Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilkent'liden Tanga
Predator
07/06/2006, 12:00
Arkadaşlar bu Bilkent'li aramızdamı?
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2157104#aciklama
Şaka bir yana, hangi cinin aklına geldiyse daha arttırmanın bitmesine hafta varken 100 küsür YTLde fiyatı :D
kargoya verilmeden iki gun boyunca giyilecektir ve kargoya o haliyle verilecektir.
:))
smasherz
07/06/2006, 13:04
ahahahhha çok güldüm ya. abi sapık kaynıyor ortalık ya. :D:D:D
kamilozcan__
07/06/2006, 13:57
ahahahhha çok güldüm ya. abi sapık kaynıyor ortalık ya.
Halk dilinde onlara sapık değil O****pu deniliyor.
O tangaya teklif veren 8 kişiyi söylüyorsan evet bence de sapıklar.
Koleksiyoncu olmadıkları kesin. :))
Arkadaşlar bu Bilkent'li aramızdamı?
Eğer aramızdaysa Pm atsın yaz okulu ücretini karşılamaya hazırım
Sevap olsun diye. :) Eğitimine katkıda bulunmak lazım.
Gülüyoruz ağlanacak halimize. İşte üniversitelerimizin hali, işte amaçsız Türk gençliğinin içler acısı durumu.
Yazılacak çok şey var ama neyse...
alla alla, canı sıkılan üniversite gençliğine laf söylüyor. bu satışı yapanın 35 yaşlarında cin fikirli bir devlet memuru olmadığı ne malum?
arkadaşlar gayet espritüelmiş :D
alla alla, canı sıkılan üniversite gençliğine laf söylüyor. bu satışı yapanın 35 yaşlarında cin fikirli bir devlet memuru olmadığı ne malum?
Buradan ne gibi bir anlam çıkartacağımı kestiremedim? Kaldı ki anlam çıkartmam gerekiyor mu onu da kestiremedim. Bu gibi anlamsız girişimlere prim verdiğimiz sürece eller aya biz yaya...
neden benim aklıma bu ilanı görünce "türkgençliğine bak be yazık" demek yada "üniversiteli gençlik işte, ne olacaktı başka" demek gelmiyor da sizin aklınıza geliyor merak ediyorum?
Çünkü "Türk gençliğine bak be yazık" ve "üniversiteli gençlik işte, ne olacaktı başka" ile işte amaçsız Türk gençliğinin içler acısı durumu. arasında çok fark var. İlk etapta benim aklıma gelmemesi bu yüzden olabilir.
Avrupa'nın üniversitelerinde AIDS'e, kansere ve bilumum soruna çareler aranırken bizimkiler donlarını satışa çıkartıyorlar. Daha yeni Neandertal insanıyla Modern insan arasında bir bağ bulunmadığını ispatladılar... Ha, Avrupa'da bu tür olaylar hiç mi olmuyor? Oluyordur elbet, fakat bizimkilerde bilim adına bir arpa boyu ilerleme göremediğimden böyle düşündüm. Olaya farklı bir açıdan bakmak istedim desem daha doğru olur. Yoksa bana mı kalmış tüm üniversiteli gençliği töhmet altında bırakacak büyük bir laf etmek...
Teklif sayısı 22
Şuan ki fiyat: 252 YTL
Millet kemale ermiş. Ne diyeyim. Savvy senin çamaşırları da satlığa mıo çıkarsak. Yaz tatiline para çıkarımış oluruz:):)
karavanabatu
07/06/2006, 15:41
Bilkent özel üniversite değil mi? O kadar parayı veren bir don parasına mı kalmış? Burslu kazanmışsa o kişi adı üstünde burslu öğrenci. Biraz saçma geldi.
1 kişi haricinde verilen teklifler komplo gibi... hiç alışveriş yapmamış kişiler teklif vermiş satanda ilk kez girmiş bu işe hatta yeni üye olanlar bile var... ama satarlarsa ve parası ödenirse benden de bi süpriz bekleyin
Predator
07/06/2006, 17:02
@yemre
İlk teklif için kredi kartı provizyonu gerekiyor artık. Ama fiyat 3000 YTL'lere çıkmış anlam veremedim =)
Arkadaşlar olayı büyütmeyelim olayın gençlikle, üniversiteli olmakla alakası yok, kanıtı aşağıdadır
http://cgi.ebay.de/POLATIN-KULOTU-Kurtlar-Vadisi-kemal-sunal-handy-dvd_W0QQitemZ9320440963QQcategoryZ1060QQrdZ1QQcmdZ ViewItem#ebayphotohosting
Bugün çok güldüm
http://cgi.ebay.de/POLATIN-KULOTU-Kurtlar-Vadisi-kemal-sunal-handy-dvd_W0QQitemZ9320440963QQcategoryZ1060QQrdZ1QQcmdZ ViewItem#ebayphotohosting
Buna ne güldüm yahu, teşekkür ederim predator :)
memphiswoo
07/06/2006, 18:37
@turker' e sonuna kadar katılıyorum. Ben de bir üniversite öğrencisiyim ve artık bu saçma sapan ithamlardan çok sıkıldım. Genel üniversiteli kanılarına açıklamalar :
1) Her üniversitede okuyan kız namussuz değildir.
