PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Eceviti Kaybettik !

hakansor
19/05/2006, 11:28
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=20974

Gazete böyle bir gaf yaptı ama; benim bir takım endişelerim var !

Belki de Sn.Ecevit 'i gerçekten kaybettik. Ülkemiz Gündeminde olan üzücü Danıştay olayının gündemden düşmesine sekte olabilir, düşüncesiyle saklanıyor diye aklıma geliyor.

MEHMET
19/05/2006, 11:35
bu aralar gundemdeki olaylar rahmetli Cem karacanın şarkısını durmadan aklıma getiryor:"
bindik bir alamete
gideoz kıyamete
yol dediğin yol gibi
ulaşmalı bir yere
biz dön baba dönelim
geliyoz aynı yere
bu döngü kısır döngü
başı varda sonu yok"

abdagli
19/05/2006, 11:48
+1 @mehmet....

sLosH
19/05/2006, 12:06
Akşam gazeteside kaybettik diye başlık atmış iç sayfada da baya yer ayırmış fakat yogun bakım da (saat itibari ile 12:04)
-Beyin kanaması geçiren Bülent Ecevit ameliyattan sonrayoğun bakım ünitesinde solunum cıhazına bağlandı. (Habertürk 12:04)
Geçmiş olsun

Peki şimdi bu hata ise ben bir daha nasıl güvenip alıcam ve okuyacağım, almayacagım tabi.
Yada maksat nedir?

hürriyet
19/05/2006, 12:07
Karaoğlan ölmedi daha yaşayacak Allah'ın izniyle, ama dünkü hali beni kahretti. Ülkeyi şöyle veya böyle yönetsin herkesin iç dünyasında bir kahraman vardır, benim kahramanlarımdan biri de Bülent Ecevit.Daha ilkokulda büyüklere saygı küçüklere sevgi yemini ederiz ama unutmayalım Karaoğlan'ı çok afedersiniz ta**ak oğlanı yapan medyayı.

boşluğa bulut buluta yağmur
yağmura toprak ne güzel uymuş

gündüze güneş güneşe tarla
tarlaya başak ne güzel uymuş

başağa buğday buğdaya insan
insana emek ne güzel uymuş

emeğe eylem eyleme yürek
yüreğe sevgi ne güzel uymuş

hürriyet
19/05/2006, 12:12
Peki şimdi bu hata ise ben bir daha nasıl güvenip alıcam ve okuyacağım, almayacagım tabi.
Yada maksat nedir?

Lanet olsun Akşam gazetesine ve tüm medyaya. 3 Tane daha fazla satabilmek için girmedikleri kılık kalmaz, mahalle bakkalındaki dürüstlük, erdem ve esnaf zihniyetini koskoca holdinglerde bulamazsınız, o kadar alçak ve acizdirler.

MEHMET
19/05/2006, 12:16
Bizim ülkemizde genel de ölen kişinin arkasından yapmış olduğu buyuk hataları sanki yapmamış gibi "rahmetli büyük adamdı ya da Rahmetli olmasa Türkiyenin hali ne olurdu gibi" lafları çok duyduk. Örneğin: Turgut Özal, İsmet inönü, Ahmet Kaya, Alparslan Türkeş vs. gibi.
Ama şimdi görüyorum ki Ecevit için de aynı olanlar daha tam vefatı kesinleşmeden yapılmaya başladı.
Ben açıkcası Ülkemizin bu durumda olduğu için ne Eceviti ne de Özalı sevmişimdir ve seveceğimdir. Daha dün kü krizleri ve şuan olabilecek krizlerin sebeplerinin onlar olduğunu ve olacağını da unutmayacağım..

cemaliozan
19/05/2006, 12:26
herkesin iç dünyasında bir kahraman vardır, benim kahramanlarımdan biri de Bülent Ecevit.

