Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir siteyi markalaştırmak ama en masrafsız şekilde
elimizde www.altinhediye.com die bir alışveriş sitesi var, site çalışır durumda stabil bir şekilde ama kimse bilmiyor siteyi, bunu nasılll markalaştırırız die düşünüyoruz :D, tabi masrafsız ve kısa bir süre içerisinde.
sitenin tanıtımını nasıl yapmalıyız?
googledaki rankimizi artırmak için neler yapılabilir (tabi yasal olarak)?
kişilerin ilgilerini nasıl çekeriz?
ne tür bir reklam politikası izlemeliyiz?
// - url'lere ayar. - Ans
"Altin gunlerine katilan bayanlarin ellerine brosur verin" , sakaydi tabi ki :)
reklam (http://84.44.114.44/show.asp?t=reklam)
reklam stratejileri (http://84.44.114.44/show.asp?t=reklam+stratejileri)
öncelikle sitenizinde güven vermesi gerekiyor(ben kimden alışveriş ediyorum, kimdir ne kadar zamandır vardır, altınları işleyen firma kimdir vs. gibi) reklam harcaması olmadan bir alışveriş sitesinin tanınması bana çok zor geliyor, hele bu sizin seçtiği konu için çok zor, reklam içinde yonja.com gibi arkadaşlık sitelerinin kullanılması lazım sanırım.
Panteray
21/06/2006, 20:21
valla açıkçası masraf yapmadan biraz zor...Diğerlerinden ayrılman lazım.Pagerank için yapman gereken nereye görürsen oraya sitenin adresini yazman olacaktır.Açıkçası bu...
Psikopata bağlayıp istanbul sokaklarına afişlerini yapıştırabilirsin...Daha iyi olur...
sistemde güvenlik açısından sorun olmasın die ssl sertifikasını geotrusttan alıyoruz inşallah. Firmanın ürünleride Bilindik tanındık altın üreticileri tarafından üretilmiş ürünler.
Şu anda ana olarak UmutGold ve Ariş Altın (100 yıllık geçmişe sahipler) gibi firmaların ürünlerini satıyoruz. Yakında Saatler de kataloglarımız arasında yer alacak.
Bu işi hakkını vererek yapabileceğimizi insanlara nasıl gösterebiliriz onu merak ediyoruz. tabi masrafsız derken en masrafsız şekilde. masraflar zaten mevcut ve bizde minumuma düşürmek istiyoruz bunu.
google de reklam verebilirsiniz. Çoğu insan bu arama motorunu kullnıyor.
sitenin tasarımının değişmesi gerek bence, siteye profesyonel bir gözle değilde standart bir internet kullanıcısı olan potansiyel müşterinin gözünden bakılmalı.
Meteryus
21/06/2006, 22:14
masrafsız ve kısa bir süre içerisinde bir siteyi markalaştıramazsınız, bir sitenin hitinin yüksek olması da o sitenin markalaştığı anlamına gelmez.
Bu işi hakkını vererek yapmak istiyorsanız öncelikle iyi bir ajans bulmanızı öneririm.
Zerzevat Adam
21/06/2006, 22:37
Öncelikle, tanıtım farklı şeydir, markalaştırmak farklı şeydir.
Senin sorduğun şey marka oluşturmak değil, tanıtım yapmak.
Web Sitesinin kendisi para iken, tanıtımını "beleşe" yapmak biraz imkansız.
Spam Maillere hiç bulaşmayın, çünkü insanlar spamlere pek iyi gözle bakıp, spam gönderen yerlerden birşey satın almıyor.
yanlış anlaşılma olmasın.
Beleşe değil daha makul bir hesap çıkması amacımız. ortada zaten masraflar var, ama boşu bışuna reklam yapmak için ortaya para saçmak mantıksız diye düşünüyorum ve işleri yaparken masrafsız bir şekilde olması için cabalıyoruz ki israf etmeyelim (yani amaç para israfından kaçınmak).
bir spam maduru olarak kesinlikle bunlara bulaşmıyacağız, zaten bu iş ahlakına sığmaz.
