Tam Sürümünü Görmek İçin : kendi bitmap (pixel) fontunu yaratmak..
adress:
http://pentacom.jp/soft/ex/font/edit_dir.html
siteye girince shockwave yüklü değilse bilgisayarınızda 2.4 mb boyutunda onu size uyarı veriyor ve yüklemenizi sağlıyor. tabiki free olarak :9
bende yeni inceliyorum belki işiniza yarar özelliklede flashcıların
deli bir şey valla ilk olmadı sonra A harfi altındaki boş alana tıkladım statüsde 100 den geri saydı sonra alttaki pencereden harfini yaz. yukarda font museluem var orda da 87 sayfa pixel font download edebilirsiniz. tek eksik ŞĞÜÖÇşğüçıI gibi tr karakteri yaratamıyor olmanız ben mail attım yakında korlar :9 way be ne site...
imp3rial
27/05/2006, 21:25
ben anlamadım tam olarak ne yapıyor bu site?
Tam olarak her harf için 10x10 çözünürlükte bir alana kendi çizdiğiniz karakterleri kullanarak size ait TTF (Truetype) formatında ve bitmap görünümlü fontlar oluşturuyor. Bu fontları tamamen size ait olacağı için lisans sorunu da yaşamayacağınız için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
pur, karakter kodlaması için üzülme, herhangi bir truetype font editörü ile Türkçe karakterleri çok basit ve rahat bir şekilde fontuna ekleyebilirsin.
haklısın ama insan şurada bizide düşünür :) her işimiz 4 programdan geçiyor. bu kadar güzel bir uygulama bence ingliz alfabesine dayandırılmamalıymış. dediğin gibi artık 2 parti programlar kullanacağız...
Merak attim bende siteye baktım ama istemediğim birşey oldu shockwave uyarısı ile yeni player yüklemem istendi bende yüklemesi için onay verdim. indirme bitti kurulum yapılsınmı diye sordu bende evet yanıtı verdim. O esnada açık pencrelerim vardı incelediğim siteler falan hepsi kapandı,bana lazım olan bazı adresleri alamadan pencerelerin kapanmasıyla incelemem yarıda kaldı.
Bununlada bitmedi yahoo'nun toolbarınıda yüklemiş yani bu kadar olur. Resmen canımı sıktı.
Başkalarının bilgisine.
:) haklısın yaw söylemedik kusura bakma :)
Pur, bizi de düşünecek olurlarsa diğer abeceleri de düşünmek zorunda kalacaklar ve yüzlerce karakter daha eklemek durumunda olacaklar, işi şişirmemek için bu şekilde kısıtlamışlar ya da uğraşmamışlar. Bence online font yaratımı için bu bile fazlasıyla yeterli :)
Perlci, Kurulum sırasında yahoo toolbar'ı istersen yüklemeyebilirdin, orada bunun için bir çek kutusu vardı.
Ben yanlış mı hatırlıyorum. Murat Çorlu idi galiba arkadaşımın adı. Buraya bir tutorial(Fontlab ve Pixel fontlar) eklemişti sanki... FontLab işimizi fazlasıyla görüyor ; DENEYİN !
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.