PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Turk Hacker'ler 19 mayisi kutlamis :)

Sayfa : [1] 2

xam
20/05/2006, 18:45
Roberto Preatoni (SyS64738)
05/18/2006

UPDATE 11.30 PM GMT

We are receiving 17,000 more defaced websites in these minutes. We will account them in this news but we are not sure we will ever be able to handle such a huge amount of notifications as to mirror all of them we should possess a distributed platform such the one Google is having on Akamai. The latest notified defacements seems to belong to the ISP secureserver.com

Yesterday the Turkish cracker going by the handle "Iskorpitx", succesfully hacked 21,549 websites in one shot (plus 17,000 as our last update) and defaced (on a secondary page) all of them with a message showing the Turkish flag (with AtaTurk face on it) and reporting:

"HACKED BY iSKORPiTX

(TURKISH HACKER)

FUCKED ARMANIAN-FUCKED FRANCE-FUCKED GREECE-FUCKED PKK TERROR

iscorpitx, marque du monde, présente ses salutations à tout le monde. "

Iskorpitx controversial defacing activity started back in year 2003 being the first Turkish defacer ever. His defacing frenzy led him soon to reach the "incredible" number of more than 117,000 hacked websites some of them being even government websites of his own country. In this last incident, it is not clear at which level the intrusion was performed (root or webserver) as the fact that all the 21,549 websites got defaced on a secondary page (site.com/ssfm/isko.htm) it is not indicative given the particular Iskorpitx's modus operandi that sees all of his hacks performed creating a subpage, regardless the authorization level achieved on the attacked servers.

In the recent months Iskorptix has been taken as a model to be imitated by a lot of young Turkish crackers, making Turkey the new defacers kingdom, totaling nowadays more than 50% of the notified defacements overall, surpassing the former defacers kingdom: Brazil.

Script Kiddies or Script Grannies? Iskorpitx is believed to be 45 years old, sometimes being helped for minor defacement activities by another Turkish "senior cracker" (42) going by the handle of Metlak .

Despite the fact that the majority of Turkish defacers are performing Islam-related hacks, this doesn't seem to be the leading motivation for Iskorpitx.

Statistics about Iskorpitx's incidents can be found at:

http://www.zone-h.org/en/en/defacements/filter/filter_defacer=iskorpitx/

while the full list of the 21,549 defacements can be found at:

www.zone-h.org/defaced/list.txt

Original article: http://zone-h.org

Turk hacker'ler bir gun icerisinde tam 21,549 siteyi hacklamis, gurubun ismi skorpitx'mis ve hack ettikleri tum sitelerin ana sayfasina turk bayragi (uzerinde ataturk resmi) koyup, su yazilari yazmislar: bir kac dusman ulke'ye kufretmisler :)

Ne dusunuyorsunuz? Valla ben ne diyecegimi sasirdim, iyimi kotumu :garip:

Monarch
20/05/2006, 18:47
siyasette sözümüz geçse bunların hiçbirine gerek kalmaz..

bir kaç hacker stres atıyor işte..

Gurhan
20/05/2006, 18:48
Ne dusunuyorsunuz? Valla ben ne diyecegimi sasirdim, iyimi kotumu :garip:

Bence iyide değil kötüde değil

Boş iş

acemi
20/05/2006, 19:03
Bu anlamlı günde, Türk gençliğinini ne kadar salak olduğunu bütün dünyaya göstermişler demek ki

MEHMET
20/05/2006, 19:11
Şimdi Allah bilir salak salak kasılıyorlardır:)

HunTER
20/05/2006, 19:17
Bu anlamlı günde, Türk gençliğinini ne kadar salak olduğunu bütün dünyaya göstermişler demek ki

Yarıldım :)

Xsender
20/05/2006, 19:23
üzücü fakat doğru bir söz.

hürriyet
20/05/2006, 19:52
iskorpitx grup değil de enteresan bir vatandaşımızdır.Ben bundan yaklaşık 4 yıl önce cehennem.com da takılırken iskorpitx hound ile hacklediği siteleri falan yazardı arada bir.millet de dalga geçerdi bu arkadaşla.(aradan 4 yıl geçti geçenlerde spymastersnake'de dalga geçiyolardı aynı arkadaşla) o zamanlar iskorpitx 'in tagtag.com da sayfası vardı bilen var mı? ben girmiştim o sayfaya.o sayfa ne fena sayfaydı, cinsel münasebet hikayeleri diye bölüm vardı:D

iskorpitx hacker değildir, iskorpitx bilişim suçlusu hiç değildir, iskorpitx bilişim dünyasının gülüdür, çok severim isko'yu :D

hürriyet
20/05/2006, 19:56
iskorpitx'in ne kadar renkli bir kişilik olduğunu web sitesinden görebilirsiniz:

http://www.okdizayn.com/

işte böyle bir adamdır isko

hus
20/05/2006, 20:09
42 yaşında sanırım yapacak başka işi yok heralde böyle güvenliğini sağlayamamış faydalı faydasız siteleri hackliyor. dün SecurityFocus' ta haberi vardı. hala ana sayfada en başta duruyor.

bunun yerinde bilgisini kullanarak "güvenli" denilen veya zararlı siteleri hackleyen bir hacker' ı görmek isterdik.

captainzap
20/05/2006, 22:30
spyms de çok lafı edilir :) neyse boş iş bunlar...

perlci
20/05/2006, 22:36
Türkiyede bir eğitim sitesinide hack etmiş, şimdi bunun neresi zararlı bir site.Utanmadan ekrana "Ne mutlu Türküm diyene" yazmış. Halbuki bu eğitim sitesinde zaten "Ne mutlu Türküm" diyene yazıyor.Sitelerin içeriğinden kendisininde haberi yok.
Win 2003 ve 2000 serverlerde genelde hack işini yapıyor. Sanırım sonderece basit bir yol izliyor port taraması ve solucan gönderme. Başkada birşey değil.

Ömer
20/05/2006, 23:18
vay bu hackmi oluyorki windows serverlerin bir çoğunda izinlerden kaynaklanarak fso kullanıyorlar ve sisteme erişip değişiriyorlar adıda hack oluyor :garip:

xam
21/05/2006, 01:35
Türkiyede bir eğitim sitesinide hack etmiş, şimdi bunun neresi zararlı bir site.Utanmadan ekrana "Ne mutlu Türküm diyene" yazmış. Halbuki bu eğitim sitesinde zaten "Ne mutlu Türküm" diyene yazıyor.Sitelerin içeriğinden kendisininde haberi yok.
Win 2003 ve 2000 serverlerde genelde hack işini yapıyor. Sanırım sonderece basit bir yol izliyor port taraması ve solucan gönderme. Başkada birşey değil.

