Tam Sürümünü Görmek İçin : eKitap Sitesi Yardımı!
Zerzevat Adam
09/04/2003, 23:12
Bir arkadaşımın çıkardığı bir fikirle eKitap sitesi yapıyorum;
Site şu;
İnternetten topladığım türkçe ve tabiki daha çok olan ve aramızda ingilizce bilenlere yarayacak güzle bilgisayar kitaplarıda olan ingilizce arşiv li bir eKitap sitesi....
Sitenin amacı;
halkımızı bari bilgisayarda kitap okumaya teşvik etmek ve bu işi maddi bir çıkar gözetmeden yapmak...
ÇIKMAZ:
Telif hakları gerek ve cezaları büyük,
şimdi kendimce 1-2 fikir geliştirdim siz buna eklemeler yapabilir yeni fikir verebilir yada "bence şu fikir en iyisi oalcak gibi" derseniz sevinirim;
1.FİKİR= Sitedeki eKitap'ları yarıya kadar yapıp yarısına gelince kitabı sitemizden sipariş edip öyle alıcaksınız! Bunu yayınevleriyle bağlantılı yapıp her kitaptan komisyon alabilirim fakat sitenin bir süre sonra durma aşamasına gelmesi kötü olucak çünkü herkes okusa okusa 3 tane yarım ekitap okur ve alsa alsa 1-2 tane kitap alır
2.FİKİR=Noter'den bu siteden indirlenlerin tüm bilgiler şeyler kullanıcıya aittir yazısı yazdırıp sitede aynısını tarayıp koymalıyız fln...
Ben bunları geliştirdim sizce?
ama ceza durumu kötü :(
Volkan Uzun
10/04/2003, 00:04
ceza durumumu kötü olan sence sadece ?
Zerzevat Adam
10/04/2003, 00:29
başka varmıki sence?
Zerzevat Adam
10/04/2003, 00:42
pardon eklemeler yaptım 2 kere yazılmış oldu o yüzdne bu mesaj boş silin bunu;)
Zerzevat Adam
10/04/2003, 00:43
tabiki ne kullanıyorsam hepsi kaçak bilgisayar hariç xpden pshop'a kadar taib bunu almam gereksiz şimdi tabi emek olayı ayrı tabi ama şuda var;
eğer ben parayla satıyor olsam o ceza işi doğru ve korsan kitap varken o adam sadece para düşünüyor ben burda elde edeceğim şey şudur olursa olsun;
asıl siteme link olmuş olucak bu site benim başarısıda benim olmuş sayılıcak işleyen bir sitem olucak vede belki hosting masrafaını reklamlarla karşılayacağım
--------------------------------------------------------
tabi emeğe saygı lazım her zaman ama yani bence şuan sorunu çözelim bu konuya geliriz sonra bir ara bunu savunulucak birşeyi yok bende aynen senin gibi düşünüyorum
muharrem_tac
10/04/2003, 00:53
E-Kitap olayına bizdeki bakış açısı matbaaya bakan şeyhlerdeki gibi.
Her yeniliğe önünü kapatmış bir millet olarak bu fikir de tutulup tek sayfalık e-kitaplar yaygınlaştığında ancak anlayacağız ne olduğunu.Bakın Adobe ve Microsoft'un bir takım çalışmaları var.Kağıt inceliğinde ekranlar,elektronik mürekkepler filan yapmaya çalışıyorlar.Şimdi Tablet PC gelecekte Kitap PC filan yaygınlaştığında "tüh be bu treni de kaçırdık !"dememek için her türlü e-kitap sitesine destek olunması lazım.
Ama öyle böyle destek değil bütün eli kalem tutanların bu işteki geleceği farketmesi lazım.
Bir fikir de benden:Ücretli abonelik sistemi kurularak yazar çizerlerin de cebine para girecek bir yapılandırma nasıl olur?Canlı bir örneği Bilim ve Teknik Dergisi'ne sadece 40 yıllık arşivine erişebilmek adına abone oldum.Sayfalar Adobe Acrobat Reader formatında geliyor ve okuması anlaması son derece kolay.Tek sorun bu kitapları başucuna alacak kadar "ergonomik" olmaması o da zamanla olacaktır.
