Tam Sürümünü Görmek İçin : Java İle Yazılmış Chat Scriptleri
ejderatesi
03/04/2003, 18:50
Arkadaşlar Şunu arıyorum.
java ile yazılmış. hosting kurulumu gerektirmeden çalışacak bir java chat lazım.
aşağıdaki özelliklerin olması çok önemlidir.
1. kişiler kendi aralarında chat yapabilirler.
2. genel odalar olacak.
3. genel odalara oparator atayabileceğimiz.
4. herhangi bi irc server istemeyecek.
bunun gibi bi java chat bileniniz varsa buraya yazarsa sevinirim
herkese teşekkürler
ßyé ßyé
muharrem_tac
03/04/2003, 19:56
Bildiğim en geniş applet sitesi:
http://javaboutique.internet.com/
ejderatesi
04/04/2003, 22:05
muharrem abi slm kusara bakma seni arayamadım (tlf vardı ama benim simkart gitti oncin)
görüşmeyeli nasılsın iisindir umarım....
muharrem_tac
04/04/2003, 22:12
Sağol Nail.Ben de zaten dünyadan kopmuş vaziyetteyim.Ceviz.net'ten başka birşeyle ilgilenemiyorum diyebilirim.En iyisi buradan görüşmek.
darky_dark geldiği zaman eminim daha faydalı linkler verecektir.
Selamlar..
ejderatesi
04/04/2003, 22:40
abi bende ders ders ders arada bi farklı olarakta biraz ders çalışıyorum :D :D :D :D
(ne kadar yalancıyım :) )
abi bende bizde bi site hazırlıyoruz.
www.turxclub.com
buna bir yerden php - chat bulduk ve koydum ama mysql olduğu için tam istediğim gibi olmuyor benimde aklıma java geldi. işte bakalım ordan bana bi iş çıkar umarım :)))
muharrem_tac
04/04/2003, 23:02
Siteniz ne kadar da güzelmiş.Tamamen sıfırdan kendiniz mi yazdınız.Site tanıtımı bölümüne ekler misin?
ejderatesi
05/04/2003, 16:01
saol abi.
gerci sıfırdan değil ama nerdeyse sıfırdan kadar uğraştım çoğu bölümü sıfırdan oldu.
tavsiyen için saol en yakın zaman da oraya ekliyecem
ok saol
darky_dark
08/04/2003, 15:55
merhaba,
acikcasi benim bildigim host a kurulum gerektirmeyen chat applet i yok.. kendi hostu uzerindeki application araciligiyla bu hizmeti verenler olabilir; ancak bu da cok zor; cunku chat applet i demek appletin 1 yerlere [bu da hosta kurulacak uygulama [server denebilir] demek] socket acmasi demek. Ancak appletler guvenlik gerekcesi ile geldikleri hostun disinda baska 1 hosta socket acamazlar..
Tabii ki bunun da yolu var; applet inizi imzaliyosunuz; bu durumda hersey appleti kullanacak olan kisiye kaliyor. Appleti kullanan kisi bu izni verirse socket acilabiliyor; aksi durumda acilmiyor.
Iste butun bunlar yuzunden chat appletlerinin genelde host a kurulmasi gereken uygulamalari var..
pek yardimci olamadim chat appletleri konusunda ama appletlerin genel davranislari konusunda aciklayici olabildim sanirim.
sevgi, saygi..
_DD_
ejderatesi
08/04/2003, 18:41
dostum keşke daha ii haberler verseydin :aglama:
ama saol ;)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.