Tam Sürümünü Görmek İçin : Pagerank Meselesi
reachable
20/06/2006, 18:34
Selamlar arkadaşlar şimdi pagerank için yüksek hitli sitelerden link almamız gerekiyor ya ... benim birkaç sitede linkim var..toplistleride hiç sevmem bir tane arkadaşımın kine üye oldum rica etti..
inurl:siteadresim.com yazınca sadece toplistin adresi cıkıyor yani bu linkler için toplistlerdeki gibi bir git.php mi hazirlamak gerekiyor acaba ...
teşekkürler
google için böyle gateway'lerden ziyade direkt link daha önemlidir.
aslında pagerank için yüksek hitli sitelerden link almak yerine "yüksek pr'lı sitelerden karsılıksız direkt link almak" terimini kullansak daha dogru olur.
aslında pagerank olunca anormal bir ziyaretci akını olacak diye birşey de yok tabi..
kesin olarak bilinen birşey olmasada pr'ın temel faktörü, google arama sonuçlarında, önce aranılan terim eşleşmeleri (title, url, content), eğer birbirine eşdeğer iki siteden biri listelenmesi gererkirse (arama sonuclarında), pr diye düşünüyorum.liglerdeki puan - averaj olayı gibi yani...
google'ın teknik sistemi kesin olarak belli olmamakla beraber, bir siteye verdikleri önem/yolladıkları ziyaretçi miktarını, sitenin unique bir içeriğe sahip olması, genelden ziyade daha spesifik konulara hitap etmesi (böylece bir konu hakkında daha detaylı bilgi barındırır) gibi şeyler belirlemekte.
tabi bunları algılayacak bir makine sistemi yok, ama google'ın öyle bir sistemi var ki, her ne yapıyorsa yapıyor, bu tarz siteleri algılıyor..
cyberjack
21/06/2006, 08:02
Direk link kulanılmalı. Ayrıca örneğin sana link veren PRı yüksek sitenin link verirken arama motorunda çıkmasını istediğin kelime ile vermeside daha iyi
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.