Mingitau
10/04/2003, 15:19
Muharrem Hocam biz öyle bakmıyoruz ya...
Naparsın elalem kullandığın programı öbür bilgisayarına da kurmuşun diye para istiyo..
@ömer
Sen hazıla bi de....
Gerisi kolay vardır mutlaka çıkar bir yol...
Zerzevat Adam
10/04/2003, 18:22
muharrem hocam haklısın tabi ama direk para işine girişmiş gibi olacağız ve kim paralı abone olurki acaba?
muharrem_tac
10/04/2003, 19:16
Direk para işine girmek daha iyi.Neden?Çünkü birileri bu sayede para kazanılabildiğini göstermek zorunda ve bu sayede az para ile çok hizmet alabilme döneminin başlaması gerekiyor.
Herkesçe biliniyor ki internet bedvaların ve bedavacıların değil,çok büyük bir kazanç ve iş hacminin yeri.Bugün bedavaymış gibi sunulan hizmetlere bakınız,hepsinin yavaş yavaş ücretlendiğini göreceksiniz.Aradaki fark ne?İşin başında bunlar bize bedavaymış gibi sunuldu.Bugün ücretsizmiş gibi sunulan ne varsa emin olun bir müddet sonra ya ücretlenecektir ya da çalınmaya karşı güvenlik tedbirleri arttırılmış hale getirilecektir.
Yine bu sütunlarda bu konunun tartışmaları çok yapılmıştır ve pek bir sonuca ulaşıldığını sanmıyorum,ama bu iki keskin görüşü birbiriyle uzlaştırmanın bir yolu olacağından umutluyum.O da ne olabilir,mesela tüm tüketicilerin az bir ücret vererek veya ücretli abonelik sistemleriyle bu işe "gönüllü" katılımlarını sağlamak,internette sanal KOBİ'ler inşa etmek ve bunları holdinglerin para babalarına yedirmemek...Hayatı boyunca bir tek Windows'a para ödemeyip Linux'u para ile satın alan çok arkadaşım olmuştur.Çünkü en azından verdikleri paranın hedefine ulaştıklarından eminler ve bu işte "gönüllüler".
Bu "hoca" kelimesi de nereden çıktı?Benim tanıdığım tek bir hoca var o da Dr.Hakkı ÖCAL :)
Zerzevat Adam
10/04/2003, 19:31
eh birde şöyle bir komkilikle yaklaşırsak HOCAL :D
@muharrem abi
paralı yapabiliriz yani olabilir ama şöyle bir sorun olucak tüm bu yayınevleriyle ve yazarların hepsiyle anlaşmak nasıl olacak?
yabancıların hepsini telif hakkı ile ilgili birey düşünmeden koyacağım...
ayrıca bu siteyi pc dergilerinde site tanıtımlarında ntv ve cnn'de tanıtılan siteler gibi olmasını istiyorum yani gerçekten artık kişisel siteleri tanıtıyorlar onuda herhalde tanıtırlar
-----------------------------------------------------------------------
yakında 1-2 tane domain var düşücek onu bekliyorum düşmesini sakın almasın kimse onları alınca siteyide koyacağım internete fln yani...
o zaman dahada iyi olucak belki
E-Kitaplari barindirmak yerine, surekli olarak guncellenen, e-kitaplarin bulundugu yerlere direkt, cali$an linkler saglayabilirsin.
Bu durumda kanuni bir baglayiciligi olacagini sanmiyorum.
Boylece hem hosting ucretinden, hem bandwidthinden kar edersin, diger yandan kullanicilar da eklemeler yapabilir, sayfada kitaplarin adlari, linkleri, icerikleri hakkinda yorumlar, kullanicilarin yorumlari, download sayisi, oylamalari, aranan kitap bolumu, yeni link bildirme, haberler ve bir guestbook bulunabilir.
Eha, siteyi hazirladim bile ben kafamda :D
Kolay gelsin.
