PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : gprs üzerinden pop3 mail sağlayan servis

unhappyboy
06/04/2003, 03:57
Merhaba İyi sörfler,

Gprs üzerinden pop3 mail kullanabileceğim ücretsiz bir servis bileniniz var mı?

Sahin
06/04/2003, 04:20
Gprsli telefonla internete bağlanıp mı yoksa direk telefondan mı?

unhappyboy
06/04/2003, 05:43
MErhaba İyi Sabahlar,

İnternete bağlanıp derken sanırım wap.yahoo.com tarzı adres yazıp bağlanmayı kastediyorsun! Eğer böyle ise bunu zaten yapıyorum.

Benim aradığım pop3 yani gelenler deiğimde direkt tele gelmesi vb :)

Bu arada hayırdır sabahın 3,20 sinde :)
BU kadar çalışma abi kendini harap edeceksin :)

Sahin
06/04/2003, 11:59
Ben her sabah buradayım :)

unhappyboy
07/04/2003, 04:32
Ben de:)

Bu arada soru ile ilgili bildiğin bir yer varmı?

terstokat
08/04/2003, 01:58
Soruyu tam anlamadım ama tam cevab vereceğim :)
www.yenimail.com hem WAP-mail veriyor [GPRG ve ya Direkt Data (wap) telefonla okunabilir] ve aynı maili POP3 ile bilgisayardan kontrol edebilirsin. :uyku:

Scorpion
08/04/2003, 02:31
@ terstokat
unhappyboy nin istediği cevap bu diil o bir tür Sms ve mail karışımı bişi istiyor... Yani bir mail geldiğinde outlook gibi tefefondan anında okuyabilsin. Midp (Java) ile yazılmış bir kaç örnek vardı sanırım onlar bu şekildeydi... Yani bir nevi Outlook'un telefon için yazılmış olanı...Yok bu benim işimi görmez ve kendi sitem var diyorsan kendine bir sms servisi kurarsın (ücretli operatöre göre kotası değişiyor) gelen mailin ilk 100 karakteri ve göndereni gibi bilgileri sms olarak alabilirsin...

terstokat
08/04/2003, 15:11
@Scorpion Aaaaaaaaaa iyi fikir , yahu,
Java destekli GPRS telefonlar için, bir Java uygulaması yapıp bunun üzerindem mail alıp vermek.... SMS kullammasın, GPRS Bağlantısı sürekli olarak seçersin, ve her 30 dakkada bir GPRS üzerinden maili kontrol etsin...

Mesela 78 kb bir hafızaya sahib olan bir Nokia 6310i Java uygulaması 30-35kb olması lazım ki mailler için de yer kalsın,
hmmmmm bunun için de
Java'yı bilmek gerek
+ Telefonların özellikleri
+ GPRS olayı
+ Bunu destekleyen mail server .....

Beni aşarrrrrrrrrrrr....

Ansugo
08/04/2003, 21:11
GPRS uzerinden POP mailleri zaten kontrol edemiyor muyuz?

Ansugo
08/04/2003, 21:45
Ben mesajima bir ek yapmak istiyorum :

Benim gmx.net'ten birkac on tane pop hesabim var. Bunlari telefonuma ekliyorum, pop-smtp ayarlarini yapiyorum ve sonra istedigim hesabi kontrol edebiliyorum.

Senin sordugun pop hesabi veren GMX.net gibi bir yer mi?

Sevgiler...

Scorpion
08/04/2003, 23:21
Midp 30-35 Kb tutmaz... Ayrıca mailleri telefonun hafızasına alamazsın. Yani duruma gore bir tek maili bile almayabilir... Java ile yaptığın program sadece mail gelip gelmediğinin haberini verecek ve sadece sunucu üzerinden gosterecek...
Ayrıca basit bir şekilde html olarak yazılmış bir arayüz kullanan webmail sistemi ile bir ayarlama yapmadan gprs le kontrol etmek mümkün zaten. Yani ille de wap olacak diye bişi yok...

Volkan Uzun
08/04/2003, 23:50
selam,
benim bildigim ceplerdeki gprslerde push teknolojisine dayanıyor. yani cep sürekli bişiyi kontrol etmiyor senden istek gelirse gidiyor.
peki boyle bir uygulama yazılırmı ?
yazılaiblir ama operatör şirketleri ne der bilemem. cunku hat yogunlugunu düşünemiyorum bile.
gprsdeki boş hat bul kullan mantıgına göre herhalde 1 milyon kişide böyle bir kontrol olsa, kimse ceple konusacak hat bulamazdı

unhappyboy
10/04/2003, 03:59
ansugo ya

ewet istediğim tam senin dediğin seydi.
ama gmx.net almanca bana yolu gosterebılırmısın nasıl uye olucam.

ama tabı diger arkadaslarında fıkırlerı ile destek vemesı guzel oyle bır program yazılabılırmı?

unhappyboy
10/04/2003, 07:15
Merhaba,
ansugo bu site almanca ve ben bütün gece üye olmaya çalıştım binbir eziyet ikinci aşamaya geldim. Orada sanırım telefon numarasıyla ilgili olan aşağıdaki hatayı aldığım için mail hesabını alamıyorum hata şu;
Die Schreibweise der angegebenen Telefonnummer bzw. der Vorwahl ist ungültig.

