oguzoztekin
13/05/2006, 13:09
Öncelikle herkese selamlarımı sunuyorum
Eskiden kart yöntemiyle çalışan dokuma makineleri vardı bu kartların üzerindeki delik olan ve olmayan yüzeye göre makine motif işlerdi şimdiyse bu işlemi elektronik ortamda işlemcilere yaptırıyoruz
kusura bakmayın elektronikçiyim ama programlama işinde çok acemiyim
Şimdi
Anladığım kadarıyla bu işlemcilerin çalışma şekli
mesela işlemci eğer 32 bitlikse bu işlemcinin önceden tespit edilmiş 32 adet bacağı gerilim var yada gerilim yok şeklinde bacaklarındaki elektriğe göre yorum yapıyor doğrumu anlamışım eğer öyleyse benim hiçbir yazılım diline ihtiyacım olmaz bu şekilde program yazabilirim
burada problem sanırım herhengi bir işlemcinin nasıl davrandığını tam olarak anlamam gerekiyor
birde diskte kayıtlı olan 1 ve 0 lar hangi düzende işlemciye uygulanıyor
bu uygulama sırasında register dediğimiz unsurlarmı devreye giriyor
ve registerlerin çalışma prnsipleri nasıldır
kusura bakmayın sorularımın kesinlikle cahilce olduğunun farkındayım fakat ne yapayımki doğru kelimeleri bulmakta inanın çok zorlanıyorum
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
:garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip:
Eskiden kart yöntemiyle çalışan dokuma makineleri vardı bu kartların üzerindeki delik olan ve olmayan yüzeye göre makine motif işlerdi şimdiyse bu işlemi elektronik ortamda işlemcilere yaptırıyoruz
kusura bakmayın elektronikçiyim ama programlama işinde çok acemiyim
Şimdi
Anladığım kadarıyla bu işlemcilerin çalışma şekli
mesela işlemci eğer 32 bitlikse bu işlemcinin önceden tespit edilmiş 32 adet bacağı gerilim var yada gerilim yok şeklinde bacaklarındaki elektriğe göre yorum yapıyor doğrumu anlamışım eğer öyleyse benim hiçbir yazılım diline ihtiyacım olmaz bu şekilde program yazabilirim
burada problem sanırım herhengi bir işlemcinin nasıl davrandığını tam olarak anlamam gerekiyor
birde diskte kayıtlı olan 1 ve 0 lar hangi düzende işlemciye uygulanıyor
bu uygulama sırasında register dediğimiz unsurlarmı devreye giriyor
ve registerlerin çalışma prnsipleri nasıldır
kusura bakmayın sorularımın kesinlikle cahilce olduğunun farkındayım fakat ne yapayımki doğru kelimeleri bulmakta inanın çok zorlanıyorum
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
:garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: :garip: