Tam Sürümünü Görmek İçin : Danıstay'a Saldırı
Konusu acılmamıs ama ben acıyım.. Cunku soylemek ıstedıgım bır kac sey var..
Bu olaydan en az AKP kadar CHP, ordu, YOK, cumhurbaskanlıgı, yargı ve medya da sorumludur ve bundan dolayı utanc duymaları gerekır.. Ama sankı boyle bır durum yokmus gıbı sankı bu gerılımı tırmandıran kendılerı degılmıs gıbı sımdı cıkıp butun yuzsuzluklerıyle herseyı hukmetın uzerıne yıkıyorlar ya delı oluyorum..
Cumhurıyet aylardır mansetten tehlıkenın farkında degılmısınız dıyor ve bu provakasyon sayılmıyor oylemı? Baykalın her ıkı sozunden bırı laıklık elden gıdıyor rejım tehlıkede ve bu ulkedekı gerılımı tırmandırmıyor? Ordu aba altından sopa gosterıyor, YOK basortusunu yasaklıyor, Danıstay hassasıyetlerı hıce sayıyor, medya tetıkcılık yapıyor, el bırlıgıyle mıllıyetcılık pompalanıyor ve gelınen noktada tek sorumlu AKP oylemı?
Buna en hafıf tabırıyle sacmalık denır.. Bu bızı salak yerıne koymaktır..
Olayın provokasyon olduğunu düşünenlerdenim. Bu düşünceme bakarak 'aha AKP li dinci gerici' diyenler olacaktır...
Ancak Vakit' in yaptığının da yanlış olduğunu düşünüyorum, "İşte o üyeler" deyip resimleri basmanın arkasında nasıl bir düşünce olabilir merak ediyorum.
Ordu her zaman aba altından sopa gösteriyor buna alıştık artık, haddim değil ancak Hilmi Özkök' ü başarılı buluyorum, çok akıllı bir komutan olduğunu düşünüyorum.
Eski oyunlarda bir değişiklik olmazsa veya durdurulmazsa bir kaç gün içinde aczmendilerin çıkmasını da bekliyoruz.
Son olarak
http://www.zaman.com.tr/?bl=yazarlar&alt=&trh=20060520&hn=285991&yn=11
cemaliozan
20/05/2006, 14:13
Buna en hafıf tabırıyle sacmalık denır.. Bu bızı salak yerıne koymaktır..
eee hocam sen istersen artık onuncu köye doğru yola koyul, ben ardından geliyorum.
Ben halkı kışkırtmak amaçlı ve bakın türbancılarda (eğitimli bir hukukçu olsa bile ) terörist olabilirmiş fikrini oluşturmak için yapıldığını düşünüyorum.
Şimdi adamların türbancılarla alıp vermedikleri ne diyeceksiniz.
Asıl hedefleri Türbanı savunan hükümet.
Yoksa yapan kişi aptalmı çıkıp "türban için yaptım ulan" desin
Ne diyelim yapanında, yaptıranında ,zemin hazırlayanında Allah cezasını versin.
hürriyet
20/05/2006, 14:34
Türkiye Cumhuriyeti'ni Musul ve Kerkük'ten eden ve Türk ordusunu en güç durumlara sokan iç isyancı ve şeriat yanlısı, belgelenmiş ingiliz ajanı Şeyh Sait'in öz torunu Mehmet Fırat bugün başbakan yardımcısıdır ve açıkça şeriatı savunmaktadır.Cumhuriyet gazetesinin bahsettiği tehlikelerden biri budur.
Olaya doğrudan laisizm-şeriat yanlısı çatışması olarak bakılmasında fayda var, çatışma sebebi türban değil.
Ek olarak ortada bir provokasyon(kışkırtma) varsa eğer, bunun tezgahını yapan da -gündem iyi takip edilirse görülür- bizzat anti-laik örgütlenmelerdir. Kışkırtmalara gelmemesi gereken taraf Atatürkçü/laik taraftır.
Ancak Vakit' in yaptığının da yanlış olduğunu düşünüyorum, "İşte o üyeler" deyip resimleri basmanın arkasında nasıl bir düşünce olabilir merak ediyorum.
Saldırgan Vakit Gazetesi'nin tertiplediği tüm miting ve eylemlerde var.Hatta birinde en ön sırada.Ayrıca Vakit Gazetesi bu ülkenin en tehlikeli anti-kemalizm ocağıdır.
Birşey dikkatimi çekti benim. 19 Mayısta Kürt milliyetçileri, eşcinseller ve vicdani retçiler bir miting düzenledi.Nedense türban savuncuları da mitinge katıldı.Ben buna çok şaşırdım çünkü İslam'da milliyetçilik değil ümmetçilik vardır, islam'da eşcinsellik yasaktır ve islam'da vatani görev olduğundan vicdani ret de yasaktır.Peki türbanlı kardeşlerimizin orada ne işi vardı? Anti-militarizm daha açık ve net söylemi Türk ordusu düşmanlığı birtakım ittifaklar doğurmuştur. Ben bu ittifaklardan en tehlikelisini web günlüğümde yazdım (http://bakubah.blogspot.com/2006/04/amerikan-kpekleri.html).
Son olarak diyeceğim şudur, türban kesinlikle ve kesinlikle serbest olsun. Çünkü bazı çevreler türbanı yasakladıkça, bazı çevreler türbanı kamuflaj olarak kullanacaktır. Maskelerin inmesi için türban serbest olmalı.
cappytoi
20/05/2006, 14:48
unutmayın ki danıştay ile ilgili manşeti hazırlayan gazete, dış işleri bakanının en sevdiği gazete "vakit" 'tir ve bunu kendi ağzıyla söylemiştir. bu gazete bu tip haberleri defalarca yaptığı halde kapatılmamıştır, yaptığı bu haberler yüzünden bir çok insan öldürülmüştür.
Danıştay daki katliamdan önce Cumhuriyet gazetesine 3 kere bomba atılması son bombasını atarken iyi bir etki bırakabilmek için Allah-u Ekber demesi + danıştay daki katliam sırasında da Allah' ın askeriyim, Allah-u Ekber demesi ve türban kararının cezasını verdiğini söylemesi de ilginçtir. İlk bakışta bu cani herif ben dinciyim ve laikliğe saldırıyorum diye bağırıyor.
Şimdi bu bilgilere bakarak olayı düşünmeden yorumlarsak dediğim gibi hangi düşüncenin ürünü olduğu açıkça belli oluyor. 28 Şubat sevdalısı bir kaç kişinin destekleriyle de mermi hedefine ulaşmış oluyor.
Vakit' te görülmemiş aşırılığıyla farkında olmadan bunların ekmeğine yağ sürüyor.
cappytoi
20/05/2006, 15:22
Vakit' te görülmemiş aşırılığıyla farkında olmadan bunların ekmeğine yağ sürüyor.
ben pek farkında olmadıklarını düşünmüyorum...
arkadaşım hükümetin başkanı ne dedi: biz birşeyler yapıyoruz ama danıştay engel oluyor gibi bir açıklaması var, bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. burada isteyerek veya istemeyerek hedef gösterdi bu devletin başkanı bu devletin kurumları ile uyumsuz ise ve bunun için kurumları hedef gösteriyorsa, bu sorumluluğunda sahibi oluyor. medyanın bunu manşet yapması bence normal. cumhurbaşkanlığının veya ordunun ne gibi bir sorumluluğu var acaba. laik demokratik devlet düzenini korumaya çalışmaları mı? ha baykal boş bir adamdır. adam siyasetçi işte söylüyor birşeyler, onu geçmişteki vukaatlarından dolayı fazla dikkate almamak lazım, lakin ona ait olduğunu düşündüğü CHP'i faşistçe yönettiğini düşünüyorum. laik demokratik rejim karşıtı bir dinci hareketin söz konusu olduğu da ortadadır. yine bunun dışında rejim karşıtı bölücü harekette söz konusudur. bunları görmezden gelmemek lazım. %35 ile iktidar olmuş bir hükümetin karşısında %65 'lik bir çoğunluk olduğuda unutulmamalıdır. bugünki hükümetin bundan öncekilerden pek bir farkı yoktur.
Birşey dikkatimi çekti benim. 19 Mayısta Kürt milliyetçileri, eşcinseller ve vicdani retçiler bir miting düzenledi.Nedense türban savuncuları da mitinge katıldı.Ben buna çok şaşırdım çünkü İslam'da milliyetçilik değil ümmetçilik vardır, islam'da eşcinsellik yasaktır ve islam'da vatani görev olduğundan vicdani ret de yasaktır.Peki türbanlı kardeşlerimizin orada ne işi vardı? Anti-militarizm daha açık ve net söylemi Türk ordusu düşmanlığı birtakım ittifaklar doğurmuştur. Ben bu ittifaklardan en tehlikelisini web günlüğümde yazdım.
Iste ınsanların yanılgısı da bu.. Mıllıyetcılık, ummetcılık, escınsellık, seratcılık vs. gıbı bırbırıne tezat gorunen tum bu kavramlar aynı bunye ıcınde yer alabılır.. Bır ınsan aynı anda mıllıyetcı aynı anda ummetcı ve serıatcı olabılır.. Iste ornegını goruyoruz..
Yada dındar bır escınsel, vatansever bır vıcdanı redcı bunların hıc bırı ımkansız degıl.. Imkansız olan bu cesıtlılıgı ayıstırmak mıllıyetcılık, muhafazakarlık gıbı kavramları saflastırıp soyutlastırmak asıl..
Mısal antı-mılıtarıstlık ve ordu dusmanlıgı aynı kefede degerlendırılemez.. Yada bu vatana ıhanet demek degıldır.. Bu olsa olsa sızın bagnazlıgınızdan ve ılkellıgınızden kaynaklanan bı tutuculuktur sadece..
Goruldugu gıbı ulkede en aydın gecınen en bagnaz, en modern ıse en ılkel olabılıyor.. ve buda escınsel vatansever ummetcı vıcdanı redcı ınsan profılı gıbı gayet olagan..
ben pek farkında olmadıklarını düşünmüyorum...
Bu kadar büyük olaylar olacağını düşünmemişlerdir.
arkadaşım hükümetin başkanı ne dedi: biz birşeyler yapıyoruz ama danıştay engel oluyor gibi bir açıklaması var, bu noktaya dikkat çekmek istiyorum. burada isteyerek veya istemeyerek hedef gösterdi bu devletin başkanı bu devletin kurumları ile uyumsuz ise ve bunun için kurumları hedef gösteriyorsa, bu sorumluluğunda sahibi oluyor.
bunun neresinde kışkırtma var? :) bu tamamen olaya nereden baktığınla alakalı.
Yeni başkan seçimi arifesinde olan Danıştay'ı yatırımların önünü tıkamakla suçlayan Başbakan Erdoğan, "Yasamada, yürütmede bazı adımları atıyoruz. Ama Danıştay'da birçok engellerle karşı karşıyayız" diye konuştu.
şimdi katilin biri "vay! danıştay başbakanı engelliyor demek, katledelim" mı diyecek? bunu bir fanatik yapmaz ama bir provokatör yapar.
bu açıklama sonrası danıştayın kendisi bile hedef gösterildiklerinden vs. bahsetmemiştir, he katliamdan sonra bahsedilmiş olabilir bu oldukça normaldir. aksi olsa şaşardım.
Ayrıca haklı da, bir yasa, icraat vs. Cumhurbaşkanı' ndan dönmezse Danıştay dan dönüyor. bu kurumların şimdiki hükümete karşı diğer hükümetlere oranla hassas olduğunu anlamamak mümkün değil.
bu hükümetle işi biten abd bu tartışmların doğacağı şekilde savcıyı vurdurmuştur.anlaşılan bayağı başarılı olmuş faturanın kesildiği adreste belli islam
hürriyet
20/05/2006, 15:51
faturanın kesildiği adreste belli islam
Faturanın kesildiği adres anti-kemalist ve şeriat yanlısı kesimdir, islam değildir.Neticede bizler de müslümanız ve şeriatı kendi içimizde yaşarız.Sen kafir müslüman düşmanısın, ben ezilen gariban müslümanım edebiyatı artık bitti, hala aynı davanın arkasındaysanız yazık ki yeni açılımlar bulmak zorundasınız.