2) Her üniversitede okuyan genç alkolik ve esrarkeş değildir.
3) Her üniversitede okuyan ve siyah t-shirt giyip saç uzatan zevat satanist değildir.
4) Her üniversitede okuyan genç senelerce baba parası yiyerek yan gelip yatmaz. Hatta bazıları ailesini bile maddi anlamda destekler.
Not: Bu maddelerin hiçbiri bu konu altında zaten iddia edilmemiştir, sadece örnektir. Bu tip genellemelerin, vay Türk gençliği serzenişlerinin vs.. anlamsız olduğunu anlatmaya çalışmak amacıyla söylenmiştir.
Bu liste çok uzar gider, ama sanırım yeterli olmuştur bu kadarı. Bu açık arttırma konusuna gelince, bana bunun gerçekten bir bayan tarafından yapıldığını bile ispat edene, o tangayı giyip caddelerde salınacağıma dair söz veririm. (Erkeğim :) )
@yemre
Bugün çok güldüm
hadi canım bu adam ciddi olamaz :iih:
Zerzevat Adam
07/06/2006, 20:15
Ben de Ansugo'nun "kullanılmış kulak çubuğunu" satıyor gibi yapıp, böyle bir açık arttırma versem acaba "yuuh beee bütün ceviz.net üyeleri o***pu!!!" mu denmeli?
1-2 kişi cinlik yapmış ya... hemen birilerine küfretmek gerekiyor.
Satan ahlaksız,
Satımına aracı olan site ahlaksız,
Satın Alan Ahlaksızın önde gideni ...
Eğlenme gülme geyik olsun adına makül görerek satanlarda ahlaksız...
Kınamayıp bunu hoşgörüp değerlendirenlerin tepki aldıkları zaman bana niye böyle diyorsun diye söylenmelerinin adınıda siz koyun...
Meteryus
07/06/2006, 21:40
Para göndermezseniz tavşanımı kesip yerim, kızım korktuğu için aile büyüklerimizden bilmem kimin hayaletini satıyorum, işte size polatın donu, işte bilmem kimin bilmem nesi,
alıcılar olduğu sürece satıcılar hep vardır arz talep dengesi kurulmalı :)
zamanla buralarda bu ürünü şu ürünü şu kadar fiyata almazsanız kendimi çatıdan atarım, şunu yapmazsanız şurayı bombalarım gibi daha radikal ilanlar görebiliriz.
Magic2Melody
07/06/2006, 21:51
"ISGALINI DURDURUP IRAK´I KURTARAN ATATÜRK´TEN BILE BÜYÜK ADAM."
ne salaklar var...
Bence oradaki "kargoya verilmeden iki gun boyunca giyilecektir ve kargoya o haliyle verilecektir. " sözü mecazi olarak kullanılmış olmasın??. sakın külotu alan kişi iki gün boyunca külotu satanla başka birşey yapmasın.
Allah akıl fikir versin. Ben bu işin gerçek olduguna inanmıyorum. Vatandaşımın birisi girip bunları yazmıştır ve belki ortada kız dahi yok. Para kazanmak için her şeyi yapacak tiplerin olduğunu unutmamak gerekir.
"ISGALINI DURDURUP IRAK´I KURTARAN ATATÜRK´TEN BILE BÜYÜK ADAM."
ne salaklar var...
Sanırım polatcık oraya işgali durdurmaya değil sadece siyasi olarak kendi devletlerine lazım olan bir fotoğraf almaya gitti. İstediğini umduğu gibi alamayıncada sadece almayı düşündüğü kişilerle istemeden de olsa çatışma durumun da kaldı. Film de ucuz kahramanlık ve büyüklüklere ait olan Malkoçoğlu , rombolar gibi bir kare göremedim... Son karede ise sadece 10,11 kişilik manga ile vuruşdular burdada bir abartı yoktu. Zira askere vardığında 3 kişilik bir Pkk cıların silahlı teşkilatlı askerlerimizden olan mangaları nasıl öldürdükleri ni rahatca duyarsın. Film hiç bir karesinde ırak'ı kurtaran adam şeklinde lanse edilmedi. Film genel hatlarıyla Sürekli MESAJ ve Kaderiye Şehyinin uyarıları üzerine idi ki zaten olması gerekende bu idi.
Hadi bıraktık bunları birilerine gösterilen tepkilerden ötürü yapmış olduğunuz Rahmetli Mustafa Kemal Paşa Kıyası nerden çıkıyor. Birilerinin safca ve bilincli bu hayali karakteri çok sevdiği için mi. Bu yanlış bir kıyas ayrıca Rahmetli Mustafa Kemal Paşa'nın Büyüklüğünün bir derecesi varmıydıki ondan olan büyüklüğünü ölçebiliyoruz Ölçemeyiz bizler ki onun anıtın da daha geçtiğimiz aylarda saygı duruşu esnasında soğan kokan ağzını gidermek amacıyla sakız çiğneyip saygısızlıktan hapse girilmesine sebep olacak kadar kutsal büyüklüğe sahip Mustafa Kemal Paşaya bizler büyüklük ölçüsü veremeyiz !...
