Tam Sürümünü Görmek İçin : linux ve c++
arkadaşlar linux işletim sisteminde(debian, suse olabilir) c++ kodu yazan ve derleyen arkadaşlar varsa, form uygulamaları gerçekleştirmek .Net kadar kolay mı? aslında benim isteğim linux a bir kez geçiym bir daha windows a bulaşmıym ama çok alıştık windows ortamına da..ama bi şekilde de windows tan kopmak istiyorum..bir de bı linux ta geliştirilen uygulamalar windows ortamında da çalıştırılabiliyor mu(java değil c++) ? tavsiye edilen visual derleyici nedir linux için...teşekkürler
esmaeild
25/05/2006, 16:25
http://www.mono-project.com
şimdilik sadece CSharp. Visual Studio kadar rahat edemiyeceğin kesin. Ama gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. ayrıca mono ile yazacağın uygulamaları win derleyicisiyle windows içinde derleyebiliyorsun (hiç denemedim). fedora 4 te mono'yu kurdum. inceledim gayet başarılı.
calavera
26/05/2006, 10:37
linux'ta c ve c++ programlarini dogrudan komut satirindan "gcc" veya "g++" ile derleyebilirsin. Formlarla gorsel programlama icin ise "QT gui designer" kullanabilirsin. Eger windows ve linux platformlari arasinda tasinabilir gorsel programlar yazmak istersen "Kylix" bir alternatif olabilir. Kylix ile ister Pascal/Delphi istersen C++ yazabilirsin. Benim bildigim bunlar...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.