Tam Sürümünü Görmek İçin : ingilizce hakkında anket
IcenGuard
11/06/2006, 14:14
kac kişi ilgilizce biliyor merakettim. Bu arada internetin 10% u ingilizce dısında başka dillerden oluşuyor.
cemaliozan
11/06/2006, 14:31
Ben fransızca, almanca, japonca ve çince biliyorum. İngilizcede beni biliyor. Şimdi neyi işaretleyim. :)
cemaliozan, senin için bir seçenek yok. :D
bende japonca öğrenmek istiyorum.
Düşük seviye Almanca, orta derece İngilizce biliyorum. Almanca mı ilerletecek, Fransızca da öğreneceğim.
intermediate sewiyede ing biliyorum Tr ile Ing den başka bir dile ihtiyacım olmadı şu ana kadar :)
reachable
11/06/2006, 16:18
bilgisayar ingilizcesi biliyorum en öğrenmek istediğim dil japonya (tekken 5 oynamak için) :)) yarışmacı arkadaşlara başarılar
cemaliozan
11/06/2006, 16:29
beleşe japonca dersi verilir. Karşılığında 3 ncü şahıslardan proje karşılığı toplanacak tatil ücretleri alınır.
Not : Tatil parası toplamak için iş arayanları yolmak gibi bir düşüncem yoktu, ama bu dil olayı kafamda şimşekler çaktırdı. :) Eğer tatil paranızı kaptırmak istemiyorsanız o halde benide yanınızda tatile götürüp misafir edebilirsiniz. Seçim sizin.
isenturk
11/06/2006, 18:31
bence ankete biraz biliyorum veya bilgisayar ingilizcesi biliyorum gibi secenekler ilave edilmeliydi.
ingilizce bilme dereceme gelecek olursak okuyorum, yaziyorum ama konusma 0 bazen skype kullaniyorum konusma gelistirmek icin..
ogrenmek istedigim dilse rusca gercekten ruslar internet hususunda bazi seyleri asmislar. rusca bir sayfa gordugumde direkt olarak http://babelfish.altavista.com kullanarak sayfayi translate ettiriyorum.(sayfa bir cok dildeki sayfayi ingilizceye ceviriyor) tavsiye ederim arkadaslar.
Orta derecenin biraz ustunde ingilizce biliyorum, turkce ve hollandaca biliyorum..
Fransızca öğreniyorum, İngilizce ve Almanca biliyorum. En çok zevk aldığım dil Almanca olmakla beraber, hiç zevk almadığım dil Fransızca (belki hâlâ öğreniyorum diyedir), zira neredeyse düzenli fiil ve sıfat bu dilde artık 'istisna' durumuna gelmişken bunları öğrenmekten zevk almak pek mümkün olmuyor. Yani Almanca'yı öğrenirken zor diyenler bir de Fransızca'ya göz atsınlar :) İngilizce'm de bazen beni zorlar, ama büyük sorun oluşturmuyor.
kamilozcan__
11/06/2006, 19:16
Bilmiyorum ama kursa başladım öğrenecem inşallah
Fransızca öğreniyorum, İngilizce ve Almanca biliyorum. En çok zevk aldığım dil Almanca olmakla beraber, hiç zevk almadığım dil Fransızca (belki hâlâ öğreniyorum diyedir), zira neredeyse düzenli fiil ve sıfat bu dilde artık 'istisna' durumuna gelmişken bunları öğrenmekten zevk almak pek mümkün olmuyor. Yani Almanca'yı öğrenirken zor diyenler bir de Fransızca'ya göz atsınlar :) İngilizce'm de bazen beni zorlar, ama büyük sorun oluşturmuyor.
Keşke Türkiye'de de okullar yabancı dile bu kadar önem verse.
Benim Yabancı dil hocalarımın hiç biri düzgün değildi ve çoğu zaman almanca ve ingilizce derslerim boş geçti.
kamilozcan__
11/06/2006, 19:31
@cemaliozan ben tuzlada(istanbul) okurken japonca öğretiyorlardı sıkılmıştım öğrenememiştim şimdi dizimi dövüyorum
ingilizceyi şu sıralar daha iyi öğrenmem gerektiğini farkettim.Türkçe'yi de hala geliştirmekteyim:)
Masallah.. Ben hıc bırını bılmıyorum ya oleyım artık..