Bu konuda da, sorunumuz var millet olarak. :) Bir konuda itidalli davranmanın ölçüsünü kestiremiyoruz. Filme ve karakterlere güzel derken uçuruyoruz filmi ve karakterleri eleştirirkende abarttıkça, abartırıyoruz... Bunu dengelemek yani itidalli olmaya dikkate almamız ve Film in ne anlattığını anlayarak eleştirmemiz gerekiyor...
Satan ahlaksız,
Satımına aracı olan site ahlaksız,
Satın Alan Ahlaksızın önde gideni ...
Eğlenme gülme geyik olsun adına makül görerek satanlarda ahlaksız...
Kınamayıp bunu hoşgörüp değerlendirenlerin tepki aldıkları zaman bana niye böyle diyorsun diye söylenmelerinin adınıda siz koyun...
Sicaklar bugunlerde herkesin sinirlerini cok germis anlasilan. ( Aslinda sicakta kablolarin esnemesi lazim ama insan da geriliyor galiba ).
Ben uzerime alinmadim, çok da komik buldum. Herkes gülsün diye de yukarıda ***'lı yazanları bu seferlik mazur gördüm.
Unıversıte geclıgı bı yana, asıl don ustune ıkı sayfa tartısan yurdum genclıgı endıselendırıyor benı..
ahlaksız! site sahipleri açık arttırmayı kapatmış ama bilgiler hala duruyor. ne olur ne olmaz diye ekran görüntüsünü ekliyeyim belki iki gün sonra tamamen yok olur. konu havada kalmasın.
Sicaklar bugunlerde herkesin sinirlerini cok germis anlasilan. ( Aslinda sicakta kablolarin esnemesi lazim ama insan da geriliyor galiba ).
Ben uzerime alinmadim, çok da komik buldum. Herkes gülsün diye de yukarıda ***'lı yazanları bu seferlik mazur gördüm.
Yok Sıcaklar değilde beni bahar nezlesi fena çarptı :) Eşşeklik bende ki " MECLİS DIŞI" gibi önemli bir ifadeyi kullanmayı atlamışız çok pardon...
Volkan Uzun
08/06/2006, 02:30
vay be super fikirmis .
Black_Boyss
08/06/2006, 10:42
allahim yarabbim daha neler görecegiz cildirmis millet....
bill gates amcaninkileride satmaya baslasalar :D
reachable
08/06/2006, 11:19
bill_gates in çisini satmışlardı sanırsam.. böyle bir olay dünyaca ünlü bir mankenin çekimde kullandığın tangasınada yapılmıstı tam hatırlamıyorum bir dergide okumustum ve bin dolara satilmiş pehh :)
bunlar büyük küçük fark etmez azmışlığın simgesi..
Bu dünya ya zinadan yada binadan yıkılacak .. Allah sonumuzu hayır etsin..
bill_gates in çisini satmışlardı sanırsam.. böyle bir olay dünyaca ünlü bir mankenin çekimde kullandığın tangasınada yapılmıstı tam hatırlamıyorum bir dergide okumustum ve bin dolara satilmiş pehh
Bu dünya ya zinadan yada binadan yıkılacak .. Allah sonumuzu hayır etsin..
çişinimi :D :D
allah gerçekten sonumuzu hayır eylesin
amin
Yahu ne azmıslıgı? Bu bır cın fıkırlının ortaya attıgı bırsey.. Param olsa sırf bu zekayı takdır etmek ıcın katılırdım arttırmaya.. Yoksa o donu alıp koklayacak degılım..
Yanı olaylara neden hemen dın / ıman eksenınden yaklasıyorsunuzkı? Bence cok eglencelı cok zekıce ve cok yaratıcı bır fıkır.. Kasmayı bırakıp tadını cıkarın..
neden herşeye bukadar tepkili ve saldırganız bunu bir ara düşünmek lazım!
Buraya örneklerle bir sürü cümle yazardım ama..ağır kaçar anlayabilecekler var anlayamayacaklar var..herkes kendi düşünsün.
Gülüyoruz ağlanacak halimize. İşte üniversitelerimizin hali, işte amaçsız Türk gençliğinin içler acısı durumu.
eBay'daki satislari incelemek lazim arada bir.Universiteli genclik bununla olculuyorsa Turkiye iyi durumda bence.
<konu_disi_burundan_cikan_buhar>
Ki ogrencide insandir.200 YTL fazla kira verip oturdugunuz yerden falan atilabiliyorsunuz ogrenci oldugunuz icin.
