Tam Sürümünü Görmek İçin : paypal ve türevleri
arkadaşlar ben hem öğrenmek hemde ufak tefek şeylerin satılacağı yani kendi çapında bir ticaret sitesi açıcam ama gel gelelim ki online tahsilat işlemlerinde tıkanıp kalıyorum. hali hazırda kurulu bir firma olmadığı için bankalarla üye işyeri sözleşmesi yapamadığım için sanalpos alamıyorum bu durumda paypal,NoChex,Wordpay gibi online tahsilat yapan yerlere mahkumum. burda da tıkanıp kalıyorum çünkü yeterli ingilizcem yok. paypal ve türevlerine nasıl kayıt olunur, nasıl kullanılır, hangisi daha avantajlıdır, komisyon oranları ve ödeme şekilleri nasıldır deneyip kullanan varsa ufaktan bir karşılaştırma yapıp yol gösterebilirmi?
forumlarda aradım genelde eski yazılar var ve pek tatmin edici şeyler yazılmıyo birinin ak dediğine diğeri kara demiş:)
Magic2Melody
30/05/2006, 16:27
Türkiye ise Paypal vs.. geç... Online POS kullanacaksın, Garanti POS vs var... garanti bankası ile iletişime geç derim..
o zaman halihazırda kurulu bir firma olmadığı için katetmem gereken baya bir mesafe var desene :(
offline tahsilat meselesi aslında benimde kafama hiç yatmıyo ya neyse bir çaresine bakıcaz artık
memphiswoo
01/06/2006, 02:06
http://www.odeme.com.tr/
onada bakmıştım yaptığım araştırmada odeme.com.tr'nin komisyonlarının biraz yüksek olduğunu öğrendim ve sistemlerinde kartındaki limit kadar tahsilat yapabiliyosun, kartının limiti diyelimki 3000$, sen sitenden 3500$'lık bir mal satışı yapsan tahsilat yapamıyorsun
son tahlilde; çekti, dolar hesabıydı, krediyi bozdurmaktı ne debelenip durucam ben kendi adıma offline tahsilat sistemlerinden vaz geçtim en temizi kısa sürede firmalaşıp sanalpos alıcam
yinede sağolun
Panteray
01/06/2006, 19:04
ben paypay kullanıyorum.Gayet memnunum.Ancak paypalda bazı durumlar var.Kişisel üyelik için çok fazla komisyon almıyor ancak iş için üyeliklerde komisyon alıyor.Bunun yanında güvenilir olduğunu söyleyebilirim sana. ;)
Tavsiyem paypaldan fatura yoluyla para transferi yapman olacaktır...
fatihturan
01/06/2006, 21:41
@Panteray; bu paypal olayını biraz açarmısın? Türkiye'de kullanılabiliyor mu?
Magic2Melody
01/06/2006, 22:43
@Panteray; bu paypal olayını biraz açarmısın? Türkiye'de kullanılabiliyor mu?
türkiyede değil dünyanın her yerinde kullanır her ay düzenli olarak paypal hesabımda para transferleri gerçekleşiyor herhangi bir sorun yaşamadım... Şuda var tabi Türkiyede Paypal'dan para alamazsın sadece kredi kartını girer para yollarsın paypal'a... illa paypaldan türkiyeye para alacağım diyorsan iyinet forumlarında exchange yapan arkaşlar var belli bir komisyon karşılığı... umarım dolandırılmazsın :iih:
paybal dan gelen paralı türkiye den cekemiyorsunuz.
odeme.com.tr cok yüksek komisyon oluyor. Ondan dolayı ya havale yada sanal pos :)
simdi diyelim bu arkadas paypal.com'a uye oldu, biri bundan bisey satin aldi, para paypal araciligiyla bunun paypal hesabinda, bu parayi paypal yonetim panelinden kendi kredi kartina transver edebilir.. yada paypal destekleyen sitelerde harcayabilir :)
Şu Paypal, sorunsuz şekilde Türkiye'de çalışmaya bir başlasa galiba Türkiye'deki internet sektöründe ciddi bir para sirkülasyonu oluşacak. :) Baya bir şikayet var Paypal'ın Türkiye'ye ödeme yapmaması konusunda.
Magic2Melody, Garanti Pos kullanacaksın demişsin fakat bunun için bir firma olman gerekmiyor mu? Birey olarak bunu alamıyoruz değil mi?
bankalar bireylere de sanalpos verse süper olacak nasılsa artık herkesin bir vergi kimlik numarası var. onu kullanamayacaksam ne diye verdilerki değilmi. fatura kesme meselesine gelince devlet de şu internet için yeni düzenlemeler yapabilse keşke. mesela e-ticaret sitelerinden yapılan satışlar için vergiyi otomatik olarak meblağ üzerinden sanalpos veren banka aracılığıyla kesse mesela. ama hali hazırdaki mevcut durumda doğru düzgün vergi toplayalamayan devlet kurumu bunu nasıl becerir o da ayrı bir tartışma konusu olur.
bu fikirler maslesef biraz utopik kalıyo iş yapacaksan firma kuracaksın yada paypal gibi üç kuruşluk yabancı firmalara mahkum olacaksın. hadi offline sistemle çalışmaya başladın diyelim bu gün netten alışveriş yaparken ödeme için gidipde oraya buraya üye olacak kaç kişi çıkar ki?
hadi 3-5 kişi çıktı paranı nasıl alıcaksın? paypal'dan kredi kartına transfer denmiş o zaman bu millet niye gidip exchange yapacak vesileyle sana kazık atabilecek birilerine mahkum oluyo anlamıyorum?
velhasılı bir firmalaşamadık gitti hee :D
Magic2Melody
03/06/2006, 15:44
eM']Şu Paypal, sorunsuz şekilde Türkiye'de çalışmaya bir başlasa galiba Türkiye'deki internet sektöründe ciddi bir para sirkülasyonu oluşacak. :) Baya bir şikayet var Paypal'ın Türkiye'ye ödeme yapmaması konusunda.
Magic2Melody, Garanti Pos kullanacaksın demişsin fakat bunun için bir firma olman gerekmiyor mu? Birey olarak bunu alamıyoruz değil mi?
http://eticaret.garanti.com.tr/icerik/goster.asp?t=a&c=7&i=111020011901553147
Meteryus
03/06/2006, 16:27
Garantinin sanal pos dışında birde ortak ödeme sayfası var, sanal pos için tüzel kişilik şart ama ortak ödeme sayfası için şartlar nedir bilmiyorum.
http://eticaret.garanti.com.tr/icerik/goster.asp?c=7&t=a&i=050720021741571023201067648
Panteray
03/06/2006, 17:09
Neyi bu kadar sorun haline getirdiğinizi anlamadım.Paypal türkiye ve dünyada kullanılıyor.Ben garanti hesabımla para transferini anında gerçekleştirebiliyorum.Dışardan size para yollandığında yollanan paradan komisyon alıyor ancak çok yüksek bir rakam değil bu!Ayrıca adamlar para transferinizi gerçekleştiriyor bırakın komisyon alsın.
Bankaya gittiğinizde de havale masrafı ödüyorsunuz.Yani şu an paypal kullanmamanız için hiçbir sebep yok.Kredi kartı olmayanlar ve banka kartı olanlar da bu hizmetten yararlanabiliyor.
biraz sabredin, paypal'ın tr versiyonu yolda:)
Magic2Melody sadece garanti bankası demiş başka bir şey dememiş.
Ben size açıklayayım. Ben garanti bankası ile görüşmeye gittim. Ve Sanal Pos için ne yapmam gerekenleri sordum. Ve aldığım cevap:
-Vergiye tabi olan şahıs ya da tüzel bir kişiye ait bir işletme olmam gerektiğini
-Öncelikle önce pos cihazı almam gerektiğini fakat bu pos cihazını almadan once bankda bir hesap açmamızı ve bu hesap ile yaklaşık 3 ay işlem yapmamızı ve eger banka hareketlerimiz iyi ise pos cihazı vereceklerini soylediler.
-Pos cihazı aldıktan sonra yıllık 250$ varan zart zurt masrafları ie birlikte sisteme sahip olabileceğimizi soyledi. Ha bu arada sanalpos ta çekilen her para anında hesaba aktarılmıyor belli bir gun (45 gün) bankada kalıyor yada küçük bir komisyon karşılığında sizin hesaba 7 gün içinde aktarılıyor.
Benim tavsiyem daha hesaplı yollar varken GARANTİ den uzak durun
mehmet garanti sana özel tarife uygulamış :)
daha önce başka bir konuda garantinin online ödeme işlemleri hakkında bilgi vermiştim. ilgilenenler bi zahmet arayıp bulsun.
forumda arama yapınca çok sonuç çıkıyor. Forum bayağı büyümüş onun için bulmak zorlaştı
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=180433&postcount=6
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=192200&postcount=12
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.