PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yerel Ağız ile Windows

yemre
15/06/2006, 10:33
windowsun enteresan bir hata mesajıyla karşılaştım... sizlerle paylaşayım...

karavanabatu
15/06/2006, 11:11
Bende de bir kere "Önce uygulamayı kapat" gibi bir mesajla karşılaşmıştım. Mesajı okuduğum an "Emrin olur abi" demek geçti içimden:D

Başka bişi istiin mi?

kamilozcan__
15/06/2006, 16:06
@yemre bu her XP için geçerli değil galiba.

Meteryus
15/06/2006, 22:06
" çok kritik hata " diye bir hata mesajı var , halen merak ederim nedir bu çok kritik hata.

kamilozcan__
16/06/2006, 07:56
"Özel durum oluştu" hatasıyla karşılaşmıssınızdır bilen varmı bu durumun ne olduğunu ? :)

esmaeild
16/06/2006, 20:27
.net le çalışırken catastrophic error vermişti.

bir de bu güne kadar bir kere rastladığımı süper bir hata mesajı. sisteme login olmak için şifremi yazdığımda aynen şöyle demişti(windows 2000 pro): kullanıcı adı doğru ama makine uyuşmuyor. sonra kendini kapattı. o senin sorunun diyesim geldi içimden. bide win 98 de ekte gönderdiğim komik durum oluşmuştu. Hala saklıyorum.

Gurhan
16/06/2006, 20:58
Birde meşhur bellek read olmadı hatası vardır ki sormayın :)

karavanabatu
16/06/2006, 21:53
@Gurhan: Ben o sorunu hala yaşıyorum :) Sanırım video codeclerinden kaynaklanıyor. Bazen çıkıyor bazen sorunsuz çalışıyor.

karavanabatu
16/06/2006, 22:00
Windows 95 te bi hata varmış, resimini görmüştüm. Hata şuna benzer bişi diyordu: "Windows bilgisayarınıza takılı bir klavye bulamadı. Lütfen F2 tuşuna basın"

:D

perlci
16/06/2006, 22:59
Kabahati windowsta aramayın çevirmende arayın,windows ne yapsın. Acaba kaç kişi bu hatayı windowsa bildirdi?

cemaliozan
17/06/2006, 08:48
eee ne olacak doğal olarak sadece programcılar değil yazdıkları programlarda sorunlu olacak. Bazen uygulamalarımda statik hata mesajları yazarken zorlanırım. mesela şunun gibi ;

procedure KayitSil;
var
P : PChar;
begin
P := Pchar(tblKayit.FieldByName('adisoyadi').AsString+
' isimli vatandaşı silmek istiyor musunuz?');
if Application.MessageBox(P,'Kayıt Sil',
mb_iconquestion+mb_YesNo+mb_DefButton2)=IDYES
then
begin
try
tblKayit.Delete;
except on E:EDataBaseError do
ShowMessage(E.Message+#13#10+'Beklenmeyen Hata. Bu Hatayı Bana Bildirin')
end;
end;
end;

koyu ve kırmızı olan satırda programcının önceden çıkabileceğini kestiremediği hatalar veya bizzat yönetmek istemediği hataların yönetimi uygulamanın diline bırakılır. Buda sonuçta ortaya yarısı başka dilde yarısı uygulama dilinde abuk sabuk bir hata mesajı çıkmasına neden olabilir. Veya çok dilli uygulamalarda sözcüklerin yada cümlelerin yanlış çevrilmesi bu abuk sabuk hatalara neden olur. Bazende bir dildeki kelimenin tam karşılığı başka dillerde olmaz. Programcılıktan yada uygulamanın çalışma prensiplerinden bi haber çevirmende kıçından uyduruverir bir şeyler. :)))