PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : "kur biçimlendiyor" ekranında takılıyor

umitvar
12/05/2006, 17:36
merhaba...

makinama xp kurmak istiyorum.. öncelikle pc yi cdromdan açıp diski formatlamam gerekiyor. kurulum esnasında c yi formatlarken "kur biçimlendiyor" ekranında takılıp kalıyor. biçimlendirme de %0.. sorun ne olabilir. diskim bozulmuş olabilirmi

Sniper
12/05/2006, 17:39
Bir süre %0 da kalması normal ama çokta uzun sürmemesi lazım. Diskte problem olabilir...

umitvar
12/05/2006, 18:01
valla yarım saati geçti hala %0 da. şansımı zorlayayım mı yoksa disk bozuk deyip işlemi yarıdamı bırakayım. gerçi şansımı zorlamayı denesemde ne yapacağımı bilmiyorum.

cemaliozan
12/05/2006, 18:17
işlemi kes, yeniden bölümle, smartdrv yükle ve tekrar kur. Yine sorun çıkarsa disk toollarıyla bad sector ara. Kolay gelsin

umitvar
12/05/2006, 18:27
teşekkürler cemaliozan hemen deniyorum...

teddmcload
12/05/2006, 21:13
başka bir cd'den kurmayı dene.

alico
29/05/2006, 00:36
Pc yi bir adet dos sitemi ile aç dos bootlarında pqmagic de bulunsun bu program ile sorunu incele eğer programı açılışında alert mesajı alıp ona tamam deyip restart etme ile karşılaşırsan, diskin mbr kaydı zarar görmüştür bir kez daha yılmadan dos sistemine geçerek bu sefer komut satırına fdisk yaz eğer giriş yapamadıysan mbr onarım için baştan yazım yapan bir program var işimize bunlan devam ederiz pek çok hdd bu sorundan garantiye götürülür ordada bunu bir program ile halledip geri gönderirler.

Evet giriş yaptısak burdan dos olmayan bölümlerin hepsini sil tek bir biçimlenmiş bölüm bırakmayarak kaydını tamamla ve çık sonra yine dos sitemini aç ve pqmagic ile giriş yap ve gerekli biçimlendirmeleri burdan yap.

Sonrasında xp kurulum cd sini tak ve xp de herhangi bir biçimlendirme yapmayıp gerekli biçimlendirmeyi koru deyip kuruluma devam et...