:cool:
Zerzevat Adam
10/04/2003, 21:37
öylr tabi özellikle hosting olayı var ama şu dar var:
siteden indirmeleri her zmn iyidir, sitede barınması lazım yane ayrıca birde reklam yapacağım ya doc yada pdf yapacağım site urlleri fln ekleyeceğimde o yüzden
@muharrem_tac
İyi güzel. Ufak bir ücret. Bu ücret nasıl sağlanacak? Kredi kartı mı, havale/eft mi? ki ikisinden de alacağınız ücretten daha fazla ücret alıyorlar şu an için.
Bir de bir e-kitap için kredi kartı numarası vermek ne kadar doğru?
İnternet = iş hacmi + yatırım diye bakarsak olaya yakın zamanda uygulanan telekomun zamlarından farkı kalır mı? Onlar zam yapmasa internete giren kullanıcı sayısında potansiyel bir artış olacaktı. Ama şimdi kimse "ya şöyle bir gezeyim ne var ne yok" demiyor işini görüp çıkıyor. Neden ? Paralı ve Pahalı. E e-kitap işi de paralı olunca gelecek olan taleplerin önünün kesileceğini ve buna bağlı olarak öğrenen kesimin öğrenme işini başka yerden göreceğini düşünüyorum. E varsın başka yerden görsün... Ama neden kısa yoldan istediğine ulaşmak varken daha fazla zaman harcasın.
Bence de hazırla siteyi sun gitsin. Çıkar yol elbet bulunur.
Bir şey belirtmeyi unuttum özür dilerim... Bunlar sadece benim düşündüklerim.
Mingitau
10/04/2003, 22:57
Hocam genel bir tabirdir Amirim... :) Biz okulda birbirimize böyle hitap ederiz yani sınıf dışındakilere.... :P
Zerzevat Adam
11/04/2003, 00:00
bakalım şu siteyi bir hazırlayalım allahtan galiba sponsorumuz birazcık hosting firması :D
Zerzevat Adam
11/04/2003, 00:11
Ayrıca pdf gibi boyutu fazla olmadan site adresinin kalıcı bir şekilde nasıl sağlarım?
programcılık bilsem bir program yaparım ekitap okuyucu gibi bişi sadece onda çalışır sitedekiler sonrada al sana site URL'i ama.....
Kıtap yazarlarına yada yayın evlerıne maıl atıp bu kıtapları sıtende ıyı nıyetle yayınlamak ıcın ızın ıstesen? Hem sende gelecek cevaba gore hareket edersın.. Belkı bızım dusunmemıze gerek kalmadan yayın evı yada yazar uygun bır cozum yolu gosterırler sana.. Bı dene ıstersen..
Zerzevat Adam
11/04/2003, 16:37
öyle ama ya ters bir cevap alırsam diye korkuyorum düşündüm en iyi yol o aslında bence şöyle yapalım;
önce bir siteyi açalım 1-2 hafta bir tam olarak açılsın üyeler fln olsun ondan sonra siteyide gösterip aha budur istersrniz kaldıralım kitapları fln derim ben
Mingitau
11/04/2003, 16:45
Hemen kaldır derler....
Zerzevat Adam
11/04/2003, 17:14
işte sırf o yüzden yapmam
ama şöyle yapacağız bir sürü kitabevinin linkini vericeğiz siteye kitapları tanıtıacağız...
siteden satımız bleki ileride 2-3 yayın eviyle anlaşırsak ancak
Zerzevat Adam
11/04/2003, 19:01
http://forum.omerbalyali.com bir baksanıza nasıl olmuş?
