PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ethernet kartını farklı görüyor

jeanguichard
10/06/2006, 14:17
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim. Sistemimde xp pro yüklüydü. Format atıp Home yükledim. Home yükledikten sonra xp ethernet kartını farklı bir marka olarak gördü. Modemimin markası SURECOM. XP modemi ASOUND olarak tanıyor otamatik olarak. Sürücüyü yeniden yüklemeyi, güncellemeyi denedim. Hepsi başarısız. Modemi devredışı bırakmazsam sistem sık aralıklarla takılıyor ve nete bağlanamıyorum. Şu an USB den bağlıyım. Fakat LAN da çok yavaş.

Acaba BIOS dan mı kaynaklanıyor sorun?

Black_Boyss
11/06/2006, 10:57
ethernet kartinin sürücüsünü int cekip zorla korarsaniz olacaktir yane direk surucuyu otamatik kurmayi secmeyinn..
seceneklerde : Arama. yüklenecek sürücüyü ben secegim isaretleyim sürücünün ini dosyarinin dizini gosterirseniz bu sekilde halledebilirisiniz sanirim....

jeanguichard
11/06/2006, 15:50
ethernet kartinin sürücüsünü int cekip zorla korarsaniz olacaktir yane direk surucuyu otamatik kurmayi secmeyinn..
seceneklerde : Arama. yüklenecek sürücüyü ben secegim isaretleyim sürücünün ini dosyarinin dizini gosterirseniz bu sekilde halledebilirisiniz sanirim....

Negatif. Kesinlikle farklı sürücü yüklenmiyor. .ini dosyasınıda belirterek kurmayı da denedim. Sonuç başarısız :garip:

Black_Boyss
12/06/2006, 18:25
o zaman ethernet kartinizin slot yerini degistirip öyle deneyiniz...
oda olmadi
size test icin ikinci bir pc lazim o pc takip ayni sürücüler ile kurulum yapiniz eger calisir ise donanim cakismasi gibi bir problem yada windows dosyalarinda sorun olabilir birde öyle deneyiniz...

jeanguichard
03/09/2006, 11:28
Sorunun nedenini buldum. SP1 deki bir bug dan kaynaklanıyormuş. Çözümü burada:

http://surecom-forums.no-ip.biz:8001/auth/phpBB2/viewtopic.php?t=264&highlight=asound

teddmcload
04/09/2006, 20:52
xp'nin ethernet kartlarını yanlış tanımak gibi bir özelliği var. sadece sp1 değil. öncesinde de bu hata var zaten

Black_Boyss
07/09/2006, 22:52
yane işletim sisteminizi söylemezseniz biz bunu bilemeyin sistemlerinizi güncel tutunuz...