Tam Sürümünü Görmek İçin : PARDUS Türkiye'nin işletim sistemi
fatihsworld
02/06/2006, 23:21
artık türklerinde yaptığı bir işletim sistemi var bilmem haberimiz varmı? linux tabanlı bu işletim sisteminin adı PARDUS. tubitak'ın dağımını yaptığı özgür yazılım ve acık kaynak olarak kullanılan bir işletim sistemini vede kullnaımı en az windows kadar kolay. herkesin denemesini tavsiye ediyorum
Evet ben Cd den çalışanını denemiştim bir aralar. Baya da güzel gelmişti bana ama malum memleketimizde hemen her yerde olduğu gibi Windows hegemonyası var ve pek zaman bulamıyoruz Linux ve dolayısıyla Pardus kullanmaya. Keşke şu windows kullanımı yasaklansa da biz de tıpış tıpış dönsek Pardus'a :)
Bir linux konferansında Serdar Köylü veya yanında gelen bir konuşmacıdan dinlemiştim. Marmara Üniversite'sinde bir öğrenci kız arkadaşından hiç bilgisayar kullanmayı bilmiyorsun diye azar yemiş ve hemen bilgisayar öğrenmek üzere bir laboratuvara koşmuş. Daha önce hiç bilgisayarla alakası olmayan bu arkadaş, tüm makinaların Linux olduğu o laboratuvarda başlamış bilgisayar ve dolayısıyla Linux öğrenmeye ve şu anda Linux konferansları vermek üzere üniversitelere
gidiyormuş.
Keşke bizim de oturduğumuz ilk makina Linux olsaydı...
artık türklerinde yaptığı bir işletim sistemi var bilmem haberimiz varmı?
Haberimiz olmadigi icin forumda GNU / Linux / UNIX / BSD / Pardus diye bir bölümümüz var. Hatırlattığın için teşekkürler.
Umut AYDIN
09/06/2006, 10:36
Muharrem Taç bu konuyla ilgili yorum yapsın, ben yapmayayım. Zira Pardus projesinin yöneticisi Erkan bey'le aram çok iyi kızar sonra neme lazım :)
Zira Pardus projesinin yöneticisi Erkan bey'le aram çok iyi kızar sonra neme lazım
Avatarının altındaki C:\> ibaresine kızmıyorsa hiçbirşeye kızmaz :)
omerdurmus
10/06/2006, 14:34
güzel ayrıntıyı yakalamışsın tebrikler :D
bu arada Pardus gayet güzel bir işletim sistemi yalnız son denediğim sürümünde apache filan yoktu. Sadece masaüstü kullanıcılarına (internette gezip, sohbet etmek filan gibi işlerle uğraşan kesimine) hitap ediyor sanırsam.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.