</konu_disi_burundan_cikan_buhar>
cemaliozan
08/06/2006, 15:02
Yahu ne azmıslıgı? Bu bır cın fıkırlının ortaya attıgı bırsey.. Param olsa sırf bu zekayı takdır etmek ıcın katılırdım arttırmaya.. Yoksa o donu alıp koklayacak degılım..
Yanı olaylara neden hemen dın / ıman eksenınden yaklasıyorsunuzkı? Bence cok eglencelı cok zekıce ve cok yaratıcı bır fıkır.. Kasmayı bırakıp tadını cıkarın..
Amin... :))))
<konu_disi_burundan_cikan_buhar>
Ki ogrencide insandir.200 YTL fazla kira verip oturdugunuz yerden falan atilabiliyorsunuz ogrenci oldugunuz icin.
</konu_disi_burundan_cikan_buhar>
evet giren "hatun" sayısını sınırlamak lazım :)
Evet, aynen katılıyorum. Güzel bir pazarlama fikri.
O kadar derine çekmeye gerek yok mevzuları ahlak açısından bakıyorum hoş olmayan bir şey. Gülebilen varsa gülsün karışmıyoruz. :) Pazarlama hayasız çirkinliklere gülmeyi zevk almayı ve medenice yaklaşıp yaratıcı bir fikir demeyi gaye edinmişse gerçekten iyi bir pazarlamacıymış ki hedefine ulaşmışlar.
Pazarlama hayasız çirkinliklere gülmeyi zevk almayı ve medenice yaklaşıp yaratıcı bir fikir demeyi gaye edinmişse gerçekten iyi bir pazarlamacıymış ki hedefine ulaşmışlar.
Bence bu yorumu kendıne saklamalısın.. Cunku bu tıpkı "bence modernlıgın ıcabı kıcını acmaktır kısı turban takıyosa ondan ala yobaz, gerı kafalı" olmaz demeye benzıyor..
Hanı bı laf varya, senın dının sana benımkı bana dıye.. Iste senın ahlakın sana benım ahlakımda bana.. Insanları ahlaksızlıkla ıtham etmek ıcın bu kadar acelecı olmayın..
@HunTER
Vallahi Pes :) Yetermi elbette hayır birde özür dilemeleyiz...
Bence bu yorumu kendıne saklamalısın.. Cunku bu tıpkı "bence modernlıgın ıcabı kıcını acmaktır kısı turban takıyosa ondan ala yobaz, gerı kafalı" olmaz demeye benzıyor..
Hanı bı laf varya, senın dının sana benımkı bana dıye.. Iste senın ahlakın sana benım ahlakımda bana.. Insanları ahlaksızlıkla ıtham etmek ıcın bu kadar acelecı olmayın..
Olayın dinle inançla ilgisi yok.
Ahlak dinden ayrı bir meseledir.
Hristiyanlarda da iç çamaşırını bu şekilde satmak ahlaksızlıktır.
Müslümanlarda da ahlaksızlıktır.
Bu yüzden senin dinin sana benzetmesi alakasız olmuş.
+
benim dinim başkasının dinine zarar verdiği an bu kuralda geçerliliğini yitirir.
Huntere katılıyorum fakat modern insan bence donunu ifşa etmez,hele hiç satışa çıkarmaz,olsa olsa bu bence kişiliksiz ve cahilce bir girişimdir.
insan aç kalsa hata ölüm tehtidi altında olsa bile bazı değerleri hiç kaybetmemeli.
Yaşamak bir donun satışı kadar basit değil ve yaşarken kazanılan değerler bir donun satışı ile elde edilecek kadar ucuzda değil.
Her ne olursa olsun dim dik ayakta durmayı bilip onurlu olmak gerekir. Modernlik budur.
Başkasının sorunu senin benim sorunum olabilmeli. Ama bu başkasının yaşam alına müdahale edilebileceği anlamına gelmez tabi.
Olayın dinle inançla ilgisi yok.
Ahlak dinden ayrı bir meseledir.
Hristiyanlarda da iç çamaşırını bu şekilde satmak ahlaksızlıktır.
Evrensel ahlak kuralları yoktur.. Ornegın eskımolar eslerını mısafırlerıne sunarlar (yatmaları ıcın) ve bu onlar ıcın gayet ahlakı bır davranıstır.. Hatta bu teklıfı reddetmenız ev sahıbıne karsı buyuk bır saygısızlık olur ve onur kırıcı bır davranıstır..
Ha bıze ne eskımolordan dıyorsanız, o zaman sıze ne donunu satısa cıkaran bu garıpten?.. Sırf aynı cografyada yasıyorsunuz dıye ınsanlara kendı ahlak kurallarınızı dayatamazsınız.. En azından hıc kımseyı ahlaksızlıkla suclayamazsınız.. Sonucta kıme gore ahlaksız? Yada nıye sıze gore?
vs.. vs..
Sanırım neden "senın ahlakın sana benım ahlakım bana" dedıgımı daha net anlamıssınızdır?
