PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : acil yardım ..

BLueFLaMe
20/05/2006, 17:04
arkadaşlar c++ programı yazdım ama derleme yapıyorum fakat exe yapamıyor txt yapıyor.. kafayı yiyecem acil lazım yardım ederseniz sevinirim.. :aglama:

BLueFLaMe
20/05/2006, 17:09
hadi arkadaşlar bilen yok mu ya koca forumda...

cemaliozan
20/05/2006, 18:16
kodları ve derleme işini nasıl yaptığını yazda bakalım.

BLueFLaMe
20/05/2006, 19:02
gerek kalmadı zaten kodları vermemle derleme arasında nasıl bir ilişki kurdun bilmiyorum ben nasıl exe yapıldığını sordum hangi menüden nasıl ama yardım gelmedi kendim hallettim tüm yardım etmeyenlere teşekkürler :P

cemaliozan
20/05/2006, 19:16
sen nasıl exe yapıldığını bile bilmediğine göre kodlarda derlemeyi engelleyecek hataları görmek isteyeceğimizide düşünmüyorsun tabii.Basit bir hata mesajı bile yazmadan dümdüz sorulan soruda müsade ette düzeltici işlem gerektiğinin hatanın veya eksikliğin ne olduğunun teferruatını isteyelim. Müneccim değiliz dimi ?

acehreli
20/05/2006, 20:25
BLueFLaMe, yardimin buyuk bir bolumunu dogru sorulan soru olusturur. Senin sorunda ve devaminda soyle hatalar vardi:

1) Baslik satirinda soruyla ilgili hicbir bilgi vermedigin icin cok sayida uye soruna bakmadilar bile.

2) "Derleme yapiyorum" diyerek bize programi derleyebildigini dusunduren yanlis bir bilgi verdin. Bence orada en azindan "derlemeye calisiyorum" gibi bir ifade kullanarak hatanin bu asamada oldugunu bildirebilirdin.

3) "exe yapmak"la kasdettigin "programi olusturmak" derleyicinin degil baglayicinin isi oldugu icin, derleyiciden "exe yapmasini" bekledigini gostererek kafamizi iyice karistirdin.

4) Bu forumu izleyen herkes program derlemeyi bilir. O yuzden, ikinci mektubundaki tavrin soruyu gec okuyan bir kacimiza itici geldi.

5) Derleyemeyecek kadar yeni oldugun halde sana yardim etmek icin senden istenen bir bilgiye sanki kodlarla derleme arasinda bir iliski olmadigindan eminmis gibi bir cevap verdin. Derlemek, yazilan kodlari islemcinin diline cevirmek oldugu icin, butun derleme hatalari kaynak koddan kaynaklanir. "Kodlari vermenle derleme arasinda" derlemenin neden basarisizlikla sonuclandigini gosterebilmek gibi cok kuvvetli bir iliski vardir.

6) Senin sorunu cozmek istedigimiz halde bize yardim etmedigin icin biz de sana tesekkur ederiz :p

7) Kodlarini gormedim ama yazdiklarindan anladigim kadariyla programinda 'void main' kullaniyorsun, onu 'int main' olarak degistir lutfen. C++ dili main'in int dOndUrmesini gerektirir.

Ali