Mısal antı-mılıtarıstlık ve ordu dusmanlıgı aynı kefede degerlendırılemez..
Değerlendirilir.Kendine anti-militarist diyen biri, mülkün temeline değil savaşa karşı olmalıdır. Irak'taki katliamlara tek kelime etmemiş türban savunucuları çıkıp "biz anti-militaristiz, türk ordusuna katılmayacağız" diyorsa işte bu Türk ordusundaki yanlışlara karşı olmak değil, Türk ordusuna karşı olmaktır.
Bu değerlendirmeleri yaparken sakın ama sakın aklınızdan şu gerçek çıkmasın:
Türkiye Cumhuriyeti'ni Musul ve Kerkük'ten eden ve Türk ordusunu en güç durumlara sokan iç isyancı ve şeriat yanlısı, belgelenmiş ingiliz ajanı Şeyh Sait'in öz torunu Mehmet Fırat bugün başbakan yardımcısıdır ve açıkça şeriatı savunmaktadır.Cumhuriyet gazetesinin bahsettiği tehlikelerden biri budur.
Faturanın kesildiği adres anti-kemalist ve şeriat yanlısı kesimdir, islam değildir.Neticede biz de müslümanız ve şeriatı kendi içimizde yaşarız.
bu ne demek şimdi :hey: :iih:
sanırım demek istediğin şeyi açıklayamamışsın.
Faturanın kesildiği adres anti-kemalist ve şeriat yanlısı kesimdir
Saldırının faılıne bı sorun bakalım antı-kemalıst mıymıs? Bence faturanın kesılecegı adres fasıst kemalıstler olmalı.. Acıklamalarıyla, eylemlerıyle, tutuculuklarıyla ulkeyı bu hale getırdıler..
Demokratık bır ulkede basortusu gıbı bır sorun olmaz.. ve eger sımdı ılerıcı, aydın gecınen cevreler bu ulkede demokrasının yesermesıne ızın verselerdı yada demokratık secım sonuclarını hazmetmeyı becerebılselerdı bunların hıc bırı yasanmazdı..
Saldiriyi yapan vatandasin arabasinda haber kupurunun bulunması da ayrı bir komedi... Demek artık provakotorler de işlerini baştan savma yapıyor. "Aman yaaa ne uğraşacaz, iki el ates ederiz, gazete kupurunu de arabada birakırız, millet nasıl olsa gaza gelir" diyorlar.
İnsanın "nerede o eski provakatorler? En azından bizi bu kadar salak yerine koymuyorlardı. Gazı verirken, ne yapmamızı istediklerini bu kadar gözümüze sokmuyorlardı, hafif bir gizem yaratıp bizim kesfetmemizi sagliyorlardı. Bize az da olsa deger veriyor, adam yerine koyuyorlardı" diyesi geliyor.
Yani benim en cok uzuldugum, bu...
hus: danıştay bizi hedef gösterdiler diye açıklama yapmaya yetkisi olan bir kurum değildir. (Ek olarak danıştayın görevleri ile ilgili bir link vereyim : http://www.danistay.gov.tr/danistay_kanunu.htm ) rty nin isteyerek veya istemeyerek danıştayı hedef gösterdiği ortadadır. rty nin bu çıkışı karşısında, bu engelleri ortadan kaldırmayı deneyecek cahil bağnaz yobaz kesimin varolduğuda aşinadır. lakin ya allah bismillah allahuekber sloganlarıyla kapkara çarşafları ve yerlere değen sakalları olan zihniyet için, tarikatçılar için türban çok önemli bir sorundur, laik cumhuriyet onların 1 numaralı düşmanıdır. lakin bu tür insanların tatillerde irana değilde abd ye gitmeleride çok ilginçtir. yine bu kesimin bindikleri arabalar, kullandıkları bilgisayarlar, ayakkabıları hep o ecnebinin icadı olmuştur. konuyu saptırmayayım.
ülkenin gündemini imam hatipler ve türbanla meşgul eden geçmişte laikliğe karşı beyanları olan rty başbakan olduktan sonra bir evrim geçirdiğini iddia etsede buna inananılmamalıdır. zaman zaman karşıt görüşlere olan tahamulsüzlüğü, defter yırtmalar, ananı al gitmeler bize bu konuda bazı ipuçları veriyor. aklımdayken tayyip kadar tehlikeli ikinci adamında meclis başkanı olduğunu unutmayalım. kendisinin tarikatçılar birliği başkanı olduğuna dair söylentiler mevcuttur.
hürriyet
20/05/2006, 16:00
Saldırının faılıne bı sorun bakalım antı-kemalıst mıymıs?
>>
Saldırgan Vakit Gazetesi'nin tertiplediği tüm miting ve eylemlerde var.Hatta birinde en ön sırada.Ayrıca Vakit Gazetesi bu ülkenin en tehlikeli anti-kemalizm ocağıdır.
Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırılar, Diyarbakır'daki şeriat yanlısı miting, saldırganın yeterince anti-kemalist ve anti-laisizm yanlısı olduğunun kanıtıdır.
fasıst kemalıstler olmalı..
Kemalizmde faşizme yer yoktur, sosyal devlet görüşünde hele hiç yoktur. Ayrıca ben burada ırk kavramına dayalı hiçbir görüş belirtmedim.
laik demokratik rejim karşıtı bir dinci hareketin söz konusu olduğu da ortadadır.
Ben ortada böyle birşey görmüyorum.
Birilerinin bize böyle göstermek istiyor olması ortada böyle birşey olduğu anlamına gelmez.
hürriyet
20/05/2006, 16:04
Nasıl görmüyorsunuz, yazdım okumadınız mı?
Türkiye Cumhuriyeti'ni Musul ve Kerkük'ten eden ve Türk ordusunu en güç durumlara sokan iç isyancı ve şeriat yanlısı, belgelenmiş ingiliz ajanı Şeyh Sait'in öz torunu Mehmet Fırat bugün başbakan yardımcısıdır ve açıkça şeriatı savunmaktadır.
Son 6 aydır ülkede bir senaryo uygulanmaya konulmuş durumda. Buna kimi zaman milliyetçileri kimi zaman islamcıları kimi zamnda laiklik yanlılarını kullandıkları görülüyor. Gerçekçi olalım ve olaylara tek yönlü bakmayalım.
Bu adresteki bilgileri okuduğumda gerçekten çok şaşırdım (http://www.kursadhareketi.org/). Hangisi doğu hangisi yanlış biraz daha araştırmak ve herşeye körü körüne inanmamak gerekir. Sitede belirtildiği gibi ilerki günlerde daha devreye konulacak bazı provakosyanların olacağıda belirtilmiş.
Ben ortada böyle birşey görmüyorum.
Birilerinin bize böyle göstermek istiyor olması ortada böyle birşey olduğu anlamına gelmez.
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramında 22 yaşındaki imamhatip lisesi öğrenciye mecliste konuşma yaptırtan, ve minik çocuğun konuşmasıyla böyle tehditvari bir usluple bir mesaj vermeye çalışan zihniyet laik demokratik düzen için son derece tehlikelidir. yine sana 28 şubat döneminde başbakanlıkta yapılan tarikatçı toplantıları hatırlatabilirim. kızılay meydanında o dönemde çok sık yapılan karaçarşaflılar ve sakallı amcalar defilesinide hatırlatabilrim. kapatılan partiler ve bu partilerin tabanınıda dikkate alman gerekiyor tabi. çeşitli cemaatleride dikkate alırsan ortada laik demokratik düzene karşı bir oluşumun olduğunu görebilirsin.
hürriyet,
Bence bu tavrınla, bu işi yapanların oyununa fazlasıyla geliyorsun. Normal hayatlarında hic sorunsuz yaşayan insanlara "ama siz farklısınız, düşmansınız, bir arada olamazsınız, diğerini yok etmeniz lazım" demenin akla uyar bir yanı yok.
perlci: büyükanıtı karalama kampanyası düzenlemişler. büyükanıt gibi ülkesini seven, atatürkçü, aydın bir paşayı karalamak bu kadar kolay olmasa gerek. benzer yazıları maillerimizdede görmüştük. heralde böyle bir insanın genelkurmay olmasını istemeyenlerin düzenlendiği bir kampanya olsa gerek.
not:konumuzu saptırmayalım.
Cumhuriyet Gazetesine yapılan saldırılar, Diyarbakır'daki şeriat yanlısı miting, saldırganın yeterince anti-kemalist ve anti-laisizm yanlısı olduğunun kanıtıdır.
Bu sızın yorumunuz.. Ataturk'u severım ama cumhurıyet gazetesının temsıl ettıgı gorusten nefret edıyorum mesela.. Sımdı bendemı antı-kemalıst'ım?
laik demokratik rejim karşıtı bir dinci hareketin söz konusu olduğu da ortadadır.
Bu fazlasıyla abartılmıs bır hareket bana kalırsa.. Mısal sosyal adaletsızlık bundan cok daha buyuk bır tehdıt.. Yanı dun sadece bır hakım olduruldu.. Ama kapkaccı ve gaspcı terorune hergun onlarca kurban verıyoruz..
Kemalizmde faşizme yer yoktur, sosyal devlet görüşünde hele hiç yoktur. Ayrıca ben burada ırk kavramına dayalı hiçbir görüş belirtmedim.
Islamda da teror yoktur.. Ama bu sonucu degıstırmıyor..
Hunter:
23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramında 22 yaşındaki imamhatip lisesi öğrenciye mecliste konuşma yaptırtan, ve minik çocuğun konuşmasıyla böyle tehditvari bir usluple bir mesaj vermeye çalışan zihniyet laik demokratik düzen için son derece tehlikelidir. yine sana 28 şubat döneminde başbakanlıkta yapılan tarikatçı toplantıları hatırlatabilirim. kızılay meydanında o dönemde çok sık yapılan karaçarşaflılar ve sakallı amcalar defilesinide hatırlatabilrim. kapatılan partiler ve bu partilerin tabanınıda dikkate alman gerekiyor tabi. çeşitli cemaatleride dikkate alırsan ortada laik demokratik düzene karşı bir oluşumun olduğunu görebilirsin.
bu yaşanılanlarla hakkında ne düşünüyorsun peki
hürriyet
20/05/2006, 16:21
@acemi, Ben "siz düşmansınız" demiyorum, düşmanı işaret edip etrafında kümelenen kesime muhalefet ediyorum ve bunun adı fikri mücadeledir.
Bu sızın yorumunuz.. Ataturk'u severım ama cumhurıyet gazetesının temsıl ettıgı gorusten nefret edıyorum mesela.. Sımdı bendemı antı-kemalıst'ım?
Makasla tahlil yapılmaz.
Islamda da teror yoktur.. Ama bu sonucu degıstırmıyor..
Peki bana kemalistler arasında yayılan ırka dayalı, konuyla ilgili bir mevzudan bahsedin de faşist kemalistleri ben de göreyim.
hakansor
20/05/2006, 16:28
Uğur MUMCU ' ya Hain olayın gerçekleştiği zamanlarda bir yerde denk gelmiştim (Tv veya gazete)
Uğur Mumcu ile alakalı olarak ; Uğur Mumcunun akrabaları (kardeşleri, veya amca oğlu, amca kızı veya çocukları,vs. tam hatırlamıyorum...)
Söylem şu şekildeydi :
" Bu olayın arkasında Mossad Ajanları olduğundan % 100 eminiz "
Basın yayın organları ve yandaş kesim ise aynı günlerde ; " Yok yok bu şeriatçıların işi kesin. Alternatife gerek yok. " gibi söylemlerde bulunuyorlardı.
Mossad ne alaka ? Niye bu tür söylemlerde bulunuluyor gibi bir irdeleme söz konusu değildi.