Evrensel ahlak kuralları yoktur.. Ornegın eskımolar eslerını mısafırlerıne sunarlar (yatmaları ıcın) ve bu onlar ıcın gayet ahlakı bır davranıstır.. Hatta bu teklıfı reddetmenız ev sahıbıne karsı buyuk bır saygısızlık olur ve onur kırıcı bır davranıstır..
Ha bıze ne eskımolordan dıyorsanız, o zaman sıze ne donunu satısa cıkaran bu garıpten?.. Sırf aynı cografyada yasıyorsunuz dıye ınsanlara kendı ahlak kurallarınızı dayatamazsınız.. En azından hıc kımseyı ahlaksızlıkla suclayamazsınız.. Sonucta kıme gore ahlaksız? Yada nıye sıze gore?
vs.. vs..
Sanırım neden "senın ahlakın sana benım ahlakım bana" dedıgımı daha net anlamıssınızdır?
oran olarak bi çoğunluk tangası satarda tamam dogru derim. eskimo larda aradan bir kişi sıyrılıp bunu yapsaydı ve diğerleri yapmasaydı sence ne olurdu ? o onların bi gelenegidir ve bunun icin farklı gorulmemektir.
o zaman gidelim bi tanga dukkanı acalım 15 tane kız bulalım. tangayı giyip giyip versinler isteyenlere baya para kazanırız.
70 milyon insanın icinde 3-5 kişinin goruslerinin onemi yoktur ve dayatma yapılabilir. Eğer bu dayatma yapılmazsa herkes kendi istediği gibi yaşar ve bu imkansızdır.
Avrupada neler oluyomus ? vay gördünmü. iyide oranın insanının bakış açısı öyleyse biz napalım. Adamlar rahat yaşıyorlar ve değişik gelmiyor onlara böyle olaylar. Eğer sizde onlar kadar rahat olduğumuzu düşünüyosanız bu şeyler zaten normaldir.
vs.. vs..
O eskimo gelip Türkiye'de yada başka bir yerde evine gelen bir misafire bunu teklif ederse yada misafirliğe gittiği bir evdeki kadına bunu teklif ederse başına geleceklerin sorumluğu o evdekilere ait olamaz.
Bunun konumuzla ılgısı nedır pekı?
Bunun konumuzla ılgısı nedır pekı?
Bana diyorsan eskimoların ilgisi olduğu kadar ilgili.
Yanı? Bıraz daha acarmısın?
Yardımcı olayım.. Yanı sunumu demeye getırıyorsun? "Ahlakın ayrısı gayrısı olmaz.. Isteyen denesın adamı oyarlar valla"..
Iyıde ben zaten mumkunse oymayın dıyorum.. Eger senın verdıgım ornekten anladıgın buysa, zaten hıc bırsey anlamamıssın demektır..
Zannedersem çoğu kişi ahlak kuralları ile geyik kuralları arasındaki farkı şaşırmış. Ahlak kuralları ile geyik kuralları arasında şöyle bir muazzam fark var ki, ahlak kurallarından herkes bahsedebilir, orta zekalı, normal bir insan "bu ahlaklı, bu aklak dışı" diyerek kendi fikirlerini belirtebilir; ama geyiği anlamak, makaraya sarmak zeka işi olmasa da en azından belli bir güngörmüşlük, belli bir tevazu işidir, eh azıcık da zekâ işidir; bunu herkes yapamaz; biz bu kişilere hukuk dilinde "odun adam" diyoruz ( Saman adamın tam tersidir odun adam. Su çekmez, kaskatı donmuş kalmış, ne eğilir, ne bükülür, kazık gibi durur orada, hayatın içinden değil hayata sonradan ithal edilmiş garip birşeydir. )
Olayı o kadar büyütüyorsunuz ki sunduğunuz fikirler o kişinin açtığı açık artırmadan daha çok rahatsız ediyor beni. Daha türkçe olarak : baydınız.
Yani müslüman pazarında salyangoz satmaktır bu.
Sen ne kadarda görmezden gelsen bu Türk kültürüne ve müslümanlığa ters birşey ve bunu yapan kişi bununları bilmeyecek kadar cahil değilse bunun sonuçlarını(ahlaksız ilan edilmeyi) en baştan kabul etmiştir.
Nasıl ki senin dediğin gibi Eskimo'larda misafire sunulan kadını kabul etmemek hoş karşılanmıyrsa Türkiye'dede bu kadar rezik bir şekilde iç çamaşırı satılması hoş karşılanmaz.
Ama orası bir alış veriş sitesi ve tüm dünyaya hitap ediyor diyeceksen; Türkiye'ye satış yapması türkçe yazması hedeflediği müşteri kitlesini ortaya koyuyor.
not: ben bu ilanın ciddi olduğunu düşünmüyorum benim tahminimcede kurnaz birinin yaptiği birşeydir ben bunları ciddi olduğunu varsayarak yazıyorum. ve geyikte olsa böyle birşeyin yapılması bence doğru değil.
Yardımcı olayım.. Yanı sunumu demeye getırıyorsun? "Ahlakın ayrısı gayrısı olmaz.. Isteyen denesın adamı oyarlar valla"..
