PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : SAVAŞ ve TÜRKİYE

abakan
09/04/2003, 16:43
Irak'ta yaşanan savaş hakkında arkadaşların duygu ve düşünceleri nelerdir? Bu savaştan Türkiye bu savaştan en az zarar ve en fazla karlı bir şekilde nasıl çıkar?

ArkHe
09/04/2003, 17:02
Bir yavrunun, bir babanın, bir annenin, bir insanın ölmesini sağlayacak bir tane mermiye bile olanak sağlamazsa bana göre en karlı biçimde çıkacak.Zıttında ise en zararlı biçimde çıkacak.

Benim düşüncem budur, ekonomik bir şekil düşünüldüğü noktada ben ayrılırım.Ölümün pazarlığı olmaz...

Kolay Gelsin...

xXx
10/04/2003, 13:09
Daha öncede çeşitli vesilelerle yazmıştım ama bir daha hatırlatmak fena olmaz.

Yazar: Aydoğan Vatandaş
Kitabın ismi: Türk İsrail gizli Savaşı ARMAGEDON

Abakan bu kitabı mutlaka oku aradığın cevapları mutlaka bulacaksın.

Mingitau
10/04/2003, 15:56
Aydoğan' ın yazdıklarını pek ciddiye almamış olsa da okuması gerekecek zannederim :p

İyi de o zaman yılların müttefiği(Nasıl bişi ise bizimle aynı değerlere sahip olan toplumların önüne geçiyo zaman zaman, Mustafa Kemal in dediği gibi Sadece Ko-operasyon olmuyo ilişki...) ABD ile de savaşa girmek zorunda diil miyiz?

Hadi bırakalım bunu sizce bu savaştan ders alıp milletçe başkalarına bağlı olmamamız gerektiğini anlayabilecek miyiz?
Bence hem EVET hem HAYIR... Ne kadar gönlüm evet den yana da olsa....
Şu an(ya da o an) güçlü bir Irak birlikteliği olsa idi oraya ABD saldırabilir miydi? Ya da Saddam' ın Partisi BAAS vakti zamanında kanlı bir darbeyle iktidara gelebilir miydi? Bilemiyorum....Ama bilmek istiyorum ;)

abakan
10/04/2003, 21:36
Orjinal mesajı gönderen xXx
Daha öncede çeşitli vesilelerle yazmıştım ama bir daha hatırlatmak fena olmaz.
Yazar: Aydoğan Vatandaş
Kitabın ismi: Türk İsrail gizli Savaşı ARMAGEDON
abakan bu kitabı mutlaka oku aradığın cevapları mutlaka bulacaksın.

Aydoğan'ın hazırladığı kitap oldukça ilginçti. Ancak bazı noktalarında sizin farkedemediğiniz kurgular var. Bunları nasıl farkederim diyorsan günlük gazetelerin haberleri sunuş biçimine dikkat et. kim hangi konuları nasıl ve neden öne çıkartıyor? Ya da çıkartmıyor? Yada hiç görmüyor. Haberler nasıl tersyüz ediliyor.
Aydoğan'ın kitabını/kitaplarını okumuşsun anladığım kadarıyla. Eğer ileri düzeyde yabancı dilin varsa dipnotlarda verdiği kaynakları kontrol et. Bu kaynakların haberleri veriş mantığını kavramaya çalış. Ne demek istediğimi daha iyi anlarsın

Sevgiler..

xXx
11/04/2003, 14:16
Çok derin bir kumpas çook...