Tam Sürümünü Görmek İçin : OGame tarzı bir script yazdırsam.. ?
SLiM_BoY
04/05/2006, 13:13
Henüz ne yapacağım belli değil.İlk aşama olarak piyasayı (ücret durumunu), gereken zamanı vs öğrenmek istiyorum.
OGame (Bknz : www.ogame.com.tr) tarzı bir script yazdırmak istesem, bana ne kadara mâl olur? Ne kadar zamanda anahtar teslim edilir?
Belirli zaman aralıklarıyla script güvenlik ve yenilik güncellemeleri yapılmak şartını ve gösterebileceğiniz güçlü referansları da göz önünde bulundurarak konuya ciddi cevaplar yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar
Bunun ıcın cok cıddı emek zaman ve sermayeye ıhtıyacın var.. Eger vaktım var, bu ıse heveslıyım ve parada ganı dıyorsan o zaman scrıptı yazdıracak bırını nasıl olsa bulursun..
Ama onemlı olan su.. Bence bu ısı proje odaklı (anahtar teslım) yapılmaz.. Bunu gercekten bır ıs olarak dusunmelı, bı ofıs acmalı ve bır gelıstırıcı ıstıhdam etmelısın.. Aksı halde ıstedıgın herneyse bır kac ay ıcınde tamamlanır ama basarılı olurmu ondan emın degılım..
Cunku bu tur ısler yapılıp gecılemez.. Yapılıp sureklı goz altında tutulmalı.. Oyunculardan gelen gerı bıldırımlere gore oyunu ıyılestırmedıgın surece devamlılıgı saglayamazsın..
Ozetle.. Bu ısın sana malıyetı bır ofıs, bır makına ve bır gelıstırıcının aylık maası kadardır.. Oyun uzerınden para kazanıncaya dek bu gıderlerı karsılayabılecegını dusunuyorsan yap.. Aksı halde paranı bosa harcarsın..
Not: Bı ıhtımal daha var kı o da gelıstırıcıyle bı tur ortaklıga gırmek.. Eger oyun uzerınden kazanılacak paradan gelıstırıcıye hısse vermeyı teklıf edersen belkı bu teklıfıne sıcak bakan bı gelıstırıcı bulabılırsın..
SLiM_BoY
04/05/2006, 13:54
Öğrenci olduğum için ofis işlerini karşılayamam.Fakat para konusunda (uçuk miktarlar olmadığı sürece) sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
Zaten script yazılmaya karar verildikten sonra ufak bir anlaşma yapılacak.Mesela; belirli aralıklarla güncelleme, yenilikler ekleme vs gibi maddeler bulunacak bu anlaşmada.
Kısacası şimdilik script piyasasını ve ne kadar zamanda yazılabileceğini öğrenmek istiyorum.
SLiM_BoY
04/05/2006, 13:56
Konu başlığını eksik yazmışım.Yönetici arkadaş şu şekilde düzeltirse sevinirim :
OGame tarzı bir script yazdırsam.. ?
Değişiklik yapıldıktan sonra bu mesajımı silersiniz.
Sorunun cevabı projeye ve adamına gore degısır.. Bence yapman gereken ınsanlarla yuz yuze konusmak.. Sımdı sana bu proje x lıraya yapılır desem bırı cıkıp x/4 lıraya bırıde 5x lıraya yapılır dıyebılır.. Isın garıbı hepımızde dogruyu soylemıs oluruz..
Bu arada ben projenle ılgılenmıyorum.. Sadece bıraz ukalalık etmek ıstedım.. Kı ogrencı oldugunu ogrendıkten sonra, acıkcası bu ıste basarılı olabılecegıne pek ıhtımal vermıyorum..
Umarım soyledıklerımden alınmazsın..
SLiM_BoY
04/05/2006, 14:37
Bu işi ciddi olarak düşünmeye başladıktan ve ciddi teklifler aldıktan sonra gerekli görüşmeler yapılacak. (İşi ciddi olarak düşünmeye başlamam için ilk olarak maliyetini öğrenmem gerekiyor.Yoksa bu işi ciddi olarak düşünüyorum)
Öğrencilerin başarılı olamaması için bir neden mi var ? :) (Bknz : Gugıl fikir sahipleri,bazı geliştiricileri öğrenci)
Para konusunda diye düşünmüş olabilirsin.Piyasayı az çok biliyorum.Kısacası ayağımı yorganıma göre uzatacam :)
Bence soyle yap.. Projeyı ana hatlarıyla acıkla.. Ogame benzerı cok yuvarlak bı ıfade.. Sonra bu ıs ıcın ayırdıgın butceyı ortaya koy.. Sonra gelen cevaplardan sence en yeteneklısıyle ıse basla..
