Tam Sürümünü Görmek İçin : Türk Telekom'un sitesi sosyalist(bölücü?) kişiler tarafından yönlendirilmiş
Arkadaşlar az önce gördüm Türk Telekom grubunun sitelerinden biri olan telekom.com.tr adresine girince sitenin yönlendirildiğini gördüm.Sanırım bir açıktan sızarak javascript ile yönlendirme yapmışlar.Ne olacak bu telekom'un hali kestiremiyorum.Evet arkadaşlar yorumlarınız neler paylaşırsanız sevinirim.
Magic2Melody
18/06/2006, 18:18
Oylama sistemindeki bir açıktan halletmişler, sql injection gibi duruyor...
sadece hacklenmesi iyi olmuş, bir anlamlı bir mesaj bırakılsaydı...
o site türk telekoma ait değil sanırım (istanbulda bir firmaya aitti önceden)
bilmiyorum ama o gurubun telekomünikasyon hizmetleri olarak geçiyor kime aitse Telekom ismi var sonuçta :)
bilmiyorum ama o gurubun telekomünikasyon hizmetleri olarak geçiyor kime aitse Telekom ismi var sonuçta :)
Isim : Telekom Telekomünikasyon San. ve Tic. A.S. Temsilcisi (tts6-metu)
Adres : Yeniçarsi Cad. No:38/A Galatasaray
Beyoglu
Kurulus : Telekom Telekomünikasyon San. ve Tic. A.S.
Faks : 90-212-2937623
E-posta : osubasig@gmail.com
Web Adresi : http://www.telekom.com.tr
Sorumlu Tipi : Kurulus Adina
Türk Telekom => http://www.turktelekom.gov.tr/
karistirmamak lazim.
özürler o zaman kusuruma bakmayın kaç tane telekom var ve hepsi tt adına geçiyor.Tekrar özür.
vakti zamanında pkk ile ortak eylem kararı almış bir terör örgütünün bu tarz bir mesaj vermesi sadece rezillik.
peki bunu nasıl yaptılar. kullandıkları açık neydi. nereye javascript kodu yerleştirdiler. bilgi verirseniz öğrenmiş oluruz...
genelde sql injection açığından sayfaya giriş yapabiliyorsun bir kısmın açığını bulup javascript ile yönlendirme yapmışlar.
Ellerine sağlık adamların.
fatihturan
19/06/2006, 10:09
Hemen de 'sosyalist = bölücü' diye damgayı vurdunuz. Oysaki adları 'Demokrasi' ile başlayıp da ne bölücüler var bu ülkede. Herneyse biraz konudışına çıktık ama...
hürriyet
19/06/2006, 22:23
sosyalizm apo pkk veya parti cephe demek değildir, mesela nasyonel sosyalizmin fikir babası mustafa kemal atatürk'tür, sosyalizm bir fikirdir, sultan galiyev de bu fikriyatın gelişiminde önemli şahıslardan biri olmuş önemli türklerdendir örneğin.
vakti zamanında pkk ile ortak eylem kararı almış bir terör örgütünün bu tarz bir mesaj vermesi sadece rezillik.
şimdi o birlikteliğin hatalı olduğunu hem pkk hem parti cephe biliyor ve her iki taraf da çok pişman.hele parti cephe ayrıca pişman, tokatlandığının yeni yeni farkına varıyor bazı yöneticiler.
öte yandan pkk'nın alt kümesi olduğunu kabul eden demokratik toplum partisi ile dhkp/c 1 mayıs'ta birbirine girdi.ben olayları görmedim ama diyarbakır'da pkk yanlıları aralık ayında 3 parti cepheliyi komaya sokmuştu, parti cephe barış çağrısı yapsa da 1 mayısta dtp'nin tekmeleneceği kararlaştırılmıştı sanırım.ve dtp baya bi tekmelendi partili arkadaşların anlattığı kadarıyla.özetle diyeceğim, pkk ile dhkp/c bir ara flört etti, bu çok büyük bir hata fakat şu an bu hatayı anlamış olduklarından eminim.
sosyalizm apo pkk veya parti cephe demek değildir, mesela nasyonel sosyalizmin fikir babası mustafa kemal atatürk'tür, sosyalizm bir fikirdir, sultan galiyev de bu fikriyatın gelişiminde önemli şahıslardan biri olmuş önemli türklerdendir örneğin.
şimdi o birlikteliğin hatalı olduğunu hem pkk hem parti cephe biliyor ve her iki taraf da çok pişman.hele parti cephe ayrıca pişman, tokatlandığının yeni yeni farkına varıyor bazı yöneticiler.
öte yandan pkk'nın alt kümesi olduğunu kabul eden demokratik toplum partisi ile dhkp/c 1 mayıs'ta birbirine girdi.ben olayları görmedim ama diyarbakır'da pkk yanlıları aralık ayında 3 parti cepheliyi komaya sokmuştu, parti cephe barış çağrısı yapsa da 1 mayısta dtp'nin tekmeleneceği kararlaştırılmıştı sanırım.ve dtp baya bi tekmelendi partili arkadaşların anlattığı kadarıyla.özetle diyeceğim, pkk ile dhkp/c bir ara flört etti, bu çok büyük bir hata fakat şu an bu hatayı anlamış olduklarından eminim.
kendi aralarındaki tartısmalar vb. beni ilgilendirmez.benim bu adamlar hakkında bildigim, devletin anayasal düzenine karşı olmaları, halk adına birşeyler yapıyoruzd iye halka zarar vermeleri, her ne sekilde olursa olsun pkk ile ortak eylem kararları, ve tabiki ozdemir sabancı suikasti.
eminim daha birçok şey var/vardır.lakin bu adamlar bu devletin, bu milletin askerlerini ve subayları, "faşizan kontrgerilla" olarak nitelendirmekte.
ayrıca bildigim kadarıyla bu örgütün militanları dağlarda "çarpışırken", elebaşları almanya'da villa da yaşamakta (pek umrumda olan bişey degil ama).
dallanıp budaklandırırsak konu farklı mecralara kayacak.ennihayetinde konu siteye yapılan saldırı..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.