Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternet Paylaşımı Hakkında
hürriyet
18/06/2006, 15:54
Evimdeki internet bağlantısını birkaç bilgisayarla daha paylaşıyorum.İlk başlarda sorun yoktu fakat interneti kullanan diğer kişiler sabahtan akşama kadar film indirdiklerinden ben internete giremez oldum.Sanırım download yaparken kullanılan Flashget,ares gibi programlar tüm bağlantıyı tek başına sömürüyor, başkalarının interneti kullanmasına müsade etmiyor.
İnterneti paylaşan ve sömüren diğer kişilere yapmayın etmeyin diyecek durumum malesef yok.Mecburen kendi önlemlerimi almak zorundayım.Acaba ne yapabilirim?
Bağlantı türü adsl, modemin şifresini bilmiyorum.
cemaliozan
18/06/2006, 20:48
arada bir onlarin makinalara dalip kafa at cik, ben dukkanda yapiyorum iyi geliyor :)))))
Black_Boyss
19/06/2006, 16:04
sayin hürriyet
modem senin yaninda ise modem ayarlarini resetle sonra modemin default girişlerini kullanarak gir ve yeniden modemini konfigure et daha sonra bütün ayarlar bittikten sonra isin can alici noktasi....
modemin firewall ayarlarina giriyorsun ve ares bearshare kazza gibi downlad eden portlari ogreniyorsun ve firewalldan bu portlari engellemesini istiyorsun tamamini yapabilirsin daha sonra tabi sende etkileceksin modemin DMZ denilen bir bölümü var sadece kendi makinenin ip adresini giriyorsun ve sorun cözülmüz oluyor yane bütün kullanicilar firewall yüzünden o programlari acamayacak sen DMZ icinde oldugun icin butun portlarin acik ve saglikli bir cikıs yapabilrisin.. benim aklimdaki en kısa cözüm bu oldu modem ayarlarina bakmak gerekekir ayri bir firewall ve port engellem çözümleri varmidir....
iyi calismalar kolay gelisnnn
Tamamen engellemek istersen Black Boyss'un dediği gibi port kapatabilirsin.
Ama kendi bilgisayarını DMZ'e eklemen ne kadar sağlam olur bilemem.
Diğer bilgisayarların hızı düşürmek için netlimiter isimli bir program var.
http://www.cojeto.cz/download/nl_20b4.exe
karşı bilgisayarlara kurup istediğin bir programın yada komple bilgisayarın internet hızını sınırlayabilirsin.
systry'de gözükmeme ve uzaktan yönetim gibi güzel özellikleride var.
hürriyet
19/06/2006, 16:53
önerdiğiniz yöntemler çok güzel de, ben modeme ve interneti sömürenlere hiçbir şey yapamıyorum :) "beyfendi sabahtan akşama kadar film indiriyosunuz ben interneti ziyadesiyle kullanamıyorum" şeklinde uyarı da bulunma imkanım bile yok.karşımdakiler benden yaşça hayli büyük vatandaşlar.
benim istediğim aslında şu, öyle bi browser olucak ki, o internette gezerken interneti sömürenlerin hızı düşücek benim internetimin hızı yükselicek. var mı böyle bi program:)
yesilvadi
19/06/2006, 23:34
bu işi bir programın yapabilmesine imkan yok bildiğim kadarıyla. kullandığımızı ethernet teknolojisi TDM mantığında yani ilk kim kaparsa o anlık bütün band genişliğini ona tahsis etme şeklinde çalışıyor bunu yapan da modemin ya da aktif cihazın kendisi. senin pastadan daha büyük pay alabilmen için daha fazla talepte bulunman gerekir.
yani flashget ne yapıyor; bir dosyayı indirmek için 5 koldan saldırıyor sen de bir siteyi indirmek için beş koldan saldıracaksın ki gelen talepler içinde seni de görsün modem. tabi bu yapay bir hız artışından daha fazlasını vermez ama dediğin durumda daha iyisi gelmiyor aklıma.
peki bu nasıl yapılır? tarayıcında yüklü müdür bilmem ama firefox için fasterfox eklentisi indirebilirsin. eklenti ayarlarından en sömürücü olanı seçersin ve yaşlı amcaların internetine onların kullandığı mantıkla saldırırsın.
bundan başka bişey gelmiyor aklıma. hadi hayırlısı
teddmcload
20/06/2006, 16:21
eğer flashget gibi bir program kullanıyorsa diğer makinaların nete çıkamamaları normal. flashget in hızını düşürsünler diğer makinalar nete çıkabilir
hürriyet
20/06/2006, 21:11
bu işi bir programın yapabilmesine imkan yok bildiğim kadarıyla. kullandığımızı ethernet teknolojisi TDM mantığında yani ilk kim kaparsa o anlık bütün band genişliğini ona tahsis etme şeklinde çalışıyor bunu yapan da modemin ya da aktif cihazın kendisi. senin pastadan daha büyük pay alabilmen için daha fazla talepte bulunman gerekir.
yani flashget ne yapıyor; bir dosyayı indirmek için 5 koldan saldırıyor sen de bir siteyi indirmek için beş koldan saldıracaksın ki gelen talepler içinde seni de görsün modem. tabi bu yapay bir hız artışından daha fazlasını vermez ama dediğin durumda daha iyisi gelmiyor aklıma.
peki bu nasıl yapılır? tarayıcında yüklü müdür bilmem ama firefox için fasterfox eklentisi indirebilirsin. eklenti ayarlarından en sömürücü olanı seçersin ve yaşlı amcaların internetine onların kullandığı mantıkla saldırırsın.
bundan başka bişey gelmiyor aklıma. hadi hayırlısı
zaten istediğim tam olarak buydu, çook teşekkürler.umarım işe yarar, şu an kuruyorum.
netcomputer
30/07/2006, 04:20
Bildiğim Kadarı İle Bazı Modemlerde İp Adresine Göre Bant Sınırı Uygulanabiliyor.Tabii Diğer Kullanıcıların Otomatik İp Almaması Lazım
Black_Boyss
30/07/2006, 13:50
ISA server kurduktan sonra istedigin İP adresine bant genisligini ayarlayabilirisin bunlar icin TOOLS programlar kurduktan sonra istediginin bant genişligini ayarlanmis olur
SoftPerfect Bandwidth Manager kullanilan bir programmmmm.......
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.