Google reklamlarına gelince, google a reklam verdik başlangıç ücretini yatırdığımızda devreye girecek.
Zerzevat Adam
21/06/2006, 23:32
Bana kalırsa, tanıtımdan önce asıl işiniz olan "eticaret sitenizi" düzgün yapsanız iyi olur. Şu an çok amatör duruyor, Türkçe karakterler düzgün görüntülenmiyor, fontlar karmakarışık...
Önemli olan, ziyaretçileri siteye çekebilmek değil, az da olsa siteye gelen ziyaretçileri "daimi kullanıcıya" çevirmek. Ben alışveriş amaçlı girmediğim halde bile sitenden hemen çıkmak istedim çünkü böyle bir siteden bırak altın-takı, kalem bile almak istemem.
Bunu hakaret veya eleştiri olarak algılama... ben sadece kullanıcıların ne hissedeceğini söylüyorum.
Önce siteyi adam akıllı bir hale getirin, daha sonra küçük pazarlama yöntemleri geliştirerek büyürsünüz ve tanınırsınız. Türkiyede eticaret yeni yeni oturuyor, hemen olmadı. Sizin siteniz de hemen tanınmayıp, hemen alışveriş olmayacaktır.
Pazarlamacılıkla ilgili bir uzmandan yardım alabilir veya meziyetleri ölçüsünde bu açığı -varsa?- şirketinizin yöneticisi kapatabilir.
"Sizin siteniz de hemen tanınmayıp, hemen alışveriş olmayacaktır." Bu konuda tamamen haklısınız, biz sadece bu süreci hızlandırmak istiyoruz... Ben şuanda farkettim türkçe karakter sıkıntısı olan bölümleri, zira dediğim gibi daha yeni bir site. Son eklenen toollarda türkçe sayfalarda problem yok ancak, ingizilizce sayfalarda var. En kısa zamanda düzelteceğiz bunu.
Ben ayrıca merak ediyorum, Hemen çıkmak istedim demişsiniz, sebebi sadece türkçe karakter sorunumu, yoksa başka sebebleri var mı?
sorumu yanlış anlamayın bunu sorarak eksiklerimizi öğrenmek istiyorum.
türkçe karakter sorunu hiç aklıma gelmemişti ingilizce sayfalarda sadece türkçe içerik bulunan yerlerde hatalar var hakikaten göze hoş gelmiyor. En kısa zamanda düzelteceğimden emin olabilirsiniz.
Zerzevat Adam
22/06/2006, 02:16
Böyle rahat bir gezinti sağlanamıyor. Arayüz çok dağınık duruyor. O yüzden çıkmak istedim. Logo ve nav özellikle kötü. Üst taraf boş gibi duruyor.
çok haklısınız, amblem geçici, üst taraf boş ama oraya banner koyacağız. Arayüz konusunda kesin birşey yok yanlız, Ama bu gidişle o da değişebilir.
Yaptığınız yorumlardan dolayı çok teşekkür ederim. çok faydası olacak inşallah.
bunu nasılll markalaştırırız die düşünüyoruz , tabi masrafsız ve kısa bir süre içerisinde.
Kısa surede olacaksa masrafsız olmaz, masrafsız olacaksada kısa surede :) Bence bırını secın..
ertuğrul hocam dediyse doğrudur :D.
www.ice.com sitesini hiç incelediniz mi ? bir iki site daha vardı bulabilirsem eklerim.
teşekkür ederim firi hocam :)
masrafsız olacaksa uzun sürede olur.. oda sizin hizmet kalitenize bağlı
marka olmanın yolu bana göre ; farklı olmaktan geçer. diğerlerine göre daha güzel tasarım & kodlama - daha güzel içerik , daha iyi hizmet , daha iyi bir reklam kampanyası.. Bir alışveriş sitesi için güvenlik ön planda olmalıdır..