Iyıde ben zaten mumkunse oymayın dıyorum.. Eger senın verdıgım ornekten anladıgın buysa, zaten hıc bırsey anlamamıssın demektır..
Aralarında koca bir dünya olan iki ülke arasında ayrısı da gayrısı da olur ben burda verilen tepkileri din'e bağlaman yanlış diyorum.
Kültüre bağla geleneklere bağla ama dine bağlama.
Volkan Uzun
08/06/2006, 21:33
70 milyon insanın icinde 3-5 kişinin goruslerinin onemi yoktur ve dayatma yapılabilir. Eğer bu dayatma yapılmazsa herkes kendi istediği gibi yaşar ve bu imkansızdır.
en cok bunu begendim :)
bu dayatmalarda bakalim ilerde ne yasaklar gelecek :)
ha bu arada cogunluk dayatinca hakli ama; azinlik fakat guclu dayatinca haksiz oluyordu di mi :)
en cok bunu begendim :)
bu dayatmalarda bakalim ilerde ne yasaklar gelecek :)
ha bu arada cogunluk dayatinca hakli ama; azinlik fakat guclu dayatinca haksiz oluyordu di mi :)
aha olayi azinliklara da bağladik ya bu tartışamın sonu gelmez artık..
azinlik fakat guclu dayatinca
bende anlamadım??
açılan konu ile ne kadar ayrı kalsakta bende son gelen durum hakkında bir şey yazmak istiyorum.
HunTER in vermiş olduğu ornekler de bence bir kargaşalık olmuş. Örf, Adet, gelenek ve ahlak kavramları uzerine bir karışıklık.
Ahlak genel anlamıyla bir değer yargısıdır. Ahlak tanımına göre Neyin yanlış neyin doğru olduğunu toplumun karar vermesidir. Ve Ahlak azınlığa gore değil çoğunluğa göre değer atamasına göre şekillenir. Doğru ile yanlışı ayırmaktır ahlak.
Peki Eskimonların eşlerini bir meta olarak görerek gelen misafirlere sunması yada takas yapması eskimolara göre ahlaka uygun bize göre değilse buradaki farklılığa da adet ya da örf diyoruz.
Yani bizim toplum için ahlak dışı olan bir bu tavır başka toplum için ahlaki oluyor.
Peki bu açık arttırmadakilerin tutumunu hangi ahlak yargılarına gore değerlendirmeliyiz?
Bence ahlaki değil.
reachable
08/06/2006, 23:16
eskimoların kafaları donmuş galiba :)
con_simit
09/06/2006, 04:27
Bu konunun başlığı "Genç Muhafazakârlar Rahatsız" olmalı.
Yahu, canım kardeşlerim. Biraz serin gelin. Zevzeğin biri bir halt yiyor; hemen fırsat bilip ahlak, örf, adet diskuru geçiyorsunuz. Geçenlerde başka bir başlıkta da vardı, bunun gibi saçma bir münazara: "Türk piknik geleneğinde rakı var mı / yok mu?"
Zevzeği kınamakla kalmamışsınız, bir de zevzekliğe gülene gelmiş sıra. Yapmayın, etmeyin. Kerem edin de biraz gülelim. Yoksa ne olur? Ahlaktan gerçekten bahsedilmesi gereken bir konu açıldığında sözünüzün önemi kalmaz. İnsanları sıkarsınız durduk yerde. Benim gibi bir yobazı dahi sıktığınıza göre, geri kalanın halini varın siz düşünün gayri:)
Zerzevat Adam
09/06/2006, 05:53
Bu konunun başlığı "Genç Muhafazakârlar Rahatsız" olmalı.
Yahu, canım kardeşlerim. Biraz serin gelin. Zevzeğin biri bir halt yiyor; hemen fırsat bilip ahlak, örf, adet diskuru geçiyorsunuz. Geçenlerde başka bir başlıkta da vardı, bunun gibi saçma bir münazara: "Türk piknik geleneğinde rakı var mı / yok mu?"
Zevzeği kınamakla kalmamışsınız, bir de zevzekliğe gülene gelmiş sıra. Yapmayın, etmeyin. Kerem edin de biraz gülelim. Yoksa ne olur? Ahlaktan gerçekten bahsedilmesi gereken bir konu açıldığında sözünüzün önemi kalmaz. İnsanları sıkarsınız durduk yerde. Benim gibi bir yobazı dahi sıktığınıza göre, geri kalanın halini varın siz düşünün gayri:)
Yobaz mı? Estağfurullah hocam. :)
Gökdemir abinin bu mesajından sonra konuyu kapatalım bence. Gerçi en başından beri ben ve bazı kişiler bunu söyledi, söylemeye çalıştı ama en azından şimdi bitsin bu konu.
Şunu farkettim ki, Ceviz.Net üyeleri biraz "fazla" sıcakkanlı, "fazla" ateşli, "fazla" gaza geliyor, "fazla" tepkili ve en önemlisi "tartışma ve sataşmaya susamış" durumda. (Yeri geliyor ben de bir üye olarak bu özellikleri gösteriyorum.)