muharrem_tac
11/04/2003, 20:50
@LEthaL
Söylediklerinize katılmamak mümkün değil,fakat düşününüz ki elinizde şimdi kullanmadığımız bir bağlantı biçimiyle internete çok ucuza bağlanan bir aygıt var.Bu aygıt ile (kitap pc mi diyelim?) dilediğiniz kitabı online veya offline olarak okuma imkanına sahipsiniz iki taraf bankaları arasında imzalanan bir anlaşma ile siz kitabı okurken birim sayfa veya kitap başına belli bir miktar ücret e-kitabevine ödeniyor bu da size mesaj olarak bildiriliyor,böyle bir sisteme şimdiden hazır olacak bir altyapı tesis etmemiz daha iyi olmaz mı?Yoksa "şimdi moda bu" diyerek bir iki yıl içinde ölecek bir site mi yapalım?Böyle bir sistem ile ne kimsenin hakkını gaspetmiş oluruz ne korsan yayıncılığı teşvik etmiş oluruz ve ne de kitapsız kalmış oluruz.
Mingitau
11/04/2003, 21:26
Uzun vadeli yatırımlar uzun vadeli emek ve sermaye isterler.
Emeği bazı fedekarlıklarla sağlayabilirsiniz. Ancak Sermaye konusunda sorun çıkabilir. Bence Öncelikle copyLeft olan diline bakılmaksızın kitaplar konmalı daha sonra da bu sistem geliştirilmeli sizin elinizdeki kaynağı görünce sponsor ya da destek bulmanızda daha olası...
Burada dikkat gereken nokta pazarınızı oluşturduktan sonra kapılmasına imkan vermemektir. Yani bu tip bir düşünceyle başlarsanız unutmamanız gereken bir şeyde stratejik olarak oluşturduğunuz akıma yön vermeli ve bu yönü ilk uygulayan olmalısınız. Unutmamanız gerekn diğer nokta: İyi Fikirlerin Patenti yoktur... Kapan herkes uygulayabilir... (Dale Carnige diye hatırlıyorum yazarını) Öteki Yayınlarının Gelişim Serisinde "Durun! İşinizi Batırıyorsunuz" isimli bir kitap vardı eğer bu işten ekmeğinizi çıkarmayı düşünüyorsanız, bu kitabı ve Zig Ziglar' ın "Satış Teknikleri" kitabını mutlaka okumalısınız.
Zerzevat Adam
12/04/2003, 11:34
çok küçük dandik bir site yapmak isteyen arkadaşımın benden yardım istemesi ve benimde olaya girmemle bayağı olay büyüdü.....
sitenin tasarımı işte bu domainide yakında alacağız gerçekten şöyle güzel bir site olsun 1 yıl sonra bir bakalım site almış başını gidiyor....
ben bir çağırı yapmak istiyorum;
bana asp kod yazımında yardım edecek ve gönüllü site admini olacaklar varmı??
özellikle coder arıyorum...
admin olarak demek istediğim haber yazacak siteyi kontrol edecek gibi
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
E-Kitap olayına bizdeki bakış açısı matbaaya bakan şeyhlerdeki gibi.
Her yeniliğe önünü kapatmış bir millet olarak bu fikir de tutulup tek sayfalık e-kitaplar yaygınlaştığında ancak anlayacağız ne olduğunu.Bakın Adobe ve Microsoft'un bir takım çalışmaları var.Kağıt inceliğinde ekranlar,elektronik mürekkepler filan yapmaya çalışıyorlar.Şimdi Tablet PC gelecekte Kitap PC filan yaygınlaştığında "tüh be bu treni de kaçırdık !"dememek için her türlü e-kitap sitesine destek olunması lazım.
Ama öyle böyle destek değil bütün eli kalem tutanların bu işteki geleceği farketmesi lazım.
Bir fikir de benden:Ücretli abonelik sistemi kurularak yazar çizerlerin de cebine para girecek bir yapılandırma nasıl olur?Canlı bir örneği Bilim ve Teknik Dergisi'ne sadece 40 yıllık arşivine erişebilmek adına abone oldum.Sayfalar Adobe Acrobat Reader formatında geliyor ve okuması anlaması son derece kolay.Tek sorun bu kitapları başucuna alacak kadar "ergonomik" olmaması o da zamanla olacaktır.