Grup niteliğinde birbirlerine karşıtlanmış kişilerin karşı gruba kustuğu kin ve nefret duygusu ; bu tür profokatif eylemlerde bakar kör, şartlanma mevzusunu ön plana çıkarıyor. Başka bir şey göremiyor veya görmek istemiyor.
Profokatif eylemler çok başarılı bir şekilde yerine ulaşıyor.
Ülkenin içine düşürülmeye çalıştığı durumun meyvelerini vermeye başlaması için ilk yeşermelerinin hafiften belirmesi ; Bu eylemleri düzenlettiren derin kişilerin koltuğunda arkasına yaslanarak kıs kıs, pis pis gülmesine şerbet niteliği taşıyor.
Ülke'nin durumu zaten çok ta iyi bir pozisyonda değildi, temelli berbatlaştırılma rüzgarları esmeye başladı. Canım çok sıkılıyor.
cemaliozan
20/05/2006, 16:28
Eğer birileri Memleket üzerindeki psikolijik harbin etkilerini ve sonuçlarını görmek isteseydi iyi bir değerlendirme yapabilmek için sadece cevizi ve bir kaç radikal arkadaşın fikirlerini takip etmesi yeterliydi.
danıştay bizi hedef gösterdiler diye açıklama yapmaya yetkisi olan bir kurum değildir.
Aynı danıştaya olay sonrası yetki mi geliyor? Yine aynı danıştay bu ülkenin başbakanına hukuku içine sindirmesini söylüyor ve 'talihsiz' açıklamasıyla maksadını aştığını söylüyor. Bu bile başbakana ve hükümete karşı nasıl bir tutum içinde olduklarını açıkça gösteriyor. Başbakan "bize engel oluyorlar" diyor danıştay cevap olarak başbakana maksadı aştığından, hukuku sindirmesinden vs. bahsederek talihsiz bir açıklama yapıyor.
Vurmak isteyen cani danıştayın öğretmenle ilgili türban kararından sonra gidip vururdu, başbakanın "bize engel oluyorlar" vs. demesi bunun yanında hiç kalır.
zaman zaman karşıt görüşlere olan tahamulsüzlüğü, defter yırtmalar, ananı al gitmeler bize bu konuda bazı ipuçları veriyor.
Konuyu farklı yerlere çekiyorsun. Çiftçi diye geçinen biri karşısındaki kişinin başbakan olduğunu unutup anırırsa aldığı cevap azdır bile, başkası olsa korumalarına söyler karakolda gereken yapılırdı ve hiçte konuşulmazdı.
Bunların din anlayışı bu hepsi kafir.
Tayyip kendisi uşak olduğundan Türk Milletini de uşak yapmak istiyor, ama muvaffak olamayacak.
Ruhlarında Uşaklık ve Kölelik taşıyan bu gürüh emellerine muvaffak olamayacakları gibi aslında hükümet üyeleri hırsız, sahtekar, kafir, görevi kötüye kullanan, uzak doğuda otel köşelerinde Avrupa’da kimsenin haberi olmadan memleketi satıp doymayan aç gözleri hırsla yalnızca küplerini doldurup memleketi satan Vatan Hainleri olduğundan maksatları kursaklarında kalıp tüyü bitmedik yetimlerin haklarını yiye yiye sürünüp bir gün def olup gidecekleri yakındır.
bunlar bu ülkenin başbakanına ve hükümetine söylenmiş en ağır hakaretler ve hiç kimsenin söylemeye hakkı yok ve savunulacak bir tarafı da kesinlikle yok. üstelik yazıldığı yer Atatürk' ün anı defteri. Bu herifin bırak başbakana saygısını Atatürk' e bile saygısı yok.
Saldiriyi yapan vatandasin arabasinda haber kupurunun bulunması da ayrı bir komedi... Demek artık provakotorler de işlerini baştan savma yapıyor. "Aman yaaa ne uğraşacaz, iki el ates ederiz, gazete kupurunu de arabada birakırız, millet nasıl olsa gaza gelir" diyorlar.
ben aksine bu provokasyona gelenleri aptal olraka görüyorum. çoğu zaten bilerek bu provokasyonun parçası oluyor. O küpürün bulunmasını amatörlük, aptallık olarak görmüyorum. O küpür olmasaydı Vakit' i işin içine katmak bu kadar kolay olmazdı, sadece hükümete yüklenilirdi. Hazır başlamışken hepsini temizleyelim denilmiş.
Saldırgan Vakit Gazetesi'nin tertiplediği tüm miting ve eylemlerde var.
Bende bu tip bir saldırı planlasam öncesinde ortamı çok iyi oluştururdum meyilli biri değilse bu tür eylemlerin en ön safına yerleştirirdim. Eğer katil bu yöne meyilliyse iş daha kolay olur zaten. Tutup biraz gaz verme + 1 Glock bir gazete küpürü yeterli.
Abdi İpekçi suikasti nasıl ki MHP nin üzerine kaldıysa bu olaylarda şimdi ki hükümetin üzerine kalmıştır. Böyle olması istenmiştir çünkü provokasyondur.
Soyledıgım gıbı tehdıt fazla abartılıyor.. Cunku bı hazımsızlık var.. Ben tum bunlara ınsan hak ve ozgurluklerı cercevesınde bakıyorum..
Ornegın, kızılay meydanında carcafla dolasmak bı haktır.. Kımse kımseyı bu hakkını kullandıgı ıcın kınayamaz.. Bu tablo kafanızdakı modern turk ınsanı ımajına ters dusse bıle buna katlanmak zorundasınız.. Cunku sahıcı modernlık boyle bırsey.. Basta hosgoru gerektırıyor..
Ancak yıllardır ıktıdarda olan totolıter zıhnıyetın boyle bır hosgorusu yok.. Modernızmı bıle tepeden ınme uyguladıkları ıcın ınsanların kendı modernızm tanımlarını hıce sayıyorlar..
Buda boyle bırsey.. Laık kemalıstler ıcın bu tur tablolar kabul edılemez.. Bana goreyse.. Hosuma bıle gıder acıkcası.. Aynı cerceve ıcınde carsaflı ve mını eteklı bır kadın..
Cunku ıkısıde bu ulkenın gercegı.. Ikısıde bu ulkede var..
Hus: diğer yorumlarımada cevap yetiştirebilirsen sevineceğim. verdiğim adresi inceleseydin biraz olsun danıştayın yapısı hakkında bilgi sahibi olurdun. danıştay yüksek idare mahkemesi olarak hükümete bazı hatırlatmalar yapabilir. fakat hükümete sen bizi hedef gösterdin kardeşim diyemez bunu anlayabiliyormusun?
Hus: diğer yorumlarımada cevap yetiştirebilirsen sevineceğim. verdiğim adresi inceleseydin biraz olsun danıştayın yapısı hakkında bilgi sahibi olurdun. danıştay yüksek idare mahkemesi olarak hükümete bazı hatırlatmalar yapabilir. fakat hükümete sen bizi hedef gösterdin kardeşim diyemez bunu anlayabiliyormusun?
linki sonradan eklemişsin görmedim. olay sonrasında deme yetkisini nereden alıyor?
tartışmadan bir süreliğine çekiliyorum, sınavım var. arkadaşlara cevap vermek için uğraştığımdan zaman kalmadı.
Soyledıgım gıbı tehdıt fazla abartılıyor.. Cunku bı hazımsızlık var.. Ben tum bunlara ınsan hak ve ozgurluklerı cercevesınde bakıyorum..
Ornegın, kızılay meydanında carcafla dolasmak bı haktır.. Kımse kımseyı bu hakkını kullandıgı ıcın kınayamaz.. Bu tablo kafanızdakı modern turk ınsanı ımajına ters dusse bıle buna katlanmak zorundasınız.. Cunku sahıcı modernlık boyle bırsey.. Basta hosgoru gerektırıyor..
Ancak yıllardır ıktıdarda olan totolıter zıhnıyetın boyle bır hosgorusu yok.. Modernızmı bıle tepeden ınme uyguladıkları ıcın ınsanların kendı modernızm tanımlarını hıce sayıyorlar..
Buda boyle bırsey.. Laık kemalıstler ıcın bu tur tablolar kabul edılemez.. Bana goreyse.. Hosuma bıle gıder acıkcası.. Aynı cerceve ıcınde carsaflı ve mını eteklı bır kadın..
Cunku ıkısıde bu ulkenın gercegı.. Ikısıde bu ulkede var..
kızılayda kara çarşaflıların dolaşmasından öte orada yapılan defilelerin bir amacı vardı. bunu siyasallaştırmayanlara elbette saygı duyuyorum. mini etekli kadınlar eğer bir gün kızılayda toplanıp rejim karşıtı bir eylem gerçekleştirirlerse veya başbakanlıkta mini etekliler toplantısı yapılırsa bunada karşıyım. biz inancımız gereği derslerde mini etek giymek zorundayız gibi gördüğünüz gibi olay gittikçe karmaşıklaşıyor, buradaki temel çıkış noktası "inancımız gereği" birşeyleri yapmak oluyor. laiklik sayesinde bu ülkede herkes dinini özgürce yaşayabiliyor. müslümanlar, hristiyanlar, yahudiler, diğer dinlere mensup olanlar, + ateistler, inançsızlar.
fakat hacılarımızın diğerlerine karşı bir hoşnutsuzluğu varmış gibi geliyor. devletin başına geçtikleri zaman ayrıcalık isteyip duruyorlar. bunlarıda da rejimi zedelemeye yönelik hareketler olarak tanımlıyoruz.
hürriyet
20/05/2006, 16:40
Laık kemalıstler ıcın bu tur tablolar kabul edılemez..
Nerden biliyosun? Ben laik Türkiye Cumhuriyetinin bekçisi bir kemalistim ve kabul ederim ve bu konunun başından beri söylüyorum.Türban serbest olmalı, türban savunucuları şeriatı daha açık savunmalı.Ucube, neyin peşinde olduğu tartışılır ideolojiler yerini iki keskin düşünceye, fransız ihtilalinden sonra sömürge ülkelerinde pratik bulan teokratik rejim ve demokrasiye bırakmalıdır ve bu dönemde Türk halkı Şeyh Sait veya Mustafa Kemal'in öğretilerinden birini tercih etmelidir.
Unutanlar için, sıkılmadan tekrarlıyorum ezberlensin diye:
Türkiye Cumhuriyeti'ni Musul ve Kerkük'ten eden ve Türk ordusunu en güç durumlara sokan iç isyancı ve şeriat yanlısı, belgelenmiş ingiliz ajanı Şeyh Sait'in öz torunu Mehmet Fırat bugün başbakan yardımcısıdır ve açıkça şeriatı savunmaktadır.
cemaliozan
20/05/2006, 16:43
Unutanlar için, sıkılmadan tekrarlıyorum ezberlensin diye:
Şu belgelerin adresini verir misin ? Bir bakalım neyin nesiymiş...
nedense bu tip siyasi tartışmalar bana hep anlamsız ve amaçsız gelmiştir. lakin sizleri böyle görünce acaba ben mi fazla duyarsızım diye de düşünmüyor değilim.
Acıkcası ben buna cevap vermeye bıle gerek duymamıstım.. Ama madem bu denlı ısrarcısın :)
1. Seyh Saıt'ın konuyla ılgısı ne? Hedef aldıgın ınsanın dedesı olmasımı? Oyleyse hepımız dedelerımızın yaptıklarından / soyledıklerınden sorumlu olmalıyız..
2. Mehmet Fırat'ı tanımam.. Kım oldugunu bılmem.. Serıat'ı acıkca nasıl savunuyor onuda bılmem ama bugun bende oturup serıat'ı savunabılırım.. Onemlı olan bu dogrtultuda ne yaptıgım.. Yanı dusunce ozgurlugu dedıgımız sey.. Ortada bı eylem yoksa bunu tekrarlayıp durmanın bı anlamı yok..
cemaliozan
20/05/2006, 16:48
nedense bu tip siyasi tartışmalar bana hep anlamsız ve amaçsız gelmiştir.
