PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : tasarım ücretleri

dilekgecer
10/06/2006, 12:35
arkadaşlar
tasarım ücretleri hakkında bilgi almak istiyorum. neyi ne kadara yapmalıyız?
bunun belli bir ücreti olmaz diyenler çoğunlukta aslında ama tutturabildiğine mantığı biraz gayrı ciddi geliyor bana. liste fiyatları oluşturulmasa bile yinede bir formülü olmalı bunun diye düşünüyorum.
ne dersiniz?

Meteryus
10/06/2006, 14:17
formül gayet basit aslında (zaman=para)

Zerzevat Adam
10/06/2006, 14:46
ABD'de genel olarak saat başı ücret oluyor, özellikle serbest çalışanlar için. Genel fiyat 10$-50$(saat başı) arasında oluyor. Benim böyle yaptığım bir iş vardı, oradan biliyorum.

Türkiye'de de bir işin zamanınızı harcayacağı süreyi belirleyin ve ona göre bir ücret isteyin veya hakettiğinizi düşündüğünüz parayı söyleyin.

Kommix
13/06/2006, 22:49
Ben de bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Çünkü kendime artık "orta düzey" diyebilecek kadar geliştirdiğimi düşünüyorum kendimi ve adamın teki flash'ın temel kavramlarını öğrenip 12fps'li introlu hazır site yapıyor, kapıyor 1000 lirayı.

sLosH
15/06/2006, 11:27
Tasarım ama ne tasarımı Web tasarımı konusunda bilgim yok.
Grafik tasarım konusunda piyasa kriterleri şöyle (bana göre)
1. Çalıştığın firma Matbaa, ajans
Matbaa ise; işin baskı fiyatının üzerini çok az bir miktar çalışma parası ile yapılır -bazı matbaalar bunuda almaz-
Ajansta ise; her işin bir bedeli ve baskı masrafı vardır. müşterinin büyüklüğü, devamlılığı, kaybetme riski fiyatları etkilir
diye düşünüyorum.

Ansugo
15/06/2006, 20:53
ABD'de genel olarak saat başı ücret oluyor, özellikle serbest çalışanlar için. Genel fiyat 10$-50$(saat başı) arasında oluyor. Benim böyle yaptığım bir iş vardı, oradan biliyorum.

Ben yillardir boyle calisiyorum ama Turkiye'ye pek uygun bir sistem olmadigindan mutevellit henuz bu tarzda is alamadim.

sebas
19/06/2006, 17:33
Bizim gibi tasarımcıların kanayan yarası... Serbest çalışsan iş bulamayıp batarsın. Bir yere bağlı çalışsan, emeğin kesinlikle ve kesinlikle değerli değildir. Bir logo tasarımına binlerce dolar ödendiği zamanımızda, yılda 100'den fazla logo yaparız... Hele taşradaysan, logo için para istediğin zaman bile şaşkın şaşkın bakarlar.. :)

Herkese kolay gelsin.