Yazilan yazilardan anladigim kadariyla bu arkadas biseyler yaptigini zanneden ama hicbirsey yapmayan bi asalak :sus:

Evet, bende listeye baktim hep win2000 ve win2003.. demekki kendide win kullaniyo :) ve tekrar bi arastirmadan sonra, hack derken, sadece roota ulasip bi tane .html dosyasi koyabiliyo sanirim, ondada salak salak seyler yaziyor.. mesela seninde dedigin gibi egitim sitesini hack edip ne mutlu turkum diyene gibi not birakmasi. :s006: bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.. Ayrica yasal olmayan ve kendi vatandaslari tarafindan bile salak yerine konulan bir insanin bu tur eylemlerine turk bayragi ve ataturku karistirmasi da ayri bi denyoluktur.

bir gunde 20.000 siteye ayni yolla saldiri yapmak sadece port taramasi ile olur, yani otomatik tara>gonder>yaz .. baska bisey degil..

:sus: :sus:

merak
21/05/2006, 03:33
Buna hack denmez zaten. Saçma sapan bi deface. Büyük ihtimalle sistem admininin moronluğu yüzünden fix edilmemiş birkaç bugdan dolayi erişim sağlayabildi birkaç serverin home dizinine. Ve rasgele bilmemkaçbin tane site deface etti. sıkıyorsa bizzat hedef gösterilen 5 siteyi deface etsin bi günde...

Artık bu işler çocuk oyuncağı oldu. Bi sürü tool vs. var. 12 yaşındaki çocuklar rahatlikla ip taramasyla 2 hafta önce bulunan bi açığı fix etmemiş bikaç server bulup binlerce site deface edebiliyor... "Tamamda kardeşim kime ne yarari var? başın göğe mi erdi deface ettinde... Adam 2 tuşa basıp backuplari yüklüyor. Bug'i fix ediyor. Sen kastığınla kalıyorsun. Ego tatmini sadece..."

smasherz
21/05/2006, 12:45
http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=228587

Yns
21/05/2006, 13:01
:ginginn:

Meteryus
21/05/2006, 14:44
Habere bak, maşallah diyesim geldi :)
Toplum gözünde "hekır" imajını böyle sunan medyalar varken bilişim sektörümüzün şu anda geldiği yere bile sevinmemiz lazım :)

BeLovED
22/05/2006, 13:17
Bir büyüğüm bana şunu anlatmıştı;
"Eskiden, bir erkeğin yüzünde jilet izi olduğu zaman, bu namus lekesi anlamına gelirdi.Onu kimsenin görmemesi için sokağa çıkmazdı.Yüzünde ki yaranın sebebi ne olursa olsun.Şimdi ise erkekler, "Ben kavga etmeyi severim, delikanlıyım, deşerim." der gibi yüzündeki yarayı açıp ortalıkta geziyor ve o yarayla övünüyor.Bu delikanlılığım yarasıdır diyor.".

Predator
22/05/2006, 13:53
Olayı çok basite indirgemissiniz, bu çoluk cocuk işi değil, zone-h'da şu anda birinci sırada,

kamilozcan__
22/05/2006, 13:58
'İSKORPİX' e-bravo :)

perlci
22/05/2006, 14:31
haberde şöyle diyor : Aynı anda tam 21 bin 549 internet sitesini hackledi.

Bende şöyle diyorum: ufak at kedilerde yesin.
Tek tek saymışmı yoksa sayaçmı kullanmış.?

Yns
22/05/2006, 15:21
Yapilan eylem hack degil deface.

IIS sunuculardaki aciklardan yararlanarak(1)(2)(3) yapilan bir islem.

(1.Google yardimiyla IIS sunucularin listesini cikar.
2.Hepsine bizim worm'umuzu yolla
3.Ki deface listesindeki siteler ayni yolla X defa baska defacer'lar tarafindan elden gecirilmistir buyuk ihtimalle)

Kisaca zamani olan ve klavyeye yazmaya bilen her kullanicinin yapabilecegi bir sey.

Veteran
22/05/2006, 15:36
Bu adamın yaptığı iş sadece mass defacement..
Zaten aynı anda bilmem kaç websitesini hackleyen birinden bir siteyi hacklerken
akıl ve zeka üstü işlemler yapmasını beklemek çok saçma olmazmı?
Zaten sitelerin çogu nerdeyse aynı servlerde. Dedigim gibi programlarla mass defacement.

Bence 10tane iskorpitx 1tane Hunter etmez :)

Bu arada
Daha önce Microsoft'un sitesini de çökerten iskorpix bu saldırılarıyla rekor kırarak internet tarihine geçti.

Haberde bu bölümde var :garip:

Meteryus
22/05/2006, 16:05
zone-h'da şu anda birinci sırada
Geceleri kendi müşetilerinin ana sayfalarını değiştirip zone-h a girip sabaha kimse farketmeden değiştiren bir sürü webmaster tanıyoum.

MEHMET
22/05/2006, 16:47
iskorpix nukenin açıklarını bulup hava atan lamer değilmi yahu? ne microsoftu hacklemesi? keklenmeyin

hürriyet
22/05/2006, 17:11
Geceleri kendi müşetilerinin ana sayfalarını değiştirip zone-h a girip sabaha kimse farketmeden değiştiren bir sürü webmaster tanıyoum.
bu arkadaş öyle bir arkadaş değil.müşterisi olması imkansız öyle bir arkadaş.vakti zamanında hound,sub7 ile uğraştığı kadar fizikle uğraşsaydı yer çekimine karşı koyardı ama o lamer olmayı tercih etti. sadece eğlenceli yanını görmek ve fazla üstüne gitmemek lazım. şu an kötü şeyler yapıyor ama hakkında sert yazılar yazarsak kendine olan güvenini kaybeder biz de olmadık yere bir insana zarar vermiş oluruz.(tipik duyarlı ukala örneği değilim valla acıyorum adama)

Gurhan
22/05/2006, 18:00
Birde büyük bir marifetmiş gibi haber siteleri kocaman ve gururla yazmış :)

Black_Boyss
22/05/2006, 18:05
komedi daha yapacaklari güzel bir iş yokmu boş boş boş :D

karavanabatu
22/05/2006, 18:06
45 yaşında olduğu sanılan 'iskorpitx' takma isimli bir Türk bilgisayar korsanı, önceki gün aynı anda tam 21 bin 549 internet sitesini hackledi

Adamla gençlik bayramının alakası yok ki :D

Zerzevat Adam
22/05/2006, 18:09
Iskorpitx benim bildiğim kadarıyla "herhangi" biri değil. (http://zone-h.org/en/hallofshame)

hürriyet
22/05/2006, 18:10
Adamla gençlik bayramının alakası yok ki :D
sporla alakası vardır belki :kuuul:

