Tam Sürümünü Görmek İçin : iyi hosting nasıl olmalı?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba
ben web sitelerim için bir reseller hotting almayı düşünüyorum
Ama serverin iyisi nasıl olur anlamıyorum.
İyi serverin ne gibi özellikleri olması gerekir
aylık transfer hızı falan vs..
yardımcı olursanız sevinirim...
bukowski
26/06/2006, 17:51
Sunucu özelliklerinin kötüsü pek olmaz. Şuan piyasadaki web sunucuların donanım konfigürasyonları en kötü ihtimalle celeron 2.1 ve 512 MB Ram'dir diye düşünsek bu kötü bir konfigürasyon değil. Yurtdışı ise zaten minimum 10 mbit çıkış hattı verilir.
Önemli olan web barındırma hizmeti aldığın yerin profesyonelliğidir. Sunucu görüntüleme, sorunlara müdahale etme ve sunucu yüküne göre web barındırma hizmetini paylaştırma önemlidir.
Bir sunucuda internet sitesi barındırırken sunucu kaynak yüküne bakılması şarttır. Bazen bir sunucuda 500 - 1000 site de olabilir bazen 1 site için 6-10 server gerekebilir.
İngilizce biliyorsan yurtdışından bir yer bak derim.
www.webhostingtalk.com bu konuda sana yardımcı olabilir.
memphiswoo
26/06/2006, 19:45
Merhaba:
Bence en önemli iki faktör, sunucunun hızı ve firmanın sağladığı teknik destektir. Zaten bu iki unsuru yakalamış firmalar diğer olması gerekenleri de genelde sağlamış oluyorlar. Sunucunun hızını sunucuya ping atarak görebilir ve karşılaştırma yapabilirsin.
Ayrıca sitenin türüne göre yurtiçi ve yurtdışı seceneğini de göz önünde bulundurmak gerekiyor bence. Yurtiçi sunucular genellikle daha pahalı olsa da (ülkemizde trafik pahalı çünkü) erişebilirlik genelde daha az sıkıntılı. Aslında yurtdışı sunucularda uptime oranları genelde daha yüksek ama bazen telekomun yurtdışı çıkışlarında sıkıntı olabiliyor. Bu nedenle yurtiçi bu noktada daha avantajlı gibi duruyor.
Bunun yanında istisnalar olmakla birlikte yurtdışı firmaların sağladığı hosting hizmetinin yurtiçinden daha stabil, uzmanlarının da gerçek uzmanlar olduğuna inanıyorum. (Burada bahsettiğim gerçek firmalar)
Ayrıca firmalarla ilgili (yerli-yabancı) birçok bilgiye webhosting.info adresinden ulaşabilirsin.
Her ne kadar sorunun bunu kapsayıp kapsamadığını bilmesemde :
Benim yurtiçi tavsiyem win.com.tr, yurtdışı tavsiyem ise solidhost.com' dur. Eğer ingilizce biliyorsan (teknik desteği ingilizce yazışarak alacağın için) kesinlikle solidhost'u tavsiye ederim. Gerçekten çok nitelikli ve kaliteli bir hizmet anlayışı ve desteği var.
eniyihostingorg
11/01/2008, 17:07
Arkadaşlar,
Ben de sizin gibi uzun süre boyunca iyi bir hosting firması aradım. Sonunda http://www.eniyihosting.org adresini buldum ve burada tavsiye edilen sitelerden Bluehost ile çalışmaya başladım. Gerçekten mükemmel bir şirket.
Siz de http://www.eniyihosting.org adresine girip burada tavsiye edilen 4 şirketten birinden hizmet alabilirsiniz. Ben gerçekten çok memnunum. Meğer biz yıllardır Türkiye'de kazıklanıp duruyormuşuz da haberimiz yokmuş!....
Selamlar.
delifisek
11/01/2008, 17:15
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba
ben web sitelerim için bir reseller hotting almayı düşünüyorum
Ama serverin iyisi nasıl olur anlamıyorum.
İyi serverin ne gibi özellikleri olması gerekir
aylık transfer hızı falan vs..
yardımcı olursanız sevinirim...
Ingilizcen varsa, www.site5.com cok guzel reseller planlari var, cok da guzel control panelleri var. Fiyatlari verdiklerine gore cokda guzel.
Bunun otesi virtual server veya dedicated hosting dir.
Web hosting de en önemli şey bence satın aldığın kişilerin sana istediğin desteği sağlayabilcek profesyonellikte olmaları.Eğer sitelerinin hiti yüksekse yüksek özelliklerde bir sunucu tercih etmelisin buda diğerlerine göre biraz daha pahalı olabilir çünkü tek cpu lu bir sunucuyla 4 cpu lu bir sunucunun maliyeti aynı değil.Bide webhosting de benim tavsiyem ucuz etin yahnisi olmaz.
Arkadaşlar,
Ben de sizin gibi uzun süre boyunca iyi bir hosting firması aradım. Sonunda http://www.eniyihosting.org adresini buldum ve burada tavsiye edilen sitelerden Bluehost ile çalışmaya başladım. Gerçekten mükemmel bir şirket.
Siz de http://www.eniyihosting.org adresine girip burada tavsiye edilen 4 şirketten birinden hizmet alabilirsiniz. Ben gerçekten çok memnunum. Meğer biz yıllardır Türkiye'de kazıklanıp duruyormuşuz da haberimiz yokmuş!....
Selamlar.
Kendi kendinilerini en iyi hosting ilan eden bir firma :D O 4 şirketi neye istinaden seçmişler.Seçen kişiler kimdir..
Komik
paneli bilindik bir şey olsun.
mesela servage.net ile çalışırken günlük trafiğimiz 2-3 gb olmasına rağmen 100 gb civarı yazılıyordu; sorun bildirdiğimizde de sorun olmadığını söylüyorlardı. cpanel, plesk gibi (cpanel öneririm) bir paneli olmasına dikkat edin.
ayrıca bağlantıda problem olmaması ve hızlı olması da gerekli tabii ki.
türkiye'den bilinmedik bir firma ile çalışmak mutlaka sizlere sıkıntı dolu anlar olarak geri dönecektir. kredi kartı kullanıyorsanız, kesinlikle yurt dışından almanızı öneririm.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.