Aynı fikirdeyim. burda söylenecek çok güzel bir söz var ama edebe aykırı. Bilirsiniz sizde o sözü. :)
hürriyet
20/05/2006, 16:50
Belgeleri internette bulmak zor.Ancak Şeyh Sait ve icraatleri hakkında detaylı bilgi arzu ederseniz lise tarih kitaplarında bulabilirsiniz.
Ayrıca bir özet:
Mustafa Kemal Türk ordusunun Musul ve Kerkük'ü Türk topraklarına katma planı gereğince hazırlanmasını talep etti.bunun üzerine ingilizler doğudaki kürt kökenli vatandaşlarımızı örgütledi ve dini duygularına yenik düşen müslüman kardeşlerimizi de bir ingiliz hareketinin içine kattı.
ŞEYH SAİT AYAKLANMASI
16 Şubat 1925 Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Genç ilinin merkezi Darahini’yi alarak kasabayı yağmaladı.
21 Şubat 1925 Bazı doğu illerinde sıkıyönetim ilan edildi.
16 Şubat 1925 Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Genç ilinin merkezi Darahini’yi alarak kasabayı yağmaladı.
21 Şubat 1925 Bazı doğu illerinde sıkıyönetim ilan edildi.
21 Şubat 1925 Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Kıs ovasında hükümet kuvvetleriyle çarpıştı.
24 Şubat 1925 Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Elazığ’ı ele geçirdi.
25 Şubat 1925 Hıyanet-i Vataniye Kanunu’nda “Dinin politikaya alet edilemeyeceği ve bu suçun da vatan hıyaneti sayılacağı”na ilişkin değişiklik yapıldı.
26 Şubat 1925 Şeyh Sait kuvvetleri Hani’yi işgal etti.
7 Mart 1925 Şeyh Sait kuvvetleri Diyarbakır üzerine hücuma geçti.
8 Mart 1925 Diyarbakır’da Mürsel Paşa komutasındaki ordu birlikleri Şeyh Sait kuvvetlerini dağıttı.
4 Mart 1925 Hükümete geniş yetkiler veren Takrir-i Sükûn Kanunu kabul edildi.
4 Mart 1925 TBMM isyan bölgesinde ve Ankara’da birer İstiklal Mahkemesi kurulmasına karar verdi.
23 Mart 1925 Doğu illerinin bir bölümünde ilan edilen sıkıyönetim 1 ay daha uzatıldı.
25 Mart 1925 Şeyh Sait’e bağlı kuvvetler Silvan’ı ele geçirdi.
31 Mart 1925 İsyan bölgesinde Divan-ı Harp’çe verilen idam cezalarının ayrıca onay gerektirmeden yerine getirilmesi hakkındaki kanun kabul edildi.
31 Mart 1925 Ordu birlikleri Lice ve Silvan’ı ele geçirdi.
12 Nisan 1925 Şeyh Sait yakalandı.
20 Nisan 1925 Bazı doğu illerindeki sıkıyönetim 7 ay uzatıldı.
29 Haziran 1925 Doğu İstiklal Mahkemesi’nce ölüm cezasına çarptırılan Şeyh Sait ve arkadaşları idam edildi.
hürriyet
20/05/2006, 16:53
@hunter, peki ben topraklarımızı işgal etmek için dedelerimizi öldüren, ninelerimize tecavüz eden, köylerimizi yağmalayan bir Yunan komutanının torunu olduğumu söylesem size, ve bu yunan komutanının Türkiye'ye heykelinin dikileceğini söylesem yine "düşünce özgürlüğü" diyecek misiniz?
Madem düşünce özgürlüğü diyorsunuz, ben de vatani görev diyorum ve Şeyh sait yanlılarının hepsine lanet ediyorum.
Ben anneme "anne danıştay'ı vurmuşlar hemde türban için" dediğim zaman.
"duydum oğlum ama türbanla hiçbir ilgisi yok sadece çamur atmak için yapmışlardır " dedi.
Ve benim annem ilkokul mezunu o bile bunu çözebildiği halde
ben hala birilerinin çıkıp bunu AKP'ye İslam'a Türban'a bağlamalarını anlayamıyorum.
Bu kadarda oyuna gelinmez ki
konu sapmıştır. tebrik ederim.
kızılayda kara çarşaflıların dolaşmasından öte orada yapılan defilelerin bir amacı vardı
Defıleyle devrım yapıldıgına hıc sahıt olmadım.. Iste devrım bu saldırıda oldugu gıbı adam oldurerek yapılır.. Onuda tutar hapse atarsınız.. Mesele kapanır.. Yanı bırakın ınsanlar rahatca defıle yapsın..
Ayrıca ınancım geregı carcaf gıyıyorum demenın nesı sakıncalı? Inancım geregı kafamı kazıyorum desem kım ne dıyebılırkı?
hürriyet
20/05/2006, 16:54
"duydum oğlum ama türbanla hiçbir ilgisi yok sadece çamur atmak için yapmışlardır "
Tahmin yürüterek, bilgi sahibi olmadan fikir belirtiyorsunuz ve farkındaysanız oturup bu konuları araştıranlarla tartışıyorsunuz.
nedense bu tip siyasi tartışmalar bana hep anlamsız ve amaçsız gelmiştir. lakin sizleri böyle görünce acaba ben mi fazla duyarsızım diye de düşünmüyor değilim.
Aslında şaşırmamak gerekir ,dünyanın en ileri toplumları bilimle,üretimle ,insan haklarıyla,hayvan haklarıyla,doğayla uğraşırken bize biçtikleri rol ise benim partim,benim görüşüm,benim horozum şeklindedir.
Bilimin üretilmediği bir toplumda bilim dışı fikirlerin üretlmesi son derece doğal. Doğal olmayan bizim bunları yaşamak zorunda kaldığımız.
hunter, peki ben topraklarımızı işgal etmek için dedelerimizi öldüren, ninelerimize tecavüz eden, köylerimizi yağmalayan bir Yunan komutanının torunu olduğumu söylesem size, ve bu yunan komutanının Türkiye'ye heykelinin dikileceğini söylesem yine "düşünce özgürlüğü" diyecek misiniz?
Evet.. Ha ama o heykelı dıkebılırmısın gercekten ondan emın degılım.. Buda boyle bırsey..
Mehmet Fırat denen sahıs rejımı yıkmak ıcın eyleme gecmedıgı surece benım acımdan sorun yok..
Hunter defileyle devrim yapılıyor demedim ben. defilenin amacı siyasal dedim. çıkış noktasıda inançlarının gereğini yerine getirmek isteyen insanların siyasete alet edilmesi demek istemiştim.
bir bütün olarak yazıyorum sen ufak bi yerini kesip yantı veriyorsun. mesajıma bir bütün olarak yanıt verirsen bende bu şekilde ufak kesitlere açıklama yapmak zorunda kalmam.
hürriyet
20/05/2006, 16:59
Mehmet Fırat denen sahıs rejımı yıkmak ıcın eyleme gecmedıgı surece benım acımdan sorun yok..
Kendisi şu an başbakanlıkta ve eylemde, araştırın daha neler öğreneceksiniz.
Yani bütün herşeyin sorumlusu Mehmet Fıratmı? onca seçilmiş insanı bu kişimi yönetiyor. Yani bu insanlar aptal ve Mehmet Fırat dedesinin intikamınımı alıyor.
Biraz mantıklı olalım.
@hürriyet
şeriat'ın bir anlamı ve en önde gelen anlamı kanun demektir !... Bu ülkede de şeriat vardır !
Evet bu ülkede kanunlara nizamlara göre yönetilir kuralsızlık yoktur. Sen şeriat denilince şu sözüm meclis dışı bazı yobaz insanlar gibi el kesme ayak kesme yok iran örneği vb durumları anlıyorsan daha anlayışlı ve önyargısız islam tarihini ve sancakı şerifini taşımış olan bizim milletimizi araştırmanı dilerim...
Şeriatı dini kaide ve kurallara göre devletin yönetilmesi olarak açıklıyorsan bu kısıtlı bir anlam, yani senin rahatsız olduğun buysa şeriat devleti gibi yobaz bir anlayış demiyecen şöyle diyeceksin ;
Türkiye de ben kesinlikle, Dini islam devleti olan bu dinin ahlakına göre toplumlarını yetiştiren ve bu dinin esaslarını baz olarak kendi hukuklarını oluşturan , Allah'ın bir daha bu kadar adalet , huzur ve kültürün yükselemiyeceği bir dönem olarak tanımladığı " Asrı Saadet " dönemi gibi yobaz yönetimlerle bir işi olmaz diyeceksinki ben seni doğru anlayım
İşte bunu söyleyin, yoksa şeriat istemeyük dersen ben o zaman anayasayı çöpe atalım demeni anlarım. Bende senden birilerini yozlaştırma çabası içinde edebiyat kalıpları basan yabozların taburlarını kırmanı rica ediyorum...
İki kelimeden biri dini litaratül'e girince dahi insanların yadırgayıcı baktığı bir yabozlığın içinde kendimi özgür bir laik sistemin içinde hissedemiyorum... Eğer ben 80 senedir bu sitemin içersinde aynı şikayetlerle yaşıyorsum bu sitemde bir bozukluk vardır yabunu tamir ederiz yada yada sına başlayınca Egemenlik kayıtsız şartız milletindir diyem Rahmetli M.Kemal Paşanın sözü unutuluyor İlkelerinden biri olan laik kalacaz sözü ile önümüze paravan perdeleri çekiliyor.
Kimse kusra kalmasın bu perdenin arkasına saklanıp bana ve millete 80 yıldır bu hayatı zehir eden zihinler 80 senedir sözde demokratik çercevelerdeki siyasi oluşum ile bertaraf etmeye çalışıtırılıyor onları ordan çekip şu laikliği adam gibi tanımlayalım en azından bana tarif eden Rahmetli M.Kemal Paşanın anlattığı şekilde yaşayalım dedik 80 yıldır milletin en güclü iradesi ile gelen tüm oluşumlar ve sitemlerin hepsine milletin yüzüne bakılıp sizler şucunuz bucusunuz yobassınız denerek aşağalamayı ihmal etmeden tüm siyasi hareketlerinin hepsine köstek koydular.
Ya bu perde arkasında olan insanların laiklik adına laiklikten ayrı olan bu ideolijileri ni bizlere tanınan siyasi oluşumlarla demokratik olarak son hamlelerimizi yapar ve bu şekilde perde arkasından çıkarırız, yada yada kimse kusra kalması Egemenlik Kayıtsız Şartız Milletindir iradesi ile Rahmetli M.Kemal paşanın sözüne binayen onun ilkesi adı altında millete akabinde vata zulmeden bu zihinlerin hepsini laiklik perdesiyle beraber katlar ve yakarız. Bunun adına da türk milleti bağımsızlık için 2 İstiklal Harbi der...
Birde son olarak şeriat deyince hilafet yönetimi aklınıza gelebilir ve bunu söylebilirsin Hilafeti devralmak isteye Mustafa Kemal Paşay'dı Zaten hilafeti ilga etmesinden sonra meclise vermiştir !... Hatta geçenlerde 40 küsürlük mektubundan açıklama yapan sayın Aytunç Altundal da ileriye yönelik islam medeniyetlerin güclenip toparlanmasıyla birlikte tekrar hilafet gibi büyük bir siyasi gücün türkiyede olması gerektiği vasiyetini bırakmıştır ! Mustafa Kemal Paşanın burda askeri zekası ortada gücün bayrağı yin elimde olsun boşuna sanvak'ı şerifi istanbuldan sürmeyip bekletiliyor topkapıda...
Efendim R.Mustafa Kemal Hilafeti ilga etti ne konuşuyorsunuz derseniz!...
Türk milleti mustafa kelam'in halifeliğin bir hükmü kalmayıp yani bir tesiri bir siyasi gücü kalmadığından ve üzerimizde yükden ve dertten başka bir iş görmediğin'den ve bizim onu üzerimizde taşıyabilecek bir gücümüzde kalmadığından halifeliği ilga etmiştir. Ve bir yönüyle çok da doğrudur ! Ancak diğer yönüyle İslam dünyasını başssız bırakmıştır ki bu kötüdür . :) Ama ne olursa olsun Hilafeti o an için bırakmamız doğruydu.