Reklam olmadan kolay değil böyle işler..
+ google pagerank arttirmak için diğer sitelerle link değişimi , bilhassa karşılıksız link vermeleri lazım.
melodrama
26/06/2006, 14:15
ceviz forumda bu soruyu sorarak bile reklam yapmış oldun, tebrik ederim :) nasıl bi siteymiş deyu tıklayıverdim mesela.. bu da bir yöntemdir, dikkate almakta fayda var.
@melodrama; Evet, fikir almanın yanında biraz reklamda yapmış olduk değil mi :D.
@D0G4N; Kodlamamız ve güvenliğimiz şahane ama tasarım konusunda biraz sıkıntımız var. Aslında sistemimiz diğer altın satan sitelerinin sisteminden farklı ve alış veriş yapmayı baya kolaylaştırıyor.
Sitenizden alışveriş yapılmasını istiyorsanız, öncelikle güven hissi vermelisiniz. İnsanlar 300-500 YTL ödeme yaptıkları yerlere güvenmek isterler. Bu güveni de google reklamları ile sağlamanız imkansız bence.
Gazete ve özellikle TV reklamlarından faydalanmanız daha akıllıca olacaktır. Çünkü insanlar TV'de gördükleri markalara sorgulamadan güvenirler. :)
Sitenin görselliği de insanların güvenine etki edecektir. Bunu da dikkate almalısınız.
İşiniz gerçekten zor, kolay gelsin.
memphiswoo
26/06/2006, 16:36
Arkadaşların bahsettiği güven meselesine sonuna kadar katılıyorum.
Öncelikle sattığınız ürünler doğal olarak ederi yüksek ürünler. Dolayısıyla benim ilk aklıma gelen şey, bu ürünlerin nakliyesi konusu oldu. Yardım bölümüne baktığımda ise tatmin edici bir cevap bulamadığımı söylemeliyim. Ürünleri kargo ile teslim ettiğinizi söyliyorsunuz. İlk aklıma gelen şey kötü anılarımdan biri oldu. (Klasik bir müşteri deneyimi hatırası ve psikolojisi )Bilgisayarımı kargo ile nakletmek zorunda kalmıştım bir seferinde. Bilgisayar elime ulaştığında ekran kartı kasanın içinde seyahate çıkmıştı.
Peki bu firmalar bana altını nasıl getirir? Elime ne kadar sağlıklı ulaşır? Ürün kaybolursa sorumluluk kime aittir? Herhangi bir yasal antlaşma, dayanak var mıdır? Varsa nedir? Yoksa her zaman olduğu gibi ülkemizdeki yasal boşluklar ya da işkenceler mi başlar? Yakınıma doğumgünü için gönderdiğim hediye eline 10 gün sonra mı ulaşır? Ya da ulaşır mı? ooooff off :)
Gelelim diğer bir konuya. Sitenizin tasarımı güven vermiyor. Ben internette çokça vakit geçiren bir insan olarak bu sitenin hazır bir e-ticaret sitesinin klonu olduğundan ya da olmadığından nasıl emin olabilirim? Lütfen dikkat. Öyle olduğunu söylemiyorum. Öyle bir kanıya kapılabilirim diyorum. Ayrıca arkadaşların da dediği gibi önemli olam pagerank değeri değil. Önemli olan oraya 1 kez gelen ziyaretçinin daha sonra müşteriniz olması. Yine bir kullanıcı deneyimi örneği vereyim kendimden. tesadüfen internette dolaşırken, bir ajansın sitesine girdim. Referanslarına bakarken şu (http://www.cicekpasaji.com/) siteyi gördüm. Sadece internet sektöründe çalışan bir insan olarak, gözlemci gözüyle girdiğim bu siteden, bir yakınıma hediye alarak çıktım. Peki niye?