Not: Bılmıyorum derken, o bılgısayar ıngılızcesı denen ucube seyı bılıyorum tabı..
- loading yazıyor, pilis veyt
- loading degıl hayvan luuding
- ...
(yasanmıstır)
Türkçe'yi yeniden öğrenmeye çalışıyorum.
"tiksinç bişiiii, kal geldi valaaa, dönücem ben sınaaa"
İngilizce'yi karşımdaki konuşurken anlayıp derdimi tarzanca anlatacak kadar biliyorum. Unutulmaya yüz tutmuş bir Almanca'ya sahibim.
Yeri gelmişken bir de şiir ekleyeyim;
Üç Dil
En azından üç dil bileceksin
En azından üç dilde
Ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dilde düşünüp rüya göreceksin
En azından üç dil
Birisi ana dilin
Elin ayağın kadar senin
Ana sütü gibi tatlı
Ana sütü gibi bedava
Nenniler, masallar, küfürler de caba
Ötekiler yedi kat yabancı
Her kelime arslan ağzında
Her kelimeyi bir bir dişinle tırnağınla
Kök sökercesine söküp çıkartacaksın
Her kelimede bir tuğla boyu yükselecek
Her kelimede bir kat daha artacaksın
En azından üç dilde
Canımın içi demesini
Canım ağzıma geldi demesini
Kırmızı gülün alı var demesini
"Nerden ince ise ordan kopsun demesini
Atın ölümü arpadan olsun demesini
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur demesini
İnsanın insanı sömürmesi
Rezilliğin dik âlâsı demesini
Ne demesi be
Gümbür gümbür gümbürdemesini becereceksin
En azından üç dilde
Ana avrat dümdüz gideceksin
En azından üç dil
Çünkü sen ne tarih ne coğrafya
Ne şu ne busun
Oğlum Mernuş
Sen otobüsü kaçırmış bir milletin çocuğusun.
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Ben vakit buldukça Türkçe Dilbilgisi ne bakıyorum. Eksiklerimi yeni yeni görmeye başladım.
orta düzey diyebilecek kadar (ve tabi bilgisayar ingilizcesi) biliyorum sanırım
karavanabatu
13/06/2006, 20:25
Ben de ingilizceyi orta seviye biliyorum ama geliştirmek istiyorum. Cemailozan japonca öğrenmek için kaynak önerir misin? Mümkünse site olsun. :)
ingilizce eğitimi almak için para biriktirme aşamasındayım :ginginn:
konuyu dagitmak istemiyorum ama soylemeden edemicem, ulkemizde turkceyi, turklerden daha iyi konusan yabancilar varken biz neden ingilizce delisi olduk... neden TURKCE'yi ne kadar iyi konusuyor ve yazabiliyorsunuz diye bir anket yada turkce'de ne kadar ARGO kelime biliyorsunuz yada TURKCE'miz nereye gidiyor diye bi ANKET acilmiyo.. neyse.. :)
konuyu dagitmak istemiyorum ama soylemeden edemicem, ulkemizde turkceyi, turklerden daha iyi konusan yabancilar varken biz neden ingilizce delisi olduk... neden TURKCE'yi ne kadar iyi konusuyor ve yazabiliyorsunuz diye bir anket yada turkce'de ne kadar ARGO kelime biliyorsunuz yada TURKCE'miz nereye gidiyor diye bi ANKET acilmiyo.. neyse.. :)
Bunu uygulamaya kendi mesajlarımızdaki dil bilgisi ve imlâ kurallarına uyarak başlayabiliriz @xam.
Meteryus
14/06/2006, 01:06
Türkçeyi sevmek ve korumak meselesi ile yabancı dil öğrenmenin bir bağlantısı yok.
Magic2Melody
14/06/2006, 01:24
iyi derecede bilgisayar ingilizcesi, orta derecede konuşma ve yazma...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.