SLiM_BoY
04/05/2006, 15:02
Hmm.Daha açıklayıcı ne yazabilirim ki..
OGame türü, hatta oyun özellikleri olarak bir kopyası diyebilirim.Oynayanlar, inceleyenler bilir.Oyunun özellikleri, oyun menüsü vs olarak.
Bütçem henüz belli değil.Yazılacak cevaplar doğrultusunda bütçemi ayarlayacağım.Binli $ 'larla çalışılacağı için, rakam uçuk olmadığı sürece karşılayabilirim.
Ve dediğim gibi, referansları sağlam olan kişilerle çalışmak isterim.3-4 ay sonra yenilik ya da güncelleme isteği olunca isteğime cevap verebilmesi gerekir :)
Ben ogame de hesabım var. Boyle bir sistemi yazmak belki zor almaz ama çok zaman alacağı kesin. En onemli nokta boyle bir sistem için çok iyi bir sunucuya ve sunucunda çok iyi bir bağlantıya ihtiyacı vardır.
Ayrıca bu sistemi ısmarlama yontemi ile yazmak çok amatorce. Hunter in dediği gibi bu bir proje bazın da değerlendirilmeli. En azından bir kişinin istihdamında olması lazım.
Guvenlik açığı, bağlantı sorunları, Buglarla uğraşmak bence tek kişinin yapabileceği bir durum değildir.
Eğer öğrenciyseniz bir proje hazırlayıp sonra sponsorları dolaşmanız. Öğrenci bir insanın en az 20K$(20000$) çıkarması zor.
Ha benim fikrimi soracaksanız en kotu yatırımlardan biri olur. Çünkü bu tur oyunlar mantar gibi piyasa da karşımızıa çıkıyor. Heleki knight online turu gorsel oyunlar gibi daha çok istatistik ve daha çok aksiyon turu oyunlarda çıktı çıkmak uzere. Onun için siz boyle bir projeden uzak durun. Kimse tarafından bulşunmamış bir iş fikri bulun
SLiM_BoY
04/05/2006, 15:51
Cevaplar için teşekkürler.Zaten OGame gibi büyük olmayı düşünmüyorum.Şimdilik kendi çapımda, bütçem elverdiği müddetçe de script özelliklerini arttırmayı planlıyorum.
20k $ bence biraz fazla gibi duruyor.Şuan için önemli olan script maliyeti.Zaten zamanla reklamlar ile masrafını çıkartacağını umuyorum.
chaylock
04/05/2006, 16:14
bir profesyonel webmaster olarak bir kaç tavsiye:
1- profesyonel web sitelerin zaten en az 5K$ - 10K$ yapıldığını göz önüne al. (Diğer giderleri katmıyorum: bakım, bilg., zart zurt..)
2- Ogame gibi bir sistem için işin içine ciddi biçimde matematiksel fonksiyonlar ve grafik gireceğinden ötürü hepsini 1 kişinin elinden çıkamaz. Çıkarırım diyen biraz baştan salma yapar çünkü hangisine yetişecek + hepsinde kabiliyeti ve bilgisi var mı?
3- Diğer arkadaşların değindiği gibi sürüsüne bereket oyun var. Eğer 2-3 sene önce kalkışsaydın pazardan pay kapabilirdin ama şu anda ciddi anlamda girmedikten sonra pazardan pay kapman çok zor. Bu da reklam gelirini çok kısıtlar. Masrafını çıkaramazsın.
4- Sürekli aylık giderin çok olur. Server için epey bir para bayılırsın. Server kiralasan bile ayda ufak çapta bile olsa epey bir para gider.
5- Senin de reklam yapman gerekecek, bu da para demek. Ufak çapta olucam demen bile günde en az 1.000 - 10.000 tekil kişi filan hedeflemen gerekir ki o seviyeye de kolay kolay çıkamazsın reklamsız. Reklam demek gene para demek :)
6- Bir işe "ufak çapta yaparım, paramı kazanırım" diye düşünerek gireceksen hiç girme.. çünkü ortaya çıkan şey hem iyi olmaz, iyi olmadığı için de tutulmaz; hem de para kazanamazsın... ;)
nacizhane fikirlerim bu yönde..
