PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Garanti Bankası ve Sanal Kart Rezaleti

ozh
22/06/2006, 10:15
Garanti bankasının verdiği sanal kart tam bir hata.

Sistemin Yurtdışı ile kullanılması hele miktarlar biraz yüksekse tam bir facia.

Aynı zamanda hatalar dolu.

Siz siz olun sakın Garanti Bankası sanal kartı kullanmayın ve almayın.

Sorunlara Gelelim :

1. Yurtdışından domain vb isim alırken mevla biraz yüksekse 20$ vb gibi
Onaylanma aşamasında hata oluşuyor. Ama sanal kart hesabına baktığınızda tutar hesabınızdan kesiliyor.

2. Ödemelerinizi zaten hesabınıza para aktararak yapıyorsunuz ve şuan benim hesabım bir imkansız -14,76 ytl :)

işte böyle teknik hatalar ve onay sorunları olan bir sistem garantinin bize sunduğu.

banka görevlileri ise hiç bir işe yaramıyor , arka planda bulunan insanlara soruyor onlarda standart cevaplarla işi geçiştiriyorlar.

Siz siz olun garantinin sanal kartını kullanırken dikkat edin.

Eğer bir sorun varsa 444 0 333 aramayın sonuç sıfır veya müşteri memnuniyet hattını aramayın boş yere telefon faturanız artar açan yok gibi :)

En güzeli fax çekmek olacaktır.

Saygılarımla
Eski Garanti Bankası Müşterisi :)

Ansugo
22/06/2006, 10:37
Eğer bir sorun varsa 444 0 333 aramayın sonuç sıfır veya müşteri memnuniyet hattını aramayın boş yere telefon faturanız artar açan yok gibi :)

En güzeli fax çekmek olacaktır.

Benim internet şubesinden çözemeyip de telefonla çözemediğim bir işlem henüz olmadı Garanti bankasında. Hatta çoğu işlem nihai olarak telefonda çözüldüğü için Garanti bankasını kullaniyorum da diyebilirim.

Mesela Finansbank bu faks konuda bir efsanedir. Herşey için faks çekmenizi ister.

Meteryus
22/06/2006, 21:00
aynı anda pek çok bankayı kullanıyorum bunlar arasında en çok kullandığım banka garanti olmamasına rağmen hizmetleri ile genelde beni en çok memnun eden banka olmuştur, özelikle internet hizmetleri konusunda bu kadar iddalı olan bir firmanın sanal kartının sorunlu olması beni biraz şaşırttı açıkçası ?!

pan
22/06/2006, 23:51
garanti gayet iyi aslında (ozellikle online bankacılık olarak) ama yurtdışı işlemlerinde sorun cıkarabiliyor, en azından diger bankalara göre daha agır (ozellikle yapı kredi ve akbank'a göre(ymiş))

pirilti
23/06/2006, 08:50
garanti bu konuda iyidir..sorunun senin alışveriş yaptığın yerden kaynaklandığını düşünüyorum!

gurelcenk
23/06/2006, 08:52
Merhaba
1. Yurtdışından domain vb isim alırken mevla biraz yüksekse 20$ vb gibi
Onaylanma aşamasında hata oluşuyor. Ama sanal kart hesabına baktığınızda tutar hesabınızdan kesiliyor.

bununla ilgili olarak başka bir bankada benimde başıma geldi
bir alışveriş gerçekleştiğinde bankalar arası provizyon talepleri oluşuyor
karşı taraf bir nedenden ötürü provizyonu onaylayamıyor ve para ekstrende eksik gözüküyor ama karşı tarafta alamıyor. eğer provizyon onaylanamazsa belli bir süre sonra para iade oluyor

Ödemelerinizi zaten hesabınıza para aktararak yapıyorsunuz ve şuan benim hesabım bir imkansız -14,76 ytl
sanırım ana kartının limitini kullanıyor
böyle bir uygulaması vardı galiba, ama eğer isteğin dışında bir para kesilmişse
1 ay içerisinde başvurursan incelenip para iade ediliyor diye biliyorum
bende böyle hiç olmadı, her bankanın farklı uygulaması yoktur
ana kartın limitini kullanmak opsiyonel olduğunu düşünüyorum, bence işin peşini bırakma...

son olarak
tecrübelerime dayanarak Garanti Bankasının teknolojik olarak türkiyedeki birinci banka olduğunu söyleyebilirim.

syg.