Tam Sürümünü Görmek İçin : Klasör seçenekleri yardım...!!!
klasör secenekleri araçlar seçenegi altında yok...analamdım ne oldu nasıl geri getirebilirim...
Denetim Masası > Klasör Seçenekleri
burdan da istediğin ayarları yapabilirsin.
sağolasın ama malesef denetim masasında da yok ne oldu anlamadım....denetim masası resim deki gibi....
Meteryus
09/05/2006, 23:28
Virüs taraması yaptınız mı ?
sistem geri yükleme yaparsan bir ihtimal düzelebilir.
başlat/programlar/donatılar/sistem araçları/sistem geri yükleme
sistem geri yükleme işe yaramadı :aglama: virüs taraması yapmıştım AVG Free kullanıyorum daha öncede Kaspersky Internet Security 6.0 ile tarama yaptım sistem dosyalarına özellikle exe uzantılı olanlara virus bulaşmıştı sildirdim hepsini...ama hangi arada kayboldu klasör secenekleri bilemiyorum.....formattan başka seçeneğim yok galiba......:aglama: :aglama:
sistem geri yüklemeyi 1 ay öncesine yapsannn?
Başka bir kullanıcı açıp denermisin.
hocam bu virus ya.bi arkadaşımda aynı hatadan müzdarip.her klasörün içinde o klasör ismiyle yine bir klasör oluyor.ama o klasör değil exe uzantılı bir dosya.uzantıları göremediğimiz için klasör gibi algılanıyor.
sorunu çözersen buraya yaz da bizde öğrenelim.
bbestami
11/05/2006, 23:10
evet evet virus bu bende 1 ay once boyle bi sorun yasadım. nerseyse anlattıklarınızın dısında pek cok yol denedim ama olmadı. formatla tertemiz. :(
Başka bir kullanıcı açıp denermisin.
arkadaslar bu yontem işe yaradı yeni bi tane yonetici hesabı açtım ve problem kalktı...gurhan arkadasımızın yontemi işe yaradı.....en azından formattan daha kısa bi yontem.:D :D ...teşekkürler gürhan....:D:super: :super:
YAKUZA79
04/12/2006, 13:02
bende de aynı sorun var format atıyorum sonra yıne aynı oluyor.!yönetici hesabı yada buna benzer yöntemlerde işe yaramadı..bi yardım pls..
Predator
04/12/2006, 13:36
Virus yada benzeri birşey policy ayarlarınızı değiştiriyor demekki,
Diğer arkadaşın yeni profil açtığında problemden kurtulmasının sebebi demekki kullanıcıya ait ayarlarla oynanması sende ise sisteme ait olanların oynanması sanırım, Formattan sonra tekrar tekrar oluyorsa (Son servis paketi ve son yamaları yaptığını varsayıyorum) yüklediğin bir yazılımdan kaynaklandığına eminim,
Ekteki registery dosyasını çalıştırıp kurtulabilirsin, işlemden sonra restart at. Eğer olmazsa kendin aşağıdaki yerleri kontrol et.
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\Explorer]
ve
[HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\Explorer]
bölümlerinde mutlaka (seninki local machinededir) NoFolderOptions değeri göreceksin, bunları sil. (restart unutma)
{restart yerine çalıştıra "gpupdate /force" da yazabilirsin ama sen garanti olsun diye restart art}
kaynak1 (http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/reskit/regentry/93518.mspx?mfr=true)
kaynak2 (http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/library/3b12c1a0-b6ff-4e9f-b29f-31c8c7ab1d4b1033.mspx?mfr=true)
kaynak3 (microsoft.public.windowsxp.general)
kamehame
06/12/2006, 15:07
benim de daha önce brontok isimli bir worm'den dolayı başıma gelmişti aynı olay. solucan, kendini her klasörün içerisine o klasörün adını alan bir exe dosyası şeklinde çoğaltıyor (bu exe default klasör ikonunu kullanıyor), otomatik olarak dosya uzantılarını gizliyor ve klasör seçeneklerindeki "sistem dosyaları ve gizli dosyaları gösterme" seçeneğini aktif hale getiriyor, ve duruma müdahale edemememiz için klasör seçeneklerine ulaşımı iptal ediyor, regedit'i çalıştırmamıza mani oluyordu. bronrok washer isimli programcıkla bu sorundan kurtulmuştum. bu programcık kabaca; sistemden bu worm'un bulaştığı dosyaları siliyor, kayır defterinde de gerekli düzeltmeleri yapıyor.
programcığın ismi "brontok washer" olacaktı.