Hocam avatarın altında yer diye yazan yere bakınca bir an karaoğlanla sülo'yu karıştırdığını sandım. :)

Medyaya kızmayalım, muhteremi askeri hastahaneye yatırmışlar, doğru bilgi alamamaları gayet normal değil mi?

hürriyet
19/05/2006, 12:26
@mehmet, Tarih siyasallaşmaz ve kişiselleşmez, hele yakın tarihin mucidi yazdığınız kimseler değildir ve onlara 10 düzine daha siyasetçi eklemek mümkün ama beni rahatsız eden esas mevzu bu değil, kimin kimi neden sevdiğini bilmeden kimin kimi kara gözlü yapıp yapmadığını tahlil edip bi de yazıyorsanız ya çok düşünmeden talihsiz saldırganlıklar sergilemekten rahatsız değilsiniz ya da kafanız birşeye bozulmuş burada gereksiz tartışmalara başlamak istiyorsunuz.Her iki durumda da biraz saygı ve hoşgörü göstermenizi tavsiye ederim.

Ansugo
19/05/2006, 12:56
Eh, Ecevit'in de yaşı gelmiş. Bu yaştan sonra adı beyin kanaması olur, kalp krizi olur, bir şekilde birşeyler olur. Ölürse toprağı bol olsun, yaşarsa artık siyasette olmadığı için benim için bir anlamı yok, aynen benim yaşayıp yaşamamamın onun için bir anlamı olmadığı gibi.

cemaliozan
19/05/2006, 13:07
Eh, Ecevit'in de yaşı gelmiş.
Geçenlerde 122 yaşında bitlisli nene haberini hatırlayınca karaoğlanın da daha yaşaması muhtemeldir. Ancak kıstaslar için muhteremin yaşadıkları (darbeler, kıbrıs harekatı, siyasi çekişmeler vs.) ve Rahşan Hanım faktörü önemli. Bencede ölürse toprağı bol olsun...İyi adamdı.

Bilirsiniz sizde o fıkrayı. :

Adamın biri ölmüş. Tam gömecekler imam usulen cemaata sorar.
- Nasıl bilirdiniz.
- İyi bilirdik ...........
- Gömün o zaman ........

Birden aklıma geldi. :) Daha ölmediği için ölünün arkasındanda konuşmak istemem doğrusu. 80 li yıllarda 10 lu yaşlardaydım. Muhteremi o zamandan beri tanırım. Allah şifa versin.

MEHMET
19/05/2006, 16:15
Karaoğlanın sırf dürüstlüğü yüzünden onca hatasını goz ardı edemem. Türkiyenin en buyuk krizleri nedense onun hükümeti zamanlarına denk gelmiştir. Ben sırf ölüm döşeğinde diye geçmişteki hatalarını gormezlikten gelemem.
Herkes ölümü mutlaka tadacaktır.

Meteryus
19/05/2006, 16:35
ölmüş olup olmamasının benim için bir anlamı yok ki zaten , siyasetten çekilen her siyasetçi çekildiği ana kadar yaşıyor sayılır , "Demirel'de sanırım bunun için demeçler verip duruyor. "

Ansugo
19/05/2006, 16:35
Herkes ölümü mutlaka tadacaktır.

Ben birkac sene oncesine kadar siyasetciler olmuyor, ya asiliyor ya da birsekilde olduruluyor saniyordum. Sonra I. Inonu'nun cok eski zamanlarda eceliyle oldugunu ogrendim. Ondan sonra anladim ki meger siyasetciler oledebiliyormus.

acemi
19/05/2006, 17:04
Karaoğlanın sırf dürüstlüğü yüzünden onca hatasını goz ardı edemem. Türkiyenin en buyuk krizleri nedense onun hükümeti zamanlarına denk gelmiştir. Ben sırf ölüm döşeğinde diye geçmişteki hatalarını gormezlikten gelemem.

Ama bunlari da şu günlerde gündeme getirmek, pek de uygun bir davranış olmaz.

MEHMET
19/05/2006, 17:53
Ama bunlari da şu günlerde gündeme getirmek, pek de uygun bir davranış olmaz.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=158013

BoraN
19/05/2006, 20:48
@MEHMET: Pek ilgisi yok gibi bu iki konunun. Biri ölüm döşeğinde bir insan diğeri hükümet. Dolayısıyla arada muazzam bir fark var.

