Tam Sürümünü Görmek İçin : gif import - fakat bozmadan...
merhaba, web sitesi için hazırladığm templatein bi bölümünde hareketli gif kullanmak istiorum. ve buna bazı effectler (kenarlık, gölge gibi) vermekle kalmayıp üstüne bide yazı (sloganımızı) yazmak istiom. böle bişeyi yapmak mümkünmü öncelikle onu merak ediom. photoshop a atınca hareket falan kalmıo gif te.
mutlaka bi yolu olmalı die düşündm ama pek de bişi bulamadm araştırmalarımda.
eğer mümkünsede nası yapabilirm? yardımcı olursanız sevinirm.
Disconnecting
01/07/2006, 17:58
bunu templatenin olduğu resmin üzerinde uygulayamassın. templatenin ilgili doyasını Adobe ImageReady e al orda istediğin türlü bir gif yapabilirsin. Eğer tabi kullanmayı biliyosan. Bunun bildiğim kadarıyla tek yolu bu
image readyde de denedim, sonuç aynı hareketli olan gif duruo:( ben başka bi gif yapmak istemiorum zaten orda. elimdekini kullancam, becerebilirsem yani :)
Disconnecting
01/07/2006, 23:03
Zeynep sanırım şimdi anladım. Daha önceden başkasının yaptığı bir gifin üzerinde işlem yapamassın nereye atarsan at tek bir kare halinde gelir. Oysa sana o gifin üzerinde hareket edebilmen icin bütün karelerin gelmesi gerekir :( Bu yüzden kendin yapmayı dene derim. Eğer bunun için bir program varsa da ben bilmiyorum. Özür dilerim
cemaliozan
01/07/2006, 23:09
hareketli gif resimlerin birden fazla frame halinde olduğunu bildiğinizi varsayıyorum. Buna mukabil bir gif dosyasını uygun bir programla işleyebilirsiniz. Bunlardan biri ve en basiti Jasc Software Inc Animation Shop uygulaması. Buradan bakınız... http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=Corel3/Products/Display&pid=1047024390003
gif'i bir div'e alın, daha sonra ikinci ve gifi kapsayan bir div oluşturun. z-index'i ile oynayarak bu katmanı ön plana alın. Sloganınızı bu dive yazın ve div'in opacity'sini düşürün. Opacity ile ilgili bir örnek; http://www.domedia.org/oveklykken/css-transparency.php
Sanırım bir nebze olsun işe yarayabilir bir çözüm...
teşekürler arkadaşlar. linkteki programı indiriorum onunla denicem, ve ozan ın verdiği gibi örnekde daha önce karşılaşmamıştm. bu soruna çözüm olurmu bilmiom ama illginç bi yöntem, öğrenmekte fayda var;)
@alparslan@
10/07/2006, 20:19
image ready de ben yapıyorum gif durmuyor... tekrar dene olmazsa pm ile bana gif'i atarsan yardımcı olur.
ozan garip bi öneri ama işe yarar sanırım mantıklı..
seLametle
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.