PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Compile edilmiş dosya boyutu.

coder
03/04/2003, 16:36
Merhaba Ansi C'de henüz yeniyim.
Bir sorum var.
Borland C++ compiler'ı kullanıyorum. Kodu yazıp bcc32 ile compile ettiğimde oluşan exe dosyasının boyutu çok büyük oluyor. Örneğin helloworld uygulaması bile 60 Kb civarında. Ama internetten indirdiğim bazı programlar 20-30 Kb olmasına karşın boyundan büyük işler becerebiliyorlar (ör: File Splitter). Tabii büyük kodlarda fark daha da belirginleşecektir. Sanırım compilation'ı optimize etmem için compiler'a extra parametreler vermem lazım değil mi? Yardımcı olabilecekler var mı?
Teşekkürler.

RaiST
03/04/2003, 17:39
olay sundan ibaret olabilir:
standart library kullanımından. bu bahsettigin filesplitteri programı standart libraryi yerine kendı fonskiyonlarını hazırlayıp kullanmıs olabilir..

bir diger neden tabiki optimizasyon kaynakli olabilir..

mustafa
03/04/2003, 17:59
eklediğin bütün include'lar, programa yeni kaabiliyetler kazandırıyor. ha program o kaabiliyetleri kullanıyordur veyâ kullanmıyordur o başka. kullanmasa da binary dosya büyük çıkar.

ee++
03/04/2003, 18:42
Sebep, Dinamik değil de Statik bağlama yapıyor olman olabilir. Ayrıca, Proje türünü Debug değil de Release (ya da böyle bir şeyler) boyutun oldukça küçükdüğünü göreceksin.

darkset
14/04/2003, 14:10
tamamiyle optimizasyonun ve standar library'ler kullanmala ilgili. ben bir keresinde hello world'u 400 kb ile yazabilen tek insan örneği olduğumu düşünüyordum ama meğerse standart library'lerden çok fazla kullanıyor olmam ve optimizasyon nedir bilmiyor olmamdan kaynaklanıyormuş..