PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windowsu temizlemek... !!!

gok_tengri
06/07/2006, 00:29
Easycleaner 2.0 adında bir program. bilgisayardaki işe yaramaz dosyaları bulup silmeye yarıyor. ancak bu program silmek istediğiniz alanlarımı soruyor bir kaç kategoride dosya arattırıp bulduruyosunuz. program ingilizce olduğu için benim ingilizcem biraz kıt olduğu için ben istediğimi yapamıyorum. ben özellikle gereksiz dosyaları silmek istiyorum ayrıca kaldırmış olduğum programların kalıntılarını silmek istiyorum. bunun için ne yapmam gerektiğini bilen var mı? ya da programın türkçe yaması varsa adres verebilecek olan var mı?

Magic2Melody
06/07/2006, 05:34
türkçe yapama siteleri google dan oralarda arayabilirsin. ayrıca temizlik programları bazen silinmemesi gereken dosyalara el atabiliyorlar dikkatli ol

Sniper
06/07/2006, 08:31
Ben CCleaner kullanıyorum ve gayette memnunum. Hem C'deki gereksiz dosyaları temizliyor hem de Registry'e bakım yapabiliyor. Tek kötü tarafı "C" dışındaki diğer disklere müdahale edemiyor.

http://www.ccleaner.com/

cemaliozan
06/07/2006, 09:16
Ben CCleaner kullanıyorum ve gayette memnunum. Hem C'deki gereksiz dosyaları temizliyor hem de Registry'e bakım yapabiliyor. Tek kötü tarafı "C" dışındaki diğer disklere müdahale edemiyor.

http://www.ccleaner.com/

Bu tip araçlar yazılım geliştiricileri için son derece sakıncalı olabilir. Dikkatli olmanızı öneririm.

gok_tengri
06/07/2006, 12:09
Bu tip araçlar yazılım geliştiricileri için son derece sakıncalı olabilir. Dikkatli olmanızı öneririm.
yazılım geliştiricileri mi?o ne oluyo?hem program yükleyip kaldırdıkça gereksiz bisürü dosyayla doluyor bilgisayar bunları temizlemek için napacaz?

gok_tengri
07/07/2006, 14:19
şimdi öncelikle şunu söyleyeyim. sen adı geçen windows temizlemeye yarayan programın zararlı olduğunu söylemişsin. ben zararlı olduğunu bilmiyordum. sen zararlı diyince kafama takıldı. madem dedim zararlı o zaman windowsu temizlemek için napacaz dedim.ben hem sana windowsu temizlemek için ne gibi programlar kullandığını ya da neler yaptığını sordum hem de yazılım geliştiricisinin ne olduğunu bilmediğim için sordum. alay etmek dalga geçmek ya da ukalalık yapmak için sormadım.ama senin ilk gönderdiğin mesajdan benim dalga geçtiğimi sandığın anlaşılıyo. ben bilgisayar kullanımında çok eski değilim o yüzden bilmediğim çok şey vardır,öğrenmek için burdayım zaten.sen benim ukalalık yaptığımı sanıp da böyle cevaplar yazmışın sanırım ben o ilk mesajını daha yeni okudum(Walla ben tam öyle biriyim galiba. Çünkü yazılım geliştiricisinin ne olduğunu bilmeden yorum yapıyor gibi görünüyorum değilmi kardeş... Ama anlayana sivrisinek değil mi kardeş...))))))

Not : Madem böyle uyarılara aldırış etmeyen yazılımcılar yada yazılım geliştiriciliğini bilmeyenler var bir tuneup kullansınlar ve sonuçlarını şurda yazsınlarda görelim, konuyu tartışalım. Ak goz kara goz çıksın ortaya ))) ) işte bu mesajını. şimdi yardımcı olmak istersen sana zahmet bana eziyet bu yazılım geliştiricisini ve windowsu temizlemek için ne kullandığını açıklar mısın cemaliozan beyefendi kardeşim :)

astronot
12/07/2006, 16:30
elinle temizle gir program files a boş olanları sil o programlara güvenmiyosan :kuuul:

gok_tengri
12/07/2006, 16:32
elinle temizle gir program files a boş olanları sil o programlara güvenmiyosan :kuuul:
ya program files sorun değil,windows da bisürü unistall var bilmem erde bilmem ne var,ben de bilgisaayar hakkında fazla bişey bilmiyorum,öğrenmeye çalışıyorum ama biraz zor olacak galiba:)

cemaliozan
12/07/2006, 17:04
Yazılım geliştiriciler yada programcılar için zararı şu ki, bazı temizlik programları başta registry de olmak üzere yanlış anahtarları ve dosyalarıda beraber götürebiliyorlar. Her ne kadar bir çoğu özenli şekilde bu işi yapmaya çalışsada farkında olmadan önemli bir sistem, yapılandırma vb. dosyayıda kaynatabiliyor arada. Buda yazılımcı için kabus demek. Çünkü kullandığı araçları tekrar yüklemek bir yana, ayarları için çok zaman harcayabiliyor.

Ben bu yüzden bir kaç sefer işletim sistemi kurduğumu biliyorum bu programlardan tuneup yüzünden. Biraz geç uyandım. Ve Bir daha kullanmadım. Şimdi elleyerek yapıyorum bahar temizlğini. Daha iyi ve güvenli oluyor. Ama bunun içinde tecrübe gerekir.

Dediğim gibi sen istediğini kullanabilirsin. En fazla işletim sistemin zarar görür, kalp rahatsızlığı olan biri gibi çalışır, farkedersen yeniden kurarsın olur biter. Bizim için nanay...

gok_tengri
12/07/2006, 17:09
easyclenar kullanıyorum ben de. belki de siliyodur bilmiyorum :) haaaaaaaaaaa ben de dvd yazarken sorunlar oluyo bu alçak programın bi zararını görmüş olmasın :) doğru elle silmek için de tecrübe gerekiyo,neyi silip silmeyeceğini bilmen geekiyo,bazen hata yapıyo olsa da program bunları benden daha iyi bilir herhalde.