Konu Sapmaması için burda keselim...
hürriyet
20/05/2006, 17:05
Ben hükümette 20 tane daha koltuk adresi verebilirim ve topyekün Akp ve birtakım örgütlenmelerin icraatlerini yazıyorum (http://bakubah.blogspot.com/2006/04/amerikan-kpekleri.html).
Ek olarak, şeriat yanlısı ve kürt milliyetçisi birini başbakan yardımcısı yapanların anlayışını tahmin yürüterek bile algılama imkanınız var.
@alico, benim ne cevap vereceğimi tahmin ederek çok yormuşsun kendini ama bak ben ne demişim:
1)Neticede bizler de müslümanız ve şeriatı kendi içimizde yaşarız.
2)Ucube, neyin peşinde olduğu tartışılır ideolojiler yerini iki keskin düşünceye, fransız ihtilalinden sonra sömürge ülkelerinde pratik bulan teokratik rejim ve demokrasiye bırakmalıdır ve bu dönemde Türk halkı Şeyh Sait veya Mustafa Kemal'in öğretilerinden birini tercih etmelidir.
Kendisi şu an başbakanlıkta ve eylemde, araştırın daha neler öğreneceksiniz.
Idda sahıbı sensın.. Benı ıkna etmekte senın gorevın.. Hanı madem gozumuzu acmaya, bızı uyandırmaya calısıyorsun tembellık etme ve bu adam ne gıbı eylemlerde bulunmus otur yaz.. Bızde ıkna olup sana hak verelım.. Yoksa su soyledıgını hıc bı manası yok..
@v4mp1r3
Tamam o zaman sen ınsanların sıyasal amaclı defıle duzenlemesıne de ızın ver.. Ne dıyım.. Yanı bı defılenın nasıl bır tehdıt olusturabıldıgını cıdden anlayamıyorum ben..
Tahmin yürüterek, bilgi sahibi olmadan fikir belirtiyorsunuz ve farkındaysanız oturup bu konuları araştıranlarla tartışıyorsunuz.
Ben diyorum ki, burda konuştuklarınızı yazanlar çizenler yüzünden, sizin okuduğunuz insanlar yüzünden ülke bölünüyor, siz diyorsunuz ki ama biz okuyoruz.
zaten okumadan, araştırmadan sadece kendi fikirlerinizle,kendi mantığınızla gelseniz eminim ki ortak bir yerde buluşucaz
hakansor
20/05/2006, 17:13
@hürriyet
...Egemenlik kayıtsız şartız milletindir diyem Rahmetli M.Kemal Paşanın sözü unutuluyor İlkelerinden biri olan laik kalacaz sözü ile önümüze paravan perdeleri çekiliyor....
Atatürk sağ olsa idi ;
" Laiklik elden gidiyor " 'un yaygara sahipleri ;
Atatürk'e " siz neden laik değilsiniz " deseler hiç şaşırmazdım.
hürriyet
20/05/2006, 17:17
Idda sahıbı sensın.. Benı ıkna etmekte senın gorevın.. Hanı madem gozumuzu acmaya, bızı uyandırmaya calısıyorsun tembellık etme ve bu adam ne gıbı eylemlerde bulunmus otur yaz.. Bızde ıkna olup sana hak verelım.. Yoksa su soyledıgını hıc bı manası yok..
Kendisi dedesinin şehit olduğunu söyler, yeterli mi? Kardeşi Abdülmelik Fırat siyaset meydanında Türkiye'yi ingilizler kurdu, Şeyh Sait'in idam edildiği yere büstünü dikeceğiz dedi, yeterli mi?
hürriyet
20/05/2006, 17:23
...Egemenlik kayıtsız şartız milletindir diyem Rahmetli M.Kemal Paşanın sözü unutuluyor İlkelerinden biri olan laik kalacaz sözü ile önümüze paravan perdeleri çekiliyor....
Millet ile ümmetin farkını idrak edip bu yazıyı tekrar yaz sevgili @alico.
" Laiklik elden gidiyor " 'un yaygara sahipleri ;
Atatürk'e " siz neden laik değilsiniz " deseler hiç şaşırmazdım.
Hiç kimse laik olamaz bir defa, devlet laik olur.Laiklik bir ideoloji, anlayış, rejim değildir, laiklik demokrasi kavramının bir açılımıdır.Laikliğe göre herkes dinini kendi içinde yaşar, sosyal devlet ise bireyin kendi inancını yaşayabilmesi için özgürlükleri korumakla yükümlüdür.
Kısaca, teokratik rejim ile demokratik rejim arasındaki fark şudur, birinde siz kendi içinizde dini yaşarsınız, diğerinde sizin seçmediğiniz din adamları devlet içinde söz sahibi olur ve 1789'dan sonra ortaya çıkan yeni anlayışlar ve açılımlar ile suistimal edilmiştir.Teokratik rejim artık ülkelerin sömürgeleştirilebilmesi için bir silah haline gelmiştir. Bu silahı bize ilk doğrultan da Şeyh Saittir, kaç saattir örnek veriyorum ama anlaşılması için zaman gerekiyor sanırım.
@hürriyet
- Şeyh Sait kürt bir vatan hainliği yapmıştı biliyozda konun şeh sait kıyasına nerden çekildiğini bulamadım :)
- Ben müslümanım diyen biri dini sadece kendi içinde yaşamaz ! Dinimize tam hakim değilsin sanırım. Allah bizlere imanlarımız kalplerimize hapsetmek için göndermedi daha çok şey konuşulur ve öğretilir sanada vakit yok..
- Bu saldırıda amac hükümeti düşürmek için kemalizim deki insanları gaza getirip ki güzel geldiler hatta mevzular başlamdan önce Uğur Mumcunun kardeşi dikkat eden çok kan akacak dediği halde gaza geldir ve o cenazede aramıza bu fitneyi sokan dış güclerin bu karmaşılık içinde istediği şekle getirmesine tepki koyacağımıza neden kalkıp tam olarak onların isedikleri şekilde hakeret ediyorlar.Burda bir yanlışlık var amand bir malzeme geçsin elimize faturayı keseceğimiz ades belli hemen başlarına ekşiriz diye bir topluluk yoktu sanırım
Ne yoksa varmıydı...
Ben tüm azalarım ile inanıyorum orda atatürkçülük nidasıyla hedef gösterilip işte bunlara bağırcaksınız buna provaganda cümlerini haykıracaksınız diye gaza getirilen saf olduğu kadarından çok orda ruhları bedenleri düşüncleri satılık pek çok münafık yani takiye yapan vatan hainleri mevcuttur.
Ve bunlar cumhuriyetin laikliğin ve diğer değerlerin bekçisi değil o bekçiliğe dürünmüş o değerlerin arkasındaki yalancılar satılıklar dolu bunları finans edenlerdde belli
Bu ülkede bir istaiklal harbi gerek bunlar siyasetle tartışmakla çözülecek mevzular değil İlla kan akması lazım..
hürriyet
20/05/2006, 17:36
- Şeyh Sait kürt bir vatan hainliği yapmıştı biliyozda konun şeh sait kıyasına nerden çekildiğini bulamadım
Şeyh Sait aynı zamanda radikal islamcıdır ve torunları yeni ilmihal kitabını çıkardı.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak derdi Uğur Mumcu.
Ben müslümanım diyen biri dini sadece kendi içinde yaşamaz ! Dinimize tam hakim değilsin sanırım. Allah bizlere imanlarımız kalplerimize hapsetmek için göndermedi daha çok şey konuşulur ve öğretilir sanada vakit yok..
Ben dinimi kendi içimde yaşıyorum? Allah sana demokrasiyi reddet mi dedi?
ruhları bedenleri düşüncleri satılık pek çok münafık yani takiye yapan vatan hainleri mevcuttur.
O mevcutlardan biri de benim sanırım.Orada olsaydım yüzlerine tükürülecek çok insan biliyorum.Münafık da değilim, olsam bile bunu sen bilemezsin.O Allah ile benim aramda.Dil uzatmak sana düşmez, düşerse yaptığının adı ahlaksızlık olur.
Ozetle.. alico'nun soyledıgı gıbı 80 yıldır ıslam ınancına gore yasamak ısteyen ınsanların ustunde bı baskı var.. Onlar gerıcılıkle, onlar bagnazlıkla, onlar ılkellıkle suclandılar hep, hor gorulduler assagılandılar.. Tıpkı kurtler de oldugu gıbı bu baskı bı sure sonra kendı karsıtını dogurdu.. Kurtlerde bu PKK'ysa, dıncılerde ıslamı hareket..
Demek ıstedıgım, kaldırın bu baskıyı zaten bu tur hareketlerın tutunabılecegı bı zemın kalmayacak.. Basortu yasagı kalksa, ımamhatıplere unıversıte yolu acılsa bu gerılımı yasamıycaz..
Merak etmeyın, tıpkı kurtce yayını serbest bıraktıgımız zaman gıbı bu oldugunda memleket bolunmeyecek..
Bunu bu kadar abartmanın, rejım sorunu halıne getırmenın bı anlamı yok..
Kendisi dedesinin şehit olduğunu söyler, yeterli mi? Kardeşi Abdülmelik Fırat siyaset meydanında Türkiye'yi ingilizler kurdu, Şeyh Sait'in idam edildiği yere büstünü dikeceğiz dedi, yeterli mi?
Cok zorluyorsun hurrıyet.. Insan bazen hata yaptıgını kabul etmelı.. Bu soyledıgıne kargalar bıle guler..
Laikliğe göre herkes dinini kendi içinde yaşar,
Bunu biraz daha açarmısın.
Dinini içinde yaşamak nasıl oluyor.
ve bana göre de laiklik devletin herhangi bir dinin kurallarına bağlı olmadan yönetilmesidir.
buna görede ; laik bir ülkede rejim sıradan bir vatandaşa* karışamaz
* = sıradan vatandaştan kastım devletin yönetiminde rol almayan vatandaş
hürriyet
20/05/2006, 17:45
ve bana göre de laiklik devletin herhangi bir dinin kurallarına bağlı olmadan yönetilmesidir.
Sana göre değil, gerçek bu.Önceki sayfada yazdım laikliği detaylarıyla:
teokratik rejim ile demokratik rejim arasındaki fark şudur, birinde siz kendi içinizde dini yaşarsınız, diğerinde sizin seçmediğiniz din adamları devlet içinde söz sahibi olur ve 1789'dan sonra ortaya çıkan yeni anlayışlar ve açılımlar ile suistimal edilmiştir.Teokratik rejim artık ülkelerin sömürgeleştirilebilmesi için bir silah haline gelmiştir. Bu silahı bize ilk doğrultan da Şeyh Saittir, kaç saattir örnek veriyorum ama anlaşılması için zaman gerekiyor sanırım.
Merak etmeyın, tıpkı kurtce yayını serbest bıraktıgımız zaman gıbı bu oldugunda memleket bolunmeyecek..
Milli birlik ve bütünlüğün temeli dildir.Ama bunun konumuzla ilgisi yoktur :)
Cok zorluyorsun hurrıyet.. Insan bazen hata yaptıgını kabul etmelı.. Bu soyledıgıne kargalar bıle guler..
Kargalar bana ilk defa gülmüyor, herkes gülebilir yazdıklarıma ben bildiklerimin gücünü bana gülenlerden almadım.
Hasan Pulur, bugünkü yazısında (http://www.milliyet.com.tr/2006/05/20/yazar/pulur.html) geçmişi iyi özetlemiş ve geleceği iyi değerlendirmiş..
