PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Elveda ACDsee :)

xXx
15/05/2006, 11:22
Cogunlugumuzun (ve benım) dısktekı ımaj dosyaları goruntuleme/kataloglama vb. ısler ıcın kullandıgımız program olan acdsee kanımca 3.2 den sonra gerek arayuz gerekse ıvır zıvır bır suru fazlalık yuzunden kullanımı tad vermeyen bır programa donusmustu, bende alternatıflerını uzun sure ınceledım ve irfan dahıl bırcok programı denedım fakat hıcbırınde acdsee nın kullandıgım surumundekı (3.2) bende alıskanlık yapan ozellıklerı bulamadım ve tabıkı gene uzun bır sure eskı surumu kullanmaya devam ettım bu aradada ufak ufak arastırmalar yapıyordum tabıkı, ve sonunda acdsee nın yerını alabılecek gucte, ucretsız bır program buldum.

ismi

FastStone

bendekı surum : 2.30
oturmus surum: 2.50
beta surum : 2.60

boyut : 2.9 mb.
lisans : Ucretsiz
reklam? : Spy adware banner vs. yok temiz.
adresi : http://www.faststone.org/

sımdı bu programı "olmassa olmazlar" baslıgınada yazmayı dusundum fakat arada kaynamaması gereken bır program olarak gordugum ıcın ayrı bır baslıkta yazmayı uygun gordum.

ozellıklerını uzun uzadıya yazmak ısterdım ama ofıste malum fazla fırsat olmuyor ama mutlaka kurun deneyın kurcalayın, ozellıklede program ıcınden herhangı bır ımajı tam ekran modunda goruntulerken fareyı ekranın alt ust sag sol kısmına bır goturun :)

Predator
15/05/2006, 14:30
FastStoneu denemedim ancak uzun süredir Google'ın picasa'sını kullanıyorum. Benim için olmazsa olmazlardan...

http://picasa.google.com/

Ayrıca ihtiyaç duyanlar için türkçesinide yükleyebiliyorsunuz.

alico
15/05/2006, 14:56
Esas olmassa olmaz mouse'nuz ile sağ tıklatınca hiç bir program açılmasını bekelemeden sizlere gösteren pratik ve hızlı olan acdsee'nin media power tolls programında bulunan picawiew3.0 porgramıdı !

Tüm resimleri seçer anından topluca rezise yapar kataloglar yani pratikliği ile sizi bir pogramı bekletmedeki acizliğinden kurtarıyor... ben bunu kullandım kullanalı acdsee kendi programını açmıyorum.

yesilvadi
15/05/2006, 16:28
FastStoneu denemedim ancak uzun süredir Google'ın picasa'sını kullanıyorum. Benim için olmazsa olmazlardan...

http://picasa.google.com/

Ayrıca ihtiyaç duyanlar için türkçesinide yükleyebiliyorsunuz.

sizce neden bir resim görüntüleme programı siz güzel güzel bilgisayarınızla uğraşırken arka planda tonla bilgiyi ne idüğü belirsiz bir yere götürür. google iyi programlar yapıyor tamam. ama bilgi güçtür ve o hiç durmadan güçleniyor, siz isteseniz de istemeseniz de.
vel hasıl google programlarını kullanımıyorum kullanmayı tavsiye etmiyorum.

karavanabatu
15/05/2006, 16:43
Ben IrfanView kullanıyorum ve çok hızlı. Kullandığım pek bir fonksiyon yok zaten. Zoomdan başka şimdilik hatırlamıyorum başka fonksiyon kullandığımı. ACDSee 6 yı kullandım en son ama çok kasıyordu.

pirilti
15/05/2006, 17:20
bende bir ACDsee classik kullanıcısıydım 2.3 ten yüksek sürümünü hiç kurmadım
zırt pırt bir pencere çıkıp duruyordu :)
ACDsee silinmiştir hoşgeldin http://www.faststone.org/ ama kefil olduğumu sanmayın bende daha bugün kurdum..

Meteryus
15/05/2006, 20:36
Acdsee 3.2 de çakıldım bende , halen bu sürümü kullanıyorum, picasayı kurdum ve denedim ama bu "media editör" müdür nedir, beni de şüphelendirdi.

hakansor
16/05/2006, 09:16
Faststone u kurdum ama içim ısınmadı. Acdsee iyi yaw.

xXx
16/05/2006, 10:01
picasa yıda denedim ama binlerce imajla ugarasanlar ıcın degıl dıye dusunuyorum normal ev kullanıcısı ıcın evet ama piksel manyakları ıcın hızlı degıl tabi birde fw ın gosterdıgı neudu belırsız baglantılarda var.

hakansor, ısınırsın emınım istersen bi skin degistir ;)

pirilti
16/05/2006, 10:41
evet evet "win class" ısınıyor insan..

HunTER
16/05/2006, 11:41
Bana XP'ın resim ve faks goruntuleyıcısı yetıyor acıkcası.. Zaten explorer'da da onızleme ve kucuk resım destegı var..

MEHMET
16/05/2006, 13:28
Bana XP'ın resim ve faks goruntuleyıcısı yetıyor acıkcası.. Zaten explorer'da da onızleme ve kucuk resım destegı var..
XP nin resim ve faks goruntuleyıcısını sadece ben mi kullanıyorum diye kendi kendime soyleniyordum ve bir an kendimi garip hissetmiştim. Neyse ki benden başka kullanan varmış bana da resim ve faks goruntuleyıcısı yeterli.

Predator
16/05/2006, 13:41
resim ve fax görüntüleyicisi Resimleri görüntülemek, kesmek, çevirmek için yeterli ancak, çoklu isim değiştirme, toplu boyutlarını, uzantılarını değiştirme, web albümü yapma gibi işler için yetersiz kalıyor + grafik editörleri ile görüntüleyiciler arasında kalan bu programlarla artık başlangıç seviyesinde düzeltmeler, derlemelerde yapıldığı için yeterli olduğu kanısında değilim, Bu tarz işleri çok olmayan kişiler için ideal

Faststoneu indirdip kurdum, boyutlarına göre kabiliyetli ancak ben sık kullandığım programların biraz göze hitap etmesini severim bu yüzden picasa halen 1nci tercihim. Arşive attım.

alico
16/05/2006, 14:50
birde acdsee'nin bu arabirimi kurmanızı rica ediyorum, zamanla ne kadar paratik ve kullanışlı ve hızlı olduğunu görceksiniz.

örneğin bulunduğumuz yerdeki bir programdanr open bassak mesala dw de açılan dosyalarda resimlerin üzerine sağ clickleyip önizlemesine bakailiriz ayrıca hemen orda resize yapar veya türünü değişebiliriz. istersek topluca işlemler ve daha fazlası...

www.thealico.com/acdmpowertools.rar