Ben burada kendimi her yeniliğe önünü kapatmış milletin bir bireyi olarak görmediğimi belirteyim. (Belki bölücüyümdür) Çünkü ben milletin her yeniliğe önünü kapattığını sanmıyor, hatta önüne her gelene hayran olarak kendi malı gibi benimsediğini düşünüyorum.
Ve bu milletin bir bireyi olarak hiçbir zaman olmamış ve olması da düşünülmeyen bir iradeye sahibim. Asla ezik olmadım, asla da bu milleti kötülemedim. Belki politikaların kötülüğünden bahsetmiş olabilirim ama hiçbir şeyi bu millete mal etmedim.
Daha karnını zor doyuran, bilgisayarı yeni yeni internet kafelerde görmeye başlamış bir toplum için böyle abuk sabuk laflar sarfedilmesini ise hazmedemiyorum. HAzımsızlığım da böyle yazılar yazmama neden oluyor.
Öncelikle konuya şurdan girmek lazım : Sürekli kitap okuyan kaç kişi var? Geçenlerde BKY'den Rahim Er köşesinde "Bir kitap bastık 1000 tane zor sattık" diyordu. Gene adını hatırlamadığım bir yayınevi sahibi "Biz bir kitabı top seller yaptığımız zaman eğer 3000 tane satabiliyorsak, ya biz top seller nedir onu bilmiyoruz ya da kitap okumuyoruz" diyordu. Daha 100 bin satan kitap yok.
Okumayan bir toplum olduğum bir gerçektir. Ancak bu da milletin bir sorunu değildir. Millet şu an bir geçiş dönemi yaşıyor. Kültürü, bilgisi ve kendine güveni artıyor. Bu artışta son zamanlarda oluyor. Yeni yeni emekleyen bir millete geri kafalı demekte biraz saçma geliyor.
Sonrasında düşünelim ki kaç kişinin evinde bilgisayarı var? Hadi şöyle yuvarlak bir hesapla 1 milyon kişi diyelim. Bu kişilerin bilgisayarlarının çoğu eski model. Bir çoğu zamanında Vestel gibi kampanya yapan yerlerden 36 ay vade ile alınmış PC'ler. Ve adamın PC'sini değiştirmek için ayırak parası da yok...
Ve adam karnının açlığını o kadar düşünmek zorunda ki, sen bu adama gelip "Yahu kağıt inceliğinde ekran kitap okuyorsun, 99$ a ekranı alıyorsun her bir kitap içinde 20$ veriyorsun" desen adam kisaca "HAdi oradan" diyecek.
Bırakalım Tablet'ini Book'unu, Papar'ını, gerçek kağıtı bile alıp okuyamıyoruz. Önce bir gerçek kağıdı okuyalım bakalım. Ondan sonra seyahetlerinde yanında kalın ciltler kitap taşımak istemeyen kişiler paperPc'sine yüklesin kitaplarını otobüste dolmuşta sahilde okusun.
Ve Tren'de bir yere kaçmış değil. Tren'in gidebilmesi önce Rayları döşememiz gerekir. 120 yıllık Tren yolu gibi köhnemiş, 120 yıllık siyasetten vazgeçmemiş ve halkın parasına para katmamız gerekir.
Hatta önce her eve bir PC sokmamız gerekir. Eğer herkes evinden internete bağlanacak duruma gelebilirse, o zaman herkese birer tane de paperPc yi ben hediye edeceğim. Tamamen sevabına...
Sevgiler...
muharrem_tac
12/04/2003, 15:58
Hakikaten iyi yakalamışsın Ansugo,aziz milletimize karşı duygusal davranarak biraz haksızlık etmişim.Bunun için bir büyük özür.
Bu satırları yazarken "bütün e-kitaplardan nefret ediyorum,bütün digital yayınlardan nefret ediyorum" şeklinde beyanatlarını duyduğum bir büyüğüm aklıma gelmişti.
Ama sen de takdir edersin ki milletimizin içerisinde her yeniliğe "Sen önce aç karnını doyur" diyerek karşı çıkanlar da var.Hakikaten ülkemizde okuma oranı çok düşük yoksa hiç insanlar birbirlerini "abuk subuk laflar etmekle" suçlarlar mıydı?
