Tam Sürümünü Görmek İçin : !!! Windows Sorunu !!!
Hardiskim 2 parçaya bölünmüş şekildeydi. şimdi tek parça şeklinde görüyor 35 GB diğerini görmüyor. vede dosya biçimi NTFS - Fat32 falan değil, RAW olarak gözüküyor. Çift tıkladığımda biçimlendirme gerek diyor, bende veriler silinecek diye onaylamıyorum. Verileride göremiyorum,içine giremediğim için.
Önerebileceğiniz bişey varmı? Yoksa fat32 ye biçimlendiriim tam 80 GB olarag görevekmi? Verilerde silinecek maalesef tabiiki.
Bu sorunun olmasının neden XP Repair pro diye windowsdaki hatalı bulan ve düzelten bir programı çalıştırdıktan sonra yaşadım.İlk önce eksik işletim sistemi dedi daha sonrada üstde anlattığım şekilde oldu.Verileri nasıl başka hddye aktarabilirim yardımcı olursanız sevinirim..
MetaLBoceK
27/05/2006, 12:01
Windows Kurman gerekli Valla Pek anlamadım ama Iyı bır donanımcıya ıhtıyacın olacak ayrıca pıayasa 10 format oncesi dıosyalari kurtarma Programı vardı bir yerde gormustum eger gormuyosan format at bence yapacak bişey yok :(
Getdataback diye bir program var onunla format attıktan sonra verileri geri alabilirsin ama tabiki bu işlerde yüzde yüz garanti yok
Sanırım disk formatlanmış gibi birşey olmuş disk şu an raw durumunda.Hani XP CDsi ile format atarken ilgilki bölümü silince olurya sanırım öyle bir durumda.Bence formatla ve kurtarma programlarıyla daha sonra kurtar.
Olay Windows Sorunu Falan Değil ! Kesker Alaka...
Diskim MBR kaydı zarar görmüş ama silinmemiş yapman gereken ilgili bölümü Quick Format atmak ancak bu işlemleri sistem üzerinde pqmagic programı ile yap.
İyi biliyorsan Xp nin kendi disk mangerda programıda olabilir,sonra easyrecovey 6.0 Prof kur yalnız format attığın disk bölümüne kesinlikle bir şey yükleme. Sonrada ilgili bölüm için format recovery seçip tara ordaki bilgileri yedekliyecek kadar boş kapasiteye sahip hdd yi de o işlem sırasında bulundurmayı unutma.
Seninle Aynı durumda pek çok hdd kurtardım bu şekilde bazıları bunun yanında mbr uçtuğu için geri dönülemez hale geliyordu kendi bilgilsayarımdaki 60 gb d sürücüsünde de aynı şey oldu onuda kurtardım. son olarak ertesi akşamın tüm düğün fotoğralarınında içinde bulunduğu 150 GB lık tüm çalışmaları kurtardığım günleri hatırlayınca adamın kaçaçak yer aradığı aklıma geliyor abi çok zor ya koca düğünün tüm anıları senin elinde yok olsun düşünsene :D
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.