Tam Sürümünü Görmek İçin : Google: Microsoft bizi Netscape sanmasın
kamilozcan__
12/05/2006, 17:47
Google Microsoft kapışması hız kazandı.
Ayrıntılı bilgi : NTV (http://www.ntv.com.tr/news/372922.asp)
Daha öncede google Microsottu dava ediyor adı altında başlık açmıştım,
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=28939
işler dahada ilerliyor gibi geliyor bana, bu iş daha çok uzar bu vista beta microsofta bela olacak galiba. :) Rant ve Pazar kavgası.
Zerzevat Adam
12/05/2006, 18:50
Olayı özetleyeyim...
Google "ben üretirim" diyor ve üretiyor. Microsoft ise üretmek yerine "erteliyor ve laf atıyor".
Yani Microsoft onca laf atacağına, iki kelam iş yapsaydı Google'ın ekmeğine yağ sürmüş olmazdı.
dreammaker
12/05/2006, 19:15
Belki de kuşu havada iken vurmak istiyordur. Biraz daha beslensin :)
Microsoft'u her ne kadar elestirsek de pazarlama stratejisini en iyi uygulayan firmalardan biri sonuçta. İlerde teknoloji bu olacak demiyor, teknoloji bu diyor dayatıyor ve siz buna uyacaksınız diyor. Zaten, microsoft un yönetim kadrosu da arama pazarına girmekte geç kaldıklarını söylüyor. Ama eğer bir yerde pasta varsa büyük abi yemek isteyecektir pastayı.
Google endiselenmekte haklı, sonuçta çıktığında piyasada yaygın olacak bir tarayıcının msn search e yonlendirmesi belki, internette ara vurgusunu google da araya çeviren bir akımı durduracak google da ara vurgusunu msn search te ara yapacaktır. Google'ın yerinde kim olsa çekinmek durumunda.
Google'ın en büyük silahı bu işi şuan en iyi yapıyor olmak. Ama bu da yeni silahlar çıkana kadar geçerli.
Olayı özetleyeyim...
Google "ben üretirim" diyor ve üretiyor. Microsoft ise üretmek yerine "erteliyor ve laf atıyor".
Yani Microsoft onca laf atacağına, iki kelam iş yapsaydı Google'ın ekmeğine yağ sürmüş olmazdı.
Ömer Micrososft koskoca bir işletim sistemi üretiyor. Biri site yapıyor diğeri bina.
Zerzevat Adam
12/05/2006, 19:58
Benim dediğim de o. MS'in işi temel olarak işletim sistemi yapmak. İşletim Sistemini hep erteliyor, bunun dışında Google ile aynı kulvarda olduğu MSN var. MSN konusunda da geriden takip ediyor, yenilik yapamıyor, portal mantığından kopamıyor.
Sadece laf atarak olmaz. Ya sadece işletim sistemi yapsın, ki onu da senelerce erteliyor, ya da arama motoru vs.de yapıyorsa onları da geliştirsin, ama işletim sistemini de yapsın.
Meteryus
12/05/2006, 20:00
Microsoft la rekabet etmek , daha doğrusu microsoftun google ı rakip olarak görmesi google'ın hoşuna gidiyor sanırım.
Bakış açın mukemmel. insan bu kadar basit düşünür ne diyeyim
Zerzevat Adam
12/05/2006, 20:46
Basit düşünmek mi? Google'a karşı ettiği sözler, açtığı davaların yenileri gün geçmeden ekleniyor. Peki ya bu kocaman yazılım firmasının Google'a karşı adam akıllı, işe yarar ve yaratıcı bir proje geliştirmişliği var mı?
Örneğin GMail, "eposta" hizmetini ilk veren sistem değil. Hotmail daha yaygın, Yahoo ise daha da yaygın. Peki neden insanlar GMail'i daha çok konuştular? Neden Hotmail ve Yahoo alanlarını genişletmek zorunda kaldı?
GTalk'ta yeni değil. MSN ve Yahoo Messenger zaten vardı. Fakat GTalk'u GMail içinden kullanabiliyoruz, ben MSN'de böyle bir şey hatırlamıyorum.