acetiner
24/12/2006, 01:22
aynı olaydan ben de muzdarip olmuştum bir zamanlar gerçekten ço illet bir virus
*virus eger exe calıştırdıgınızı farkediyorsa
*kendisiyle alakalı bir sitede dolaştıgınızı farkediyorsa
*yada kendi olusturdugu ozel dosyalarla oynamaya kalktgınızda ki bu klasorlei windowstan goremiyorsunuz gizli olduklarından dolayı eger DOS tan girerseniz her gun icin ozel bir klasor olsuturdugunu gorebilirsiniz
*Eger bir antivurus yukeldiginizi fark ederse
direk butun gorevleri sonlandırıyor ve sizin sinir katsayınız 5 kat daha artıyor....
onelikle baska bilgisayarlardan imdirdigim removerları calıştırdım cogunda bilgisayar kendini resetliyordu daha sonra antivir virus programınıkurdum bu program kuruldugunda virus herhangi bir tepki vermedi ve butun bilgisayarı temizledim aynı zamanda butun removerları tekrrar calıstırdım ve sorunum her klasorun temizlenmesiyle cozumlenmis oldu
antivir i http://www.downloadarsivi.com/detay/6939/Araclar/Antivirus/AntiVir-Personal-Edition.html indirebilirsiniz kolay gelsin
zombie13
02/01/2007, 06:38
AVG free antivirüs indirin. scan computer yapıp bulunan tüm wormları silin. brontoktan eser kalmayacak...:kuuul:
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=36340
dotnetinspector
07/01/2007, 22:59
Arkadaşlar konuya gerekli cevap verilmiş ama neden herkes sadece duyduğunu, (kusura bakmayın ama) yarım bildiğini yazıpta ortalığı karıştırıyor.
Kimse doğru durust bir açıklama yapmıyor. Benimde başıma aynı olay geldi ama ben yazmadım benden daha iyi bilen biri bunu açıklasın diye.
Ama goruluyorki kimse birilerinin sorunlarını çözmekten haz almıyor. "Ben uğraştım oda uğraşsın" mantıgı ile ilerliyor.
Konu ile ilgili bildiğim kadarı ile: (en azından bunu yazalım, bu kimseyi küçültmez)
Virüsun çalışma şekli ve amacı açıklanmış.
Giderilmesi hakkında:
Eğer format atarak gidereceğim (format atıyorum yine silinmiyor) diyorsanız:
Bilindiği üzere virüsün sadece işletim sistemine bulaşma ihtimali yüksek olmakla birlikte kesin değildir.
Yani virus diger (partition) bölümlere, yani sürücülere de bulaşabilir.
Virüs bulaşmış pc yi format yolu ile temizlerken,
a: Windows kurulumu bittikten sonra kesinlikle hiç bir sürücüye erişmeyin.
sebep: Zira o sürücülerde virus tehlikesi altındadır.
b: Öncelikle hiç bir anakart vs. driver kurmadan temiz olduguna inandığınız bir cd den anti virus programını kurun.
sebep: Sürücülerin ve/veya surucu ile kurulan hizmetlerin (disk hizmetleri vs.) diğer bolumlere erişme ihtimali oldugundan virus aktif olabilir.
c: Daha sonra yine sürücülere erişmeden internete baglanmanız için surucu gerekiyorsa kurun ve anti virus programını güncelleyin.
sebep:Sisteme sızan virüs antivirüsün varsayılan kütüphanesinde bulunmayabilir, dolayısı ile antivirüs programı virüsü tanımaz vede yine aktif olur.
d: Sistemi kesinlikle yeniden başlattıktan sonra diğer suruculeri tamamen tarayın vede tarama işlemi bittikten sonra suruculerin içeriğine erişin.
sebep :Virüs temizlensin.
soğuk espiri: pis pis gezmesin :)
e: Bu gibi virüsler için geçerli:Ben güvenlik programına güvenmem bu virüsü bazı programlar tanımıyor derseniz, klasör seçenekleri menüsü altından görünüm sekmesinden "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini kaldırın.
Vede sistemde (tüm sürücüler, özellikle format atılmamış olanlar) *.exe anahtarı ile arama yapın. Güvenmediğiniz .exe uzantılı hele hele klasör simgeli .exe olan dosyaları size ait değilse silin.
Format atmadan da tabiki temizlenir zaten yazılmış. Yine temiz bir Cd den antivirus programı işinizi görür.
Klasor seçenekleri ise gpedit.msc ile geri getirilebir. (winxp home edition lar hariç)
Aslında arkadaşlar destek versede windows hakkında "SIFIRDAN KURULUM REHBERİ" hazırlasak. Azıcık bilgimle ben varım...