Yanlışlar varsa (ki var!), bunun tek sorumlusu yoktur elbette. Daha geniş düşünmek gerekir. Dönemin şartlarını ve ülkenin durumunu da göz önüne almak gerekir.

Eğer 1970'lerde Türkiye sıkıntılı bir dönem geçirmişse, bunun arkasında Selçuklular'ın ve Alparslan'ın 1070'lerde eksik yaptığı birşeyler de vardır mutlaka...

Revne
19/05/2006, 22:41
@MEHMET: Pek ilgisi yok gibi bu iki konunun. Biri ölüm döşeğinde bir insan diğeri hükümet. Dolayısıyla arada muazzam bir fark var.

Yanlışlar varsa (ki var!), bunun tek sorumlusu yoktur elbette. Daha geniş düşünmek gerekir. Dönemin şartlarını ve ülkenin durumunu da göz önüne almak gerekir.

Eğer 1970'lerde Türkiye sıkıntılı bir dönem geçirmişse, bunun arkasında Selçuklular'ın ve Alparslan'ın 1070'lerde eksik yaptığı birşeyler de vardır mutlaka...
cok iyimser dusunuyorsunuz. Ama atalarımız bosuna mi demiş yigidin hakkını yiğide ver diye.

MEHMET
19/05/2006, 22:49

Aslında ilgi şöyle kurulabilir: Eski başbakanın ölüm yatağında olmasına ragmen hanımının çıkıp bir TV nin canlı yayınında ortalığın toz duman olduğu bir konu da Hükemeti istifaya çağırıyorsa ve bu size gayet normal bir tepki olarak geliyorsa o zaman benim tepkimi de gayet normal karşılamanız gerekiyor.
Benim sadece tepkim büyük krizlere sebep olan liderlerden birinin daha once oldukten sonra halk taraftan gönüllerde taht kurmaya başlamasını açıkcası sindiremiyorum.
Karaoğlan dürüst olabilir. Namuslu olabilir ama bu onun geçmişte kötü bir yonetici ve ya lider olmadığı anlamına gelmez. Bunu neden kabul etmek zor olsun ki?

hürriyet
19/05/2006, 22:50
hükümetin istifası ayrı bir konu başlığıdır, o mevzuyu buraya taşımak ayrı bir terbiyesizliktir ve Rahşan Ecevit'in yürekten gelen dileğinde siyasi muhasebe aramak sancılı karınlara mahsustur.

ayrıca, bizim acılarımıza saygı göstermeyenin karın ağrısı dinseydi üzülürdüm zaten.

MEHMET
19/05/2006, 23:03
hükümetin istifası ayrı bir konu başlığıdır, o mevzuyu buraya taşımak ayrı bir terbiyesizliktir ve Rahşan Ecevit'in yürekten gelen dileğinde siyasi muhasebe aramak sancılı karınlara mahsustur.

Uslubuna dikkat et. Ecevitteki terbiyeyi ornek al. Orta da cenaze yok bir şey yok. Ne acısından bahsediyorsunuz. Paranoyaklaştınız mı? Burası acınızı paylaşacak yer değildir. Özel mesaj atarakta bir şeyler ifade etmişsiniz. Ben size orada sayglı olmanız söylemiştim. Uslubunuzu bozmadan efendi efendi yazın. Ölümün herkes için mutlak olduğunu ve ansugonun da belirttiği gibi yaşı vadesi gelmiş bir insan için normaldir.

hürriyet
19/05/2006, 23:37
Üslubuma gayet dikkat ediyorum, bu dikkati kendinde bulması gereken kişiden uyarı almak da ayrıca enteresan.Terbiyesizliğe terbiyesizlik demek sizi incittiyse üzgünüm ama bunu mutlaka birinden duyacaktınız.