Google Earth ve Google Maps'te insanların hayatlarını değiştiren sistemlerden. Hatta GPS sistemini sadece "ajanların" kullanımıyla sınırlanmadığını anlamamızı sağlayan sistem.
esmaeild
12/05/2006, 22:06
Bence Windowsu bir kişi yazıyor. geri kalan binlerceside help kısımlarını :)
Basit düşünmek mi? Google'a karşı ettiği sözler, açtığı davaların yenileri gün geçmeden ekleniyor. Peki ya bu kocaman yazılım firmasının Google'a karşı adam akıllı, işe yarar ve yaratıcı bir proje geliştirmişliği var mı?
Örneğin GMail, "eposta" hizmetini ilk veren sistem değil. Hotmail daha yaygın, Yahoo ise daha da yaygın. Peki neden insanlar GMail'i daha çok konuştular? Neden Hotmail ve Yahoo alanlarını genişletmek zorunda kaldı?
GTalk'ta yeni değil. MSN ve Yahoo Messenger zaten vardı. Fakat GTalk'u GMail içinden kullanabiliyoruz, ben MSN'de böyle bir şey hatırlamıyorum.
Google Earth ve Google Maps'te insanların hayatlarını değiştiren sistemlerden. Hatta GPS sistemini sadece "ajanların" kullanımıyla sınırlanmadığını anlamamızı sağlayan sistem.
Ben google çok kötü ya da çok iyi demiyorum. ya da MS bunu yapmış gog şunu yapmış o bundan daha iyi yaptı demiyorum.
Benim sadece güldüğüm nokta senin bu iki firmayı karşılaştırman.
Ayrıca milyarlarca insana hitap edecek yazılımları ureten firmaların stratejilerini çok kısa ve basit cümleler anlatmış olman. Bu kadar basit değil Ömer. Dünyanın tümü tarafından kabul görülen bir firmanın yol stratejisini basit bir kaç cümle ile ifade etmen çok komik.
MS arama motoruna onem vermeye başlamış google tutuşmuş. Bunu da haber yapmış. Ama sen tutmuşsun vista yı getirip olaya karıştırıyorsun. Bu salatalığı alıp yoğurta katıp sonra cacık yapmaya benzemez:)
Bahsettigin ornekler cok basit. Ornegin hotmail trend degil, her zaman trend olmus bir servis. 10 kusur yildir varolan birsey neden merak uyandirsin ki? Zaten herkesin birkac tane hotmaili varken :)
Messengerdan bahsetmense oldukca garip. Zira "herkesin ICQ'su" varken MS MSN messenger ile ICQ devrine son noktayi koymadi mi? Koydu tabii. Sadece ICQ degil, AOL IM, Yahoo IM, ne bulduysa alt ust etti gitti.
Google Earth, Google Maps ya da Google'un diger cogu servisi ise trend olan seyler. Bir zaman sonra muhtemeldir ki esamesi bile okunmaz. Simdi (ya da birkac ay once) populer olmalari birkac ay sonra populer olacaklari anlamina gelmez. Ornegin Google Earth kullanimi azaldi. Cogu kisi biraz kullandiktan sonra sisteminden kaldirdi.
Buna benzer olarak Google Talk tam bir fiyasko. Simdi yeni yeni birseyler ekliyor google ve nasil oluyorsa biz farketmeden yazilimi guncellemeye de baslamis sanirim. ( Google data mining'e baslamis, chatlerinizi saklayip ne yapiyor acaba ? )
Neyse, Google ya da Microsoft'da ne benim ne bababim hisseleri olmadigi icin ikisini de savunmak istemem. Ama bence Google ile Microsoft arasinda soyle bir fark var. Microsoft yasami degistiriyor, yonlendiriyor. Google ise yasami yonlendirmekten cok gunluk trendler pesinde. Bloglar, Gtalk, Gmail, vs.
hakansor
13/05/2006, 09:05
Bahsettigin ornekler cok basit. Ornegin hotmail trend degil, her zaman trend olmus bir servis. 10 kusur yildir varolan birsey neden merak uyandirsin ki? Zaten herkesin birkac tane hotmaili varken :)
Messengerdan bahsetmense oldukca garip. Zira "herkesin ICQ'su" varken MS MSN messenger ile ICQ devrine son noktayi koymadi mi? Koydu tabii. Sadece ICQ degil, AOL IM, Yahoo IM, ne bulduysa alt ust etti gitti.