Monarch
22/05/2006, 18:16
konuyla ilgili geniş yazı :p

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15538

Zerzevat Adam
22/05/2006, 18:35
http://www.sskantakyahast.gov.tr/iskorpitx.htm

Türkçesi pek iyi değil galiba. :D

İSKORPİTX GOW.TR UZANTILI SİTELERİ ÖZELLİKLE UYARIYOR GÜVENLİK AÇAKLIRINIZI KAPATINIZ

exsors
22/05/2006, 18:50
ingilizcesi de pek iyi sayılmaz
"Turk Hacked" :P

http://zone-h.org/defacements/mirror/id=4072146/

Zerzevat Adam
22/05/2006, 19:11
Almancayı da video seyredecek kadar biliyorsa tamamdır. Fransızcayı da, hayatını sürdürebilecek kadar. (Tabi hayatını Fransa'da sürdürmeyi planlıyorsa, yoksa TR'de pek tutmaz.)

hürriyet
22/05/2006, 19:11
Orda burda lafsöz yapmayında sizlerinde içratınızı görelim zavallılarrrrrr.

Şair burda bizlere atıfta bulunuyor :D Halı saha maçına çağırıyo gibi sanki :D

niyazitaha
22/05/2006, 19:12
hack the plane :D

fatihturan
22/05/2006, 19:43
konuyla ilgili geniş yazı :p

http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=15538

O yazıyı okudum bir de o yazının sonunda bu sayfayı (http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=14847) bağlantı olarak vermiştiler okudukça güldüm. Ne o akıncılar, fetvacılar falan. :)

karavanabatu
22/05/2006, 19:59
Hadi beyler biz de içrat yapalım :D

hürriyet
22/05/2006, 20:02
içratlerimizle geliyoruz isko bekle bizi nihahaha!

perlci
22/05/2006, 20:09
alıntının adresi (http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=14847)

Teşkilat-ı Zuhul
Urza-ı Azam
Kadr
Ateist-i Zebn
El-Cevab
Emr-i SADR
Dâbbet-ul ARZ
Teşkilat-ı Esasiye
VAÎD
Armageddon

Vay be ne teşkilatmış :D

Zerzevat Adam
22/05/2006, 20:49
Dabbet-ul Arz var ise, Halka ve "Okul" da olmalıdır. :D

smasherz
23/05/2006, 13:04
"By Metlak ownz !!!! Turk Hacked>>>>!!! Orda burda lafsöz yapmayýnda sizlerinde içratýnýzý görelim zavallýlarrrrrr. WORLD SHAMPÝONS"

muahahah :D SHAMPIONS

MetaLBoceK
23/05/2006, 20:58
ben İsko nun sitesinin mavideniz.org oldugunu bılıyorum ayrıca iskor nun uye oldugu sıte yonetımınde oldugu site yani ayyildiz.org olmasi lazım oyle hatırlıyorum :))

mavideniz.org da dokumanlari vardi bir suru downloadlar enson ne zaman girdim 1-2 ay once sitede 2 cd lık hack programı yakında yazıyodu destanlari felan anlatmıs kenarda Hack cd verecem diyo anlamadım bucelişkiyi

hürriyet
23/05/2006, 21:29
ay yıldız teeeeam'de mareşal general falan diye ayırmış.hayatla bağlarını koparmış bu adamlar.

MetaLBoceK
23/05/2006, 22:09
ay yıldız teeeeam'de mareşal general falan diye ayırmış.hayatla bağlarını koparmış bu adamlar.

Bencede :)

SZY
08/06/2006, 19:22
arkadaşlar gectimiz pazar günü hurriyet in ekind eiskorpits in haberi cıktı artık cok ünlü oldu sayılır neyse benim merak ettiğim konu nasıl bir anda 21. 000 siteyi bir anda hack ediyo elimde tamemen türk yapımı bir yazılım var demişdi kendisine nasıl ulaşabilirim bilgisi olan varmı hangi sitede admin kendisi bilen varsa bana yazsın lütfen iyi çalışmalar.

perlci
08/06/2006, 19:43
Kendisinin nerede olduğunu şahsen bilmiyorum? kaldıki bilsen ne olacak bilgileri sana verebileceğinimi sanıyrsun.?

Hack işi çocuk oyuncağı değil.
Yaptığı iş Deface. Eğer çok meraklıysanız hack ile deface arasındaki farkıda araştırın.

Ömer
08/06/2006, 22:52
arkadaşlar gectimiz pazar günü hurriyet in ekind eiskorpits in haberi cıktı artık cok ünlü oldu sayılır neyse benim merak ettiğim konu nasıl bir anda 21. 000 siteyi bir anda hack ediyo elimde tamemen türk yapımı bir yazılım var demişdi kendisine nasıl ulaşabilirim bilgisi olan varmı hangi sitede admin kendisi bilen varsa bana yazsın lütfen iyi çalışmalar.
hack işimi yaptırıcan :D töbe ya

101
09/06/2006, 00:39
Sözde iskor... ile dalga geçen ama asıl kendini küçük düşüren bir çok insan gördüm bu konuda. Adam sanki ben alemin kralıyım demiş, sanki bütün işlerini defaced ederek yapmış. Hürriyet gazetesinden okuduğum kadarıyla bu adam 45 yaşında ve muhasebeci.
Eminim siz deface yapmayı bilseniz 1 dk durmaz gider indexlerinizi atarsınız.

perlci
09/06/2006, 01:11
Sözde iskor... ile dalga geçen ama asıl kendini küçük düşüren bir çok insan gördüm bu konuda. Adam sanki ben alemin kralıyım demiş, sanki bütün işlerini defaced ederek yapmış. Hürriyet gazetesinden okuduğum kadarıyla bu adam 45 yaşında ve muhasebeci.
Eminim siz deface yapmayı bilseniz 1 dk durmaz gider indexlerinizi atarsınız.

iskor ile dalga niye geçelim. Oda kendisini o konuda yetiştirmiş.45 değil 145 olsa ne yazar. Bizim ona söylediğimiz birşey yok,yaptığı işin adına hack denmesin diyoruz.
21.000 site sence bir defada hack edilebiliyormu?
Ayrıca deface bilsek de bilmesekte konu bu değil zaten.

101
09/06/2006, 01:32
iskor ile dalga niye geçelim. Oda kendisini o konuda yetiştirmiş.45 değil 145 olsa ne yazar.

Dalga geçmeyi herkes için söylemedim.

Bizim ona söylediğimiz birşey yok,yaptığı işin adına hack denmesin diyoruz.
21.000 site sence bir defada hack edilebiliyormu?
Ayrıca deface bilsek de bilmesekte konu bu değil zaten.

En az 10 tane mesaj var ki, adamı aşağılayıp fake mail atan 10 yaşındaki çocuk muamelesi yapan. Deface yapmış, müthiş bişey değil ama o da bunu müthiş bişey gibi anlatmamış. Tek hatası hacked yazmış denilebilir. Ama zaten ben aynı anda binlerce siteye index atmak istesem en mantıklı yol defacedir, zira bu işi kolaylaştıran sağlam programlar var. Burada anladığım kadarıyla adamın amacı sadece index atmak, insanlara bilgisayar güvenliğinden anlayan müthiş insan gibi görünme kaygısı yok.
Haklısın deface bilip bilmemek değil konu. Ama gene de tekrarlamak istiyorum.

<konu dışı>
Şundan eminim ki iskor.. ile dalga geçen arkadaşlar, deface yapmayı bilseler 1dk durmaz, atarlar indexlerini.
</konu dışı>

Herneyse, benim için bu konu miladını doldurdu.

SZY
09/06/2006, 13:31
"Kendisinin nerede olduğunu şahsen bilmiyorum? kaldıki bilsen ne olacak bilgileri
sana verebileceğinimi sanıyrsun."

evet bana belki bilgi verebileceğini sanıyorum. en azından öyle umut ediyuorum tabi gerisi kendine kalmış.
sıef mesaj yazmış olmak için gereksiz yere yazmak yerine bir şey biliyorsanız onu paylaşın.

merake ttiğim asıl önemli konu kullandığı yerli yapım programın adı ne.
bu konularda gel bana bu işi öğret demek embesillik olur.

istediğim binlerce siteyi çlökertmek 10 alır demiş bend ebunu kod yazarak yapılacamina düşündüm kullandığı bir program vardır ve bununla hos şirketine kayıtl ı siteleri ele geçirip indexsini toplu halde değiştiriyor mantığını düşünüyorum.

vampire
09/06/2006, 15:13
merhaba arkadaşlar

iskorpitx ile ilgili biraz açıklamada bulunayım

iskorpitx : siyami abi

42 yaşında yaşadığı yer ülkemizin batı sahillerinde bir yer ailesi var yıllardır yaptığı gibi index atıyor geçmiştete tebrik eden yada eleştirenler oldu ancak fazla söz söylemedi şöyleki hackle uğraşanların yüzde doksanın amacı index atmak adam atıyor öyle yada böyle çıkıp laf ediyorlar

gelelim yardım konusuna istersen ben telefonda kendisi ile konuşayım bakalım ne diyecek bu konuda cevap yazarım buraya

Yns
18/06/2006, 10:15
Halk kahramani is basinda:
http://www.hemenpaylas.com/download/974537/iskorpitx_roportaj-muhabir-kanal_1-doubLeupon.rar.html

Yns
18/06/2006, 12:18
Kanal1'de iskorpitx ile yapilan roportaji sonuna kadar izledim.

Roportajda, 15-16 ya$inda ergenlik cagi problemleri ya$ayan birileri cikar diye cok bekledim ama nafile.Berbat ingilizcesiyle oraya buraya index atan karde$imiz aslinda 45-50 ya$larinda, kellik tehlikesiyle bogu$an biriymi$.

"Dunyanin en iyi hackeri" - bizi dunya'da temsil eden - , Türk'ün adini ak yapan - arkadasimiz roportaj sirasinda birkac sey gosterdi.

Yillarin programi John The Ripper ile bir hostingten bir $ekilde ele gecirmi$ oldugu shadowed parolalara brute force saldirisi gercekle$tirdi.Brute force islemini kendi yazdigi programlarla degil, "lame" adi verdigimiz sitelerde download kisminda ilk siralarda olan programlarla yapti.

Peki kirilacak MD5 parolalari nerden geliyor ? derseniz yeterince basit.Zira sizde securityfocus,secunia,milw0rm gibi kaynaklari takip edin.Burda gordugunuz sunucu bazli exploitleri ara$tirin, google'inda yardimiyla vulnerable sistemleri tarayin.Yeterince bo$ zamaniniz varsa sizde yeni nesil iskorpitx olabilirsiniz.

Tamam bilmemek degil ogrenmemek ayip ama dunyanin en iyi hacker'i iskorpitx'in en buyuk handikaplarindan biri de ingilizce bilmiyor olmasi.Zira roportaj sirasinda run, user, wordlist gibi kelimeleri yazildigi gibi okudu.

Bir diger nokta da, roportajda normalde amcamizin yuzu gozukmuyor ama iskorpitx amcamiz balikla cektigi resmi gosterirken fotografa zoom yaparsaniz amcamizin yuzunu gormeniz mumkun.

Buradan " Dunyada giremeyecegim sistem yok, Credit Card numaralari calsam en cok numara bende olurdu " diyen amcamiza sesleniyorum.

Amcacim, ya$ini ba$ini almi$ adamsin.Birak yahu bu i$leri, ergenlik cagi sorunu ya$ayan birkac veledle bir olmak neyine.

captainzap
18/06/2006, 13:32
programı bende izlemiştim daha doğrusu videosunu indirmiştim başka bir güvenlik sitesinden , işin garibi program yayınlandıktan sonra iskoropitx in gelip orada bizlerle tartışmasıydı. Star oldun ne uğraşırsın gecenin bir yarısı gelmişin konuşuyorsun. Bunlar basit şeyler, bize ezik, v.s. dediği halde o geceyi bize ayırdı. Bizimle muhattap oldu ezik dediği kişilerle. Ne diyelim bravo büyük hacker....

SZY
18/06/2006, 15:37
arkadaşlar baktım şimdi Yns yazdıkalrına öyle mantıklı seyler yazmıski eminim kendiside en az iskopitx kadar billi bu konular süpersin valla.

terorilerin ve fikirlerin cok doğru.

kanal 1 diye başlayan yazını okudum çok doğru buraya iskopitx arıyorum diye yazdıkdans onra bir sürü kişi beni msn listesinine eklemiş ler bir kaç siteye msn ne mi yazmısdım.

geldiler bana ben gerek iskopitx im diğeri sahte ben konyad aoturuyorum o gercek felan değil yok hürriyetde röportjı ckan da sahte dedi sasırdım kaldım kime inanacamı bilmiyorum en iyisini suna karar verdim kim bu işlerden iyi anlıyorsa adı önemli değil bir şeyler öğrenebileceğim biri varsa ondan bir şeyler öğrenmek istiem başka seceneceğim yok.

arkadaslar birde konumuzla ilgisi yok ama hemen hemen hergün gazetelerde microsoft sertifikaları yer alıyor bilge adamd anetronda neden o şirketler

sertifika içeriğine

c++ builder , php, gibi şeyleri vermiyolarda VB. NET, C# veriyolar aklıma hemen microsoft gelioyor. tabi admalar kendi sertifikala eğitimlerini verirken başka sının programlama dilini öğretirmi haksızmıyım. bunada bir değinin

indream
18/06/2006, 16:58

3.Ki deface listesindeki siteler ayni yolla X defa baska defacer'lar tarafindan elden gecirilmistir buyuk ihtimalle)

Kisaca zamani olan ve klavyeye yazmaya bilen her kullanicinin yapabilecegi bir sey.