Hıc bu konuya gırmeyın ıstersenız.. Cunku cıkılacak gıbı degıl.. Ornegın ortalama bır kıtabın 20 mılyon tl. oldugu bır ulkede ustelık bırde kırız yasanıyorsa kıtap okumak gercekten guc.. Ote yandan bı cogumuz kıtap okumak ıcın yeterlı zamana ve konfora sahıp degılız..
Aynı zamanda okumak ıcın kıtap secerken cok da serbest olamıyoruz.. Ben kendı adıma sadece pratık degerı olan kıtapları okumayı tercıh edıyorum.. Bu bır php kıtabıda olabılıyor, sanat tarıhını anlatan bı kıtapta.. Cunku ısım ve karıyerım geregı kodlama ve tasarım acıklarımı kapamaya calısıyorum..
Bu anlamda para kazanmak, kendımı tanımak-tamamlamaktan daha onemlı olabılıyor.. Bılırsınız ınsan gelısımı uzerıne bır sablon vardır.. Insan once doymak ıster sonra barınmak sonra uremek... Tum bunlardan sonra en son kendı tanımak hayat ıcınde kendıne bı yer bulmak.. Ben turk halkının buyuk bı cogunlugunun bu asamaya ulasabılmıs oldugunu sanmıyorum..
Zerzevat Adam
12/04/2003, 17:06
la konu nereye geldi :D
muharrem_tac
12/04/2003, 17:34
Ben yanlış mı biliyorum yoksa;
1) Her evde televizyon yok mu?
2) Her evde müzik seti,teyp,radyo vs... yok mu?
3) Herkes kahveden de olsa gazeteleri takip etmiyor mu?
Peki çevresinde olup bitenlere bu kadar meraklı bir ulus (bizler) neden kitap okumuyor (uz)?Bunun nedenleri sadece fakir olmamız ve zaman bulamamamız mı?Yoksa başka nedenleri de olabilir mi?Mesela bütün okur-yazar takımının asosyal ve kendini beğenmiş olmasının,halkın yazar çizer takımına hiç de iyi olmayan duygular beslemesinin,yazar-çizer takımının da aynı ölçüde bu duyguları hak etmesinin de etkisi olabilir mi?
Ne demişiz zaman gelecek çok ucuza e-kitaplar,sayfa pc'ler çıkınca o sizin aç dediğiniz ulus aynen cep telefonlara gösterdiği ilgiyi belki de çok daha fazlasını bunlara gösterecektir:
Ve belki de "kitap okumayı" keşfedecektir...
Tabii eğer yazmasını bilenler adam gibi yazarsa ve birileri bu gelişimin önünü kapatmaz bilakis altyapıyı hazırlarsa...
Mingitau
12/04/2003, 17:47
Bu cep Kitap olayı tutabilir....
Çünkü okuyan kişiler bir süre okuduğunun etkisinde kalır. Okuduğunun içinde olamıyorsa okumaz. Çünkü sıkıcıdır okuyucuyu içine almayan kitaplar....
bu zamanda da sevinç gibi okuduğunu çevreye yayarak paylaşıp, çoğalmasını ister... Bilgi Paylaştıkça çoğalır. :)
Bu da bazılarının oturmuş yerleşmiş düzenlerine ters düşer bu yüzden binbir aracı vasıtasıyla okumaz hale gelmişizdir... Hatta Bu konuda bir özdeyiş olarak algılarım şu sözü:
"Yiyosunuz, içiyosunuz, peki BAŞBAKAN'a niye küfrediyonuz?"(*)
(*) Olur Böyle Vak'alar / Doğan Katırcıoğlu
Muharrem senı anlıyorum ama bu saydıklarının hepsı (televızyon,radyo vs..) ortalama bıt turk vatandası ıcın sadece vakıt oldurucu ve kımı zaman eglendırıcı araclar.. Bunun otesınde kımse bu aracları bılgı almak ogrenmek adına kullanıyor degıl.. Kı amac bu olsaydı zaten bu kaynaklarla yetınılmez dergıler kıtaplar ansıklopedılerde yerını alırdı evlerde..
