PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Dns Kayıt

JakaBo
06/05/2006, 17:16
Şimdi bir domain aldım. Bir adet'te DNS satın aldım turkticaret'ten. Bir adet te server'ım var, Windows 2003 Server. TurkTicaret'te domainin DNS'lerini ip ile giriyorum. Fakat iki tane ip istiyor. Ben bir adet DNS aldım. İki yerede aynısını girdiğimde yada ikinci kısmı boş bıraktığımda kabul etmiyor. Bunun için iki adet farklı DNS'mi almak gerekiyor? Bu konu hakkında yardım edebilir misiniz bana?

Ke[R]eM
07/05/2006, 11:09
Aldığınız DNS değil NS yani nameserver. Domain'in DNS'lerini aldığınız NS'e yönlendireceksiniz. NS'i tanımlarken de serverınızın IP'sini vereceksiniz. Böylece adres.com yazıldığında dnsler, ns'lerinize bakıcak, nsleriniz de serverınızın IP'sinde olduğu için oraya gidecek.

DNS'Ler konusunda ise 1. DNS kısmına kendi NS'inizi girin, 2. ise TurkTicaret'in her hesap açılışında koyduğu default dnslerden birisi olsun. ;)

JakaBo
30/05/2006, 11:36
Dediğin gibi yaptım ve dns'leri yönlendirdim. Fakat domain'e whois çektiğim zaman 192.168.1.68 local adresi çıkıyor. Tabi ki sitede dışardan açılmıyor. Büyük ihtimal modem'de NAPT eklediğim için oluyor bu. E ana makinadan benim kendi server'ıma nasıl yönlendirebilirim ki başka türlü ?

Lütfen bu konu benim için çok önemli yardımcı olun.