PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 5.24 GB Sistem Dosyası - nedir bunlar nasıl kurtulurum

CallowMan
07/07/2006, 15:50
Arkadaşlar C:\Windows klasörü altında 7 adet adet dosya var ve toplam 5.24GB tutuyorlar.
Dosyaların her biri byte'ı byte'ına aynı boyutta. 767MB.
Nedir bunlar nasıl kurtulurum.Windows açıkken silemiyorum.System tarafından kullanılıyor.
Winternals ERD Commander ile Windows'u boot etmeden dosyaları sildim ancak Windows'u açınca tekrar bu dosyaları oluşturdu.Yardımlarınızı bekliyorum..

Skeleton
07/07/2006, 16:28
En temizi Windows'u tekrar kurmandır fikrimce.

Magic2Melody
07/07/2006, 16:28
windows boyle dosyalar oluşturmaz, virus yemişsin büyük ihtimalle tarattın mı ?

smasherz
07/07/2006, 16:48
son güncellemelere rağmen öyle dosyalar yok bende. dosta iken silmeyi dene. ama yedeğini al. belki bir daha açılmaz windows.

CallowMan
07/07/2006, 18:10
Virüs yemedim tertemiz windows.Tarattım da zaten ama Windows oluşturuyor onları ve kullanan ise System processi.Ve Windows boot edilirken oluşturuluyor.
Dediğim gibi dosyaları sildim windows'u boot etmeden ama yine oluştu...

Predator
07/07/2006, 19:06
Windows Xp hiç bir boot stagesde (preboot, boot, kernel load, logon) böyle dosyalar oluşturmaz, Dosyaların uzantıları ne acaba?

CallowMan
07/07/2006, 19:13
Oluşturuyor işte abicim ya :(
Dosya uzantıları yok herşey resimlerdeki gibi..
Sistem dosyası yazıyor...

gok_tengri
08/07/2006, 15:41
bir zamanlar bende de aynı sorun oldu. virüstür diye düşünüp elimdeki virüs programlarıyla taradık. ama virüs bulunamadı. sonra inatlaşıp birkaç virüs programı daha yükledik onlarla da taradık ve spy gibi trojan gibi acaip bişey. kendini ya windowsun kullandığı bir dosyaymış gibi gösteriyor ya da kendini windowsun kullandığı bir dosyaya kilitliyor. silmeye kalktığımızda windows ihtiyacı olan bir dosya olduğunu söylüyor. canım sıkıldı sildim silinmedi. en sonunda format atarak kurtulmuştuk. bilginize :)