Ozetle soylemek ıstedıgım su.. Kahvede oturup gazete okumaya spor sayfasından baslayan bırı ıcın dunya edebıyatını okumak gereksız bıseydır.. Cunku kımse cıkıp ona tolstoyun bı eserı hakkında yorumda bulunmasını ıstemez.. Ama ıcınde bulundugu sosyo-ekonomık durum geregı gazıantep-galatasaray macının sonucunu bılmek zorundadır zıra sohbet esnasında laf buraya gelebılır ve kendısınınde bu durumda soyleyecek bı kac lafı olmalıdır..
Bılmem anlatabılıyormuyum.. Burdan devam edersek gunun bırınde dedıgın olur ve tablet pc ler yaygınlasırsa onlarında spor ve magazın haberlerıne kısayol sunmak dısında bı ıslevlerının olucagını zannetmıyorum.. Cunku gelısen sadece teknolıjı olucaktır.. Zıhnıyet bakı kaldıgı surece tablet pc ler ıcın gorup gorebılecegımız tek e-kıtabın yemek tarıflerı yada besıktasın yuzuncu yılı uzerıne olucagına sızde sahıt olucaksınız...
muharrem_tac
12/04/2003, 20:20
Evet geldik "yumurta mı tavuktan çıkar,tavuk mu yumurtadan" meselesine...
Acaba "kimse iletişim araçlarını eğitim-öğretim amaçlı kullanmıyor" önermesi mi doğru yoksa " 'nasıl olsa kimse bu araçları eğitim-öğretim için kullanmıyor' düşüncesi taşıyanlar yüzünden hiçbir yararlı program hazırlanmıyor" önermesi mi?
Ertuğrul beni anladığından eminim ama biz bu zihniyeti değiştireceğimize inandığımız için TV karşısında değil buradayız.
Öyle değil mi?
Mingitau
12/04/2003, 21:08
He he....
Nice devrimciler gördük kendileri devrildiler... :p
(Burada devrimciliğin siyasi bir hareketle ilgisi yoktur değişim getirme , eskiyi devirme olayından türetilmiştir.)
Zihniyet eğiştirecekseniz öncelikle elinizde bol para olmalı. Bu kesinlikle gerekli, ya da ortak soruna karşı sizinkinden başka çözüm yolu olmamalı... Siz buna inanmalı ve inandırmalısınız.
Yoksa canım TGRT min reyting uğruna çıkardığı spor magazin(bizim halk arası diliyle baldır-bacak) programlarıyla kültürlenir halkımız... :p
Ancak siz bu zihniyeti değiştirme çalışmasından iyi gelir elde edebilirsiniz. Bunun için başlayacağınız nokta bu yayınlara ulaşabileceklerin ilgisini çeken konularla başlamak olabilir. Mesela yıllardır yurtdışında oturup Türkiye de çıkan yayınları takip etme zorluğu çekenler için bişiler olabilir. Belkim Üniv. lere yönelik bşiler hazırlarsanız, sonuçta üni bim lerini biliyormusun.net çekişmelerinden pokemon besleyicilerinden :p kurtarabilirsiniz.
Bahsedilen araçların kullanımı için öncelikle içerik hazırlamak lazımdır..
Bunun için iş gücü, kayıt ortamı vb gerekir. Oysaki zaten haber peşinde koşaak olan muhabirleri biraz fırlama olanlardan seçersen ve bunlara bir kişi eklersen sana zaten işleri gereği durdukları yerlerden manyak magazin programları çıkarırlar. Sende insanları oyalayabileceğin hazır ve ucuz içeriğe(içi boş olsa da) kavuşursun.....
Not: Bu mesaj da TGRT isminin geçmesinin bahsedilen kanalın yayın ilkesi ve politikasıyla hiç bir ilgisi yoktur. Bahsedilen kanalda zaten bir süre sonra programın içeriğini değiştirmiştir. Ancak kullanılan fikrin moda haline gelmesi yüzünden ismi zikredilmiştir.