Milli birlik ve bütünlüğün temeli dildir.Ama bunun konumuzla ilgisi yoktur
Iste zaten bu anlayıs yuzunden basımıza bunlar gelıyor.. Evet kurtulus savası sonrasında bu ılke gereklıydı, bu olmadan savastan yenı cıkmıs bı toplumu bırarada tutmak belkı mumkun degıldı ama artık o gunler cok gerıde kaldı.. Bız artık temelı dıl olamayan bır bırlık ve beraberlık gelıstırebılırız.. Artık ulus devlet olmak zorunda degılız.. Artık farklılıkların farkına varabılecek kadar guclu olmamız gerekır.. Yada su saaten sonra bızım gucumuz burdan gelır..
Yanı burda bıle bırbırıne karsıt dusuncelere sahıp ınsanlar oturup beraberce bırseyler yapabılıyor.. Hıc kımse su alanın dısında kımın ne dusundugunu yada yaptıgını onemsemıyor.. Ornegın ben ıktıdar olarak "hurrıyet gıbılerın bu foruma gırmesı zınhar yasaktır" desem senden ıstıfade etmıs olmuyorum.. Aksıne bu kayıp tum forum uyelerını olumsuz etkılıyor.. Yazdıklarından ve paylasımından mahrum kalıyoruz..
Aynı sey ulke ıcınde gecerlı.. Dusman yada tehdıt olarak gordugun herkes bı deger.. Ulkeye katabılecegı cok sey var.. Oyleyse dıdısmeyı bırakıp beraberce bırseyler yapmaya calısalım.. Artık farklı olana "sen yoksun" demek gercekcı degıl.. Adam farkını anlatmak ıcın gırtlak patlacagına bırakta memleket ıcın bırseyler yapsın..
Ulke olarak daha fazla vakıt kaybı yasamayalım..
hürriyet
20/05/2006, 18:07
kurtulus savası sonrasında bu ılke gereklıydı,
KARAMANOĞLU MEHMET BEY
“BUGÜNDEN SONRA
DİVANDA, DERGAHTA, BARGAHTA,
MECLİSTE VE MEYDANDA
TÜRKÇEDEN BAŞKA DİL
KULLANILMAYACAKTIR.”
13 Mayis 1277
Artık ulus devlet olmak zorunda degılız..
Zaten fiili olarak bugün ulus devlet değiliz.
Bu iki alıntının dışındaki yazdıklarına katılıyorum.Bahçedeki çiçekleri modifiye ederken birbirimizle kavga edersek ne bahçe kalır ne çiçek kalır.Elbette en güzeli bahçeye yeni çiçekler dikmektir.
HunTER seni tebrik ederim. Artık suni gündemlerle yapay oyalama taktikleriyle bizi uğraştırıp geleceği hiç eden insanlardan bıktık. Bilim üreten üniversiteler istiyoruz, işsizliğin azaldığı ,genç kuşakların daha iyi bir eğitim aldığı okullar istiyoruz. Hata yapan yöneticilerin özür dileyip istifa edebileceği bir ülke istiyoruz. Çalıp çırpan ,köşeyi dönme ile büyüyen insan tipini gerilerde bırakmak istiyoruz.
cemaliozan
20/05/2006, 18:13
HunTER seni tebrik ederim. Artık suni gündemlerle yapay oyalama taktikleriyle bizi uğraştırıp geleceği hiç eden insanlardan bıktık. Bilim üreten üniversiteler istiyoruz, işsizliğin azaldığı ,genç kuşakların daha iyi bir eğitim aldığı okullar istiyoruz. Hata yapan yöneticilerin özür dileyip istifa edebileceği bir ülke istiyoruz. Çalıp çırpan ,köşeyi dönme ile büyüyen insan tipini gerilerde bırakmak istiyoruz.
HunTER'ı Başbakan yapalım. Bu sorunların hepsi bitsin bir çırpıda :)
hakansor
20/05/2006, 18:15
Hunter değişik biri.
Ülkede değişik, bir tuhaf olur :D
Koltuk değiştirir adamı :)
Değiştirmezse indirirler hemen :)
Benım yonettım ulkede tartısmaktan ıs yapmaya vakıt kalmaz.. Tutar herseyı halk oylamasına falan acarım.. Bı yasa gecene kadar kırkyıl beklememız gerekır..
O yuzden ıyısımı Ansugo'yu basa gecırelım.. Kendısı govde ustunde bas bırakmayacagı ıcın hedefe hız kesmeden ulasırız :)
Iste zaten bu anlayıs yuzunden basımıza bunlar gelıyor.. Evet kurtulus savası sonrasında bu ılke gereklıydı, bu olmadan savastan yenı cıkmıs bı toplumu bırarada tutmak belkı mumkun degıldı ama artık o gunler cok gerıde kaldı.. Bız artık temelı dıl olamayan bır bırlık ve beraberlık gelıstırebılırız.. Artık ulus devlet olmak zorunda degılız.. Artık farklılıkların farkına varabılecek kadar guclu olmamız gerekır.. Yada su saaten sonra bızım gucumuz burdan gelır..
evet ulus devlet olmak zorunda değiliz ama bir bütünlük için herkesin paylaştığı birşey şart. bu da ortak dildir bence. ortak gelenekler olmasın, ortak fikirler olmasın, ortak dil olmasın, ... eee, geriye ne kaldı. ortak bir yanımız yoksa ya ben ya onlar. niye paylaşayım ki?
insanlar kendi aralarında/evlerinde/köylerinde/şehirlerinde farklı farklı diller konuşabilirler ama herkesin kullandığı ortak dili de bilmelidirler. usa bu açıdan hoşma gider.
@şeyh sait aynı zamanda radikal islamcıdır ve torunları yeni ilmihal kitabını çıkardı.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak derdi Uğur Mumcu.
Arkadaşım taraflı ve yanlış kıyaslarla olaylara bakmadan duramıyorsun sanırım.
Şehsait islam adına islam dan ayrı şeyler yapması benim için şu an burda bir şey teşkil etmiyor , Bunu kıyas ile burda da örnek sunmam yanlış hatalı olan hatalıdır burda kimse şeh sait doğru yaptı demedi sanırım. Kaldıki radikalden kasıtın nedenir dinine sımsıkı sarılı ve onun çizgisinde ayrılmadan yürümeye gücünün yettiği kadar çalışan biri ise burda her kes dininin radikalidir o zaman.. Aşırıcılık zararlıdır manası ile söyledinse aşırcılıkta zararlı olmayan şey Allah'ı zikretmek ve ona kul olma yarışından önde koşturmaktır bundan kimseye zarar değil fayda vardır ve aynı şekilde yaşayan toplum ve devlet içinde fayda vardır.
Ama bazı yobaz ötesi beyinlerin din adına dinden ayrı işler yapmasının adını aşırı islamcı koyma becilliğini yapıyorsa ben bunu koyan insan da kasıt ararım o insan muhakkak fitnecidir Muhakkak Vatan Hainidir.. O insan önemli bir konumda da olsa farketmez bildiği tüm değerler üzerine savaşır öyle bir an gelirki bildiği her şey yok olur ve kendinide vatanınıda satar...
Gelelim şehh sait 'in torunlarına anlatmak istediğin nedir ? Bu ülkeden pek çok ilahiyatçı da ilhimal yazıyor ! Eğer bunlarla ilgili dedeleri gibi bölücü bir faaliyet içersinde olan amaç üzere iseler de, bunun konumuzla şu an için kıyası nedir ?. Kaldıki senin bilip söylediğini siyasi istahbaratta, devlette biliyor. Gerekli görüldüğü yerede gerektiği gibi yakalanır inş.. Bu saldırıları onların veya onlar gibi olanların yaptığını söylemeye geliyorsan şunu unutma din adına dinden ayrı yaşayan bu insanların kendi yaptıklarını kendi doğruları ile yapmışlardır kalkıp bunu radikal islamcılar yaptı ağzıyla islama mal edilecek şekilde Tv yayınların sunulması doğrumudur ? Bunu söyleyenlerin hepsi öncelikle senin kendi içinde dinini yaşa dediğin insanlar olsa , birilerinin diyemiyecem bir kesimin içinden çıkıp sesli olarak kendi içinde sessiz dini yaşayanlara İslami terör, radikal islamcı terimlerinin adına dinden ayrı yapılan şeyleri sunarak yayın yapıyorsa bunda bir terslik vardır. O zaman temelinde bu milletin kendi öz değerlerinden biri olan ve en önde gelen İslam’ı kendi içinde sessiz yaşa dediğin insanlara sesli bir şekilde onların gözlerinin içine bakarak kendi doğrularından soğutarak çirkinleştirilerek bu durumlara getirilmektedirler. Peki bu değerlerden kopan millet yarın Mustafa kemal paşanın ellerinde kuran 3 adım sonra öleceğini biliyor ve vuruşmaya sevine sevine gidiyor diyerek anlattığımız insanların bu konularda duyasızlaştırılmaları ile yarın bu vatandan da kopmayağının garantisi nedir ben söyleyim hiç, öyleki satarlar, satarız satılılrız işte bu nedenlerden ötürü bu düşüncelerin temelinde yine vatan hainliği vardır.
@Ben dinimi kendi içimde yaşıyorum? Allah sana demokrasiyi reddet mi dedi?
İslamda demokrasi vardır Peygamber dönemine bakabilirsin. Senin kendi içinde dinini yaşayamayacağını söylemedin yaşayışımızın kendi içimizle sınırlı olmadığını izah ettim beni uğraştırma parçaları birleştir!. Çözersin.
Sen kendi için de doğru İslam inancını yazarken bir başkası kendi içinde yanlış bir İslam yaşıyorsa ve şeh saitler oluşuyorsa din insanların kendi içlerinde yorumlayıp anlayacakları ve tek bir hüküm ile kapanıp işte budur yaşa denecek bir şey değil dir. Demek ki din hayatın her alanında her karesin de hatta senin tuvaletteki adabına kadar girip kaideler koyan ve içtihat'a açık mükemmel bir dinin varken bunu tüm içtihatları kapatıp hayattan uzaklaştırıp insanlara kendi içinizde buyurun yaşayın demeniz de Vatan hainlidir, Din Hainliğidir görüyorsun ya vatan hainliği öyle tek bir yönden değildir. Neden çünkü bizim peygamberimiz
Kubbil Vatan Minnel İman dedi !...
Görüyorsun ya bizde vatanı böyle sever böyle kucaklarız bize kimse kalkıp biz vatancıyız milleticiz laikciyiz demesin bizim milletimiz bu dengeyi 7 asır nasıl koruduğu belli bak ırak'a tüm dünya toplanmış ırak'ı yönetmekle baş edemiyor osmanlıda kim yönetiyordu ben söyleyim
Tek çizikli bir onbaşı üstelik kimsenin burnu bile kanamdan ... :D :D
Ve yine evet haklısınız diyorum TÜM ORTA ASYA TÜRKE İHANETİNİN BEDELENİ ÖDÜYOR ....
O mevcutlardan biri de benim sanırım.Orada olsaydım yüzlerine tükürülecek çok insan biliyorum.Münafık da değilim, olsam bile bunu sen bilemezsin.O Allah ile benim aramda.Dil uzatmak sana düşmez, düşerse yaptığının adı ahlaksızlık olur.[/QUOTE]
Estğ. Öncelikle ben burda AKP sözcüsü değilim senden çok ben gitmelerinin faydalağı olacağını düşünüyorum ama şimdi değil. O Cenazede yapılan hareket baştan aşağıya korkaklık ve fitnecilikti.
Korkallık çünkü ; bunun din adına dinden kopuk ne söylesen yapacak biri olan birine tam da bu zaman yaptıran ABD 'ye karşı KATİL ABD, KATİL İSRAİL deyip has olan düşmanınıza karşı "yemezler" mesajı vererek dimdik ayakta duruşunuzu gösterseydiniz bende kalkar alkışlardım...
Fitnecilik çünkü ; Bu söylediklerimi ordakilerde biliyor buna rağmen bundan yararlanıp hükümeti bu mazeret ile devirip kendi fikrinden insanların yönetimden olması adına milleti kandırma adına vatan haninliğidir, has olan düşmanı değil düşmanın kuklacısını ve kuklacının söde görünen zihniyetindeki kesimleri hedef alıcı suçlamak mı işte gerçek ahlaksızlık budur...
evet ulus devlet olmak zorunda değiliz ama bir bütünlük için herkesin paylaştığı birşey şart. bu da ortak dildir bence. ortak gelenekler olmasın, ortak fikirler olmasın, ortak dil olmasın, ... eee, geriye ne kaldı. ortak bir yanımız yoksa ya ben ya onlar. niye paylaşayım ki?