Magic2Melody
04/05/2006, 17:08
Reklama çok fazla ihtiyacın olmaz eğer iyiysen ama script için min 10.000 gözden çıkarmalısın.
Panteray
04/05/2006, 17:25
her zaman söylerim ya çok emek yada özgün fikir kazanır...Oyun sitelerinin gelişimi ve sayılarına bakınca senin çok emek vermen gerekiyor... ;)
arsızadam
14/05/2006, 16:53
ayrıca ogame in kırıntılarını yemek isteyende yüzlerce firma lar ogame tarzında vede farklı kombinasyonlarda oyunlar sürdüler şu anda nete nette kaynıyor bu tip oyunlar ama kullanıcıların dedği tek laf varki bunu yarın senin site için bile derler "ogame özentisi bu yaw" bence yeterince açık...
teddmcload
14/05/2006, 22:15
eğer böyle bir işe gireceksen dikkat etmen gerekn ilk hususlardan biri senin projenin ogam'den farkının ne olacağıdır. neden insanlar ogame'e değil de sana gelsinler? senin ne ayrıcalığın olacak?
PHP ile yazilmiş multiplayer bi satranç scripti kur. Daha az zarar edersin derim...
10.000$'ı gözden çıkarınca script yazılır. Daha ucuzada yazılabilir mutlaka... Ama devamlı giderlerin olacak... Bunları ne ölçüde karşılayabilirsin bilmiyorum...
Magic2Melody
16/05/2006, 17:58
PHP ile yazilmiş multiplayer bi satranç scripti kur. Daha az zarar edersin derim...
10.000$'ı gözden çıkarınca script yazılır. Daha ucuzada yazılabilir mutlaka... Ama devamlı giderlerin olacak... Bunları ne ölçüde karşılayabilirsin bilmiyorum...
sunucu kiralama + domain den başka ne gideri olacak ?(ort aylık 150 YTL) ki böyle bir sisteme sahip bir sitenin hiti 2-3 ay içinde iyi bir konuma gelir
Arkadaşlar ciddi bir oyun sitesi senaryosunu yazdırmaya kalksanız sadece onun için 3-4 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Yazar olduğumdan biliyorum. Ben şahsen ogame gibi bir oyunun senaryosunu + kurgusunu 3000 dolardan aşağıya yazmazdım. Ya siz?
MetaLBoceK
25/05/2006, 09:37
Arkadaşlar ciddi bir oyun sitesi senaryosunu yazdırmaya kalksanız sadece onun için 3-4 bin doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Yazar olduğumdan biliyorum. Ben şahsen ogame gibi bir oyunun senaryosunu + kurgusunu 3000 dolardan aşağıya yazmazdım. Ya siz?
Dedıgın gıbı arkadasım Her emegin bir karşılıgı oldugu kanısındayım bende Ufak tefek işlerde cuz-i Paralar dondugu kesin ama su var Ogame gibi bir oyun scriptini yapmak veya yaptırmak Belki aylarin belkide 1 senenın urunu anca olabılır Ben olsam Flash oyun sitesi yaptırırdım :kuuul: :D
Umarım yaptırırsında Turklere Ozel bir oyun Sitemiz olur Ayrıca Duymustum bir oyun daha vardı turk yapımı ama aklıma gelmıyo aklıma gelınce yazarım
selametle kalın
ogame gibi bir site. bi kaç ay ogame oynamış biri olarak şunu söyleyebilirm ki düşünmesi bile zor.
* 20000usd bile bence komik bir rakam ogame meydana getirmek için.
* arkadaşlarında dediği gibi bir kaç kişiyle olcak iş değil o. sen scripte fiyata yoğunlaşmışsın ama o olayın kurgusuda bir o kadar zahmetli.
* ogame e ayrılacak bütçenin 1/5 i ile yuksek gelire sahip bir site yaratılabilir. kaba tabirle saksıyı çalıştırmak lazım birazcık.
heves kırmak gibi olduysa kusura bakma. hayaller her zaman gerçege dönüşemiyor ne yazıkki.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.