Tasarım özgün ve güven veriyor. Bu adamlar bu işi biliyor dedirtiyor.
Ürünler çok özgün.
Mağaza sistemi var (ilgi çekici bence)
Samimiyet var, sıcaklık var. Biz hede hödö denen çook büyük bir şirketiz safsataları yok. İçten bir kalite ve güven anlayışı var. Bakınız (http://www.cicekpasaji.com/hakkimizda.asp)
Müşterileri olarak böyle bir talebim olmamasına rağmen ürün kargodan hediye paketi olarak çıktı. Topu topu 10-15 YTL'lik bir ürün. Ama güzel bir jest. Hoş bir sürpriz.
Not : Bu siteyle müşterileri olmam dışında zerre kadar ilişkim yok :)
Gelelim sitenize. Ürünlerinizin daha fazla tanıtılması gerekiyor bence. Örneğin
124 No'lu ürün ???
Sitenizin daha çok güven vermesi gerekiyor.
Gerçekten özgün ürünlere yer verilmesi gerekiyor. Size özel, heryerde bulunmayan ürünler bahsettiğim şey. Hatta sadece sitenizde satılan ve size özel 1 tanede olsa tasarım. Bu ürünler zaten sizin reklamınızı yapar. Kadınlara bakın, çoğu ayaklı reklam tabelasıdır. "Ayyy eteğini çok beğendim nerden aldın" gibi.
Reklam mecranızı iyi belirleyin. Bence internetten başlayın. Reklamlarınızı gerçekten kaliteli, sizin müşteri portföyünüze hitap eden sitelere verin. 20 siteye reklam vermektense 1 tane, elit, seçkin bir ortama sahip siteye reklam verin. Bu çok geniş bir kavram farkındayım ama sanırım anlatmak istediğim şeyi anlattım.
Belki kimse farkında değil ama lokal reklamlar gerçekten çok etkili. Örneğin yerel radyolarda reklamlar ucuz. Bir ajansla anlaşıp (Promedya mesela) örneğin her şehirde 1 radyo olmak üzere toplam 20 radyoya reklam verin. Günde 5 kez yayınlansın, önemli değil. Bu aynı zamanda bir imaj reklamı olacaktır çünkü. Ve bu reklamlarda mutlaka yerelleşin. Örneğin Kayseri reklamı şöyle olsun :
"Kayseri' nin en büyük kuyumcusu altinhediye.com" gibi. (Şuan saçmaladım ama düşünüldüğünde daha iyi bir ifade bulunabilir) Bu reklamlar en çok 10 saniye olur ve fiyatlar genelde 40.000 TL+KDV civarında (saniye bazında) hesaplarsanız çok makul rakamların çıktığını göreceksiniz.
Aslında daha söylenecek çok şey var ama şimdilik bu kadar olsun. Çünkü soru çok kapsamlı.
Bu arada belirtmek isterim ki bu fikirler benim fikirlerim. Yani saçma olabilir, yanlış olabilir, hatalı olabilir. Şimdiden bunu söylüyorum ki birçok thread'de başıma geldiği gibi birileri "Sen de kimsin, ne anlarsın, hadi oradan" gibisinden ifadelerle koltuklarından zıplamasın :)
Kolaylıklar dilerim
@BoraN ve @memphiswoo sizlere özellikle @memphiswoo ya çok teşekkür ediyorum. Fikirleriniz sayesinde bizde şu siteyi adam ederiz inşallah.
Zira bende katılıyorum söylediklerinize. Tasarım bir sitenin Herşeyidir. Tasarım vezirde eder, rezilde. Ancak tasarım manasında eksiklerimiz var ve bunu gidermekte biraz zor oluyor.
Ürünler hakkında söylediklerinize bende katılıyorum. 264 nolu ürün biraz itici geliyor. Firma'nın bize vermiş olduğu isimler bu. Ama yakın zamanda bunada bir çözüm bulacağız.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.