopyalaması saçma aslında. Zengin metin biçiminde kopyalamaması gibi birşey olabilir mi sorun?
Linuxçulardan bazıları konquerorun da yeterli hatta çok iyi olduğunu söyleyebilir. Aslında gayet başarılı buluyorum ama tarayıcı olarak özelleşmiş bir yazılım kullanmak tercihim.
Internet explorer meselesine gelelim. Diğerlerinin desteklemediği bazı teknolojiler destekliyor. Hayır bunun iyi olduğunu söylemiyorum. Tamam activex in çok güzel şeyler başardığını birçok yerde gördüm. Fakat onca teknoloji varken ve çoğu işi de başarabiliyorken neden sadece bir tarayıcının desteklediği bir teknoloji kullanmak konusunda ısrar ederler bilmem. Ayrıca bu teknolojilerin en iyi yaptığı işlerden biri de tarayıcınızla işletim sisteminizi iyice birbirine bağlayarak (hayır bu da iyi birşey değil) bilgisayarınıza bazı katkılar sağlamak. Sözgelimi trojan, solucan, virüs , dialer...:)
gok_tengri
09/07/2006, 13:07
Bu arada word belgesi işini anlamadım. Metini kopyalaması saçma aslında. Zengin metin biçiminde kopyalamaması gibi birşey olabilir mi sorun?
hayır sadece bir cümlelik bi yeri kopyaladım word belgesine gelip yapıştır diyecektim ama yapıştır butonu sanki hiçbirşey kopyalanmamış gibiydi,aktif değildi yani.sonra ben de aynı işlemi explorer da yaptım. şu sistem dosyası yeme işi noluyo onu anlayamadım. bi arkadaş da zaman geçtikçe çok fazla ram yiyor demişti firefox için. bu ne anlama geliyor. yani eklentileri yükledikçe fazla mı yer kaplıyor,yoksa daha değişik bişeyden mi bahsediyorsunuz?
sinanonur
09/07/2006, 13:38
ram bilgisayarın belleğidir. Yani geçici hafıaza gibi düşünebiliriz. Sabit diskten çok daha hızlı erişim sağlanabiliyor yapılan işlemler sırasında veriler ramda depolanıyor. Yani ramın dolması bilgisayarın yavaş çalışmaıs anlamına gelebilir. ama firefox bilgisayarda herhangi başka bir önemli işlem yapılmıyorsa yavaşlatacak kadar bellek kullanmaz diye düşünüyorum. Eklentilerin de ayrı ayrı bellek kullandığı doğru ama çok yüksek miktarlar değil. E bazı eklentilerin işlevlerine bakılırsa buna değer diye düşünüyorum...
en hızlısı opera, html ve css kodlarını tam yazdığına uygun, en doğru görüntüleyen firefox. her iki bakımdan da üstünlüğü olmayansa ie.
gok_tengri
09/07/2006, 13:49
ram bilgisayarın belleğidir. Yani geçici hafıaza gibi düşünebiliriz. Sabit diskten çok daha hızlı erişim sağlanabiliyor yapılan işlemler sırasında veriler ramda depolanıyor. Yani ramın dolması bilgisayarın yavaş çalışmaıs anlamına gelebilir. ama firefox bilgisayarda herhangi başka bir önemli işlem yapılmıyorsa yavaşlatacak kadar bellek kullanmaz diye düşünüyorum. Eklentilerin de ayrı ayrı bellek kullandığı doğru ama çok yüksek miktarlar değil. E bazı eklentilerin işlevlerine bakılırsa buna değer diye düşünüyorum...
bu dolan kısım ie nin temporary internet files gibi boşaltılabilen bir bölüm mü?
sinanonur
09/07/2006, 13:55
aslında bundan dolayı dolan bölüm sabit diske değil yani o şekilde diskte gezinerek görüntülenemez. Dolay ama zaten kendiliğinden boşalır kullanılmayan şeyler... Bilgisayar her yeniden açıldığında ise zaten herşey silinmiş olur. Yani özel bir çabaya gerek yok boşaltmak için
hakansor
09/07/2006, 13:56
firefox tan şaşma güzel kardeşim.
ben de bir ara tırmaladım epeydir, bu konuyla ilintili. Sonra firefoxta karar kıldım.
gok_tengri
09/07/2006, 14:22
saolasın sinanonur kardeş.valla bende firefoxta karar kılacam galiba ama,şu kopya yapamama işi beni dellendirecek.
sinanonur
09/07/2006, 15:57
önemli değil efem :)
Gerçekten ilginçmiş kopyalama işi. Öyle birşey olmaması gerekiyo. Yine de tıklamayla değil de kalvye kısayollarıyla bi dene istersen(ctrl+c, ctrl+v)
Önce wordde dene daha sonra notepadde olup olmadığını bir kontrol et.
gok_tengri
09/07/2006, 16:18
denedim denedim hepsini denedim. kısayol tuşuyla da denedim.başka bi yerden kesmeyi kopyalamayı denedim ama olmadı. firefox sitesinden yardım almaya çalışıyorum ama ingilizce olduğu için hiçbir şey anlamıyorum. valla kaldırıp yeniden kuracam şimdi firefox u :)
bu arada yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç bilirim :) saolun arkadaşlar.