Şu var ki, birilerinin belki "sadece eğlence olsun" diye yaptığı bir şeyi, internetin ve Ceviz.Net'in gündemi yaptık, işi gücü bırakıp bu konuda "üniversiteli kızlarımızdan", "afrikalı yaban öküzlerine" kadar herkese giydirdik, hatta namuslarını sorgulayıp küfür ettik.
Eğer "tepki vermek" bazı şeyleri düzeltmeyecek ise, "tepkisiz" durmak çoğu zaman iyidir. Biraz sakin olursak neye tepki göstereceğimizi de ölçeriz, tartarız...
Şunu farkettim ki, Ceviz.Net üyeleri biraz "fazla" sıcakkanlı, "fazla" ateşli, "fazla" gaza geliyor, "fazla" tepkili ve en önemlisi "tartışma ve sataşmaya susamış" durumda.
Bu kadar çeşit bir arada olunca tartışmak kadar doğal ve güzel birşey olabilir mi?
Bir yandan bildiklerini paylaşıyor herkes bir yandan da güzel güzel tartışıyor.
Benim yazdıklarım zaten bu konu ile ilgili değil. ben sadece HunTER'e cevap vermek için yazdım
Sanırım HunTER'de tartışacak bir konumuz olsun diye birşeyler yazmıştı.
Yani bizim amacımız zaten tartışmak.
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=219778&postcount=52
ve burada da belirttiğim gibi bunun sadece eğlencelik bir geyik olduğunun farkındayım sadece hani tartışacak birşeyler olsun diye cidden satılıyormuş gibi davranıyoruz o kadar. Burda iki kelam yazıyor olmamız konunun bizim gündemimize oturduğu anlamına gelmez, başka bir tartışma konusu açılsın bunu bırakır ona geçeriz huy olmuş artık :)
Buda garson kizdan kullanilmis sigara :)
http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=2166525
@hiko
alan çıkmışmı bunları, onların bilgileri varmı bir köşede :)
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4625337.asp?m=1&gid=69&srid=3048&oid=2
Bu konuda burda kapanir.
cemaliozan
22/06/2006, 11:22
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4625337.asp?m=1&gid=69&srid=3048&oid=2
Bu konuda burda kapanir.
son mesajlarla konuları birleştirelim hocam :)))
http://forum.ceviz.net/showthread.php?goto=newpost&t=30448
cemaliozan, üstadım bu tangacı meğer erkekmiş :D
cotyorian
22/06/2006, 21:03
Bu rezilliğin ardı arkası kesilmez artık:
Bir Başka Bilkent'li Çamaşırı İlanı (http://cgi.ebay.com/Bilkentli-Baby-Tanga-Kulot-ve-Sutyen-Bra_W0QQitemZ160000573133QQihZ006QQcategoryZ63854Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
Meteryus
22/06/2006, 21:38
Uyduruk bir bez parçasını satılığa çıkarırım ve ortalığı ayağa kaldırırım
Arkadaşı taktir ettim :bravo:
cemaliozan
22/06/2006, 21:47
Para böyle kazanılır. Sen istediğin kadar kod yaz, alemi cihan kodcu ol, iyi bir fordcu olamıyorsan beş para kazanamıyorsun. Bırakacam bu işleri.
Gidip kendimi bi dereye atacam :)))
http://www.tangasinisatanhatun.com/
http://www.tangasinisatanhatun.com/satinal.php
Yuh yani.
dreammaker
25/06/2006, 20:07
Bilkent Üniversitesi İşletme Hocalarını ve P.G.'yi takdir etmek lazım.
http://www.tangasinisatanhatun.com/neden.php
Ayrıca! Bu alana verilen reklamlar yeterli bir seviyeye gelince bu anasayfa bütünüyle tshirtlere basılıp cok uygun bir fiyata (maliyetine) satışa sunulacaktır. Bu sayede reklamlarınız tshirtlerin üzerinde herkes tarafından her yerde giyilecek ve internet dışında insanın bir insana bakarken ilk dikkatini çektiği yerde gösterilmiş olacak. Ne kadar büyük alan alırsanız bir insanın bedeninde o kadar çok yer kaplarsınız..
Strateji-Pazarlama bölümlerine başarı hikayesi olur...
Başarılı...
Bu pazarlama yada strateji değilki, bir kız ben külotumu satıyorum diye lanse edilince haliyle sıra dışı bir olay gerçekleşiyor. Sizce merak eden olmazmı? nedenler niçinler gibi. Bunu her şeye uyarlayamazsınız. Çünkü bahsi geçen şeyin özünde cinsellik var. Pornogarfik her tür malzeme buna dahildir.
Bunu reklam olarak yayan kişi bence amacına ulaşamaz sadece bir süreliğine meraktan ötürü bir ilgi olur okadar.
