PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Domain Transferi (Yardım)

Priapos
26/06/2006, 14:27
Selam Arkadaşlar

Domain Transferi,Yönledirmesi Hakkında Bi Kaç Sorum Olcak.
Domain Yönlendirmesi Nedir?
Transferi Nedir?
Hepsini Birbirine Karıştırdım.
Şimdi Benim turkticaret.net te 1 Tane Domainim Var.Bunu Eski İşyerinden Bi Abinin Hesabı İle Almıştık.
Reseller Aldım Bi Firmadan Ve Yönlendirdi Abi turkticaret.netin panelinden.

Artık Ben Domainler ihs.com.tr den Almak İstiyorum.
turkticaret.netten ihs.com.tr ye transfer Etmek
istiyorum.
NAsıl Olcak
ihs nin domain paneli nasıl benim için olanı kullanan varsa eleştirileri.

Türkiyede Domain Firması Önerebilirmisiniz?

bukowski
26/06/2006, 14:58
Alan Adı transferi alan adının bir kaydeden firmadan başka bir kaydeden firmaya geçmesidir.

Alan adı yönlendirmesi DNS (nameserver adresleri) değiştirilmesine verilen isimdir. (ns1.domain.com ns2.domain.com vb.)

Alan adı transferinde, transferi talep edilen alan adı eğer uygun durumdaysa (LOCKED, EXPIRED, REDEMPTION PERIOD vs. gibi durumlarda değilse, kaydedilmesinden sonra en az 60 gün geçtiyse ve süresinin dolmasına en az 15 gün varsa) talep eden kişi çalıştığı alan adı firması aracılığıyla onay e-postası gönderir alan adının o anki sahibine, bu e-posta alan adının whois bilgilerindeki Administrative Contact kısmındaki e-postaya hesabına gider. Eğer o e-postayı alan kişi onay verirse işlem 7-25 gün içinde gerçekleşir.

Priapos
27/06/2006, 01:56
Teşekkür Ettim Sağol.

KRAL_UGUR
28/06/2006, 22:40
Transfer etmek için öncelikle şuanda bulunan firmana msj atıp domain kilidini açtırman gerekir...

Daha sonra yeni firmaya transfer bedelini yatırmalısın sana bir mail gönderilecek bu maili onayladığın takdirde yeni firmaya transfer işlemi başlamış olucak ve en geç 1 gün içinde yeni firmadan değişikliklerini yapabilirsin...