İki ortak noktamız olacak
1- T.C vatandaşı olmamız.
2- Bu daha önemli insan olmamız.
onlar pratikte işe yaramaz, yaramıyor maalesef.
Ortak hedefler ve cıkarlar... Ornegın dunyanın en guclu ekonomısıne sahıp ulke olmayı hedefleyebılırız.. Buda herkesın cıkarına.. Bence bırlık ve beraberlık ıcın yeterlı bı neden bu... Yada AB uyelıgı..
Zaten sorunda bıraz hedefsız kalmamız sanırım.. Ne zaman AB hedefınden uzaklastık bu tartısmalar yogunlastı..
@HunTER
Ancak bunları daha öncede konuşmuştuk ne bize orda bir pasta verirler nede bizi oraya alırlar kapısında süründürür istediğini alana kadar.
Bazılarına yobaz ca gelsede ortada bir gerçek var tüm islam ülkeleri birleşmesinden ve ortak hareket edip onlar gibi bir lik kurup karşılarında oldukmu ne burda konuştuğumuz tantanalar kalır nede ekonomi bence bizler bunu başarırız ama başarmamız istenilmiyor işte bu noktada hep aynı yere geliyoz biz istediğimiz yapımıyoruz buda bağımısız olmadığımızın açık göstergesi... Bence bu iş siyasetle çözülmeyecek çünkü ordada miletin iradesinin bir işe yaramadığını gördük...
AB üyeliği gibi gelip geçici ortak hedefler seçersen şu anki durum çıkar tabii olarak. Yada bugün herkesin çıkarına olan yarın birilerinin çıkarına dokunur, yine aynı yere dönersin. o yüzden paylaşılan şey ne olacaksa, kimsenin çıkar beklemeden benimseyeceği birşey olmalı.
Ulkeyı sevmek, ulke ınsanını sevmek gıbımı mesela? Kendı adıma bu cografya dısında baska hıc bı yerde yasamak ıstemıyorum.. (Gercı bundan baska cografya gormuslugum de yokya neyse..)
Yınede ben bu tur hedeflerın olması gerektıgıne ınanıyorum.. Hem polıtıkacıların ısı ne? Hedefın bırı bıtmeden dıgerını gostersınler..
hürriyet
20/05/2006, 19:13
Avrupa Birliğinin fikir babası Napolyon birlik düşüncesini ilk "Extinction du pauperisme" kitapçığında yazıyor.Fakat sonra AB'yi ilk ortaya atan Napolyon kısa sürede bu birliğin dağılacağını, dağılırken de geriye büyük bir enkaz bırakacağını düşünüp birlik fikrinden vazgeçiyor.Çünkü yayılış ve yerleşmenin sonu dağılıp tersyüz olmaktır.
Ben AB'ye karşıyım, ilk hedefimiz ülke birliğini sağlamak olmalı.Yoksa sonumuz iyi görünmüyor.
yoo öyle anlaman gerekmez ,Peygamber de tüm alemlerin peygamberiydi ama en çok mekkeyi severdi :)
@alico
Sende AB karsıtıydın dımı? Bak hurrıyet'te oylemıs.. Sız ıkınız devam edın oyleyse ben esımle bı sınemaya gıdıp gelıcem :)
@hürriyet
Bu dediğin güzel önce fikirler ayrılıklarını bir kenara bırakıp ortak değerlerde birleşmeliyiz.
Sonra bizleri ayrılıklara bölenler iel dinler arası diyalog yapanları kovalayıp bir an önce müslümanlar arası diyalogu tesis etmeliyiz
Sonra da islam mediniyetlerinde içinde olan türkiye merkezli ORTA ASYA BİRLİĞİ inşaa etmleyiz
Evet çok çalışmak lazım çokk.
Belli bir seviyeye gelindikten sonra, birliğe üye olan devletler arasında güçlü olan devletler, nasıl daha fazla yararlanabiliriz diye düşünmeye başlıyıp birliği kendilerine çalışır hale getirmeye çalışacakları muhtemel.. Avrupa birliğine girdikten sonra da şuanki gibi her söyleneni yapar durumda olacaksak bende karşıyım. Ama söz geçirmeye çalışıp leyhimize kullanabileceksek.. neden olmasın?
@HunTER
azuhaaa :D:D
Ben AB karşıtı değilim ben Avrupa Hristiyan Cemaatlerinin üzerimizdeki şartlı tezgahlarına karşıyım bu tezgah ile başvurduğumuz bir yere girdikten sonra ne hale gelirim bilemem Bundan ötürü uzak durman en güzeli...
@alico
Sende AB karsıtıydın dımı? Bak hurrıyet'te oylemıs.. Sız ıkınız devam edın oyleyse ben esımle bı sınemaya gıdıp gelıcem :)
Da Vinci Şifresi hakkındaki yorumlarını bekliyorum :)
cemaliozan
20/05/2006, 20:09
Da Vinci Şifresi hakkındaki yorumlarını bekliyorum :)
Hocam buna yeni bir başlık açalım.Fikir senden çıktığı için sen aç, şimdi ben çiziktirirsem olmaz. Hem burası 6 sayfa filan oldu şişti bende. :)
Baştan aşağıya okudum. Kısaca bütün herkesin provaksayon amacı taşıdığı bu saldırıyı bilmesi guzel.
Yalnız dikkatimi çeken bazı arkadaşların içine sinmemiş olan noktalarda saçmalıkları var.
1. si imam hatip konusu(vampir)
Bir imam hatip linin bir yere başkan olması ya da bir yerde soz sahibi olması neden kabullenemediğiniz bir nokta oluyor? Bir imam hatip lisesi oğrenisinin almış olduğu dersler Milli eğitim bakanlığı tarafından hazırlanmış olduğu mufredat ile eğitim alıyor. Ve eğer bunlar sizin için (sözde) tehdit ise bu Milli Eğitim bakanlığı ile ters düşmez mi?
Ne olursa olsun İmam Hatip Lisesi bahanesi altına sığınmayın. Ve normal bir liseliden bir tek farkı vardır o da fazladan dini konularda ek ders almış olmasıdır.
2. Bir şeyh sait paragrafı durmadan gecti durdu. Birincisi Mehmet Fırat çevre bakımından güçlü bir insan aynı zamanda eğitim ve siyaseti ile Türkiyenin ender insanlarından biridir. Dedesinin yaptıklarından sorumlu tutamaz ki dedesi ile ilgili tarihi sadece tektaraflı tarihlerden okuyoruz. O kısım beni ilgilendirmez. Mehmet Fıratın eger kendi halkı ile için istediği bir talep varsa bu vekil olarak onu hakkıdır. Sonuçta demokrasi bir ülke.
3. AB ile ilgili ayrıntılar. Birkaç yazı okumuştum. Açıkcası kaynak olarak veremeyeceğim özetle "AB, Türkiyedeki en buyuk tehdit olarak ilk sırada kemalizmi goruyor." Başta bana da saçma geldi ama gitgide ozgurlukleri kendince yorumlayan şahısların sayısının arttığını gordukçe buna hak evriyorum.
Türkiye için en buyuk tehdit Kemalizim adı altında dayatılan Contalardır. Ve sırf Cumhurbaşkanlığı için bugun bu provakayonları da onların yaptığını düşünüyorum.
Kemalizm den sonraki tehdit ise Şeriat adı altında bir politika yuruten tarikatlardır. Bunlar şuan faaaliyette olmazsa bile varlığı hissedilir durumdadır.
Türkiyedeki en buyuk tehdit ise Türk Ekonomisini yonlendirecek guclere sahip olan yapılardır. Açıkcası bu yapıların bazen olumlu etkileri olmuyor değil. Ama olumlu ya da olumsuz ne atanmış ne de seçilmiş olmayan bir grubun Türkiyeyi bu derece etkilemesi tehlikeli bir noktadır.
Peki burada zarar goren insalar kimler: Gorduğum kadar ile Baş ortululer şuan mağdurların başını çekiyor ardından imam hatip lisesi oğrencileri geliyor. Bu grup sanki vebalıymış gibi goruluyor.
Bunun dışında bir zamanlar hep tehdit olarak görülen ülkücülerde son zamanlarda gundemden uzak duruyordu. Şimdi onlarında yavaş yavaş bu tezgaha çekildiğini gormekteyi.
Ha bir de medya da o kadar çok yazılan çizilen şey var ki Neden se sadece VAKİT gazetesinin MANŞETleri varmış gibi.
Açıkcası benim en çok okuduğum ve benim için haberlerdeki doğruluk oranı yuksek olan bir gazete. Ve sizin eleştirdiğiniz hedef gostermeyi nedense her gazete yapıyor. Ama Kartel denen yapıulandırmanın için de sadece VAKİT yer buluyor.
Cumhuriyet Gazetesi nin de aynı şekilde...
Kısa ve özetle birileri eş zamanlı gelişen olaylarda yıpratılan hükümet gözüküyor. Kimse hükümetin yürütmüş olduğu siyasetten bahsetmiyor. Tüm dünyada iktarda olanların iktidardan olmasına ragmen türkiyedeki iktidarın neden bu derece iyi yyolda gittiğini konuşmuyor.
Nedenini ise yaklaşan Cumhurbaşkanlığı gibi geliyor bana. Baykalın bunu rejim sorunu yapması ve laiklik yemeğini yine ısıtmaya başlaması, Rahşan hanımın ve onun gibi düşünenlerin hükümeti istifaya çağırması yani tamamen Cumhurbaşkanı seçimi yüzünden.
Bu hükümet zorla da olsa düşürülmeye çalışılıyor.
Volkan Uzun
20/05/2006, 21:14
bir seyi hatirlamakta fayda var, danistay acilisinda, danistay baskani erdoganin oldugu acilisti yaptigi konusmada, tehditler aldiklarini ve devletin yardim etmediginden sitem etmisti. erdoganda bunari hep soluyorlar demisti yeni bie soylem eklendi demisti.
herseyi bir yere birakin, laiklik, yobazlik savasi vs vs, bu bile erdogan icin suc duyuruyusu yapilmasi gerektigini gosteriyor.
yazmıycam dedim ama yinede dayanamıyorum.
mehmet 23 nisanda 22 yaşında imamhatiplinin meclis başkanının koltuğunda ne işi var tartışğı konu ne? ben bu örneği ülkedeki yobaz tehditine örnek olsun diye vermiştim. ikinci olarak hunter hayatımda gördüğüm en basit insanlardan birisi olduğunu belirtmek istiyorum, yorumlara laf olsun diye orasını burasını kırpıp işine gelen tarafını yanıtlayıp işine gelmeyenleri yanıtsız bırakman bende böyle bir izlenim yarattı. diğer arkadaşların yorumlarıysa içler acısı. Gurhan takma adlı arkadaşımız bizim araştırmamamız gerektiğini, kendi düşüncelerimizle sonuca varmamız gerektiği gibi bir tavsiye bulunmuş. kendisinin eğitim durumunu çok merak ettim, ilkokulu mezunu birisi dahi böyle bir tavsiyede bulunmaz heralde. son olarak şu yazıyı paylaşmak istiyorum anlayanlara:
>>>>>>UNUTTURMA
>>>>>>
>>>>>>seçimlerden sonra yapilan iddiali ve süslü söylemlerine kanarak
>>>>>>AKP'den ümitli oldugunu söyleyenler için..... Tayyip...
>>>>>>
>>>>>>Unutanlara,
>>>>>>
>>>>>>*Elhamdulillah seriatciyiz. (21.11.1994 Milliyet) * Yilbasina
>>>>>>karsiyim. (19.12.1994 Sabah) * Ben tekkeye degil dergaha gittim.