Senden rica etsem bunun ne demek olduğunu nasıl aşabileceğimi yada eğer zahmet olmazsa mail alırken doldurmam gereken alanların Türkçelerini yazabilirmisin.

yada en son ihtimal erkangenc@gmx.net i benim için alabilirmisin?

ama balık tutmayı öğretirsen daha çok sevinirim?

iyi sörfler

Ansugo
12/04/2003, 10:57
Persembe gunu bunun how-to'sunu yaziyordum. Ama hat koptu ve hemen cikmam gerekti, yarim kalmisti. Simdi yeniden yaziyorum.

Once www.gmx.net adresine gidiyoruz.

GMX Produkte menusundan GMXFreeMail linkine tikliyoruz.

Gelen sayfadan GMX FreeMail NG bestellen linkine tikliyoruz.

Gelen Sayfadaki formda :
-Firma/Verein : kismi bos
-Anrede*: (cins galiba) Herr (Bay) Frau (Bayan)
-Vornamen*: (Adımız)
-Nachname*: (Soyadımız)
-Straße Hausnummer*: (StraBe sokak haus ev nummer de numaradan sokak numarasi olsa gerek) buraya 555 yaziyoruz.
-Postleitzahl Ort*: Buna da 0049 88596545 gibi birsey sallayalim.
-Land kismindan Schweiz'i secelim.
-Geburtsdatum*: da dogum tarihi GG/AA/YYYY düzeninde.

Sayfanin altinda GMX Adressassistent: kismina da mesela erkangenc yaziyoruz.

Sonra Weiter diyerek diğer sayfaya geçiyoruz.

Anmeldung diyor, sallamiyoruz. Adresse Ubernehmen likine tikliyoruz.

Sonraki sayfada bize email olasiliklarini gosteriyor. Oradan erkangenc@gmx.net'i seciyoruz. Bestatigen linkine tiklayip diğer sayfaya geçiyoruz.

Gelen sayfada yaninda * olan seylere birseyler salliyoruz.
-Muttersprache*: (Anadil galiba) Turkische
-Familienstand*: (Evli bekar dul?) Single seciyoruz.
-Personen im Haushalt*: (Evde kaç personel çalışıyor onu soruyor :)) Buradan 1 seçiyoruz
-Beruflicher Status*: (Ne iş edersin?) Student'i seçiyoruz.
-Wie bzw. wo werden/wollen Sie GMX in der Regel nutzen?*: (Kısaca GMX'i nereden duydun diyor olsa gerek) privat'i seçiyoruz

En altta weiter diyerek diğer sayfaya geçiyoruz.

Ihrenin Passwortslarini soruyor. Kutuya parolalari yaziyoruz. Sonra Weiter diyerek diğer sayfaya geçiyoruz.

Kisa parola yazdi isek zort diyor. Biz gene Passwort ubernehmen linkine tikliyalim.

Gelen sayfada Email kismina eski adreslerimizden birini yaziyoruz. erkangenc@yahoo.com gibi...

Gelen sayfada yildizli olan herseye birseyler salliyoruz ve Weiter diyoruz.

Sonraki sayfanin direk en altina inip Weiter diyoruz.

Ve diger sayfada bize aynen soyle diyor : Lieber Erkan Genc,
herzlich willkommen bei GMX!

Ve bilgilerimizi gosteriyor, bunlari not ediyoruz :
Tarif : GMX FreeMail NG
e-mail-Adresse : erkangenc@gmx.net
Kundennummer : 18883510
POP3-Server : pop.gmx.net
SMTP-Server : mail.gmx.net

Ben Almanca bilmeden bu kadar anladim. Parolayi Ozel mesajdan gonderdim unhappy

Kolay Gelsin...

terstokat
12/04/2003, 20:19
@Ansugo, ağbi telefonda pop-smtp ayarları nerden yapılıyor yaw :confused: Mesaj merkez nımarası fala istiyor?
Nokia 6310i var bende Turkcell ve ya Telsim ayarlarini yazabilsen sevindirisin beni

unhappyboy
16/04/2003, 05:01
Çok teşekkür ederim artık happyboy um :)