Klavye kullanama bile gerek, hali hazırda yapılmış rusca gibi bir dil kullanılmış bir programcık var, bu program google vb. kullanarak windows 2000 2003 serverlarda barındırılan siteleri buluyor, iss, fso vesaire gibi olayları test ediyor onaylıyor ve senin gözat diyerek seçip gonder dediğin .htm dosyasını gönderiyor.
(bir sitede (milw0rm) bu zamanında konuşulmuştu ve bahsi geçen hacker kişi ile feci dalga geçilmişti.)
Ne ise burası yeri değil.

İştem 2 clickden ibaret, dolayısıyla klavyeye luzum yok. :)

Sadece bu gereksiz ve komik işe saatlerini, günlerini ayıracak biri gerekiyor iskorpitx de bunu yapmış.

Eğer bu tebrik edilecek bir olay ise kendisini bende tebrik ediyorum.

Xsender
18/06/2006, 17:43
Bende bi gece yarısı netten kalkerken dünya kupası maçlarının özet görüntülerini ararken izleyedurdum.Bence hacker denen şahsiyet korumasız sistemleri aşan kişi değil, en iyi koruma önlemlerini akıllıca geçen kişidir.Bahsi geçen arkadaş(?) üste söylenenler gibi tamamen piyasa malı kullanıyor.Üstelik bunu birde marifet gibi anlatıyorlar.Türkiye'de hackerın anlamı tamamen deface yapabilen kişilere lanse edilir olmuş.
Birde kredi kartı meselesinde kısmende olsa hak veriyorum.Alış-veriş sitelerinin güvenlik durumları içler acısı.Google'dan bile yüzlerce kredi kartı bilgilerine ulaşılabiliyor.Sanırım geçen aylarda zaman gazetesinde bununla ilgili bir haber okumuştum.Bir Amerikan alış-veriş portalı kullanıcılarının güvenliklerini bahane ederek Google'a yerel bir dava açmış.Artık nasıl sonuçlandı bilmiyorum ama kredi kartları ellerde dolaşıyor.Öyle yada böyle..

karavanabatu
18/06/2006, 17:51
Kanal1 deki röportajda iskorpitx ten önce yine yüzü mozaiklenen bir genç ile röportaj yaptılar. Röportajda adam aynen şöyle dedi: "Bizim istediğimiz ülkemiz bölünmesin". :D :D

Magic2Melody
18/06/2006, 18:12

Lamerlik yapıyor fakat IIS güvensiz bir web server uygulaması olarak göstermek yanlış, zaten deface edilen sitelerin çoğu unix tabanlı.

http://www.zone-h.org/component/option,com_attacks/Itemid,43/filter_defacer,iskorpitx/page,1

perlci
18/06/2006, 18:57
Lamerlik yapıyor fakat IIS güvensiz bir web server uygulaması olarak göstermek yanlış, zaten deface edilen sitelerin çoğu unix tabanlı.

http://www.zone-h.org/component/option,com_attacks/Itemid,43/filter_defacer,iskorpitx/page,1

senin yanlışın var çünkü windows serverler %90
devamına baktınmı?

perlci
18/06/2006, 19:05
http://www.zone-h.org/component/option,com_attacks/Itemid,43/filter_defacer,iskorpitx/page,3
Listedeki hack edildi denilen sitelerin NAME server adreslerine baktım.
Hepisi tek yerde barındırılıyor. NS1.INCOM.CO.CR

Gördüğünüz gibi FSO ile bütün serverdeki domainleri bu yöntemle hack! etmiş ,isko abimiz.

http://wwww.domaintools.com dan adresleri sorgulayın kendiniz görün.

Magic2Melody
18/06/2006, 19:24
senin yanlışın var çünkü windows serverler %90
devamına baktınmı?

ilk 9 sayfada win yoğunlukta windows serverlar en fazla %40 civarında olabilir, sadece 20-26 arası %12 unix yapıyor.

Ansugo
18/06/2006, 21:55
Yillarin programi John The Ripper ile bir hostingten bir $ekilde ele gecirmi$ oldugu shadowed parolalara brute force saldirisi gercekle$tirdi.Brute force islemini kendi yazdigi programlarla degil, "lame" adi verdigimiz sitelerde download kisminda ilk siralarda olan programlarla yapti.

Bu bize aslinda hala wordlist ile kırılabilecek parolalar kullanan kişiler olduğunu gösterir ki bu daha da bir lame durumdur kanimca.

Ayrica video'yu izledim, gerçekten ibretlik durumlar var. Wordlist ile kirilacak parolalarin olmasi, basit araclarla bu islerin pratik bir sekilde yapilabilmesi, kisi 50 yasina gelse de bos islerle ugrasmanin gene mumkun olabilecegi, hatta bos islerle ugrasmayi hobi yapip insanlarin diger onemli sayilabilecek seylerden vazgecmesi (esi, cocuklari, aktiviteleri, balik tutmasi vs ). Ibretlik bir video olarak izlenebilir.

perlci
18/06/2006, 22:09
hatta bos islerle ugrasmayi hobi yapip insanlarin diger onemli sayilabilecek seylerden vazgecmesi (esi, cocuklari, aktiviteleri, balik tutmasi vs ). Ibretlik bir video olarak izlenebilir.
Evet bencede balk avlama zamanı, eş ve çocuklara ayrılacak zaman daha değerli. Ben aslında isko abimizi suçlamıyorum, bir gerçeği yansıtıyor ve her zaman verilerimizin tecrübesiz ve güvenlikten yoksun serverlerde elden ele dolaşabileceğini gösteriyor. Seçim yaparken bunlara dikkat etmemiz gerektiği sonucu çıkıyor.
Yani sonuçta oda bir hizmet.

pan
18/06/2006, 23:45
Bu bize aslinda hala wordlist ile kırılabilecek parolalar kullanan kişiler olduğunu gösterir ki bu daha da bir lame durumdur kanimca.

