Tam Sürümünü Görmek İçin : İlginç bir mesaj ve Gönderilmiş olan bir resim
kamilozcan__
02/06/2006, 13:40
Arkadaşlar E-mail ile bana gönderilen çok şaşırtıcı olan bir mesajı sizinle paylaşayım dedim.
MEsaj ve ekinde gönderilen resim aşağıdadır, Bana çok ilginç geldi bu konu hakkında bilgisi olan varmı, bizi aydınlatırsa iyi olur.
Hepinize…
Bu fotograf cok nadir ve NASA tarafindan cekilmis bir fotograftir.
Bu tür olay 3000 yilda 1 oluyor.
Bu fotograf bir cok hayatta bir cok mucize yaratti.
Simdi bir dilek tutun…Tanrinin gözüne baktiniz.
Hayatinizdaki degisikligi kesin 1 gün icinde göreceksiniz.
Bu mesajı kendinize saklamayin, inansaniz da inanmasaniz da
paylaşın.
Bu NASA nin Hubbleteleskopu ile cektigi fotografdir.
„Tanrinin Gözü“ olarak adlandiriliyor.
Silmek icin fazlasiyla inanilmaz/sasirtici!
bence resim orjinal bile değil. ps ile çalışılmış gibi sanki.
NASA'nın çektiği fotoğrafların çoğu maddenin ısı değerlerine göre sonradan renklendirilir. Filtreler aracılığı ile renkler oluşturulur. Kaldı ki resimde normal bir uzay görüntüsünden farklı birşey değil. İnternet hikayelerine NASA'yı da katalım demiş birileri. Hayırlı olsun. İnançlı insanların da bunu Tanrı'nın gözü diye lanse edip sağa sola yollamaları da ayrı bir tartışma konusu.
Kolay gelsin.
Kaplumb_Aga
02/06/2006, 14:58
Gerçekten inanan bir insan bu gibi asılsız iddialara inanmaz. Allah (haşa) biz gibi bir varlık mı ki gözü, kulağı, burnu, vs. olsun?
karavanabatu
02/06/2006, 15:57
Kaldı ki Allah'ı görünütüsünü hiç bir şekilde hayal edemeyiz. Günah olup olmadığı ayrı, hayal edemememizin sebebi insan aklının sınırı.
Meteryus
02/06/2006, 16:38
Normal bir patlama resmi gibi görünüyor, biri göze benzetmemiş olsaydı benim aklımdan bu düşünce hiç geçmezdi. Ama insanların bulduklarını , gördüklerini olduğundan daha ilginç göstermeye çalışması bir nevi internet medyasının kültürü haline geldi, yarın biri de çıkıp tanrının gözünü e-bay da satılığa çıkarır.
İşte beni çok sevdiğim internetten nefret ettiren sebeplerden birisi de bu tür başıboş maillerin ortalıkta rahatlıkla gezebilmesi. Hiçbir kontrolün olmaması. Bunların bir türlü önüne geçilememesi. :(
Belki biraz saçma ama bu tür şeyler görünce benim aklıma misyonerlik faaliyetleri geliyo. Yani kimse alınmasın herkesin inancı kendine ama nasa adı bile cahil insanları etkilemeye bilinçaltlarına bişeyler yerleştirmeye yetiyo gibi sanki...
melodrama
09/06/2006, 00:01
arkadaşlar resimi ciddiye almayınız bu kadar. nasa çekmiştir fotoyu ama gizem katmak için tanrının gözü diye adlandırıvermişlerdir. tipik amerikan incileri.. yoksa böyle bişeyin misyonerliği olmaz, bunu onlar da biliyor.
Arkadaşlar sanırım yazıdaki "Tanrı'nın gözü" lafını farklı yorumlamışsınız. Uzayda olması, göze benzemesi, bi şahanelik olması itibariyle adamlar Tanrı'nın gözü demiş tir. Üstteki yorumların bazıları sanki Tanrı'nın gözü olduğunu iddia eden bir resimmiş gibi yazılmış. Resme, mecazi anlam olduğunu düşünerek bakalım. Müthiş.
NASA bunlara genelde "Cat's Eye Nebula" diyor =)
http://images.google.com/images?q=cat's+eye+nebula
Orbit Surfer
09/06/2006, 02:50
Evet şimdi bu yazımı çok dikkatli okuyun, çünkü çok nadir. Her 20 yılda bir yazıyorum sadece. O da şudur: Yaw bırakın şu işleri :)
acemiberber
25/06/2006, 23:41
Bu olsa olsa Saron'un kardeşinin gözüdür.. Bu da sapıtmış hala yüzüğü arıyor.. Ama bu orta dünyaya değil tüm dünyaya bakıyor.. :D Yüzük Gollum 'da hiç bakma...
Hulasa başka bir yorum:
Beraber yürüdük biz bu yollarda,
Beraber ıslandık yağan yağmurda,
Şimdi baktığım tüm NASA fotoğraflarında,
Bana herşey seni hatırlatıyor..
diye bir şarkı söylesem uyar mı?
AKP mitingi gibi oldu fakat... Sayın Başbakanımızda böyle arada bir değiştiriyor ya şarkıyı... :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.