PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İllet boyun ve sırt ağrıları

memphiswoo
05/07/2006, 22:07
Hepimiz (sanırım) bilgisayar başında çok uzun saatler geçiren insanlarız. İster istemez buna bağlı boyun ve sırt ağrıları çekiyoruz. Özellikle son zamanlardaki yogunluktan ötürü bu illet iyice azıttı bende. Egzersizler, dort duvar arasında atılan voltalar vs.. Hiçbiri hakkından gelemedi, gelemiyor.

Özellikle dizüstü kullanıcıları için ekranı göz hizası seviyesine taşıma mantığını temel alan bazı ürünler var(mış) piyasada. Bunun yanında başka ürünler de var mı? Mesela basur minderleri gibi minderler, koltuklar falan :) Ya da bu ağrılarla başedebilmenin yolu yordamı var da ben mi bilmiyorum?

Not : Şöyle (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=30753) birşey de varmış forum da, başlık aldattı sanırım. Ama konular benzer, yani aynı değil(mi?) :)

Ansugo
06/07/2006, 00:10
Rahat bir koltuk cogu agriyi cozuyor. Burosit tavsiye ederim.

Onun haricinde ekran goz hizasinda asagida olursa daha saglikli oluyormus. Ancak ben hafif kambur oldugum icin cok egilmemek namina gozumden baya yukari kaldirip asagidan yukariya bakiyorum, boylece egilmeden yatar pozisyonda islerimi gorebiliyorum.

Oturma pozisyonu cok onemli. Ornegin bir suredir duvara yaslanarak garip bir sekilde oturdum ve birkac gun gogus agrisi cektim. Neden sonra anladim ki direkt olarak yuk verdigim yer agriyor, vs. Bu bacak bacak ustune atip uzun sure oturunca bacaginizin uyusmasi kadar basit birsey. Ama uzun sure yaparsaniz zararlidir.

Oturma pozisyonu cok onemli. Bundan daha onemli olan ise kaliteli bir koltuk. Mumkunse kont drakula koltugu, dimdik otursaniz ile kafaniz koltuktan cikmasin.

memphiswoo
06/07/2006, 21:49
Oturma pozisyonu cok onemli. Bundan daha onemli olan ise kaliteli bir koltuk. Mumkunse kont drakula koltugu, dimdik otursaniz ile kafaniz koltuktan cikmasin.

:) Şu kont drakula koltukları güzel de üstad, sıkıntı benim boyum. Boy kısa olunca ayaklarım yerden kesiliyor ve kendimi güvende hissetmiyorum :)

Ama gerçekten koltuk konusuna eğilsem iyi olacak. Belki kont drakula tarzı olmaz ama biraz daha ufakları vardır heralde.