//Gereksiz bir mesajdı... Sildim...
Ben nice evler biliyorum televizyonsuz, radyosuz, kaset çalarsız. İşte o insanlar zamanında eğitilmemiş ve hâla televizyon gibi şeylere farklı gözlerle bakıyorlar.
Kitap okumama meselesi hakkındaki düşüncem pahalı olduğu neden pahalı derseniz gidip mesleki kitapları almak yerine onlara onca parayı vermeye kıyamıyorum ama bu demek değil ki kitap okumuyorum. Arkadaşlarımdan, yakın çevremden alabildiğimce alıp okuyorum. Bilgisayar başında kitap okumak epey zahmetli.
// Her şey değişir yeter ki isteyelim ve biraz uğraşalım. İnternet eskiden yaşamdı. Gerçi hâla var bir şeyler. İlk çıktığında hiçbir şey paralı değildi mesela neden çünkü bileni kullananı azdı. O zaman hizmete yönelik kalkınmalar çok oldu, sonra baktılar talep çok vur paraya işi.
İnternet iyidir; kullananı artar öğrenen sayısı da artar -Parasız olduğu zaman-
muharrem_tac
13/04/2003, 16:48
PC'nin adı Kişisel Bilgisayar,yoksa bunun kişisel bir bilgisayar olduğu şüpheli.Nasıl?Çünkü bunu kullanıcılar oluşturarak,her kullanıcıya ayrı bir yetkilendirme politikası uygulama olanağı yok derecesinde az.Zaten Windows 98 'de Policy Editor (Poledit) haricinde bunu yapmak imkansız gibi birşey.Bütün kullanıcı ayarları meydanda.Regedit'i de iyi bilen biri için Poledit de işe yaramıyor.
Lafı nereye getireceğim?Geleceğin taşınabilir aygıtları tamamen "kişisel" olacak.Sadece istemci ve sunucu taraflı sertifikalar birbirlerini onayladıklarında oturum açılmış olacak.Bu durumda ya bilgiler ayrı bir chipte ya da aygıtın içerisinde korumalı bir alanda saklanacak ve içerisinde sahibinin (dikkat kullanıcıların değil sahibinin) gereksinim duyabileceği bütün kişisel bilgiler gerekli yerlerden anında internet aracılığıyla güncellenecek.Ne gibi?Misal "ikametgah adresi,askerlik yoklamaları,medeni durum,ekonomik bilgiler,maaş bordroları,sabıka kayıtları,ilgi alanları vs vs..." bu şekilde kişiselleşmiş bir taşınabilir aygıtın sağladıklarını saymakla bitiremeyiz.Ve bu bilgiler sadece siz izin verdiğinizde ilgili birimlere iletilmiş olacak.Böyle bir altyapı hazır hale getirilince istediğimiz kitabı da anında çok çok ucuza edinebileceğiz;Tabii eğer istediğimiz gerçekten "kitap" ise....
Muharrem bu durumu degıstırebılmek ıcın ya medya patronu yada mılletvekılı olmamız gerekır kı ılk durumda rekabete dayanamayıp ıflas ederdık.. Ikıncı durumda ıse medya aleyhımıze calısır ve bır hafta ıcınde tum halk destegını kaybederdık..
Ama bende umutsuz degılım.. Eger mucızevı formuller aramaz ve ısı zamana bırakırsak ve bızde buarada tepkımızı en azından bu yayınları takıp etmeyerek ortaya koyarsak durumun duzelebılecegınden emınım..
Ama yınede MMS gıbı bır teknolıjı uc buyuklerın gollerını anında "seslı goruntulu ve hareketlı" yayınlamak ıcın kullandıgımızda umudum kırılmıyorda degıl..
Mingitau
14/04/2003, 12:35
:p
Zerzevat Adam
14/04/2003, 21:01
Bu arada artık ASP yazıyorum yihuuu hatta en iyi öğrenmek öğretmektir diyerek bir arkadaşıma haber scripti yazdım deftere ama pc yoktu deneyemedik :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.