Tam Sürümünü Görmek İçin : Bootable Partition Magic
Partition magici cd den çalıştırmak mümkünmü ya da herhangi bir format programanı cd den çalıştırabilirmiyiz? Acil floppysi olmayan bir laptopa format atmam gerekiyor.
Nası bi formatki bu?
format c: olmuyomu :p
En baştan olay şu: Dünkü Outlook sorunundan dolayı yeniden format atmak istedim bu sefer atmışken kökünden kazıyayım diye kurdum partitiom magici attım formatı. Sonra dün paşa paşa çalışan XP pro bugün çalışmaz oldu. Bende Home kurar üstüne pro kurarım dedim başladım Home kurmaya sorunsuz başlamıştı ta ki format kısmına kadar Fat olarak bir formatta sen at dedim Home Editiona ondan sonrada bütün partitionları sildirdim. Ondan donra bir mesaj geldi ntdll.dll bilmem ne bilmemne diyor ve ordan ileri geçmiyor şimdi başlangış disketini bootable olarak cd ye alma imkanım var mı ya da partition magici bootable bir şekilde nasıl cd ye yakarım?
Durum gittikçe vahimleşiyor :aglama: Orjinal bootable cdleride görmez oldu...
Ok başlangıç disketini bootable yaptım ama şimdi tek sorun laptop hiç bir CD yi görmüyor. :uff: Sorun deminki hata mesajından mı CD_Romdan mı kaynaklanıyor?
Volkan Uzun
07/04/2003, 02:17
bendeki nero cd writer da make bootable cd diye bişi var. onun secince, bootable disketi takin diyor sonrasini kendi hallediyor.
Ama Partition Magicin cd de çalışabilecek dosyaları hangisi? Sorun büyük ihtimalle cd-rom da. Hiçbir cd yi açmıyor bir ara bootable başlangıç disketi cd sini çalıştırıp fdisk yapmayı başardım ama format atamadım. Sanırım millenium cd si içinde format.com ya da exesi yok.
Bana acilen bir 98 başlangıç disketi gönderebilecek biri var mı arkadaşlar...
Seni bulayım alnından öpeceğim elion :) Formata başladım nihayet oh beeee...
Ama yinede her eve bir bootable cd ve bootable bir partition magic lazım. Bu partition magic olayının peşini bırakmayacağım 5 için gerekli dosyaları buldum ama bendeki 8.0
Mingitau
11/04/2003, 20:47
Kolay geçmiş clearhdd gibi samsung un gelişmiş programlarını kullanmaya gerek kalmamış... :p (Tabee Samsung misal...)
muharrem_tac
11/04/2003, 21:45
Vay be kimin aklına gelirdi bu zamanda Win98 başlangıç disketine ihtiyaç duyacağımız.Demek ki neymiş...
arkadaşlar şöyle bir durum var
Part. Magic ile bootable disket ler yaratıp sonra makineyi açıp şu partıtionu aktive yap diyebiliyoruz.. bunda problem yok...
hatta daha sonra bu disketlerin imagelarini kullanarak bootable cd ler de yaratabiliyoruz..
ama...
eger makinemizin disket surucusu yoksa... ikisini de yapamiyoruz...
bu problemin etrafindan dolasmayi saglayacak bir yol yontem bilen var mi?
virtual floppy driver tadinda bisiler kurabilsek bi ihtimal bisiler yapicaz ama..
neyse..
cevabini bilen seza@truss.ce.metu.edu.tr a bi mail atarsa cok sevinirim
valla ben kendime admin cd hazirladim
icerikleri
f-prot = anti virus (dos üzeri calisiyor) cok kaliteli
partition magic 8 = (dos bazinda) partitionlari degistirmek ve yeniden düzenlemek icin
Norton Ghost 2002 = (dos bazinda) hardiski kopyalamk icin.
Drive Image 2002 = Norton Ghost gibi
Norton Commander 5.5 = dos bazinda komutleri menü üzerinden vermek icin bire bir
ve bir kac ufak tefek tool
bunlari bootcd olarak hazirladim ve menü olarak sadece secmek gerekiyor ne yapmak istediginizi.
isteyenlere bu hazirladigim cd'yi sunabilirim. ( en iyi cözüm bir ftp ye yüklemek)
bildiginiz bir yer varsa bildirin.
nasıl hazırladın boot cd yi hangi programı kullandın boot cd si boyutu nedir
rapidshare e upload edebilirsin aslında bende bi tane hazırladım multiboot iso su merak edenler linkten indirebilir içinde çalışan
ghost
partition magic var
Portable Partition Magic var ancak illegal olduğundan yazamıyorum. Bir de http://www.portableapps.com var ancak burdada P. Magic yok sanırım.
@cromog: linki sildiğim için özür dilerim. ghost ve p.magic programlarını verdiğini zannetim bir an. mesajını düzenlerek linki tekrar ekleyebilirsin.
partition magic ve ghost un dos versiyonları illegal değil sanırım
http://img92.imageshack.us/img92/8671/multiboot3sd.gif
http://rapidshare.de/files/20583632/pmg.rar.html
dosya silinmiş :D bi ara upload ederim tekrar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.