Ama bir kız çıksa bunu yapan benim dese durum onun açsından değişebilir.
captainzap
25/06/2006, 20:19
tshirt olayı kafama pek yatmadı yani kim alır giyerki üzerinde düzensiz olan bu reklam tablosunu :) şahsen üzerine para versen ben giymem.
acemiberber
25/06/2006, 23:16
Ne sihirdir ne keramet yahu.. Oturup önce kıza *** denildi. Sonra kız değilmiş erkek çıkmış.. Sonra stratejikmiş.. Pazarlamaymış.. Başarıymış. V.S. Allah'ım daha neler göstereceksin sen bize şu internet aleminde..
Bir ara da mahir vardı. Ben hiç o adamın sitesini hiç görmedim bu arada..
Yaa boşverin ÜLKEMİZ ÇOOOOKK güzel bir ülke.. Allah zeval vermesin.. Alırız abi donda alırız, atlette alırız.. Yeterki gençliğimiz bu sıcaklığı ve büyüklerimizde bu hoşgörüyü ve halkımız bu birlik ve beraberliği kaybetmesinler..
sunny_smiley
28/06/2006, 20:07
Bastan sonuna kadar okudum, hepsini cok begendim, hadi len oradan dememeniz icin, bastan beri belliydi bir stratejinin oldugu, demiyorum. Genel olarak da HunTER'a bir seyler soylemek istiyorum, Japonlar araba kullanirken soldan giderler, Japonya'ya gidip sagdan giderseniz, hayatta kalma sansiniz cok dusuk olacak, o yuzden bu ahlak sana bu ahlak bana olmasi biraz garip geldi, herseyiyle olmasa da "In Rome, do as Romans do".
Donunu satısa cıkarmakla trafıkte arabayı ustune surmeyı bırbırıne karıstırmıyorsun sanırım? Kaldıkı bu nasıl bır romadırkı ınsanlar donunu bıle satısa cıkaramaz oldu?
Ve madem topumuz bu kadar rahatsız / alıngan tıplerız nasıl oluyorda memlekette bunca yolsuzluk, ahlaksızlık bas gosterıyor?
Yoksa o turkıye baska bu baskamı?
Herneyse.. Benım demek ıstedıgım su.. Kımseyı kendı ahlak anlayısınıza gore ahlaklı yada ahlaksız olarak yargılayamazsınız.. O kız (yada erkek) kıcından cıkardıgı donu basınıza gecırmedıgı veya bu eylemı kapınızın onunde gerceklestırmedıgı surece soz soylemeye hakkınız yok..
Oldugunu ıdda edıyorsanız acarsınız bır dava hep bırlıkte goruruz sonucun ne olacagını..
Ama lutfen bu zavallıya yuklenerek "memleket elden gıdıyor, ar namus kalmadı" geyıgı yapmayın zıra bu olduysa bıle bundan cok daha onceydı..
Tepkınızı gostermek ıcın bıraz gec kaldınız..
cemaliozan
28/06/2006, 20:57
Donunu satısa cıkarmakla trafıkte arabayı ustune surmeyı bırbırıne karıstırmıyorsun sanırım? Kaldıkı bu nasıl bır romadırkı ınsanlar donunu bıle satısa cıkaramaz oldu?
Ve madem topumuz bu kadar rahatsız / alıngan tıplerız nasıl oluyorda memlekette bunca yolsuzluk, ahlaksızlık bas gosterıyor?
Yoksa o turkıye baska bu baskamı?
Herneyse.. Benım demek ıstedıgım su.. Kımseyı kendı ahlak anlayısınıza gore ahlaklı yada ahlaksız olarak yargılayamazsınız.. O kız (yada erkek) kıcından cıkardıgı donu basınıza gecırmedıgı veya bu eylemı kapınızın onunde gerceklestırmedıgı surece soz soylemeye hakkınız yok..
Oldugunu ıdda edıyorsanız acarsınız bır dava hep bırlıkte goruruz sonucun ne olacagını..
Ama lutfen bu zavallıya yuklenerek "memleket elden gıdıyor, ar namus kalmadı" geyıgı yapmayın zıra bu olduysa bıle bundan cok daha onceydı..
Tepkınızı gostermek ıcın bıraz gec kaldınız..
Evet doğrudur, ahlak anlayışı, inançlar, örf ve adetler toplumdan topluma değişir. Ancak bizim gibi medeni olduğunu iddia eden toplumlarda bu tür davranışları ahlak dışı bulmak bana görede ters. Ben sizin özgürlük alanınıza, özel yaşamınıza tecavüz edersem o zaman dilediğiniz gibi davranabilir, istediğinizi söyleyebilir ve düşünebilirsiniz. Bu olana kadar sizin ahlak anlayışınız başkasına başkasının ki size uymayabilir. Uymak zorundada değildir.
Hani nerde yazdıklarınızda özgürlük kavramı, hani nerde sizin ahlak anlayışınız???
@Hunter +1
bu eylemı kapınızın onunde gerceklestırmedıgı surece soz soylemeye hakkınız yok..
Çoğumuza internet kapımızın önünden daha yakın.
o siteyi bloklayın arkadaşım, rahatınız kaçmasın.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.