>>>>>>(22.1.1997
>Gozcu)
>>>>>>* Ata'ya saygi durusunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok.
>>>>>>(12.5.1994Hurriyet) *10 Kasim'da yaygara kopartildi. (14.11.1994
>>>>>>Hurriyet) * Icki yasaklansin. (1.5.1996 Hurriyet) * Istanbul'u Medine
>>>>>>yapacagiz. (Akis) * Butun okullar Imam Hatip yapilacak. (17.9.1994
>>>>>>Cumhuriyet) * Ben Istanbul'un imamiyim. (8.1.1995 Hurriyet) * Mayo
>>>>>>reklami sehvet somurusudur. (6.3.1996 Hurriyet) * Milli Piyango
>>>>>>zulumdur. (29.9.1994 Hurriyet) *Taksim'deki caminin temelini insallah
>>>>>>atacagiz. (1.7.1994) *Cumhurbaskani'nin imam hatipli olacagi gunler
>
>>>>>>yakindir.(5.2.1996 Akit) *Sarik operasyonu cok komik. (15.5.1995
>>>>>>Sabah) *Yesil (kaldirim rengi) medeniyettir. (25.6.1994) *Ben
>>>>>>Meclis'in dua ile acilmasindan yanayim.(8.1.1996 Milliyet) * Imamlar
>>>>>>da nikah kiysin. (9.5.1995 Milliyet) Asagida yazi, bir Hürriyet
>>>>>>gazetesi yazarinin, 29 Ekim 2002 tarihli köseyazisindan alintidir ;
>>>>>>Bugün size ülkemizi yönetmeye talip olan bir sahsin imzasiyla
>>>>>>gönderilen oglunun nikáh davetiyesini belgeliyorum. Subat tarih
>>>>>>yanindakine bakiniz! 29 Zilkade 1421. Bugün Türkiye'de böyle bir tarih
>>>>>>kullaniliyor
>mu?
>>>>>>Zilkade diye bir ay var mi? Nedir zilkade? Arabi aylarin on birincisi!
>>>>>>1421 diye yil var mi? Yok! Nedir o? Arap takvimi! Ýste bu Tayyip ve
>>>>>>ekibi, sizin oylariniza talip. Türkiye'yi onlar kurtaracak! Ýçlerinden
>>>>>>kimi Atatürk'e hakaretten hüküm giymis,kimi sivas katliami
>>>>>>saniklarinin avukatlari, kimi yolsuzluktan, hirsizliktan yargilaniyor,
>>>>>>Tayyip ise altinlari borç aldigi (!) oglunun davetiyesinde 29 Zilkade
>>>>>>1421 tarihini kullaniyor! Hem de ''Ben artik degistim!!!'' dedigi
>>>>>>günlerden sonra. Savulun, Tayyip kafasi
>isbasinda!
>>>>>>
>>>>>>(can dündar)
Kögüdey Meygen
20/05/2006, 21:44
Ya. o bu değil de $u dolar durup dururken niye birden fırladı ki hem de bir cinayetle aynı zamanda.Bu kadar da tesedüf olmaz ki yaaa.Tam kendime güzel
bir iki bilgisayar parçası alayım derken.Yine hesabı tutturamadık.$u katil denilen mahluğu çok merak ettim.Tarihte haşhaşiler diye bir grup vardır.Bilirsiniz adamlar
haşhaşla uyuşturulur sonra uyuşturulan gidip herkesin içerisinde birisini öldürürdü.Çok ilginç bir yöntem.İnsanın aklının başında olmaması gerek.
Daha da ilginci o adam neden daha önce bu cinayeti işlemedi de tam da $'ın fırladığı benim bilgisayar parçası almayı düşündüğüm zamanda işledi.Hakikaten merak ediyorum nasıl oluyorda birisi 5-6 kişiyi vurur sonra neredeyse elini kolunu sallayarak kaçarken bir süper polis onu yakalar.Cinayetin tam olarak nasıl işlendiğini t.v.ler falan gösterdi mi?
Tam kendime güzel
bir iki bilgisayar parçası alayım derken.Yine hesabı tutturamadık.
Kögüdey Meygen vallahi hiç gülesim yoktu sayende gülmekten kendimi alamadım,allahta seni güldürsün.
Provakasyon........ Başkada birşey yok. Bir filim hazırlamışlar, içinde figüran olmamız için. Başrolleri yine birileri almış. Bakalım filimin sonu ne olacak.
Yazılanları okurken beni sasirtan sey...
Adamin biri bir suç işliyor. Ama buradaki insanlar Erdogani tartısıyor. Baglantı noktası ise Erdoganın gecmisi. Siyasetimiz o kadar çirkinleşmiş cenazede bile siyaset...Helal... Birde cenazede AKP ye karşı atılan sloganları dısardan biri duysa AKP yi bir teror orgutu sanır. Ve sucu işleyenide AKP uyesi bir terorist. Iste o zaman daha bir anlamlasıyor Erdogan icin soylenenler.. Cunku Erdogan AKP denen teror orgutunun başındaki insan oluyor..
Ben size soyleyeyim bu tartışalara Danıştay dan sonra YÖK,Tubitak,Universiteler..vb gibi atamaları Cumhurbaskanligi tarafından yapılan kurumlar da girecekler. Sanırım birilerini koltuk korkusu sardı.. Mac basladı.. Bakalım Erdogan Liderler macındaki gibi goller atabilecek mi??.. Isin kotusu bu kez Fatih Terim gibi surekli pas veren biri de yok.
Not:
Edogana suan da yuklenenleride gormustuk. Demirel / Ecevit+Rahşan / Bahçeli. Sadece bir Baykalı yi goremedim. Dili uzun ama icraatı olmayan zat.
Kolay Gelsin
Da Vinci Şifresi hakkındaki yorumlarını bekliyorum
Gıttık ama bı tek bu fılm varmıs, vazgectık gırmekten.. Zaten kıtabınıda okumamıstım.. Hanı bu kadar populer olduysa kesın bı bıt yenıgı vardır.. (Ben damıtılmıs zevklerın adamıyım :P)
ikinci olarak hunter hayatımda gördüğüm en basit insanlardan birisi olduğunu belirtmek istiyorum, yorumlara laf olsun diye orasını burasını kırpıp işine gelen tarafını yanıtlayıp işine gelmeyenleri yanıtsız bırakman bende böyle bir izlenim yarattı
:) Istersen oturup bır cay ıcelım bırlıkte.. O zaman derdını net olarak anlatırsın.. Cunku ben gercekten senı anlayamadım..
Volkan Uzun
21/05/2006, 00:33
revne, bircok kisinin bu olayla erdogan arasinda baglanti kurmasi sadece erdogan in secimlerden oonce seriatciydim sonra degistim demesi degil secildikten sonraki soylemleri.
hürriyet
21/05/2006, 01:08
...(düzeltme:hakaret etmedim ama madem istek var silerim.)
hürriyet ,kardeşim aman dikkat ,yorumlarda hakaret vb şeyler olmadıktan sonra tartışma birilerini ikna etmekten çok fikirlerin ortaya konması açısından güzeldir.
Tartışmalar her zaman birilerin haklı yada haksız olacağı yada saçma sapan olacağı (böyle dense dahi) anlamına gelmez. Her fikir söyleyeni bağlar.
Bu yüzden eğer tatsız bir sürece girildiyse(tartışmada gerilme noktaları) bırakılabilir.
Bence düzey korunmalı ve kimse fikirlerinden dolayı küçümsenmemeli yada aşağılanmamalı. Doğrusuda budur.
Ozetle.. alico'nun soyledıgı gıbı 80 yıldır ıslam ınancına gore yasamak ısteyen ınsanların ustunde bı baskı var.. Onlar gerıcılıkle, onlar bagnazlıkla, onlar ılkellıkle suclandılar hep, hor gorulduler assagılandılar.
Oncelikle islam inancina gore yasamanin ne oldugunu anlatabilirmisiniz? Bugun bayanlarin basortusu ile universitelere gidebilmesini yasal olarak onaylasalar islam inanclarina uygun mu yasamaya baslayacagiz? Peki ama basortulu bir bayanin tip okuyup erkek hastalari tedavi etmesi islama uygun mu? Yada guzel sanatlara giden bir muslumanin insan tasvirleri iceren resimler, heykeller yapmasi? Haremlik, selamligi geri getirsek; insan tasvirleri iceren butun kitaplari yaksak, heykelleri yiksak, ziynet yerlerini gosterip erkekleri gunaha soktuklari nedeni ile isteyen istemeyen butun kadinlari kara carsaflara mi sarsak acaba? Belki Kuran'in indigi dil arapca oldugu icin ezani arapcalastirmakla yetinmeyip hepimiz arapca ogrensek ve dinimizi daha iyi anlamaya mi calissak? Alevileri, siileri hor gormeye devam etsek muslumandan saymasak mi?
Bagnaz olarak anilan, hor gorulen, asagilanlara gelince; belki Ramazan'da oruc tutmayanlari dovenleri hos gormeliydik? Belki mini etek giyen bayanlari taslayanlari da? Belki kavga ederken Allah'a kufredenleri kursuna dizen bekci bes yil gibi muazzam bir cezaya carptirilmak yerine milli kahraman ilan edilmeliydi? Belki Sivas olaylari tamamen Aziz Nesin'in tahrikciligi idi, yasasin seriat sloganlari ile Madimak otelini yakanlari yalan yere gerici diye yaftaladik? Belki Danistaya saldiran avukatta islama karsi olanlarin bir fedaisi idi ve sirf saygideger gercek muslumanlarimizi karalamak icin kendini atese atmisti?
Herkesin kendi hayati, istediginize inanin. Sadece inanclariniz gercekleri inkar etme noktasina gelmesin. Bugun okuldan cok Cami'si olan, bilgisayar kursundan cok Kuran kursu olan bir ulkede yasiyorsunuz. Devlet okullarinda ogrencinin hiristiyanmi, ateist mi olduguna bakmadan zorunlu din dersi uygulanan nadir ulkelerden birisinde yasiyorsunuz. Devlet parasi ile imamhatip liseleri kuruluyor. Sonrada islam inancina gore yasiyanlarin hor goruldugunu iddia edenler cikiyor. Islami inaclari yuzunden kizlarini basortulu yada degil okula gondermeyenler basortusu istiyor. Dini politikaya alet eden bir grupta cikip bu insanlarin dini duygularini iktidar olmak ve hatta laikligi yok etmek amaci ile kullaniyor. Bu akimi dogru yada yanlis yorumlayan bir avukat danistayi basiyor islam adina can aliyor. En uzucu olani hurriyet ve v4mp1r3 I saymazsak boyle insanlik disi bir davranisi kinamak yerine komplo teorileri ureterek politik bir partinin savunulmaya calisilmasi.
Sabahi karde$ cok guzel bi konuya parmak basmissin, gercekten de, basortulu bir bayan nasil tip okuyabilir? Bence bu hukumetin degismesi lazim, cunku ileri gidecegimize geri gidiyoruz sirf tartismalar yuzunden, gecmisi belli bir insan basbakan olamaz, olmamaliydi.. degistim diyerek sadece oyun oynuyor ama saman altindan su yuruterek yaptiklari ortada..
Katil, birileri tarafindan guzelce beyni yikanmis ve kendi sonunun, yada ulkesinin ne duruma gelecegini dusunmeden haraket etmistir.
Ancak benim aklima su soru takiliyor, boyle bir suc isleniyor:
a) bunu eger birileri yaptirdiysa, neden bu kisiye son mermiyi kafana sIk demediler
a1) dedilerde yapamadimi
a2) mahsustan yaptirmadilar, daha da karissin olaylar diye
a3) buda ayri dusunulmus bi plandi.
b) kapida duran robotlar o sirada burunlarinimi karistiriyorlardi, ben avukatim diyen herkes boyle rahat gecebiliyorlarmi.. hemde bir gun once zaten dikkatleri uzerine cekmis bi kisi..
Bu dogrumu? ben bilmiyodum.. :garip:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.