Ayrıca kusura bakma bu kadar alçak saldırganlıklara "efendi efendi" cevap veremiyorum, eminim çok da kırılmadın buna, hayır kırıldıysan ve bir tutam nezakete ihtiyacın varsa bu kadar tartışma gayretlerinden sonra, ben daha fazla kırmayayım kalbini benden senin için bu kadar Mr Mehmet, bundan sonraki tartışmalarınızda esenlikler dilerim.Hatta ben en iyisi uzun bir süre "hayata dair" başlığından uzak durayım.

Meteryus
19/05/2006, 23:59
Aslında ilgi şöyle kurulabilir: Eski başbakanın ölüm yatağında olmasına ragmen hanımının çıkıp bir TV nin canlı yayınında ortalığın toz duman olduğu bir konu da Hükemeti istifaya çağırıyorsa ve bu size gayet normal bir tepki olarak geliyorsa o zaman benim tepkimi de gayet normal karşılamanız gerekiyor.
Tartışmayı uzatmak istemiyorm nitekim ecevit daha ölmemiş , ölseydi de "iyi adamdı, çok hizmet etti iyi kötü çabaladı, vah vah " gibi yuvarlak laflar eder geçerdim, ama Rahşan hanım hastanede bunları söylediyse MEHMET'in yazdıklarına katılmamak elimde değil.

MEHMET
20/05/2006, 00:02
Üslubuma gayet dikkat ediyorum, bu dikkati kendinde bulması gereken kişiden uyarı almak da ayrıca enteresan.Terbiyesizliğe terbiyesizlik demek sizi incittiyse üzgünüm ama bunu mutlaka birinden duyacaktınız.

Ayrıca kusura bakma bu kadar alçak saldırganlıklara "efendi efendi" cevap veremiyorum, eminim çok da kırılmadın buna, hayır kırıldıysan ve bir tutam nezakete ihtiyacın varsa bu kadar tartışma gayretlerinden sonra, ben daha fazla kırmayayım kalbini benden senin için bu kadar Mr Mehmet, bundan sonraki tartışmalarınızda esenlikler dilerim.Hatta ben en iyisi uzun bir süre "hayata dair" başlığından uzak durayım.
Tamamen acziyetini goruyorum ve saçmaladığını da sen bile biliyorsun. Hadi canım güle güle ve içine sindirimediğin konuları da okuma.Güle güle

turker
20/05/2006, 00:07
siyaset insanın ruhuna işliyor demekki bir süre sonra.

cemaliozan
20/05/2006, 00:31
siyaset insanın ruhuna işliyor demekki bir süre sonra.
Eğer dediğin gibi oluyorsa ayvayı yedik, bunlar öbür taraftada siyaset yaparlar. Malüm beden ölür ruh ölmez diye bir inanış var. Halimiz nice olur sonra ? Düşünsene memuru işini bilen turgut, hanımın sözünden çıkmayan karaoğlan ve çoban sülo. Diğerlerini saymıyorum bile. Hepsi bir araya gelse öbür tarafta ortaya çıkabilecek söyleme bakar mısın ?

- Benim memurum, benim işçim, benim çiftçim, benim zebanim, benim meleğim
- Cehennemde odun vardıda bizmi yanmadık
- dün dündür bugün bugün, onlar dünyada kaldı
- Benim zebanim işini bilir.
- Aziz ve muhterem din gardaşlarım, ben size demiştim, bugünün yarınıda var demiştim, bizde yanıyoruz amma bir farkla, biz içten yanıyoruz demiştim.
- Cehennemdede cezasını evinde çeksin, malüm çok yaşlı ve hasta
:)

Ansugo
20/05/2006, 01:24
Bence boyle bir konu icin birbirinizi kirmaniz gereksiz. Belki ben olaya biraz duyarsiz yaklastigim icin anlayamamis olabilirim. Ama gercekten okuyunca gereksiz yere sert konusuluyor gibi geldi.

Biz isimize bakalim ... mi?

alico
20/05/2006, 09:44
İdeolojilerinide yapmış olduğu siyasetlerini de hiç bir zaman beğenmedim.
acil şifalar..