Ayrica video'yu izledim, gerçekten ibretlik durumlar var. Wordlist ile kirilacak parolalarin olmasi, basit araclarla bu islerin pratik bir sekilde yapilabilmesi, kisi 50 yasina gelse de bos islerle ugrasmanin gene mumkun olabilecegi, hatta bos islerle ugrasmayi hobi yapip insanlarin diger onemli sayilabilecek seylerden vazgecmesi (esi, cocuklari, aktiviteleri, balik tutmasi vs ). Ibretlik bir video olarak izlenebilir.

bir acı gerçek daha; programı izlemiş olan "milyonlar"ın "vaay helal olsun hackere bak" "dünyanın en kral hackeri türk" gibi düsüncelerle, bunları gercekten onemli basarı olarak gormeleri.. yapılanlar ve yapan, programda anormal derecede abartılmış, hele aralardaki aksiyon müzikleri ile kendimi polisiye film izliyorum gibi hissettim..

gdoner
19/06/2006, 01:39
adam sadece sitesinin reklamını yapıyor o kadar.Merak edip ben de girmek istedim sitesine.Program yayınlandığı sırada sitesine aşırı talepten girilemiyordu bile.Tamamen reklam!Aldanmayın.

SZY
19/06/2006, 19:13
ben Yen tebrik ettim doğrusu.

hmustak
21/06/2006, 21:50
haberde şöyle diyor : Aynı anda tam 21 bin 549 internet sitesini hackledi.

Bende şöyle diyorum: ufak at kedilerde yesin.
Tek tek saymışmı yoksa sayaçmı kullanmış.?

:D

@ömer yüce
sen nelerde bilirmişsin be :)

ByKaDo
03/11/2006, 18:34
iskortpitx dünyanın en büyük lameridir..bir başkasının bulduğu açıkları googlede aratıp sitelerin görüntüsünü bozar. herkes bir günde 21.000 site hackleyebilir. toplayın ISS serverleri başka birinin yazdığı tarihte kalma davs adlı programla indexini değiştirin :) sonrada hacker olun :))). iskorpitx en son cc ile aldığı serverlerle kendini aşan bir kaç siteye ddos saldırısı yapmıştır ve kendi sitesinde şurayı burayı kapattım diye hava atmıştır ve sonucunda yahoo da bulunan host ve domaininden olmuştur.. sitesinde açık yoktu birşey yapılamaz sanıyordu ama KMM36368898V50340L0KM ticket ile yahoonun adminleri kandırılıp kapattırılmıştır. bir nevi hacktir bu sosyal mühendislik :) bu bir sitenin cevabı olmuştu ona ve bir diğer site kullanıcılarıda onun adına site açmaya başlamıştır bu olaydan sonra. her yerde adına site bulabilirsiniz.. gerçeklerde sitede yazılı zaten okursanız ne olduğunu anlarsınız. iskorpiti tanımak isteyen alttaki linke tıklasın :ginginn:

http://iskorpicx.is.funpic.de/

not:found
03/11/2006, 18:48

Muhteşemsinnn :) Ölüyorum yaa gülmekten ..

AhmetBSD
03/11/2006, 19:06
iis de nerdeyse 1 yildir saglam bir owerflow acigi cikmiyor apache de tek tuk dusuyor yine iis de acik varsa da underground larin elindedir. public olmaz kolay kolay

iskorbitix kelimesine gelince.

" kullandiğim mimariler... x86 x64 ............... intel p2 p3 p4 celeron :D:D
bu herif hakkında internette harcanan trafiğe aciyorum..
rezil ettibizi tüm dünyaya onun ismini tutan veritabanin tablolarina aciyorum...

C-Nem
03/11/2006, 22:09
5 ay sonra nerden esti bu konu boyle

hmustak
03/11/2006, 23:33
bu haber bende
- Türk Terörist 20000 kişiyi öldürmüş gibi etki bırakıyor. Hepimiz öyle yada böyle bu işin içindeyiz. sırf yunanlı, danimarkalı diye bir emeği "DELETE" tuşunun kaderine bırakmamak gerek.
Tepki gösterilmesi gereken hakaret eden, kamuoyunu yanıltan siteleri bunun dışında tutmak gerek tabi. Bunları da toplasanız 15-20 yi ya bulur yada 3-5 tane geçer

hmustak
03/11/2006, 23:35
ahhh ahhh
rapsodi vardı bir aralar bu forumda (duyduğuma göre artık belgeli hacker olmuş) :D

Lnxtr
04/11/2006, 11:20
EE arkadaşlar bu adam bu sayede dünyada kendini gösteriyor bizden hangi programcılar dünyada kendini gösterebiliyor?

Sonucta farklı kulvarlar o kendisini başka bir kulvarda göstermiş bunuda herkes kabul etmeli biz neden kendimizi dünyada gösteremiyoruz? Eger burada bir kşi deseydi bak ben programlamada dünya capında tanınıyorum bu işi bırakta gel yanıma cırak ol diyebilirdi ama bu kadar ismi duyulmuş içimizde birisi yok sanırım?

Demek istedigim şu herkese saygı göstermek gerekli kulvarlar farklı düşünceler farklı olabilir. ama önemli olan saygıdır ;)

(Not:O kişiyi tanımıyorum. Hack vs. olayları ilede ilgili degilim)

Meteryus
04/11/2006, 12:11
Dünyada kaç tane meşhur programcı tanıyorsun ki zaten, programlama insanları meşhur eden bir sektör değil, hatta kendini hacker sanan bu lamerlerin ismini artık bütün Türkiye duymuş olmasına rağmen bu işe onlarca yılını adayan programcılarının isimlerini sadece meraklı programcılar biliyor . Oysa işe en büyük emek sarfedenler, firma isimlerinin yada ürünü pazarlayanların arkasında kalan insanlar.

fuzbing
04/11/2006, 14:27
EE arkadaşlar bu adam bu sayede dünyada kendini gösteriyor bizden hangi programcılar dünyada kendini gösterebiliyor?

Sonucta farklı kulvarlar o kendisini başka bir kulvarda göstermiş bunuda herkes kabul etmeli biz neden kendimizi dünyada gösteremiyoruz? Eger burada bir kşi deseydi bak ben programlamada dünya capında tanınıyorum bu işi bırakta gel yanıma cırak ol diyebilirdi ama bu kadar ismi duyulmuş içimizde birisi yok sanırım?

Demek istedigim şu herkese saygı göstermek gerekli kulvarlar farklı düşünceler farklı olabilir. ama önemli olan saygıdır ;)

(Not:O kişiyi tanımıyorum. Hack vs. olayları ilede ilgili degilim)

Offf kim duymuş adını. Yabancılar dalga geçiyor script kiddie diye.

defcon
08/12/2006, 16:53
:) :)

Yns
08/12/2006, 22:21

Yabanci forumlarda bu insanlar 'liseli script kiddie/defacer" olarak gösteriliyor.Bu saygı duyulacak bir şeyse buyrun duyalım.

XtR
08/12/2006, 22:45
yns +1
Madem Bu Kadar Zeki,Neden Yapmak Yerine Yıktığını Söliyip Hem Kendini Kandırır Hemde Egosunu Tatmin Eder Bu
İskorpitx Gibi Adamlar Anlamam.

umitiri
09/12/2006, 01:50
Bizim birde mahir abimiz vardı. Tüm dünyada tanınıyor. Belki programlamadan anlamıyor ama adam tanınıyor. Tanınmak için önemli olan farklı düşünmek.