İyi çalışmalar....
cagataybalta
18/06/2007, 13:42
Arkadaşlar hepimiz şu klasör seçeneklerinin kaybolması dersinden muzdaribiz.
işte size çözümü isterseniz bir göz atın ben denedim oldu
goksu.csharpturk.net
adresinde birileri çözüm bulmuş sağolsunlar
öyle sistemi yeniden kurmaya
virüs taratmasına gibi şeylere gerek yok bi bakın yorumlarınızı bekliyorum
cagataybalta
19/06/2007, 17:49
Arkadaşlar bir gün bir baktım ki araçlar menüsünde yer alan klasör seçenekleri yok kaybolmuş ne yaptıysam geri getiremedim bana yok antivirüs kur tarat düzelir, yok sistem geri yükle en sonunda format at, düzelir dediler ama ben formatı bilmem ki fakat ta ki düne kadar şu adreste denilenleri yaptım düzeldi http://goksu.csharpturk.net düzeldi resimli anlatmışlar siz de bir deneyin düzeleceğini göreceksiniz. sağlıcakla kalın
kelnecef
19/06/2007, 18:19
klasör secenekleri araçlar seçenegi altında yok...analamdım ne oldu nasıl geri getirebilirim...
şöyle getirebilirsin:
ya bunu biliyorsan uygula:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer]
"NoFolderOptions"=dword:00000000
veya :
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\Explorer]
"NoFolderOptions"=dword:00000000
bunu bir txt dosyasına kopyala,yukarıda dosyadan kaydet de...yine aynı yerden,bu kez farklı kaydet de...aşağıdan dosya adı kımına aynen şunu yaz..araçlar.reg...ve kaydet de...kaydettiğin yerde bir reg dosyası oluşacak,üzerine çift tıkla,ve onayla...kolay gelsin..bu konularda epey bilgim var ihtiyacın halinde beni arayabilirsin..sana mesaj atmıştım...saygılar...
kelnecef
19/06/2007, 18:23
Virus yada benzeri birşey policy ayarlarınızı değiştiriyor demekki,
Diğer arkadaşın yeni profil açtığında problemden kurtulmasının sebebi demekki kullanıcıya ait ayarlarla oynanması sende ise sisteme ait olanların oynanması sanırım, Formattan sonra tekrar tekrar oluyorsa (Son servis paketi ve son yamaları yaptığını varsayıyorum) yüklediğin bir yazılımdan kaynaklandığına eminim,
Ekteki registery dosyasını çalıştırıp kurtulabilirsin, işlemden sonra restart at. Eğer olmazsa kendin aşağıdaki yerleri kontrol et.
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\Explorer]
ve
[HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Pol icies\Explorer]
bölümlerinde mutlaka (seninki local machinededir) NoFolderOptions değeri göreceksin, bunları sil. (restart unutma)
{restart yerine çalıştıra "gpupdate /force" da yazabilirsin ama sen garanti olsun diye restart art}
kaynak1 (http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/windows2000serv/reskit/regentry/93518.mspx?mfr=true)
kaynak2 (http://technet2.microsoft.com/WindowsServer/en/library/3b12c1a0-b6ff-4e9f-b29f-31c8c7ab1d4b1033.mspx?mfr=true)
kaynak3 (microsoft.public.windowsxp.general)
yav arkadaşlar boşuna solucan,virüs aramayın.arkadaş bir yanlışlıkla registerden,bu seçeneği silmiş.ben tarif ettim iş registerde bitiyor hepsi bu..
Predator
20/06/2007, 09:29
yav arkadaş,
Düzeltildikten sonra tekrar bozulan ayarlar için sen yinede solucan vs. ara.
hiçbir cozum fayd etmedi registery erişim ebgeli var giremiyorum. mmc de ise o menude secenekler ucmus, bu sonda olusturduğum kayıt defteride hata veriyor. bu işin tadı kaçtı farcry daki profilimi kopyalayabilirsem format atacagım.
çalıştıra gpedit.msc yaz ve gpedit çalışsın
eğer yerini istiyorsan
C:\WINDOWS\system32 burada gpedit i bul
bazı cracklı windows kurumlarında gpedit yok
neyse geleim biz sorunumuza GPEDİT çalışınca görünen sayfada
Kullanıcı Yapılandırması - yönetim şablonları - windows bileşenleri - windows gezginine tıkla
sağ tarafta Klasör Seçenekleri Öğesini Araçlar Menüsünden Kaldırır yazar ona çift tıkla
Devre Dışı yap Uygula - Tamam de kapat
Git bak bakalım ARAÇLAR menüsünde Klasör Seçenekleri Varmı :)
Bu gpedit mükemmel bir program Regedite bakma o uzmanların işi ama Gpedit i normal nbir kullanıcı dahi kullanabilir.
Saygılar....
Bu bir solucan işi benim de bu seçenek bu solucan yüzünden gitti ama yukardaki yapılan işlemle geri getirdim gegister dan silme işi felan değil kim bilecekkki bu seçeneğin regıterde ki yerini de silecek. Neyse yardımcı olduysam ne mutlu bana kolay gelsin..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.