@cemaliozan
Malüm beden ölür ruh ölmez diye bir inanış var.

Reis kaba bir tabir olarak görüyor bazıları ama merak ettim sen ateistmiydin yoksa semavi dinlerin en genel kaidelerinden biri olan bu inanıçtan çok farklı bir inancamı sahipsin ?

Ömer
20/05/2006, 10:43
onu bunu bilmem adam bu ülke için kimine göre iyi şeyler kimine göre kötü şeyler yaptı epeydir çok hasta artık elinden bişey gelmiyor bana göre onun için ölüm bir nevi kurtuluş

alico
20/05/2006, 11:00
ölüm bir nevi kurtuluş

kurtuluş'un bu olacağını bilsem bir dk yaşamam vaaz moduna geçmiş gibi eleştiri almayım ama bu kalıplaşmış sözlerin taburlarını kırmamız gerekiyor... :)

acemi
20/05/2006, 13:15
ama Rahşan hanım hastanede bunları söylediyse MEHMET'in yazdıklarına katılmamak elimde değil.
Rahşan Hanım bunları söylediyse bile kabahatin onda olduğunu sanmıyorum. Haber kanalları/programları, haber vermek için değil, propaganda için kullanılıyor. Rahşan Hanım'in öyle demesini, kendi stratejisi için uygun bulan bir haberci, uygun sorular ve yönlendirmelerle, o lafları dedirtip sonra da haber olarak, sadece cimbizla seçilmiş o bölümleri vermiştir muhtemelen. Aynı paparazi programlarında olduğu gibi...

Normalde bir haber programinda, "hain saldırı", "terör örgütü PKK", "sözde Ermeni Soykırımı İddiası" gibi habercinin yorumunu taşıyan sözlerin olmaması gerekir. O sadece haberi, olduğu gibi ve çarpıtmadan vermeli, değerlendirmeyi dinleyici yapmalı. Öteki türlü, bunun adı habercilik olmaz.

Bu olayı da, bizdeki habercilerin (!) çalışma ahlaklarından kaynaklanan bir durum olarak değerlendirmek yerinde olur bence.

cemaliozan
20/05/2006, 13:45
İdeolojilerinide
@cemaliozan
Malüm beden ölür ruh ölmez diye bir inanış var.
Reis kaba bir tabir olarak görüyor bazıları ama merak ettim sen ateistmiydin yoksa semavi dinlerin en genel kaidelerinden biri olan bu inanıçtan çok farklı bir inancamı sahipsin ?

sizin inancınız size benimki bana. Sadece Göktürklerin gökteki tanrısına inanmadığımı bilmen yeterli üstat. :)

BoraN
20/05/2006, 23:19

Eğer Ecevit hasta yatağında hükümeti istifaya çağırsaydı o zaman tuhaf olabilirdi. Ancak eşinin söylemesinde pek bi tuhaflık görmüyorum.

'Eşim hasta olduğundan hiçbir konuda konuşmayacağım!' demesi daha tuhaf olurdu açıkçası.

Benim sadece tepkim büyük krizlere sebep olan liderlerden birinin daha once oldukten sonra halk taraftan gönüllerde taht kurmaya başlamasını açıkcası sindiremiyorum.
Karaoğlan dürüst olabilir. Namuslu olabilir ama bu onun geçmişte kötü bir yonetici ve ya lider olmadığı anlamına gelmez. Bunu neden kabul etmek zor olsun ki?

Menderes, Türkeş, Demirel vb. de zamanında birtakım krizlere neden olmuştu. Ancak bugün cadde ve sokak isimlerinden tutun, hava alanı ve kültür merkezlerine kadar her yerde isimlerine rastlamak mümkün. Suni kahraman yaratmaya bayılıyoruz nedense. Hal böyleyken Ecevit'in de en az diğerleri kadar buna hakkı var bence. :)

Ayrıca Türkiye 1938 sonrası iyi bir yönetim görmüş müdür ki, sadece Ecevit'e kötü diyebilelim!!?