ben opera 8.x sürümlerinde kararsızdım.hep opera kullanıyordum ancak firefox'daki eklenti sistemi hep kafamı karıştırıyordu.ancak opera 9 çıktı bileşen sistemi operayada entegre edildi.hala opera :)
Benım sıralamam IE (Maxthon) -> Firefox -> Opera seklınde..
gok_tengri
09/07/2006, 17:57
Benım sıralamam IE (Maxthon) -> Firefox -> Opera seklınde..
iyi de neden böyle bir sıralama? bu üçünü de kullanmışsın anlaşılan. bu programların diğerlerine göre artıları eksileri neler sence?
cotyorian
09/07/2006, 19:51
denedim denedim hepsini denedim. kısayol tuşuyla da denedim.başka bi yerden kesmeyi kopyalamayı denedim ama olmadı. firefox sitesinden yardım almaya çalışıyorum ama ingilizce olduğu için hiçbir şey anlamıyorum. valla kaldırıp yeniden kuracam şimdi firefox u :)
bu arada yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç bilirim :) saolun arkadaşlar.
Sizin yaşadığınız sorun belki de metin almayı denediğiniz sayfanın bahsi geçen yalnızca explorer'a uyarlanarak yapılmış sayfalardan kaynaklanıyordur. Sadece tek bir sayfada mı denediniz?
iyi de neden böyle bir sıralama? bu üçünü de kullanmışsın anlaşılan. bu programların diğerlerine göre artıları eksileri neler sence?
Zaten senınde kullanman gerektıgını bellı etmek ıcın bunu yazdım.. Yanı bu benım sıralamam.. Senınkıde sen bu ucunu ayrı ayrı kullandıgında olusacak..
Bunun dısında ne soylesem sonu gelmez tartısmalara suruklenıcez..
firefox tamamda arkadaşlar bazı yanlışlarıda belirtelim
firefox sandığınız kadar hızlı değildir onu hızlıymış gibi gösteren aslında standartlar uyuyorum palavrasıdır..sayfada kod yoğunluğu artıkca bariz bir yavaşlama hissedersiniz..hele ki sayfanızda birkaç büyük resim varsa yada ayrı semelerde resimler varsa olay bitmiştir...
Sebebi firefox ie göre daha basit ve geliştirilmesine yeni başlanmış bir tarayıcıdır bu anlamda standartların dışına çıktığında kendi kafasında olayı haledemez bu yüzden sayfaları standartlara uymaya zorlar!!! ki kendi bu tip şeylerle uğraşmasın ama bu arada seni beni iyice bir yorar..
--ie gelince tam bir ticari yazılımdır!!!!! mutlaka bir alternatifi olmalı
--opera yeni yeni kullanıyorum millet seviyor ama ben daha anlayamadım
Panteray
09/07/2006, 21:02
Kişisel fikirler önemlidir.Benim kişisel düşüncemi soracak olursanız internet explorer...Ancak internet explorer kullanmamın nedeni özelliklerinden ziyade bilgisayarıma daha fazla uyum göstermesi...
Gelelim özniteliklere , Opera son versiyonuyla özellik olarak karşılaştırma yapılacak olursa internet explorer ve firefox`dan daha fazla artısı var.Ayrıca hız olarak bakacak olursak Opera bu iki tarayıcıdan da iyi bir durumda.
Firefox ise kullanışlılığı ile ön planda...Ayrıca eklentiler müthiş...
Kişisel sıralamam Internet Explorer-Firefox,Opera olurdu herhalde...
gok_tengri
09/07/2006, 23:21
Sizin yaşadığınız sorun belki de metin almayı denediğiniz sayfanın bahsi geçen yalnızca explorer'a uyarlanarak yapılmış sayfalardan kaynaklanıyordur. Sadece tek bir sayfada mı denediniz?
evet başka sayfalarda da denedim.sadece tek bir sayfada değil. bu sitede bile denedim. ama olmadı.
arkadaşlar galiba bu kopyalama yüzünden benim sıralamam da en önde ie bulunacak.firefoxun olumsuz herhangi bir yanını görmedim çünkü görecek kadar çok kullanmadım ancak tek bir sorun var,o da kopyalama.bir de operayı deneyeyim bakalım o nasıl acaba.
Bu konu binlerce mesajla takviye edilerek tartışıldı. Arama yapiniz.
cotyorian
10/07/2006, 00:31
evet başka sayfalarda da denedim.sadece tek bir sayfada değil. bu sitede bile denedim. ama olmadı.
arkadaşlar galiba bu kopyalama yüzünden benim sıralamam da en önde ie bulunacak.firefoxun olumsuz herhangi bir yanını görmedim çünkü görecek kadar çok kullanmadım ancak tek bir sorun var,o da kopyalama.bir de operayı deneyeyim bakalım o nasıl acaba.
Mutlaka gozden kacan bir eksik var bu iste. Daha once cesitli sitelerden bu islemi yaptigimdan emin oldugum halde, bu siteden denediginizi belirttiginiz icin az once ben de bu siteden denedim hic sorun olmadi. Gerci makinamda ms office yuklu degil, openoffice writer'da denedim ama bu konuda farkli davranacaklarini sanmiyorum. Yasadiginiz sorun gercekten ilginc. Dedigim gibi baska bir is var bu isin icinde. Ama emin olun Firefox'a ozgu bir aksaklik degil.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.