Google Earth, Google Maps ya da Google'un diger cogu servisi ise trend olan seyler. Bir zaman sonra muhtemeldir ki esamesi bile okunmaz. Simdi (ya da birkac ay once) populer olmalari birkac ay sonra populer olacaklari anlamina gelmez. Ornegin Google Earth kullanimi azaldi. Cogu kisi biraz kullandiktan sonra sisteminden kaldirdi.
Buna benzer olarak Google Talk tam bir fiyasko. Simdi yeni yeni birseyler ekliyor google ve nasil oluyorsa biz farketmeden yazilimi guncellemeye de baslamis sanirim. ( Google data mining'e baslamis, chatlerinizi saklayip ne yapiyor acaba ? )
Neyse, Google ya da Microsoft'da ne benim ne bababim hisseleri olmadigi icin ikisini de savunmak istemem. Ama bence Google ile Microsoft arasinda soyle bir fark var. Microsoft yasami degistiriyor, yonlendiriyor. Google ise yasami yonlendirmekten cok gunluk trendler pesinde. Bloglar, Gtalk, Gmail, vs.
Sana ilk defa katılıyorum.
şimdi yumurtamı tavukdan çıkar tavukmu yumurtadan çıkar muhabetini bırakıp bizim horoz olduğumuzu hatırlatmak isterim, kısaca işimize bakalım..
Biz horozuz kardeşim bize en uygun tavuk hangisiyse onla işimize bakarız..
bırakalım tavuklar bize kendini beğendirsin..bu ne tavuk hakları yahuuuu..piyasada bir sürü tavuk hakları savunucusu var....hangisi işine geliyorsa onu kullan kardeşim bana ne tavuk haklarından bahsediyorsun..
sen bilişim amelesi olarak üçbeş kuruş cebine atabiliyormusun..geleceğe yatırım yapabiliyormusun..ona bak..adamlar zaten malı milyar dolar olarak götürüyor..birde çıkmışlar onu bunu savunuyorlar..hayret bişey yaaaa
arsızadam
14/05/2006, 16:17
microsoft için bu büyük bir özellik değilki
Senaryo
en basidi msn.com u portalı bri elden geçirir gider bir tane winserverları için yama yapar bunuda dayatır zorunlulukla kurluması için her kezde öpe öpe kurar. o yamanın içinede basit bir programcık koyar bu program bütün o serverdaki linuxde dahil bütün serverin indexlerini msn.com a arama motoruna otomatik yollar üstüne birde o program xp serverları üstünde google ın indexleme ranking yapmasınıda bloke eder işde bitti bu kadar basit. meydan microsfota kalır adam dünyanın bir numaralı arama motoru olur.
google kaptı goturdu ısı Ms bu sefer gec uyandı ama explorerdekı gıbı karsısında onu kucumseyen bır netspace bulamadı "yandım anam" modunda sımdı, anca toparlarlar. Isın ozu budur ;)
Microsoft'un, masaustu uygulamaların önemini azaltacak ve bu uygulamaların yaptığı işi, web tarayıcı üzerinden yapamamıza imkan verecek teknolojilere yatırım yapması, kendi bindiği dalı kesmesi anlamına gelir. O nedenle Microsoft'un bazı şeylerde geç kaldığını değil, kasıtlı olarak desteklemediğini düşünüyorum.
Örneğin Internet Explorer'i kasıtlı olarak ilkel bıraktığını, e-mail ve anında mesajlaşma için makinemizde yüklü olan bir uygulamayı kullanmaya bu nedenle teşvik ettiğini düşünüyorum.
Google ile yarışacam diye %90'ina sahip olduğu bir pazarı neden baltalaşın? Hem de o şekilde para kazanmak çok daha zorken...
Ve bir de B planı olarak .NET hazırlanıyor. Eğer birgün masaüstünün önemi azalacak ve herşey Internet üzerine taşınacaksa, bu, standartlar üzerine kurulu ve rekabet açısından herkese aynı şansı tanıyan bir şekilde değil, Microsoft'a ait platform üzerinde gerçekleşsin diye...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.