Mahirin sitesi www.ikissyou.org tu galiba. Hangimiz onun gibi ünlü olmak ister?? :)

AntiOksidan
09/12/2006, 20:26
iskorpitx sadece ve sadece klasik bir lamerdir.
4 yıl önce de davsla uğraşıyordu şimdi de.
iskorpitx ne programlama bilir ne başka birşey.buna rağmen utanmadna brezilyalıların perl scriptlerini çalıp utanmadna bakın ben yaptım isko şeysi der.
acınacak haldedir bu vatandaş.veritabanı hatasına defaced diye screen shot alır.
hack namına hiçbirşey yapmamıştır kanımca.zone-h kayıtlarına da bakarsanız göreceksiniz çoğu davs.uyduruk bakkal manav sitelerini hacklemiş.IIS in mallığından kaynaklanan birtakım şeylerle kendini hacker ilan etmiştir.ama sitesi olan mavideniz.org bir hazır scripttir kendi portalını kodlayamayan bir hacker var karşımızda : )

defacto
16/12/2006, 20:48
Anlamadigim nokta sudur ki, bu adam 40 yaslarinda oldugunu herkes belirtmektedir. Bu ya$ta bir insanin bukadar bos vakti nerede oluyor ? Ve 40 ya$inda adam neden bukadar gereksiz i$ler yapiyor ? Vatan internetten site hackliyerek buyumez kurtarilmaz.

mrcplus
17/12/2006, 01:00
Neden gereksiz kişiler için insanlar tartışarak zaman kaybederler ? Ben bunu bir türlü anlayamıyorum.

Anadolu27
21/12/2006, 23:31
bu ne zihniyettir ya

ermeni yasa tasarısı kabulü öncesinde ve sonrasında siz ne yaptınız.
yada apoyu vermeyen italyana..

daha iki gün öncesinde doğunuzu batınızı işgal edenler bunlar değilmiydi..
ırzınıza geçenler..

size göre sizden akıl fışkırıyor ama en azından elinden geldiğince tepkisini
gösteren bu ve bunun gibi adamlardan salaklık..

yaptığı doğrudur demiyorum...
aciz kalmaktansa...

siz göbeğinizi kaşıyıp yorum yapın...
vay bu bildiğin salak lamer.
vay bu adam dangalak piskopat dengesiz..
vay vay vay..

vay size..

turker
21/12/2006, 23:41
:) gazlı gençlik, fazla çalkalamışlar sizi.
bu tür şeylerin(eylem bile demiyorum) bir tepki olduğunu falan mı sanıyorsunuz? Yada etrafımızdaki "düşmanların" bunlardan korkacağını? Bu adamlar tüm bunları sırf vatana millete "hizmet" olsun diye mi yapıyor yoksa gerçek hayatta elle tutulur bir başarısı yokken bari sanal ortamda adımdan üç beş kişi de olsa söz etsin diye mi?

Fobus
22/12/2006, 01:45
Bu adamlar için sayfaya bi şeyler yazmak hacker olmak demek. Bi seferinde LÖSEV' in sitesinde "Hacker xxxx sizi canı gönülden destekliyor" diye bir yazı vardı... Yarıldım... Amaç ne burda şimdi hacker xxxx in adı bi yerde daha göründü... Bunlar Bi şeylere tepki vermek için bu saçma şeyleri yapmıyolar ki destekleyelim...

Anadolu27
24/12/2006, 01:16
evet evet..

haklısınız...

coşalım eğlenelim..

bulguru nohutu fasulyeyi keselim..

ne gaz olalım ne de ördek...

biz göbek kaşıyalım rahtı bozmayalım. ...
.....

bende artık katılıyorum size.. salak adam..

azıcık medeni ol ya.. hack mack nedir bunlar..

yapıcı ol ya.. yapıcı ol azıcık..
yakın tarihte Türkiye'deki hosting firmaları da dahil bir çok siteni indirenlere karşı
hele hele çapulsuz bulgarların sanal saldırılarına karşın..
yani eşşekliklerine karşın eşşeklik etmen

akıl dışı.. iğrenç ya..

adamlar eskiden de şimdide o kadarı yapmışlar ama medeni yapaMAmışlar seni..

sen git yık.. töbee..

medeni olup iki siyah çelenk koysan hayellerimizi süsleyen ülkelerin mubarek elçiliklerine..

medeniliğin karşısında secdeye dururlar belki...

neyse arada bir böyle fireler çıkıyor arkadaşlar..

siz şaşmayın..

takın otomatiğe o yol alır....

benden bu kadar..

muhabettle..

darkshadow
24/12/2006, 02:11
evet evet..

haklısınız...

coşalım eğlenelim..

bulguru nohutu fasulyeyi keselim..

ne gaz olalım ne de ördek...

biz göbek kaşıyalım rahtı bozmayalım. ...
.....

bende artık katılıyorum size.. salak adam..

azıcık medeni ol ya.. hack mack nedir bunlar..

yapıcı ol ya.. yapıcı ol azıcık..
yakın tarihte Türkiye'deki hosting firmaları da dahil bir çok siteni indirenlere karşı
hele hele çapulsuz bulgarların sanal saldırılarına karşın..
yani eşşekliklerine karşın eşşeklik etmen

akıl dışı.. iğrenç ya..

adamlar eskiden de şimdide o kadarı yapmışlar ama medeni yapaMAmışlar seni..

sen git yık.. töbee..

medeni olup iki siyah çelenk koysan hayellerimizi süsleyen ülkelerin mubarek elçiliklerine..

medeniliğin karşısında secdeye dururlar belki...

neyse arada bir böyle fireler çıkıyor arkadaşlar..

siz şaşmayın..

takın otomatiğe o yol alır....

benden bu kadar..

muhabettle..

Ben de diyordum bu gerizekalıları gerçekten takdir eden var mıdır? Gerçekten varmış. Uzun zamandır kafamda olan bir soruyu cevapladığınız için teşekkür ederim. Bulgarların Türk web sitelerini hacklemesi Türk'lerin aptallıklarını gösterir. Siz yayınlanmış bir güvenlik açığına önlem almazsanız, çıkan yamaları yüklemezseniz, en yeni versiyon forum yazılımlarını kullanmazsanız elin adamı böyle gelir sitenizi hackler sizede küfürde eder aklına gelen mesajıda verir. Bu yaptıkları zaten başlı başına bir aptallıktır. Buna aptallıkla karşılık vermek daha aptalcadır. Bu yapılandan çıkarılması gereken ders "biz de onların sitesini hackleyelim!" değil "sitelerimizi daha güvenli hale getirelim" olmalıdır.

Gerçi ben bunları niye size anlatıyorum onu da inanın bilmiyorum. Bu kadar sığ bir milliyetçi bakışa sahip birinin bu anlattıklarımı anlaması gerçekten imkansız. Milliyetçilik iyidir ama içi boş gereksiz milliyetçiliğin ne ülkenize ne size zerre kadar yararı dokunmaz. Siz ve sizin zihniyetinize sahip insanlar oldukça daha çok "Ulubatlı Hasan Hack Team", "Kara Murat Hack Team", "Yer Kırmızı Gök Beyaz İntikam Tugayı" çıkar bu memleketten. Boş işler bunlar boş. Öyle gaza gelip asıp keselim demekle peynir gemisi yürümüyor gördüğünüz gibi. Arpa boyu yol alamadık şu sektörde be. Yazık...

Ansugo
24/12/2006, 10:34
siz göbeğinizi kaşıyıp yorum yapın...

Alternatifi var mi?

diablo
25/12/2006, 00:48
orta-1 den lise-son a kadar bilgisayar başında kalmış asosyal gençlerin kendilerine meslek olarak görmeye başladığı birşeyden bahsediyoruz..

egoist yaşı tahminen 18-19 olan bir manyak kalkıp site açıyor.. o yavrucakları dolduruyor.. dandik dandik siteler bulup server ya da güncellenmemiş cms lerin exploitleriyle bi kaç siteye kendi adını yazıp bunu kendi sitesinde yayınlıyor.. bizim minikler birden biree büyülenmeye başlıyor.. ondan sonra alayı başımıza hacker kesiliyor.. hack kelimesi masa sandalye gibi sıradan bir kelime oluyor.. böyle sitelere denk gelirseniz arama kısmı da varsa.. aşağıda sıralayacaklarımı aratın ...

- tebrix
- tebrikler abi
- ben hackerım demiyorum ama...
- walla helal olsun
- videolu anlatımı var mı?
- resimli anlatımı var mı?
- yeni başlayanlar için hack (resimli-videolu)
- msn ip bulucu
- msn gizli sorusunu buldum

vs vs vs.......

perlci
25/12/2006, 01:15
darkshadow ve diablo :) güzel değinmişsiniz.

perlci
25/12/2006, 01:18
Alternatifi var mi?

@Ansugo adamı böyle yakalar işte.:)

XvbX
05/01/2007, 10:01
Allah aşkına Türkiyede hacker nerde? Bana bunu gösterin, hazır xss açıkları hazır js betikleri yerleştir çalıştır... veya şu programa bas şu düğmeye tıkla...tamam oldu...

Xss de proxmitronda şuralara basılcak, fake mail için şunları yapcan. :D Hikayeyeiz hikaye. Bi sistemin açığını bulman için önce onun çalışma prensibini bilmn gerek!!! Yapan 3-5 arkadaşım var ama harbi bu iş için yaşıyor adamlar, onlarıda forumlarda felan göremessiniz zaten ekmeklerini o işten kazanıyolar.

Uzun lafın kısası Biz Türkleri internet ve teknoloji bi boy küçük geldi.

HaokaH
06/01/2007, 06:03
İyi güzel hoş tüm yorumları okudum, üşenmedim çünkü konu içinde Türk sözü geçmesiydi..

1.si Türkiyede hacker dedigimiz kavramı taşıyabilecek kimseyi tanımıyorum
2.si Hacker dünyada sayılıdır
3.sü Windows kullanicisindan hacker olmaz(kararimca)

En güzel yanı ise 1-2 FSO 1-2 Exploit 1-2 program kullanarak, insanları kandırarak birşeyleri kendi kafasınca kırdıgını(hackledigini) söyleyip Televizyonlara cikmasina, reklam yapmasina gerek yok ki bunları yapan adam kendisini bu sekilde pazarlamaz..

Aliyor programi(yapılmışı var), aratıyor bir tane açığı, o açık hangi aralıktaki sitelerde varsa pat index çakıyor.. Bu mudur hack? Bunu artık 15 yaşında lise öğrencileri yapıyor :D Bu kadar ele ayaga düştü mü?

Birde Türk'ü zaten barbar gören avrupadaki pis kokan insanlara kendimizi iyice yanlış tanıtıyoruz ki onlarda benim bunlara güldügüm kadar gülüyorlardır..

Örnek veriyim,
Geçenlerde ev arkadaşımın sınıf arkadaşı baktım hack meck bahsediyor.. Yapmis oldugum bir sitenin domanini verdim, cocuklada samimi degilim.. Al dedim bakayim buna napicaksin.. Site senin mi dedi yok dedim..
Tamam dedi bakarım, açığı varsa oraya Hacked Luc... Ci... lakabımı yazarım dedi :D
Güldüm geçtim, hala yazılıcak.. Çok yazık.. Özentilik dahada kötü..

Ki ben az cok biseylerden anlarim, zamaninda bende araştırdım biraz merak giderdim ama "Hackerim ben" diyemedim..

Boş insanlardan ve ailelerinden kopmuş insanlardan başka bişey degiller emin olabilirsiniz..

blackfox
06/01/2007, 10:22
1.si Türkiyede hacker dedigimiz kavramı taşıyabilecek kimseyi tanımıyorum
2.si Hacker dünyada sayılıdır
3.sü Windows kullanicisindan hacker olmaz(kararimca)

Delikanlı Hacker unix kullanır. Kullanmayanda zaten hacker değil lamerdir. Ayrıca hacker kendi programlarını kendi yazar sub7 yada netdevil diye google amcama sormaz. Eğer o kadar türkiye bölünmesin diyorsa gider kürdistan diye bas bas bağıran kürt sitelerine saldırır. hadi o kadar hacker sa şu iskorpitx dmoz.org a saldırsın da göreyim. orada kaç tane kürdistan içerikli site var ve kürdistan bayrağı var! hiç birşey yapamıyorsa oradaki siteleri indirsin sonsuza kadar. Türk Hacker diye birşey yok.. varsa da bizim haberimiz yok (bu da var mı demek oluyor acaba?) ve gerçekten saçmalık. Hack yada deface yasal olmayan bir olay. sonuçta başka insanların mülkiyetine zarar veriyorsun. uluslar arası bilişim suçu işliyorsun. sonra çıkığ televizyondan "Anaaa , bak ben hekır oldum" yada "Baba sen bana adam olamazsın dedim adam gibi hekır oldum" diye biliyor. Hacker dediğin karda yürürde izini belli etmez. C , Delphi , Vb , php , asp , ..... kısaca bütün güncel programlama dillerini adı gibi bilir (fortran ı bilse ne olur bilmese ne olur???) vs vs vs

Ninemin de msn i olsa sub7 kullanıp "Hack yaptım" derdi... bilmem anlata bildim mi?