PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu çizgiler nasıl yapılır ?

NikeFootball
04/07/2006, 10:40
Arkadaşlar aşağıdaki wallpaprda arka planda ard arda çizilmiş çizgiler var şerit halinde oval biraz bunları hangi program ile ve nasıl hazırlarım photoshop ile hiç böyle çizgiler çizemiyorum olmuyor. Corel Draw,Fireworks veya freehand hangisi ile yapılır ?

tarzan45
04/07/2006, 11:08
Corelle de freehandle de yapılabilir. Zemine griden, açık griye doğru bi gradient verdikten sonra. Şekillerin birini corelde çizip diğerlerini ona göre boyutlandırarak yapabilirsin mesela.Sonra o boyutlandırdığın şekillere de hafiften bi gradient verirsen çok rahat bi şekilde olacaktır. Freehandle de aynı şekilde yapılabilir. Ama tabii ki photoshop ile de yapılabilir. Ancak ben diğerleriyle daha rahat olacağı kanaatindeyim.

karavanabatu
04/07/2006, 11:12
Bu çizgileri photoshop ile yapabilirsin. Pen Tool aracı bu konuda işini görür. Pen Tool aracı her grafik programında bulunur onun için programın ne olduğu önemsiz.

NikeFootball
04/07/2006, 11:40
evet ps dede oluyo ama hiç bir zaman keskin bir oval çizemedim hep parazitli çıkıyor. Çıldırıyorum zaten oval kesimler yapamadığım için.. acaba diğer programlarla pürüssüz şekilde nasıl yaparım diye sormak istemiştim.

mesela bir taraf dar diğer taraf ince şekilde nasıl oluyor demek istemiştim path leri nasıl yapacağım

captainzap
04/07/2006, 13:33
pen tool da bezier aracı bulunan her programda yapabilirsin, illustrator,fireworks,photoshop,corel,flash,swish v.s...

NikeFootball
04/07/2006, 13:40
freehandda çizdim ve eps formatında kayıt ettim ama kenarları siyah çizgi içi boş , dolduramıyorum bunu photoshop ile açtım fakat içini doldururken ince oval yerlerini dolduramıyrum mesela çizgilerin birleşmeye yakın olduğu kesimlere boya dökünc tam net olmuyor bir tekniği varmı bunun

captainzap
04/07/2006, 14:46
vektörel çizimlerde pen tool u kullan demiştim ama... (bazı programlarda bezier diye geçiyor) :ginginn:

:rolleyes:

Meteryus
04/07/2006, 15:14
photoshop ta pen tool ile çizim yaparken yukardaki araç panelinden shape layers butonunu işaretlersen pathler zaten içi dolu halde çizilecektir, sende layer penceresinden istediğin rengi verebilirsin, diğer şekillerde pathin içini doldurunca kenarları pürüzlü görünebilir.

NikeFootball
04/07/2006, 15:43
anladım ben içi boş şekilde yaptıktan sonra sağ tuş make selection yapıp alan seçili hale getirip öyle boyuyordum o nedenle bozuk çıkıyordu sanırım